סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Realme 8 5G 128GB 6GB RAM
- מסך עם קצב ריענון 90Hz
- חיי סוללה טובים
- ביצועים טובים רוב הזמן
- מצלמת סלפי מצוינת
- קורא טביעת אצבע מהיר
- כולל שקע אוזניות
- איכות צילום סבירה בלבד
- טעינה אטית יחסית
- לא תומך בצילום וידיאו 4K
- אין ציפוי דוחה שמן למסך
- בעיות עם Android Auto
Realme 8 5G מצליח לבדל את עצמו ממתחריו הרבים בטווח המחירים שלו - סביבות 1000 שקלים - בזכות התמיכה שלו ברשתות דור 5. מסתבר שנכון להיום יש לו ממש מעט מתחרים בנישה הספציפית הזו. מעבר לנקודה הזו הוא מצליח לספק חווית טובה בשלוש נקודות קריטיות - איכות המסך, הביצועים והסוללה, אבל בכל הקשור לצילום הוא רחוק מלהרשים.
אם הנקודה של גלישה מהירה פחות קריטית לכם, תוכלו למצוא לא מעט מכשירים אחרים שיספקו תמורה טובה לא פחות ואף יותר במחיר זהה, אבל אם אתם חייבים דור 5 בתקציב הזה, Realme 8 5G הוא הבחירה עבורכם.
סדרת ההמשך ל-Realme 7 כבר כאן, עם שני דגמים - Realme 8 ו-Realme 8 5G שלמרבה ההפתעה ההבדל ביניהם אינו רק בתמיכה ברשתות הדור החמישי, אלא מדובר בשני מכשירים עם מפרטים שונים מאוד.
ה-Realme 8 5G שקיבלנו לבדיקה בהזדמנות זו פועל על ערכת השבבים Dimensity 700 5G של מדיה טק, ומגיע עם 4, 6 או 8GB זיכרון RAM ונפח אחסון של 64 או 128GB (אנחנו בדקנו את גרסת 6/128B), תמיכה בשני כרטיסי סים ובכרטיס זיכרון, מסך IPS בגודל 6.5 אינטש עם קצב ריענון של 90Hz, מצלמה ראשית בת 48 מגה פיקסל, קורא טביעת אצבע, סוללת 5000mAh ועוד.
המכשיר זמין לרכישה בצבעים כחול או שחור, ומגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 11 שמעליה ממשק Realme UI 2.0.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug, היבואן הרשמי
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)כמעט כל מכשיר שמכבד את עצמו מגיע כיום עם זוג רמקולים באיכות כזו או אחרת. ה-Realme 8 5G מסתפק בספיקר בודד בתחתיתו, והוא מספק עוצמה ואיכות סבירים, שאינם בולטים לטובה או לרעה. השיחות באפרכסת התנהלו היטב וללא בעיות.
מי ששומר אמונים לאוזניות החוטיות ישמח לדעת שלמכשיר יש שקע 3.5 מ"מ, ולאלה שהתקדמו לאוזניות אלחוטיות יש כאן תמיכה ב-Bluetooth 5.1 ובמקודד AptX. איכות ההאזנה למוזיקה באוזניות האלחוטיות היתה גבוהה, ללא בעיות של סנכרון בין התמונה לסאונד בצפייה בוידיאו.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)Realme 8 5G הוא סמארטפון בגודל סטנדרטי, עם מסך 6.5 אינטש, עובי דק יחסית של 7.5 מ"מ ומשקל סביר של 185 גרם. המסגרת וגב המכשיר עשויים פלסטיק, וזה די ניכר בתחושה ביד. בעוד שהמסגרת בגימור מט, גב המכשיר הוא בגימור שמזכיר זכוכית קפואה אבל עדיין מבריקה, והוא סופח טביעות אצבע למכביר. בסך הכל המכשיר נוח יחסית לאחיזה בכך היד, והארגונומיה שלו סטנדרטית: מצד ימין נמצא לחצן הפעלה, משמאל נמצאים מקשי הווליום ובתחתית נמצאים שקע USB-C לטעינה וכן כניסת 3.5 מ"מ לאוזניות.
המסך, בגודל 6.5 וברזולוציית Full-HD Plus שגרתית, הוא מסוג IPS (ולא AMOLED האיכותי אך היקר יותר). ביחס למסכים מסוגו הוא מספק תצוגה טובה עם צבעים עשירים וניגודיות די גבוהה, כך שרמת השחור שלו יחסית טובה. בנוסף, הוא תומך בקצב ריענון של 90Hz, שנראה משמעותית טוב יותר ביחס ל-60Hz הסטנדרטי והופך את הגלילה והאנימציות לחלקות ונעימות יותר. הבהירות של המסך סבירה בלבד, ולמרות שהסתדרנו איתו היטב, היינו שמחים לבהירות קצת גבוהה יותר בעיקר כשהשתמשנו במכשיר בשמש ישירה. נקודה גדולה לרעתו של המסך הזה הוא חסרונו התמוה של ציפוי דוחה-שמן, שנמצא כמעט כל כך מסך אחר. בלי ציפוי זה המסך אוסף שמנוניות מהאצבעות שלכם ונראה מטונף כל הזמן.
ל-Realme 8 5G יש שני אמצעי אבטחה ביומטריים: קורא טביעות אצבע שמשולב בכפתור ההפעלה, וזיהוי פנים. שניהם עובדים מצוין, מהירים ונטולי תקלות, ומצאנו שניתן לסמוך עליהם שלא יעכבו אתכם בפתיחת הנעילה. כמובן שקורא האצבע מאובטח יותר, שכן זיהוי הפנים מסתמך על מצלמת הסלפי בלבד.
הממשק של Realme ממשיך להיות אחד החביבים עלינו בעולם האנדרואיד, לצד הממשק של OnePlus ששייכת כמו רילמי לאותו תאגיד סיני - BBK. הממשק, שמבוסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד 11, מעוצב באופן אסתטי ולא עמוס, נוח לשימוש וכולל אפשרויות התאמה אישית מגוונות, תמיכה במחוות שונות, ערכות נושא, ניהול התראות מתקדם ועוד. המכשיר הגיע עם כמה תוכנות מיותרות שהיו מותקנות עליו, אבל קל להסיר אותן אם אין לכם בהן צורך. לצד השבחים, מצאנו לפחות באג אחד חמור שלא הצלחנו להתמודד איתו: לאחר חיבור של המכשיר למערכת ה-Android Auto ברכב וניתוק הכבל בסיום הנסיעה, המכשיר הופך לאיטי באופן בלתי נסבל, ברמה שטלפון נוקיה משנת 2002 מהיר להפליא לעומתו. לא ניתן לעשות שימוש בטלפון במצב זה וכך מצאנו את עצמנו מאתחלים את הטלפון אחרי כל נסיעה. יש לקוות שהבאג ייפתר בעדכון תוכנה עתידי (חשוב לציין שלא נתקלנו בתקלה מסוג זה באף סמארטפון אחר שבדקנו, עם אותה מערכת מולטימדיה באותו רכב).
ה-Realme 8 5G מצויד בערכת השבבים Dimensity 700 מבית מדיהטק, שמיוצאת בתהליך ייצור של 7 ננומטר וכולל 8 ליבות, 2 מהן במהירות 2.2GHz ועוד 6 ליבות במהירות 2.0GHz. לפלטפורמת העיבוד מצורף זיכרון RAM בנפחים משתנים - אנחנו קיבלנו אותו עם 6GB, אך הוא זמין גם עם 4GB ו-8GB, תלוי בקונפיגורציה שרכשתם. האחסון הוא מסוג UFS 2.1 המיושן מעט ובנפח של 128GB (קיימת גם גרסה עם 64GB).
הביצועים היומיומיים של המכשיר טובים. לא תתבלבלו בינו לבין מכשיר דגל, אבל באופן כללי הוא מגיב במהירות טובה, יישומים נפתחים ללא השהיות בולטות ולא קרה שנאלצנו להמתין זמן רב לביצוע משימות שונות. נראה שערכות השבבים העדכניות מדרג הביניים, כמו גם אופטימיזציות של מערכות ההפעלה, הגיעו כיום לרמה שגם טלפונים זולים מצליחים לספק חווית שימוש טובה מאוד וללא פשרות דרמטיות. כמובן שלגיימינג מתקדם הטלפון הזה לא מתאים; במבחני הביצועים של Geekbench הוא קיבל 566 נקודות בלבד לביצועי ליבה בודדת, ו-1759 נקודות לריבוי ליבות. תוכנת 3DMark העניקה למכשיר 1073 נקודות על הביצועים הגרפיים.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)ל-Realme 8 5G יש מצלמה אחת בלבד ששווה לדבר עליה, ברזולוציה של 48 מגה פיקסל ועם מפתח צמצם f/1.8. למרות שזה נראה כאילו יש לו 4 מצלמות מאחור, אל תאמינו לזה. ליד המצלמה הראשית יש שם עוד שלושה דחלילים - מצלמת מקרו 2 מגה פיקסל, מצלמת עומק 2 מגה פיקסל (שתיהן חסרות שימוש ותועלת) ועוד עיגול שהוא לא מצלמה אלא סתם אלמנט עיצובי. המכשיר לא מסוגל לצלם וידיאו ב-4K; צילום הוידיאו נתמך ברזולוציית Full-HD בלבד, ובקצב פריימים 30fps בלבד - נתונים מפתיעים לרעה, שמתאימים למכשירים מלפני 5-6 שנים.
המצלמה מפיקה תמונות ברמה בינונית עד טובה, תלוי בתנאי התאורה. באופן כללי התמונות מפורטות וחדות כנדרש, והצבעים בדרך כלל חיים ואמינים. עם זאת, הטווח הדינמי בינוני בלבד, ולמרות שהמצלמה מפעילה באופן אוטומטי מצב HDR שאכן עובד - אפשר לראות שגם השמיים חשופים כהלכה וגם האזורים המוצלים, לכאורה - בכל זאת במקרים רבים החלקים המוצלים בתמונה כהים מדי וחסר בהם פירוט, לצד אזורים שרופים היכן שיש שמש ישירה. בחלק מהתמונות שצילמנו בתוך הבית או המשרד הצבעים קיבלו גוון לא טבעי, אם כי הפירוט היה יחסית מוצלח גם בתאורה בינונית.
צילום הוידיאו לא מרשים גם ביחס לרזולוציית 1080p. הסרטונים לא חדים ולא מפורטים מספיק, וקצב הפריימים מאכזב ביחס לכך שהרזולוציה נמוכה ממילא. מה שכן הפתיע אותנו לטובה היה איכות הצילום של מצלמת הסלפי, גם בזכות המצלמה עצמה, ברזולוציית 16 מגה פיקסל, וגם בזכות התוכנה של Realme שיודעת להוציא את המיטב מהתמונה, לטשטש פגמים ולהאיר את הפנים בצורה נאה.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)Realme 8 5G מצויד בסוללה בקיבולת מרשימה של 5000mAh. יחד עם פלטפורמת עיבוד חסכונית ומסך לא תובעני מדי, הוא מספק חיי סוללה מצוינים. הגענו לימי עבודה מלאים בלי לחסוך בשום דבר ובדרך כלל גם עם רזרבות של כמה עשרות אחוזי סוללה. בימים שבהם ממש התפרענו, הסוללה הגיע לסופה בשעות הלילה המאוחרות, כשמאחורינו 6.5 שעות מסך דלוק בבהירות של כ-85%.
נושא הטעינה הרבה פחות מרשים; עם הספק של 18W בלבד לוקח למכשיר למעלה משעתיים לטעינה מלאה, כאשר אחרי חצי שעה הוא הגיע ל-27% בלבד ואחרי שעה של טעינה - ל-52%. הטעינה היא בכבל USB-C בלבד (מטען 18W מצורף לערכה), אך כמובן שאין תמיכה בטעינה אלחוטית.
עמידות
(10% מהציון הסופי)המכשיר כאמור בנוי רובו ככולו מפלסטיק, ולא מהחומרים האיכותיים ביותר. זה מורגש בכך שהמסך לא מוגן בזכוכית חסינת שריטות כלשהי, ואפילו ציפוי דוחה שמן אין לו, כך שגם החזית וגם הגב מתכסים טביעות אצבע שמנוניות לרוב. לאור זאת, ממומלץ להשאיר את מגן המסך שמודבק אליו, ולהיעזר בכיסוי השקוף שמגיע בערכה כדי להגן על המכשיר מפני פגיעות חיצוניות. כמו כן חשוב להרחיק את המכשיר ממים שכן הוא אינו מצויד בעמידות כלשהי בפני מים.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug, היבואן הרשמי