חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Jabra Elite 10
יצרן: JABRA
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: כולל מצב שקיפות
תאריך כניסה לאתר: 9/2023
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
zolotonogovdanya 31.12.23
yan2lev 25.11.23
yoavm07 21.11.23
yuvalsady 06.10.23
Israel 02.10.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Jabra Elite 10

לירן עבדי | 12.12.2023
הטוב
  • ביטול רעשים מוצלח
  • עמידות גבוהה בתקן IP57
  • צימוד לשני מכשירים בו זמנית וחיישן שמזהה הסרת אוזניות
  • חיי סוללה טובים עם ANC
  • קייס תומך בטעינה מהירה וטעינה אלחוטית
הרע
  • נטול מקודדי פרימיום כמו AptX או LDAC
  • יציבות מוגבל באימונים דינמיים
  • תג מחיר גבוה
בשורה התחתונה
איכות הצליל שמפיקות ה-Elite 10 מצוינת - אבל לא רק בזכות כך הן הבריקו בבדיקה שלנו. אוזניות ה-TWS החדשות של Jabra רוויות בתכונות מתקדמות ואלו בעיקר כיכבו בשימוש היום-יומי שלנו: חיישן שזיהה בהצלחה את הסרת האוזניות והביא לעצירה אוטומטית של הנגן, צימוד לשני מכשירים במקביל שעבד ביעילות, ביטול רעשים שמספק את תחושת האטימות הרצויה והן גם ידעו להציע כמעט 8 שעות האזנה כשה-ANC פעל. לא הכל מושלם ולצערנו ה-Elite 10 אינו תומך באף מקודד פרימיום שישביח את איכות הסאונד או יקטין את זמן ההמתנה, וגם תג מחיר הגבוה שלו עלול להרתיע. לטעמנו Jabra סיפקו תמורה בעד האגרה, גם אם היא מעט מופקעת.
Elite 10
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 835 ₪
מחיר סופי: 836 ₪
מחיר סופי: 837 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-21 חנויות>>
הקדמה

ה-Elite 10 הן אוזניות TWS מבית Jabra המציעות עמידות בפני מים ואבק בתקן IP57, עיצוב ארגונומי, 6 מיקרופונים המסייעים להישמע היטב ודרייברים בקוטר 10 מ"מ עם סינון רעשים אקטיבי ותמיכה בצליל המרחבי של Dolby. מבחינת סוללה, היצרנית מבטיחה עד 6 שעות האזנה ועוד 21 שעות עם הקייס, כאשר ה-ANC מופעל. האוזניות זמינות בצבעי שחור מט ושחור מבריק, שמנת וקקאו.

איכות הצליל

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
דרייברים בקוטר 10 מ"מ תומכים בטווח התדרים המקובל 20Hz - 20,000Hz ויש תמיכה במקודדים AAC ו-SBC הסטנדרטיים, אבל תשכחו מ-LDAC, AptX ושאר מקודדי הפרימיום. איכות הסאונד הזכירה לנו מאוד את האחות הפחות-יוקרתית, ה-Elite 8 Active: גם ב-Elite 10 הסאונד מאוד מאוזן וכזה שמעניק נוכחות לכל הטווחים, בלי העדפה ברורה או מלאכותית מדי – אך גם נטולת חתימת צליל ברורה ומודגשת. מה זה אומר? שהבאסים קיימים ורועדים באופיים, הטווחים הגבוהים לא צורמים חלילה ואם יש איזה סופרלטיב מסכם שנוכל להעניק לאופי הסאונד באוזניות שלפנינו, זה שהוא מאוד "אנרגטי". כיוון שייעודן המקורי של האוזניות הוא בעיקר עבור אימונים, אין לנו יותר מדי תלונות – כאמור, מלבד העובדה שאין כאן תמיכה באף מקודד פרימיום.

Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד
Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד


משתמשים שלא מסתפקים בסאונד המובנה יוכלו לגשת לאיקולייזר שמחכה באפליקציית +Jabra Sound. יש כמה פרופילי סאונד מובנים כמו Bass boost שמאדיר את הטווחים הנמוכים, Speech שמחזק את ה-Vocals וניתן לקבוע טווחים לפי העדפתנו שגם אפשר לשמור כ-preset אישי. ההבדלים בסאונד מורגשים, בטח אם תדגישו טווחים מסוימים על פני אחרים. באפליקציה גם זמינה ה-Spatial Sound, טכנולוגיה של Dolby שאמורה לשקף חוויה של סאונד מרחבי. את אותה יומרנות כבר פגשנו באוזניות Elite 8 Active ולצערנו גם כאן יש יותר הבטחות מאשר תוצאות; הסאונד ה"מרחבי" נשמע מרוחק מדי, מעומעם מדי, אפילו אנמי ונטול האופי ההיקפי שהובטח לנו, ומה שקיבלנו בפועל הוא בעיקר צליל מלאכותי ומעובד לעייפה.

Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד


ביטול הרעשים של Jabra מכונה כאן Advanced Active Noise Cancellation, שמבטיח להיות יעיל פי 2 מהטכנולוגיה הקיימת. לפי היצרנית, "מנגנון הסינון מתאים את עצמו באופן אוטומטי לאוזניים ולסביבה". במילים אחרות, מתיימר להיות אדפטיבי. במבחן התוצאה, בשילוב אטימות חיצונית גבוהה, ביטול הרעשים של ה-Elite 10 מצוין. הוא לא האפקטיבי ביותר שפגשנו, אבל בהחלט מסנן הרבה מרעשי הרקע, מעמעם אותם דרמטית וממקד את המאזין בלב עיסוקיו. שלא בצורה מפתיעה מדי, שמנו לב שהרבה מתחושת האטימות הפנימית של המאזין תלויה באופן תחיבת האוזניות אל תעלת האוזן והרגשנו הבדלים דרמטיים בימים הראשונים לסקירה לבין הימים שלאחר מכן, אחרי שהבנו איך עדיף יותר למקם את האוזניות.

איכות המיקרופון ושיחות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

לא פחות משישה מיקרופונים שולבו ב-Elite 10 אבל מספיק אוזניות שעברו תחת ידינו חשפו שזו לא הכמות שתעיד על איכות ההקלטה, פי כמה באוזניות TWS כמו אלה שלפנינו. ב-Jabra גם מבטיחים שהמיקרופונים מסוגלים להבחין בין רעשי רקע לקולנו, כך שזה יוגבר מעליהם. באפליקציה ניתן גם להפעיל Sidetone, אם תבקשו לשמוע את קולכם במהלך הקלטות וניהול שיחות.


Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד


לצערנו נוכחנו לגלות שאיכות ההקלטה של האוזניות נעה בין סבירה לטובה. שלא תטעו, שיחות אפשר לבצע עם האוזניות שלפנינו, אבל לא פעם העירו לנו המשוחחים בצד השני של השיחה שהקול שלנו נשמע "מרוחק" או שנשמענו כאילו שוחחנו דרך ספיקר. האזנו בעצמנו לכמה קטעים מוקלטים שלנו והבנו מיד שמדובר בפעם-המי-יודע-כמה ברעה חולה שמשותפת ללא מעט אוזניות TWS, שנובע ממרחק המיקרופון שבאוזניות לשפתי המשתמש.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מלבד האוזניות, בקופסה חיכו לנו 3 ראשי סיליקון בגדלים שונים ועוד זוג שכבר הולבש על האוזניות, כבל USB-C קצר עבור טעינה וקייס שתאם לצבע האוזניות. כל אוזניה שוקלת פחות מ-6 גרם והן קלות בדיוק כפי שאפשר לדמיין: בכיס לא תרגישו אותן, באוזניים שלנו הן השתלבו בנוחות ובתוך כמה דקות די שוכחים שהן שם. ומה לגבי יציבות באוזן? למרות שאין להן "כנפיים" או "ידיות" שמשפרות את האחיזה באוזן, ה-Jabra Elite 10 הפתיעו לטובה ביציבות גבוהה באוזן, גם אם יש להן נטייה קלה לזוז במקומן – אך הן לא נוטות ליפול כשהאזנו למוזיקה או כשצפינו בסדרה. כשהפסקנו להיות סטטיים ושילבנו אימונים, לצערנו האוזניות התקשו להמשיך להיות יציבות ואפילו נפלו לנו פעם אחת במהלך ריצה. באימונים דינמיים שלאחר מכן הפסקנו להשתמש בהן מהפחד שנאבד אוזניות כל כך יקרות – אבל באימוני כוח כמו מתח והרמת משקולות היה לנו יותר ביטחון להשתמש בהן.


Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד


על גבי כל אוזניה שולב מקש פיזי, שלטעמנו עדיף על פני מקש מגע שגורם לא פעם לחיווי שגוי כשמסירים אותן או כשמסדרים אותן מעט באוזן. בברירת המחדל השימוש באוזניות די מוכר: לחיצה בודדת על אוזניה ימין תעצור/תפעיל את הנגן וכן משמשת לקבלת שיחה נכנסת. לחיצה כפולה מעבירה שיר קדימה, לחיצה משולשת מחזירה שיר ולחיצה ממושכת מגבירה את הווליום. באוזניה שמאל לחיצה בודדת מעבירה בין מצבי ANC ו-Hear-Through, לחיצה כפולה מפעילה את העוזרת הקולית, לחיצה משולשת זמינה להתאמה אישית ולחיצה ממושכת תנמיך את הווליום. חיווי הלחיצה אינטואיטיבי מצד המשתמש, כלומר מרגישים בדיוק כמה פעמים לחצנו והמשוב מצד האוזניות חטוף בהתאם; ה-Elite 10 מגיבות בפחות משניה מהרגע שפקדנו עליו להקפיץ שיר או להנמיך ווליום.

Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד

צריך גם להתייחס לאלחוטיות שלהן: ה-Jabra Elite 10 מציעות צימוד קל ומהיר ולא משנה לאיזה מכשיר חיברנו אותן, ההליך עבד ביעילות מפעימה. בסמארטפון מבוסס אנדרואיד ביצענו צימוד מיידי לאוזניות בזכות Fast Pair של גוגל ואל הסטרימר Box S של שיאומי האוזניות נמצאו בזריזות בסריקת בלוטות'. מבחינת מרחק קליטה, בלוטות' בגרסה 5.3 מציע טווח של סביבות 10-12 מטרים בדירה ממוצעת. בתנאי חוץ עם פחות הפרעות כמו קירות למשל, אתם אמורים לקבל עוד כמה מטרים בודדים של קליטה. באשר לזמן המתנה (latency), לצערנו הוא קיים כאן, גם אם בכמה עשרות ms. העניין לא משמעותי בהאזנה לשירים מן הסתם, אבל כשצפינו בסדרה Ahsoka בדיסני+, רגעי אקשן מהירים או דיאלוגים קולחים מסגירים את החיסרון של פער קטן ומעצבן בין מה שרואים לבין הסאונד הנשמע, שמגיע באיחור קל-אך-מורגש לעין.

Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד

באגף התכונות המיוחדות תמצאו צימוד לשני מכשירים (Multipoint) שעובד נהדר והצלחנו לצמד את ה-Elite 10 לסמארטפון וללפטופ שלנו במקביל. ברגע שהתקבלה שיחה, הנגן של ספוטיפיי שהופעל בלפטופ עצר והשיחה מהסמאטרפון התקבלה מיד באוזניות. תכונה יעילה ושימושית, במיוחד אם אתם מתפעלים שני מכשירים בעת ובעונה אחת במהלך יום העבודה שלכם. האוזניות צוידו גם בחיישן שמזהה את הסרת האוזניות ועוצר אוטומטית את הנגן. לשמחתנו הוא מדויק מאוד ולא רגיש מדי; לא אחת עברו על ידינו אוזניות שגם צוידו בחיישן המזהה הסרה, אלא שמספיק שהן טיפה נעו במקומן באוזן, והאוזניות טעו בזיהוי וגרמו לעצירת הנגן. את אותו חיישן ניתן לכבות באפליקציה, למי שפחות מתלהב מהתכונה האוטומטית.

Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד

ה-Elite 10 מתגאות בעמידות גבוהה במיוחד ומנופפות בצמד תקנים: האוזניות עצמן מצוידות בעמידות IP57, כלומר הן מוגנות בפני אבק וישרדו טבילה במים בעומק 1 מטר למשך 30 דקות. הקייס עמיד קצת פחות היותו מצויד בתקן IP54, אבל עדיין נחשב לעמיד מאוד בקטגוריית ה-TWS: גם הוא מוגן בפני אבק אבל מסוגל לסבול רק השפרצות מים קלות למשך 5 דקות, כלומר גשמים קלים והשפרצות מים מבריכה סמוכה לא אמורות לשבש את פעילותו. באשר לאיכות הבנייה הכללית, ה-Elite 10 מרגישות ביד מצוין; הן בנויות מפלסטיק קשיח בגימור גומי עם טקסטורת מט נאה, שלא רק השאירה רושם חיובי באשר לעמידותן בפני פגיעות – הן גם נראות טוב.

Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד
Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד


כיאה לאוזניות פרימיום, יש גם אפליקציה נתמכת הנקראת +Jabra Sound ויש בה את הפיצ'רים המתבקשים מאוזניות כה יקרות: התאמה אישית של המקשים הפיזיים, תמיכה ב-Spotify Tap, איקולייזר עם presets מוכנים והעדפת תדרים אישית, מאגר צלילי טבע, הפעלת Sidetone עבור המיקרופון, השתקה אוטומטית של המיקרופון ברגע שמסירים את האוזניות מהאוזניים – ועוד כמה פיצ'רים קטנים שנחמד שישנם, גם לא לא כולם ימצאו בהם שימוש. האפליקציה נוחה ומגיבה היטב, למעט מקרים בודדים בהן האוזניות שלנו איבדו את הצימוד מהאפליקציה בלי שום סיבה ברורה ורק צימוד מחודש גרם ל +Jabra Sound למצוא אותן מחדש.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כשה-ANC פועל, היצרנית מבטיחה עד 6 שעות האזנה ובנרתיק עוד 21 שעות האזנה. כשביטול הרעשים כבוי, האוזניות אמורות להציע עד 8 שעות האזנה ועד 28 שעות נוספות בקייס הטעינה. יש גם תכונת טעינה מהירה; בתום חמש דקות טעינה אנחנו אמורים לקבל עוד שעת האזנה. טעינה מלאה של האוזניות אורכת סביבות שעה וטעינת מלאה של הקייס אורכת כ-3 שעות. הקייס של ה-Elite 10 תומך בטעינה אלחוטית בתקן Qi.


Jabra Elite 10: לא רק בזכות הסאונד


חיי הסוללה בשימוש היום-יומי שלנו הפתיעו לטובה: עם ANC פועל וסאונד בעוצמת 60-70% ברוב הזמן, סחטנו מה-Elite 10 בערך 7-7.5 שעות נגינה מדי יום. ברור שחיי הסוללה תלויים במספר גורמים כמו עוצמת הווליום, יציבות הקליטה האלחוטית, הפעלת ה-ANC או Hear-Through וניהול שיחות שנחשב לפעולה יותר זללנית אנרגיה – אך בצורך המשרדי שלנו, כזה שכלל הוצאת וקבלת שיחות מעת לעת ובעיקר האזנה למוזיקה בספוטיפיי, התרשמנו מאוד לטובה.


נסיים בקייס הטעינה. שולבו בו צמד נורות LED; הפנימית מעידה על עוצמת הסוללה של האוזניות והנורה החיצונית עבור עוצמת הסוללה של הקייס. נחמד לקבלת חיווי ראשוני, לפני שהסמארטפון והאפליקציה מעידים על אחוזי סוללה יותר מדויקים. באפליקציה מצאנו אפשרות לשלוט על כניסת האוזניות ל-Sleep Mode בהיעדר פעילות, בקביעת ערך שבין 15 דקות לשעתיים – או פשוט לכבות את הפיצ'ר. הקייס עצמו קל למדי, כ-46 גרם משקלו, וצורתו המלבנית לא בלטה לנו בכיס המכנסיים. הוא לא מצליח לעמוד בעצמו אלא רק לשכב, למי שזה משנה לו, ובתחתית שלו ממוקמת יציאת USB-C עבור טעינת הקייס.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply