חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מסך מחשב Lenovo G24e-20 66D7GAR1IS
מותג: Lenovo, Lenovo
גודל מסך: 23.8 אינטש
High Definition: Full HD
רזולוציה מקסימלית: 1920x1080
סוג תאורה: LED
סוג פאנל: VA
קצב רענון: 100 Hz
זמן תגובה: 1 מילי שניה
ציון WiseBuy
7.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מסך מחשב Lenovo G24e-20 66D7GAR1IS

לירן עבדי | 21.11.2021
הטוב
  • שימושי גם למשימות עיצוב בסיסיות
  • תמיכה ב-FreeSync Premium
  • זמן תגובה תחרותי של 1ms
  • תג מחיר נוח
הרע
  • קצב ריענון שמתקשה לספק את הסחורה
  • תוכנה ייעודית בסיסית ואיטית
  • נטול יכולות סיבוב והגבהה
  • ללא תמיכה ב- G-SYNC
  • תצוגת 1080p בלבד
בשורה התחתונה
מסך ה-Lenovo G24e-20 מספק את המינימום ורק אותו. הוא מציע קצב ריענון גבוה במעט מעל מסך המשרד הממוצע, בורך בזמן תגובה תחרותי והסתדרנו אתו גם במשימות גרפיקה בסיסיות - אבל אין תמיכה ב-G-SYNC, סט החיבורים סגפני ורזולוציית 1080p הבסיסית לא מרשימה. יתרונו הגדול: תג מחיר נוח למדי, כזה שמאפשר כניסה לא מחייבת מדי לשוק מסכי הגיימינג.
G24e-20 66D7GAR1IS
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 609 ₪
מחיר סופי: 619 ₪
מחיר סופי: 629 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-11 חנויות>>
הקדמה

ה-Lenovo G24e-20 הוא מסך גיימינג בגודל 23.8 אינץ' בעל פאנל VA עם קצב ריענון של 100Hz, זמן תגובה 1ms, סולם צבעים 95% sRGB ויחס ניגודיות 3000:1. תכונות נוספות כוללות Low Blue Light מבית TÜV, יכולת האצה לקצב ריענון 120 Hz תחת אוברקלוק, תמיכה ב-AMD FreeSync Premium ותוכנה ייעודית למחשב. מחיר מומלץ: 839 ₪.

הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.
היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמסך מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, הגוונים הכהים בתמונה יהיו מפורטים וברורים יותר והצבעים נאמנים יותר למקור. תכונה זו חשובה בעיקר לצפייה בסרטים ולמשחקים.   יחסי ניגודיות נפוצים נעים בין 1:400 ל-1:1000. במידה שהשימוש במחשב הוא ב-Word וביישומים פשוטים אחרים, יחס ניגודיות של 1:400 עד 1:800 יספיק. לצפייה בסרטים, למשחקים ולעבודה עם תוכנות גרפיקה מתקדמות רצוי לבחור ביחס ניגודיות של 1:1000 ויותר.

איכות התמונה

(70% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

פאנל VA שצויד במסך שלפנינו אמור להיות הפער האידיאלי שבין מחיר לאיכות. לא מדובר אמנם בפאנל IPS עם דיוק צבעים פנטסטי וניגודיות גבוהה במיוחד, אבל עדיין תמצאו קצב ריענון גבוה מהממוצע, זמני תגובה תחרותיים וסולם צבעים 95% sRGB. קצב הריענון המקסימלי עומד על 100Hz, עם אופציה 120Hz באוברקלוק – אלא שהמסך מגביל את השימוש למשך חצי שעה בלבד, זמן זעום כשמתחשבים באינספור השעות שגיימר ממוצע מבלה מול המסך. בכל הנוגע לזמן תגובה, כאן מדובר בנתון מספק ומקובל בקטגוריית מסכי הגיימינג המקצועיים, כ-1ms.


Lenovo G24e-20: כניסה זהירה לגיימינג



פתחנו ברצף משחקים ובחנו את יכולות המסך בכותרי פעולה מהירים כמו Call of Duty: Warzone ו-Borderlands 3, שני משחקים שאמורים להרגיש דרכם את יכולות קצב הריענון ומהירות התגובה. אחרי שבדקנו כמה וכמה מסכי גיימינג עם 144Hz, 240Hz ואפילו גבוה מכך, ה-G24e-20 מתקשה לספק את הסחורה. ברור שההשוואה אל מסכים יקרים פי כמה לא הוגנת ובסופו של יום המסך נשפט בזכות עצמו – אלא שזו הבעיה. הפער הנמוך של קצב הריענון שבין המסך המשרדי שלנו, עם קצב ריענון 60Hz, לא הרגיש מהותי מספיק לעומת המעבר למסך שלפנינו. כלומר הקפיצה המזערית ל-100Hz מורגשת באופן אפסי, כזו שלא מעניקה את תחושת הגיימינג החלקה שציפינו לקבל ממסך ייעודי לגיימינג – והרי לשם כך התכנסנו. נדמה שחלק מהפשרות במסך ה"תקציב" שלפנינו היה לספק קצב ריענון מעט יותר גבוה מהרגיל, אלא שהוא יותר מדי נמוך מכדי שממש נרגיש זאת, בניגוד למסך 144Hz למשל.

Lenovo G24e-20: כניסה זהירה לגיימינג

עברנו למשימות עיצוב מתקדמות בפוטושופ; לעריכות קלות ומהירות, ה-G24e-20 נותן מענה, למרות שאינו מיועד להשלים את המטרה הזאת כלל - חשוב לציין. וודאי שלא מדובר במסך שיתאים לצלמים מקצועיים ועורכי וידאו שחשוב להם הגוון הספציפי המדויק, אבל במשימות השגרתיות שלנו, כמו עיצוב באנר או יצירת קאבר לפייסבוק, יצאנו מרוצים, בזכות דיוק צבעים וטווחי שחור שידעו להפריד היטב בין אפורים כהים לשחורים שעברו הבהרה קלה. זוויות הצפייה מרובות ומאפשרות לצפות במסך מרוב הכיוונים הריאליים ויש גם תכונה שמחלישה את גווני הכחול, בדמות מצבי תמונה נושאי תקן TÜV שמקלים על צפייה במסך למשך זמן ממושך.

סוג פאנל למסך LCD. מסכים עם פאנל כזה הם איכותיים במיוחד והיקרים ביותר. הם מציגים זויות צפייה מעולות ודיוק צבע אופטימלי, ומתאימים לגרפיקאים מקצועיים שזקוקים לטוב ביותר. זמן התגובה שלהם לא מהיר כמו האחרים, אך מסכים כאלה לא נועדו מלכתחילה למשחק ווידיאו (למרות שהם יכולים להתמודד היטב גם איתם).
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מידות המסך די סטנדרטיות; 41 ס"מ גובה, 54 ס"מ רוחב, עומק 18 ס"מ ומשקלו כ-3.9 ק"ג, כולל הסטנד, משקל מעט גבוה מהממוצע, תוצר של ספק כוח ששולב בתוך המסך ולא כיחידה חיצונית נפרדת. הרכיב היחיד שעלול לאיים על שולחן העבודה שלכם הוא הסטנד המחודד בצורת V שצניעות היא ממנו והלאה. אגב צניעות ומראה, אין כאן יותר מדי אלמנטים מנקרי עיניים ותשכחו מגימיקים שגיימרים יאהבו: אין כאן תאורת RGB, סטנד לאוזניות נשלף מהצד חסר וגם העיטורים היחידים שמאפיינים אותו ממוקמים כאמור באותו סטנד, בצורת חלקי פלסטיק כחולים ודי מיושנים למראה. במילים אחרות, ה-G24e-20 לא יגרום לאף אחד לסובב את הצוואר.


Lenovo G24e-20: כניסה זהירה לגיימינג


לטעמנו העניין היחיד שמציל את המצב בקטגוריית האסתטיקה הם השוליים הדקיקים במסגרת, עוביים כ-2 מ"מ מכל צד מלבד השול התחתון, אשר מספקים יחס גוף/מסך לא רע בכלל ואין קצוות שחורים ומכוערים. מבחינת סט חיבורים, מאחורי המסך תמצאו את המינימום שבמינימום הנדרש, כניסת אוזניות, HDMI ו-DP בלבד. אין כניסת HDMI נוספת שהייתה חסרה לנו ואפילו USB בודד לא זמין למשתמשים. החלטה מאוד סגפנית מצד Lenovo.

Lenovo G24e-20: כניסה זהירה לגיימינג

את המסך מלווה Lenovo Artery, התוכנה מבית היצרנית עבור המסך, דרכה ניתן לקבוע כמה ערכים בסיסיים אבל את הרוב המוחץ עדיין תצטרכו לקבוע במסגרת תפריט ה-OSD הפרימיטיבי. מה בכל זאת אפשר לבצע בתוכנה? קביעת ערכי RGB של התמונה והפעלת Low Blue light, ערכי תמונה בסיסיים מאוד כמו רמת בהירות וניגודיות וכמובן ממדי התצוגה, הן ברמת הרזולוציה והן בקצב הפריימים. ניתן גם לעבור בין 4 מצבי תמונה, כמו Read המיועד לקריאת מאמרים למשל או Movie לצפייה בסרטים, אבל המעבר ביניהם כל כך איטי וממושך ברמת התוכנה, עד שכל הרוח יוצאת מהמפרשים. בתוכנות מתחרות פגשנו פיצ'רים יותר מעניינים, כמו שיוך מצב תמונה ברגע שקובץ EXE מסוים מופעל או קביעת פרמטרים יותר מתקדמים הנוגעים לתמונה – כאן אין אותם וחבל.

Lenovo G24e-20: כניסה זהירה לגיימינג
Lenovo G24e-20: כניסה זהירה לגיימינג

באגף מניעת קריעת תמונה, טכנולוגיית FreeSync Premium נתמכת כאן – הדבר אומר שבעלי כרטיס מסך תומך מבית AMD ייהנו מהתאמת קצב הריענון של המסך אל מול כרטיס המסך, וכך ולמנוע סימנים של "חיתוכי מסך" שנפוצים כשמשחקים בקצב פריימים גבוה. כבעלי כרטיס מסך GTX 1070 Ti של Nvidia המתחרה, לא נשאר לנו יותר מדי מה לעשות וקיווינו לטוב כששיחקנו לאורך תקופת הסקירה. אישית לא חווינו את אותו אפקט ידוע לשמצה, אבל קשה לומר מה יקרה במחשב עם כרטיס מסך אחר שאינו נתמך - חיסרון עבור בעלי כרטיסי מסך מבית Nvidia.

מקנחים באפשרויות כיווני הצפייה ולצערנו גם כאן חיכו לנו פשרות. הגמישות של המסך לוקה בחסר רציני: ניתן רק להטות את המסך קדימה 5°- ואחורה 22° - וזהו. תשכחו מסיבוב הצג ימינה ושמאלה, הטיית המסך לאורך ואין כאן אפילו יכולות הגבהה בסיסיות. הדבר דורש סבלנות ובעיקר יצירתיות מצד המשתמש – ביקשנו להוסיף ל-G24e-20 גובה ושילבנו מתחת חבילת דפים כדי שהמסך יהיה מקביל לגובה העיניים. גם סיבובי מסך חטופים לעבר הקולגה שנדרשו מעת לעת דרשו מאתנו סיבוב של כל יחידת גוף המסך – לא פעולה אלגנטית במיוחד.

עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply