חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלוויזיה LG Evo OLED77G26LA
יצרן: LG
גודל מסך: 77 אינטש
טווח מחירים: 10000 - 15000 ₪
טכנולוגיה: OLED
Smart TV: Smart TV
High Definition: 4K
HDR: תומך HDR
רזולוציה: 3840x2160
ציון WiseBuy
9.2
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Nir 20.12.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלוויזיה LG Evo OLED77G26LA

שחר שושן | 22.06.2022
הטוב
  • מנגנון החלקת תמונה מוצלח
  • תפריטים מגיבים היטב
  • איכות תמונה מרהיבה
  • שלט עם עכבר אוויר
  • בהירות גבוהה
הרע
  • בעיות בחיבור אוזניות בלוטות'
  • ציפוי מסך מבריק
  • רמקולים בינוניים
בשורה התחתונה

LG הצליחה לשפר את מה שכבר היה טוב מאוד והתגברה על כמה מהמכשולים הבעייתיים ביותר במסכי OLED. הבהירות גבוהה מאי פעם, הצבעים עשירים ומדויקים והגווונים השחורים נראים כמו שהם אמורים להיראות. 


בין אם זה מנגנון החלקת התמונה שעובד היטב או התגובה המהירה לכל פקודה בשלט, המעבד החדש יחד עם מערכת ההפעלה העדכנית עשו שינוי של ממש בחווית השימוש. אך בעיות חיבור התקני בלוטות' ומסך בית שמציג פרסומות שאי אפשר להסיר, מנפצים את האשליה שהטלוויזיה המושלמת קיימת, כי גם בדגם הפרימיום יש בעיות תוכנה שיכלו לפתור אבל בחרו שלא.


לטעמנו ה-OLED G2 של LG היא אחת הטלוויזיות הטובות ביותר בשוק ואם אתם מוכנים להשקיע אקסטרה בשביל הטוב ביותר, אתם תהנו ממנה מאוד. עם זאת, תמורת כ-5,000 שקל פחות תוכלו לרכוש את ה-C2, שנבדלת ממנה בכמה היבטים שבהחלט לא מתקרבים לשווי ההפרש.

Evo OLED77G26LA
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 13,968 ₪
מחיר סופי: 13,978 ₪
מחיר סופי: 13,979 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-7 חנויות>>
הקדמה

ה-OLED77 G2 היא טלוויזיה חכמה של LG המגיעה עם פאנל OLED 4K וזמינה במגוון גדלים מ-55 ועד 97 אינץ', דגם הבדיקה הוא בגודל 77".


בזמן שסמסונג וסוני החלו לשווק בארה"ב את טלוויזיות ה-QD-OLED שלהן, LG ממשיכה עם גרסה חדשה של פאנל ה-OLED EVO המוצלח שעתה הוצמד למשטח קירור המאפשר לפיקסלים לפעול בבהירות גבוהה יותר מאי פעם - מה שאמור לפצות על החיסרון הגדול ביותר של פאנלי ה-OLED - הגבלת הבהירות האוטומטית שלהם.


עם מעבד חדש, תצוגה עשירה ותמיכה ב-Dolby Vision ב-4K 120Hz, ה-G2 היא טלוויזיית הפרימיום 4K המרשימה ביותר ש-LG הוציאה עד כה. האם היא שווה את מחירה הגבוה?




פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות התמונה

(55% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10
כחלק ממנגנון ההגנה על הפיקסלים, מסכי ה-OLED לא רק הציגו בהירות מקסימלית נמוכה לעומת מסכי LED, אלא גם אקטיבית הפחיתו והגבילו את הבהירות כשהוצגה על המסך תמונה בהירה. השנה LG הצליחה לדחוף את בהירות המסך מספיק גבוה כך שבחירה במסך OLED כבר לא מחייבת פשרה בנוגע לתאורה סביב המסך - אחת הנקודות הבעייתיות ביותר במסכים האלה.

עם זאת, המסך מצופה חומר מבריק שמחזיר אור כמו מראה, מה שמקשה על השימוש באור יום מכיוון שיש גבול כמה אפשר להאיר את האזורים הכהים בתמונה ועדיין לשמור עליהם בגוון המקורי. כך שאל תצפו להצליח לצפות בנחת בתכנים חשוכים באמצע היום, כי מה ששחור יהיה שחור, לא אפור.

LG OLED77G2: הטובה ביותר

לעיתים אנחנו תוהים בכמה דרכים שונות אפשר לומר כמה שהגוונים השחורים הם שחורים בצורה מוחלטת במסכי ה-OLED של LG, אך גם השנה, החברה מציגה שיפור כמעט בכל היבט ויזואלי ותפעולי של הטלוויזיה. אחרי כיול מצאנו סטיית דלתא E ממוצעת של 1.7, שזה מעולה. ה-G2 תומכת ב-Dolby Vision, ו-HDR 10 Pro שזה כמו HDR רגיל וסטטי רק של LG.

LG OLED77G2: הטובה ביותר

ה-G2 היא טלוויזית ה-OLED הראשונה של LG שמגיעה עם מערכת קירור פאסיבית ומטרתה לאפשר לפיקסלים לפעול בבהירות גבוהה יותר, בלי לצבור נזק שנגרם מהחום הנלווה. התוצאה היא שיפור משמעותי לעומת ה-G1, עם בהירות שיא מוצהרת של 1170 ניט, מה שמתבטא לא רק בהדגשים בוהקים ומרשימים, אלא גם בתמונה כללית בהירה יותר. הדבר בא לידי ביטוי במיוחד בסצינות בהירות מאוד כמו בסדרה Our Planet שבה באחד הפרקים מצולמים דובי הקוטב לבנים על רקע שלג וקרח. בדגם הקודם, מנגנון הגבלת הבהירות האוטומטי (ABL) הפחית את בהירות המסך בצורה בולטת מה שגרם לקרח להיראות חשוך בצורה לא טבעית. אך ב-G2 התמונה נשארה בהירה ומאוזנת וזה לבדו שינוי מספיק משמעותי כדי להצדיק שדרוג.

LG OLED77G2: הטובה ביותר
LG OLED77G2: הטובה ביותר

מנגנון החלקת התמונה לרוב עובד היטב ולא גורם להפרעות או רעשים בתמונה, למעט תכנים מהאפליקציה היעודית של דיסני+ שהיא אגב, מוסיפה גם לא מעט רעש לתמונה למרות שהיא פועלת ב-Dolby Vision. לטעמנו אפשר להפעיל את מנגנון ההחלקה כמעט בכל סיטואציה והוא לרוב יציג תוצאות טובות שמשפרות את חווית הצפייה ולא מפריעות לה.

LG OLED77G2: הטובה ביותר

גם השנה LG קברה את אחת האפשרויות הקריטיות ביותר לשיפור איכות התמונה, בתפריט כה חבוי שיכלו לכתוב על הדלת שלו זהירות נמר. פונקציית החיסכון בחשמל משתמשת בחיישן התאורה המובנה כדי לקבוע את בהירות המסך בהתאם לתאורה בחדר. בנוסף החיישן משמש את פונקציית ה-Dolby Vision IQ שמשנה מגוון הגדרות תמונה ולא רק את הבהירות שלה.

LG OLED77G2: הטובה ביותר

פונקציה זו מפחיתה את צריכת החשמל בוואטים בודדים, אך מגבילה את בהירות התמונה באופן לא יחסי בעליל. תוכלו למצוא אותה על ידי לחיצה ארוכה על כפתור גלגל השיניים שפותח את ההגדרות > כללי > טיפול OLED > טיפול עצמי של ההתקן > חיסכון באנרגיה > צעד עבור חיסכון באנרגיה > ובמקום אוטומטי, בחרו בכיבוי.
פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות השמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בדגם ה-G2 בגודל 77" שבדקנו, יש מערך רמקולים בתצורת 4.2 כך שארבעה רמקולים ממוקמים בפינות המסך ועוד שני וופרים פונים כלפי מטה. הטלוויזיה תומכת ב-Dolby Atmos ויש מגוון הגדרות אוטומטיות לסאונד שאמורות לשפר אותו. בעוד שמצב "קול צלול" אכן מקל על הבנת הנשמע, עדיין מדובר ברמקולים המובנים במסגרת דקה מפלסטיק כך שאל תצפו ליותר מדי.


בולטת בהיעדרה התמיכה בפורמט DTS על כל נגזרותיו. היות והטלוויזיה היא מקור התמונה והסאונד ולא נגן חיצוני, יש למגבלה הזו השלכות שהן בעיקר, אי היכולת לצפות בתכנים מסוימים.


LG OLED77G2: הטובה ביותר


ה-G2 מסוגלת לשדר לשתי אוזניות בלוטות' שונות בו זמנית או רמקול בלוטות' רגיל אחד ואם במקרה מדובר באחד מהסטים הנתמכים של LG, אפשר גם צמד רמקולי בלוטות' אך אלו אינם נפוצים במיוחד. אפשר לבחור בין הרמקולים של הטלוויזיה, התקן אופטי + טלוויזיה, התקן בלוטות' + טלוויזיה עם אפשרות סינכרון עד 60 מילישניות או להוציא את הסאונד למקרן קול, במקרה שלנו חיברנו אותה ל-LG Éclair שהוא סט של מקרן קול עם תמיכה בדולבי אטמוס וסאב אלחוטי.


הניסוח של תפריט הקול מאוד מבלבל. אין אפשרות ספציפית לאוזניות אלא שתחת יציאת שמע צריך לבחור ב"שימוש ברמקול אלחוטי" > התקן "בלוטוס" (כך במקור), ומשם לחפש את האוזניות. למעשה המקום היחידי שבו המילה אוזניות מופיעה זה ב"הגדרות חיבור רמקול" ששם ניתן לבחור "בהתקן 1" או "2 התקנים (רק עם אוזניות בלוטוס)", ובכל מקרה אפשר להתחבר לאוזניות גם באופציה הראשונה כך שכל חלק מהתפריט הזה מבלבל שלא לצורך. 


LG OLED77G2: הטובה ביותר


אך מבנה התפריט הוא הבעיה הכי קטנה בכל הנוגע לבלוטות', שכן נתקלנו בבעיה להתחבר לכל אוזניות בלוטות' באשר הן וגרוע מכך, לא מצאנו חוקיות מסוימות שתאפשר להצביע ורק כשביטלנו את ה-Quick Start והפעלנו מחדש את הטלוויזיה זה עבד אך הבעיה חזרה על עצמה גם בזמנים אקראיים לאחר מכן כך שקשה לומר מה בדיוק הבעיה.

עיצוב ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מערכת ההפעלה העדכנית היא WebOS 22 - קפיצה דיי חדה במספור מהגרסה הקודמת ששמה WebOS 6, אך השתיים דיי זהות בכל הקשור למבנה התפריטים וכמו האפשרויות המופיעות בו. במסך הבית עדיין מופיעות פרסומות ל-Amazon Prime Video ולערוצי יוטיוב שאיננו מנויים עליהם כלל, ולא ניתן להעלים או לשנות את ה"המלצות" מעמוד הבית, רק לבטל את המעקב לצורך פרסום.


LG OLED77G2: הטובה ביותר


מערכת ההפעלה מחייבת להתחבר עם חשבון משתמש כדי להוריד ולעדכן אפליקציות חדשות וזה לטעמנו מרגיז, ולו רק כי התקשינו מסיבה לא ידועה (כי אין הודעת שגיאה) להתחבר לחשבון שלנו שקיים כבר שנים רבות ורק כשסוף סוף הצלחנו, יכולנו להוריד את הגרסה העדכנית לאפליקציה של דיסני+, שבלעדיה לא ניתן להפעיל את השירות. יומיים לאחר מכן קיבלנו הודעה מגוגל שהסיסמה התגלתה בדליפת מידע ושכדאי להחליף אותה - תכונה שקיימת כמה שנים בדפדפן הכרום. אך בכל פעם שניסינו לגשת לאתר הישראלי הוא הפנה אותנו אוטומטית לאתר האמריקאי, שם עלתה הודעה שהחשבון שלנו הוא ישראלי ולא ניתן לגשת אליו, אלא רק באתר הישראלי. אחלה.


אחד הסעיפים שכמעט ולא השתנו לאורך השנים וכעת סוף סוף מערכת ההפעלה זכתה לשיפור דרמטי בביצועים. ה-G2 מגיעה עם מעבד ה-A9 דור 5 של LG והשינוי בולט מאוד לטובה. אם בעבר כל לחיצה על סעיף בתפריט לקחה כמה שניות עד שהופיעה תגובה על המסך - במיוחד הטעינה הראשונית של התפריט הכללי. כעת התגובה מהירה בהרבה אך עדיין לא מיידית, כפי שכבר קיים אצל המתחרים מזה שנתיים ואף יותר.


LG OLED77G2: הטובה ביותר


לתפריט המהיר שנפתח בכל פעם שלוחצים על כפתור ההגדרות בשלט הרחוק, התווספו שתי פונקציות הקשורות לתחזוקת מסך ה-OLED, כך שניתן לרענן אותו בלי לטייל בתוך תתי תפריטים. לטעמנו זו הגדרה מעט יוצאת דופן מכיוון שהיא יוצרת את הרושם ש-LG מצפה שלא מעט אנשים יצטרכו לרענן את הפיקסלים כדי לתקן את התצוגה שאולי קפאה ואף נצרבה, אך זו הפרשנות שלנו לנושא.


בחומרי הפרסום בעברית ואף באירוע ההכרזה עצמו, LG ציינה שהמסכים החדשים תומכים בקצב רענון של עד 100Hz ולא 120Hz, בגלל שרשת החשמל בישראל פועלת בתדר של 50Hz ולא 60Hz כמו למשל בארה"ב. אך מה ש-LG לא הבהירה, זה שמדובר בקצב שאליו מגיע מנגנון החלקת התמונה כשהטלוויזיה עצמה היא המפענח והתמונה לא מועברת ממכשיר חיצוני - מה שבישראל רלוונטי כמעט בלעדית לשידורי עידן פלוס. בכך, כשחיברנו Xbox Series X, ראינו במפורש שהטלוויזיה נשארת יציבה על 120 הרץ.


שליטה קולית בלי שלט

בדגם ה-G2 יש מיקרופון מובנה בשלט הרחוק ומיקרופון נוסף בתוך המסך. הטלוויזיה מסוגלת להבין פקודות קוליות בעברית פשוטה ובדומה לעוזרות הקוליות של אפל או גוגל, ניתן להגדיר אותה לזהות כשפונים אליה ללא לחיצה על כפתור כלשהו עם הביטוי "היי LG". הזיהוי עצמו עובד בצורה סבירה למדי אך הבעיה היא כמו תמיד, התוכנה; במקרה שלנו הממשק של נטפליקס מוגדר באנגלית ואילו הטלוויזיה בעברית. כך כשביקשנו לראות את העונה החדשה של דברים מוזרים בנטפליקס, הטלוויזיה הבינה אותנו היטב, אך האפליקציה של נטפליקס לא הצליחה. כשניסינו לומר לטלוויזיה את שם התוכנית באנגלית, היא המשיכה להתייחס לכל מה שדיברנו כעברית כך שהיא חיפשה את סטריינג'ר ת'ינגס שכצפוי, גם את זה נטפליקס לא הבינה.


גלריה בסלון

אחת התכונות שהורחבו בדגם ה-G2 נקראת מוכנות תמידית, והיא מאפשרת להפוך את הטלוויזיה למעין טפט אלקטרוני אך עם הרבה יותר אפשרויות מבעבר. כמו כן, אפשר להשתמש במצב זה בלי להפעיל את המסך עצמו, כך שהטלוויזיה נשארת מוכנה להגיב לפקודות קוליות.


אלופה בגייימינג

אחת התכונות המוצלחות של הסדרה הזו ומה שמבדיל בינה לבין הדגמים הזולים יותר, היא התמיכה ב-Dolby Vision ב-4K 120Hz בכל ארבע כניסות ה-HDMI. תכונה זו רלוונטית לקוונסולת הדור החדש, מחשבים עם כרטיסי מסך מסדרת ה-3000 ומעלה שיש להם HDMI 2.1 וספציפית ה-Xbox Series X שהיא היחידה שתומכת ב-Dolby Vision ב-4K 120Hz.


LG OLED77G2: הטובה ביותר


למרות שלא כל משחק מסוגל לרוץ בקצב הזה או ברזולוציה הזו, מצאנו שגם משחקים שפועלים בפחות מ-60 fps כמו Flight Simulator 2020, עדיין פועלים חלק יותר ממה שהם נראים לפחות, על גבי טלוויזיה שמסוגלת להגיע למקסימום 4K ב-60 FPS כמו ה-OLED A9G של הייסנס. במקביל, המסך תומך ב-Nvidia G-Sync ו-AMD Free Sync, ב-Auto Low Latency Mode או ALLM וב-VRR או קצב רענון דינמי. יחד עם עיבוד התמונה המעולה במצב משחק והאפשרויות הטכניות המתקדמות בחיבור למחשב, ה-G2 היא טלוויזיית הגיימינג הטובה ביותר בשוק כיום.


LG OLED77G2: הטובה ביותר


בחיבור למחשב ניתן לשנות את יחס התצוגה מ-16:9 ל-21:9 או 32:9. הגדרה זו אפקטיבית בעיקר במשחקים בהם רוצים לגרום למשחק להציג שדה ראייה רחב יותר מהרגיל. כמו כן בחיבור ל-PC יש תמיכה Chroma Subsampling ב-4:4:4 שהיא שיטת דחיסת צבע שאינה דחוסה למשל לעומת 4:2:0 שנפוצה ברוב הטלוויזיות, ובה מוותרים על עושר הצבע לטובת קצב מידע גבוה יותר.


ה-G2 תומכת בחיבור בקרי גיימינג מבוססי בלוטות' ובשירותי המשחקים Stadia ו-NVIDIA GeForce Now המאפשרים להזרים משחקים ישירות למסך, בלי קונסולה או מחשב. עם זאת, שירותים אלו אינם רלוונטיים במיוחד בישראל.


במה שונה ה-G2 מה-C2 שמחירה נמוך משמעותית?

בהירות המסך המוצהרת גבוהה יותר - 1170 ניט במקום 900, יש תמיכה ב-WiFi6 במקום ב-WiFi5 כך שאם יש לכם ראוטר תומך, שירותי הסטרימינג יעבדו תיאורטית מהר יותר. הרמקולים הם בתצורת 4.2 ובהספק 60W במקום 2.2 בהספק של 40W. יש תמיכה בזיהוי קולי ישירות מהמסך כך שלא צריך להיות בצמוד לשלט הרחוק שבו המיקרופון נמצא ולבסוף, מסגרת המסך מעט עבה יותר דווקא בדגם ה-G2 עם 1.5 מ"מ לעומת 1.3 ב-C2 עבור מסך באותו גודל. המחיר הרשמי של ה-C2 נמוך בכ-5,000 שקל לעומת ה-G2.

פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להפיק תמונה איכותית.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלויזיות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply