חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Razer OPUS X ANC MERCURY
יצרן: Razer
חיבור למכשיר: Bluetooth
עיצוב האוזניות: אוזניות קשת
סוג האוזניות: אוזניות גיימינג
ביטול רעשים: ביטול רעשים
ייעוד: גיימינג
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Razer OPUS X ANC MERCURY

לירן עבדי | 18.11.2021
הטוב
  • חיי סוללה מרשימים, גם עם ANC פועל
  • ביטול רעשים אקטיבי
  • איכות סאונד מעולה
  • נוח בשימוש ממושך
  • אטימות מצוינת
  • חיבור מהיר
הרע
  • אי אפשר לקפל את האוזניות ואין קייס נשיאה
  • עכבה טיפוסית שמקשה במשחקים מהירים
  • חיבור אלחוטי מבוסס בלוטות' בלבד
  • יכולות מיקרופון סבירות בלבד
  • ללא אופציה לחיבור קווי
  • ללא טעינה מהירה
בשורה התחתונה
אוזניות הגיימינג האלחוטיות Opus X מבית Razer הבריקו לעיתים אך גם נכשלו ברגעים הכי חשובים. הבעיה הטיפוסית של עכבה מורגשת בעת חיבור בלוטות' לא פוסחת עליהן וגם כאן תגלו עיכוב קל-אך-מורגש, הן בצפייה והן במשחקים. יכולות המיקרופון היו סבירות בלבד ואין גם טעינה מהירה בנמצא, אבל אלו פשרות שצריך להיות מוכנים אליהן כשבוחרים באוזניות שאינן "מוצר הדגל" מבית יצרנית הגיימינג המפורסמת. מה בכל זאת תקבלו? אטימות שיוצרת ואקום נפלא באוזני המשתמש, איכות סאונד מפתיעה לטובה, ביטול רעשים אקטיבי (ANC) ששירת אותנו נהדר, חיי סוללה ארוכים – ואם זה משנה לכם, הן גם נראות לא רע בכלל.
הקדמה

אוזניות הגיימינג האלחוטיות Razer Opus X כוללות דרייברים בגודל 40 מ"מ עם הבטחה לחוויית שמע עשירה לצד באס עמוק, מיקרופונים פנימיים, ביטול רעשים אקטיבי (ANC) ותקן בלוטות' 5.0 שאמור להציע חיבור יציב וצריכת חשמל נמוכה. באגף הסוללה, היצרנית מבטיחה עד 40 שעות פעילות כשה-ANC כבוי ועד 30 שעות כשהוא פעיל. האוזניות זמינות בצבעי ירוק, ורוד ולבן, כשאת הצבע האחרון קיבלנו לסקירה.

איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

טווח התדרים נע בין  20Hz – 20 kHz, הסטנדרט המצופה. הסאונד שמציע ה-Opus X מעולה; ההגשה שטוחה למדי אך בהקשר חיובי - היא מאוזנת, נטולה מאיצים מלאכותיים או התחנפות יתרה לטווח כלשהו – פשוט סאונד בסיסי שמרגיש מאוד טבעי באוזן. לא תמצאו כאן באס עמוק ועקבי ששומר על טון מרעיד בכל בדיקות הסאונד שהעמדנו בפני האוזניות, אבל בהתחשב בייעודן לחילופי צלילים מהירים, אפקטים ווקליים וצפייה בסטרימרים בטוויץ' מעת לעת, האוזניות מצליחות להשלים את המשימה ולא הרגשנו פשרות מהותיות באופי הצליל.


Razer Opus X – Mercury: אוזניות גיימינג למשתמש הביניים


בכל הנוגע לאטימות, האוזניות מציעות תחושת בידוד גבוהה למדי. אין כאן את האטימות שמציעות אוזניות אולפן כמובן אבל דרייברים גדולים ורחבים בקוטר 40 מ"מ מצליחים להקיף במלואן את האוזניים של משתמש בוגר. עוד לפני שהאוזניות ניגנו צליל ראשון, כבר בעת הרכבת האוזניות על הראש נכנסנו למעין חלל אטום שסיפק הרגשה עוטפת המזכירה תחיבת אטמים לתוך האוזניים. בעת ההאזנה, המוזיקה מצליחה להישמר בפנים ולא לזלוג החוצה וגם חברים שישבו סמוך אלינו לא הצליחו להבחין בשברי סאונד שעלולים "להימלט", גם כשהאזנו ל-Artillery הרעשני של Infected Mushroom בווליום מקסימלי.

Razer Opus X – Mercury: אוזניות גיימינג למשתמש הביניים

באוזניות יש גם ביטול רעשים אקטיבי שעובד ביעילות – בהקלקה בודדת על המקש שבין מקשי הווליום ה-ANC מופעל והמאזין נכנס לספרה של שקט, בו מוחלשים רעשי הרקע דרמטית. שיחות בין קולגות מצטמצמים משמעותית, הרכבת שנכנסה לרציף הוחלשה ורעשי המכוניות מחוץ לחלון הופכים למעין אפקט עמום, כאילו שנשמעו דרך חדר סמוך שיוצר חוצץ ומחליש את עוצמתם. קליק נוסף באותו כפתור מעביר למצב Quick Attention, מעין מצב Ambient שמשלב את רעשי הרקע בתוך האוזניות ומאפשר להאזין למישהו שמשוחח אתך מבלי להוריד את האוזניות. עוד שימוש רלוונטי הוא בזמן ריצה, כך שלא תאבדו לגמרי קשר מהמציאות הסובבת אתכם – למרות שלא היינו ממהרים לרוץ עם אוזניות קשת ובוודאי כאלה שאינן מיועדות לכך, פי כמה כשאינן תומכות בעמידות IP מבוססת אטימות בפנים פגעי מים וזיעה.

Razer Opus X – Mercury: אוזניות גיימינג למשתמש הביניים

ביצועי המיקרופון היו לצערנו רק "בסדר". הדבר אומר שהצד השני ישמע את קולכם בשיחות וגם צוות הלחימה שלנו ב-Warzone הצליח להאזין לנו, אבל בעיות נפוצות מוכרות לעייפה חזרו שוב ושוב: אפקט הד שלא מעט דיווחו עליו מהצד השני בשיחה, ווקל מוחלש ברגע שהצטרפו רעשי רקע מהסביבה ויש גם משום מה אפקט "דהוי" שמצטרף לקולנו, כזה שממש משטיח את ההקלטות שלנו ומשמיע את קולנו רחוק יותר מכפי שהוא באמת.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

יחסית לאוזניות Razer אחרות, ה-Opus X לא ממהרות לחשוף את זהות היצרנית ואת לוגו הנחש המפורסם לא תמצאו עליהן. האזכור היחיד למותג הגיימינג ממוקם בשני קצוות הקשת, כלוגו המוטבע בסמוך לכוסות האוזן. העיצוב בסך הכל די מינימליסטי, פלסטיקי ברובו ופשוט אך עדיין אלגנטי למראה, דווקא בזכות הניסיון הלא-יומרני לקרוץ לגיימרים. הריפודים האפורים סביב הכוסות רכים מספיק בשביל מפגש עם האוזן אבל כבר פגשנו מרקמים יותר נוקשים ועדיפים לטעמנו. הכוסות מסתובבות עד כ-90 מעלות על צירן. ארבעה מקשים ממוקמים על כוס ימין; הגברת והנמכת הווליום, בין השניים מקש לשימושים שונים ולבסוף מקש הפעלה/כיבוי שמשמש בהקשה בודדת לכיבוי והפעלת ה-ANC. טיפה בהמשך כניסת ה-USB-C לטעינת האוזניות. בלטו בהיעדרן: כניסת AUX שתאפשר לנו גם חיבור קווי וכן מקש Mute להשתקה מהירה של קולנו.


Razer Opus X – Mercury: אוזניות גיימינג למשתמש הביניים


עוד עניין שצריך לתת עליו דגש הוא הנוחות של האוזניות על הראש למשך זמן ממושך. גיימרים נוהגים לשחק שעות ארוכות עם אוזניות על ראשיהם והחדשות הטובות הן שה-Opus X לא יקשו עליכם במשימה: שילוב של משקל קל-יחסית, קשת רכה ואחיזת אוזן נהדרת לא גורמת להן להרגיש כמו משקולת על הראש וגם בשעה השלישית לשימוש הרציף לא הרגשנו לחץ לא נעים או כזה שדורש מאתנו להסיר אותן להתרעננות.

Razer Opus X – Mercury: אוזניות גיימינג למשתמש הביניים

היו לנו כמה הערות בודדות בנושא הנוחות: ברגע כשמורידים את האוזניות מהאוזניים ונותנים להם להיכרך סביב העורף, כוסות האוזן מתהדקות במיוחד ויוצרות לחץ גבוה על הצוואר – אפשר להרחיב כמובן את הקשת אבל בכל פעם נדרשנו לכוון מחדש את אורכה כשהחזרנו אותן לאוזנינו. עניין שני קשור לניידות שלהן: ה-Opus X לא מתקפלות לתוך עצמן או בכל צורה נוחה אחרת כלשהי וגם אין במארז קייס כלשהו שיאפשר לנוע איתן ממקום למקום בבטחה, מבלי החשש שיקרה להן משהו. תחת התג המחיר שהוצמד אליהן, ציפינו לקבל מענה כלשהו בעניין זה.

חיבור אלחוטי מבוסס בלוטות' 5.0 התגלה כיציב למדי, אמין מאוד ונטול ניתוקים אבל גם התקן העדכני סובל מעיכוב בין מקור הצליל לאוזניות וזה בדיוק ההבדל בין חווית גיימינג איכותית לפחות. בצפיית סדרות בנטפליקס עוד איכשהו בלענו את הצפרדע ועיכוב קל של פחות מחצי שניה בין שפתי הדמות למילים שנשמעו בפועל הוא עניין שאפשר להתרגל אליו. העניין פחות נסלח במשחקים מהירים, כמו כותרי היריות PUBG ו-Call of Duty Mobile, שם ההבדל הופך לקריטי ומהותי. היעדרו של חיבור 2.4Ghz בנוסף היה חסר כאן במיוחד וכבר חווינו על בשרינו את ההבדל העצום בין שני החיבורים האלחוטיים, כשהאחרון שהוצג מספק זמני תגובה הרבה יותר אידיאליים. מעבר למצב Game Mode (ברמת האפליקציה) מבטיח לצמצם את אותו latency סורר, אבל גם אחרי ההפעלה שלו לא הרגשנו הבדל משמעותי ועכבה טיפוסית התגלתה כבלתי נמנעת.

Razer Opus X – Mercury: אוזניות גיימינג למשתמש הביניים


ויש גם את אפליקציית Razer Audio, שהזדרזה לדחוף לנו עדכון קושחה מיד כשיצרנו צימוד בין הסמארטפון ל-Opus X. האפליקציה יציבה מאוד ונראית נפלא בעיצוב ניחוח המותג, רק לא ברור למה בכל פעם שפותחים אותה היא מבצעת סוג של חיבור מחדש לאוזניות, למרות שכבר נכנסו לאפליקציה לפני דקות ספורות. היא מציעה לא מעט תכונות שימושיות: אקולייזר לבחירה (אך ללא אפשרות לקבוע ערכים בטווחים), הפעלת וביטול של ה-ANC ויש גם מצב Game Mode שאמור לקצץ בכמה מאיות השנייה את העכבה הידועה שמתרחשת בחיבור אלחוטי אך כאמור, לא התגלה כיעיל במיוחד.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-Opus X הפתיעו עם זמני סוללה מרשימים: יום במשרד שככלל 6 שעות האזנה למוזיקה עם ANC כבוי ועוצמת ווליום 50% הביאו לירידה של בערך 15% מהסוללה . ביום אחר גרמנו לאוזניות להתאמץ מהרגיל: הן ניגנו ברקע מוזיקה למשך 8 שעות, בעוצמת ווליום 80% וה-ANC עבד במקביל – והאוזניות איבדו כמעט 30%. עם תוצאות כאלו אפשר לחיות בשלום ולא צריך לרדוף אחרי המטען בסוף כל יום גדוש בשימוש.


עוד יתרון לאוזניות: אם נתקעתם במפתיע בלי סוללה כמו שקרה לנו לקראת סוף השבוע, תוכלו להטעין אותן ולהמשיך להאזין בהן במקביל. הצד הרע בסיפור: לא תוכלו לעשות זאת עם הכבל הקצר-מדי שמספקת Razer במארז ותצטרכו למצוא כבל USB-C ארוך יותר. טעינה מלאה אורכת בערך 3.5-4 שעות, זמן ממושך למדי ותשכחו מטעינה מהירה כמובן. כדי לחסוך בחיי סוללה, ל-Opus X טיימר שגורם לאוזניות להיכבות בהיעדר פעילות, כולל האופציה להגדיר באפליקציה בתום כמה דקות לגרום לאוזניות להן לבצע את אותה פעולה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply