מידות המכשיר: גובה 161 ס"מ, רוחב 75 ס"מ, עובי של 9 ס"מ ומשקל של 190 גרם הופכים אותו לסלולרי די סטנדרטי מבחינה פיזית, בלי קשר להיותו זול יחסית. חזותית הוא נראה מעל הממוצע הסביר שהתרגלנו ממכשירים מוזלים: הוא אמנם שמנמן למדי והעדשות האחוריות בולטות במעין מלבן שיוצא החוצה ושובר את הקו החלק מאחור אבל לטעמנו מדובר במכשיר נאה למדי, כמובן בהתחשב בתג מחירו. גבו ברובו אפור, מלבד אזור שחור המשויך לאזור העדשות האחוריות ולוגו POCO גדול באותיות כסופות שהונח מתחתיהן.
תצוגת IPS בגודל 6.5 אינץ' מציגה
רזולוציה מקסימלית של FHD+ (יחס 20:9) עם קצב ריענון של 90Hz ואת הרגשת התנועה החלקה שפגשנו בתפריטים של מכשירי דגל, אפשר למצוא בצורה מסוימת גם ב-M3 Pro 5G, החל ממעבר בין מסכי הפתיחה, הקפצת המקלדת ושיטוט זריז בין אפליקציות פתוחות. מדובר במעין אפקט פרימיום שנותן הרגשה אלגנטית וחטופה, גם אם המעבד לא תמיד יכול לו וחושף את יכולותיו הבינוניות, עליו יתואר בהמשך. חווית הצפייה מפתיעה מאוד לטובה: הבהירות המקסימלית (סביבות 450nits) הייתה יכולה להיות יותר בוהקת מול צהריי היום המאתגרים אבל מלבד זה, היחס הניגודיות נאה והטווחים השחורים רחבים, הרזולוציה המקסימלית 1080X2400 פיקסלים מתמודדת היטב עם רוב האפליקציות והאתרים, ומצבי הצפייה השונים כמו מצב קריאה ומצב מוחשך שימושיים במיוחד בעת תזמון לפי בקשתנו.
ממשק MIUI 12 מבוסס
אנדרואיד 11 היא מערכת הפעלה עדכנית למדי ובעלי ממשקי שיאומי למיניהן יתרגלו אליו מיד: צורות האייקונים, המחוות, תפריטי ההגדרות ותיאורן המילולי, הכל מאוד דומה למכשירים אחרים מבית היצרנית הסינית. חדשות רעות לשונאי מגירת האפליקציות: לא ניתן להסיר אותה ב-M3 Pro 5G. מבחינת נפח אחסון, למשתמש נותרים בערך 100GB אחרי שמערכת ההפעלה ועוד כמה אפליקציות מחייבות תופסות את מקומן – ויש כמובן אופציה להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס זיכרון MicroSD.
עוברים לביצועים: מעבד Cortex-A76 מבית MediaTek וכרטיס גרפי Mali-G57 MC2 שולבו במכשיר, לצד 6GB זיכרון RAM ועוד 128GB לטובת זיכרון פנימי. במבחן הביצועים של GeekBench 5 קיבלנו 554 נקודות במבחן Single-Core ו-1744 במבחן Multi-Core, תוצאות מאוד דומות לטאבלט עם מעבד בינוני שבדקנו לאחרונה. לא התוצאות הכי מעודדות אבל עבור מטלות הבסיס ה- M3 Pro אמור להספיק. את מבחן 3DMark שבוחן את ביצועי הגיימינג לא הצלחנו לערוך בגלל שגיאת יצרנית.
במבחן המציאות החדשות טובות בחלקן: מעבר בין תפריטים ומשימות לא מצביעים על גמגומי מערכת וגם בזמן משימות קטנות כמו מענה בווטסאפ או שיטוט בסרטוני TED יצאנו מרוצים. איפה בכל זאת מרגישים ביצועים בינוניים? בעיקר ברגעים קטנים שאי אפשר לפספס: הקפצת המקלדת כשמגיעים לשדה מילוי, מעבר למצב חשוך, עליית מסך האפליקציות אחרי שלא נפתח זמן רב ועוד שניה וחצי של עליית מדיה באפליקציית נטפליקס. גם ממשק המצלמה המובנה בטלפון נוטה לגמגם ומספק המון רגעי משבר כשמצלמים ומבקשים לצפות בתמונה האחרונה שצולמה, למשל.
עברנו לשחק קצת ב-PUBG וההערות שלנו נגעו בעיקר למהירות התגובה: יש עכבה מורגשת מהרגע שמבצעים פקודה ועד הרגע שהיא מתרחשת בפועל. מדובר בשברירי שניה אבל שחקן שהתרגל לשחק בסמארטפון פרימיום לא יכול שלא להבחין בהבדל. החדשות הטובות הן שבניגוד למצופה, ה-M3 Pro 5G התחמם ממש במעט ובהתחשב בעובדה ששיחקנו במשך 20 דקות מלאות תחת הגדרות גרפיקה גבוהות, הסלולרי לא עלה לטמפרטורות בלתי נסבלות.
באופן מרשים למדי, שתי אבטחות ביומטריות שולבו במכשיר: חיישן טביעת אצבע שממוקם במקש הכיבוי/הדלקה וסורק פנים. חיישן טביעת האצבע מצוין: הנחת האגודל על מקש ההדלקה מאוד אינטואיטיבית והזיהוי מצד המכשיר מתבצע בזריזות – לא צריך להעיר את המכשיר או להזיז אותו בצורה מסוימת, פשוט להניח את האצבע ולתת למערכת עוד חצי שניה להעלות. סורק הפנים גם מוצלח למדי – אבל רק כשהמסך כבר דלוק, עדיין נעול והסורק מוכן לפעולה. העניין הוא שכדי להדליק את המסך צריך ללחוץ על מקש ההפעלה ואז סורק טביעת האצבע מהיר יותר ממנו וכבר פותח את המכשיר ממילא.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפונים חכמים רבים כוללים
מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E, R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.
יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E, R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.