סקירת wisebuy - אוזניות Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro
- קופסת טעינה נוחה, טעינה אלחוטית
- ניתן להשתמש בכל אוזניה בנפרד
- מצב שקיפות להאזנה לסביבה
- סאונד דינמי וכיפי (ללא ה-ANC)
- ביטול רעשים אקטיבי מוצלח
- אפליקציה נלווית טובה
- בשימוש ב-ANC הסאונד מעוות
- שליטה מסורבלת בכפתורי המגע
Soundcore Liberty Air 2 Pro הן אוזניות True Wireless מבית Anker מצטרפות לפורטפוליו האוזניות העשיר של החברה. הדגם הזה מתחרה ישיר ב-Elite 85T של ג'אברה וב-Samsung Galaxy Buds Pro, עם פיצ'רים מתקדמים כמו ביטול רעשים אקטיבי, טעינה אלחוטית, חיישן זיהוי הוצאה והכנסה מהאוזן וכמובן הבטחה לסאונד מדויק וצלול. האוזניות תומכות במקודדי הצליל SBC ו-AAC אבל לא ב-AptX. הן מבטיחות איכות שיחה טובה בזכות מערך של 6 מיקרופונים, עד 7 שעות האזנה רצופה ועמידות בינונית למים בתקן IPX4. האוזניות זמינות בצבע שחור או לבן.
איכות הצליל
(50% מהציון הסופי)אנקר מתארת את הסאונד של האוזניות הללו כ"צלול כבדולח" ומציינת שהדרייברים מצופים ב-10 ננו-שכבות מוקשחות, שאמורות לספק עד 45% באס וטווח תדרים רחב יותר ב-30%. אלמנט חשוב שיש לאוזניות האלה הוא כמובן ביטול הרעשים האקטיבי, לצד מצב "שקיפות" שמאפשר לכם לשמוע את רעשי הסביבה באמצעות המיקרופונים.
ה-Soundcore Liberty Air 2 Pro הצליחו לבלבל אותנו כהוגן, כאשר עד ליום האחרון ממש של הבדיקות היתה לנו דעה מוצקה מאוד על איכות הצליל, שהשתנתה כמעט לגמרי בדקה התשעים. אם נתחיל מהסוף, הסיפור הוא כזה: אתם יכולים לבחור בין ביטול רעשים מצוין ואיכות סאונד לא טובה, לבין ביטול הרעשים כבוי ואיכות סאונד מעולה.
בכל תקופת הסקירה, שארכה כשלושה שבועות, השארנו את ביטול הראשי האקטיבי דלוק (למעט במקרים נקודתיים בהם בחרנו להפעיל את מצב השקיפות). ה-ANC כאן מאוד מוצלח ומאוד אגרסיבי, והוא מצליח להחריש באופן אפקטיבי רעשי רקע מונוטוניים כגון מזגן, רעש המנוע של המכונית, מאוורר, מייבש כביסה וכדומה. לטעמנו מדובר באחד ממנגנוני ביטול הרעשים היותר רציניים שפגשנו באוזניות True Wireless לאחרונה, וכל הכבוד לאנקר על כך. אמנם כשה-ANC פועל מורגש לחץ אופייני באוזניים, אבל היינו מוכנים לסלוח על כך. הבעיה הגדולה היא הסאונד: כשביטול הרעשים פעיל, איכות הסאונד לא היתה טובה. הצליל די מתכתי, התדרים הגבוהים מעט צורמניים לעיתים, הבאס נפוח ומוגזם מעבר לכל פרופורציה ותדרי האמצע חנוקים. ניסינו לשחק עם האיקוולייזר והצלחנו לשפר קצת את המצב, אבל בשום שלב לא הרגשנו שאיכות הצליל של אוזניות הללו טובה כמובטח.
רק לקראת היום האחרון של הבדיקות עלה בדעתנו לכבות את מנגנון הרעשים ולהאזין למוזיקה בלעדיו, וההבדל עצום. הצליל המקורי של האוזניות, ללא ביטול רעשים, נשמע נהדר, הרבה יותר מתון ולאין שיעור יותר מדויק ונעים לאוזן. הבאסים עדיין נוכחים היטב ומתאפיינים בעומק מרשים, אבל בצורה מרוסנת שלא מאפילה על שאר התדרים, הגבוהים נשמעים צלולים יחסית ולא צורחים וקולות הזמרים נשמעו מובחנים ובאיזון הנכון בזכות טיפול מוצלח בתדרי האמצע.
האפליקציה מבית Anker מציעה לא מעט אפשרויות להתאמה של הסאונד לטעם שלכם. יש שם 22 תבניות צליל מוכנות מראש, אפשרות לערוך "בדיקת שמיעה" שמייצרת צליל שמותאם ספציפית לאוזניים שלכם (אנחנו לא אהבנו כלל את התוצאה) וכן אפשרות לערוך ידנית איקוולייזר ואף לשמור כמה תבניות בהתאמה אישית.
מערך המיקרופונים עושה עבודה סבירה בביצוע שיחות: שמענו את הצד השני מעולה, ונאמר לנו שאנחנו נשמעים בסדר - לא כמו שיחה ישירות באפרכסת הטלפון, אבל טוב מספיק כדי שניתן יהיה להמשיך בשיחה ללא הפרעה. עם זאת, היינו שמחים לו המיקרופון היה נפתח בצד שלנו כך שנשמע את עצמנו מדברים דרך האוזניה, פיצ'ר שקיים באוזניות מתחרות.
מבחינת חיבור לטלפון, האוזניות מתחברות באמצעות קישורית Bluetooth 5.0. לאחר הזיווג הראשוני, האוזניות מתחברות אוטומטית לטלפון תוך 2-3 שניות מרגע שמוציאים אותן מהקופסה, והחיבור עצמו יציב ונטול ניתוקים. גם הסנכרון בין התמונה לוידיאו בצפייה בסרטוני טיקטוק וטיוטיוב היה טוב מאוד ולא הצלחנו להבחין בהשהייה מורגשת ביניהם.
נוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)העיצוב של ה-Soundcore Liberty Air 2 Pro הוא כשל ה-Airpods, עם רגליות שבולטות כלפי מטה, אם כי אנקר בהחלט הלכה לכיוון עיצובי משלה, עם חלק חיצוני כסוף בעוד שגוף האוזניה לבן או שחור. האוזניות אמנם מושכות יותר תשומת לב בגלל הרגליות הללו, אבל מצד שני הן הרבה פחות בולטות מהאוזניים. האוזניות נכנסות לתעלת האוזן בצורה טובה ונשארות יציבות מאוד בפנים. מבחינת נוחות השימוש לאורך זמן, אנחנו התחלנו לחוש כאב באוזן שמאל בלבד לאחר ענידה ממושכת, תופעה שלא זכורה לנו מאוזניות אחרות, אבל כבר למדנו שהתאמה של אוזניות לאוזניים הן עניין אינדיבידואלי מאוד ויתכן מאוד שלאחרים לא תהיה כל בעיה.
האוזניות נכנסות בשכיבה (עם הפנים כלפי מטה) לתוך קופסת טעינה אלגנטית מאוד, שהמכסה שלה אינו נפתח כלפי מעלה כמו צדפה אלא במנגנון סליידר נאה. ההכנסה של האוזניות לתושבות המגנטיות ושליפתן החוצה נוחה מאוד בזכות מגרעות מרווחות שמאפשרות להכניס את האצבעות פנימה. המגנטים חזקים מספיק כדי לאחוז את האוזניות בחוזקה בתושבות כך שאין חשש שהן יפלו גם בטלטולים חזקים. קוספת הטעינה אמנם לא קטנה במיוחד, אבל עשויה מפלסטיק איכותי מאוד בגימור מט ונעים למגע ובצבע שמזכיר נייר אפור. בחזיתה יש 3 נוריות חיווי למצב הסוללה, בעוד שמאחור תמצאו שקע USB-C לטעינה ולחצן לכניסה למצב Pairing.
השליטה ב-Liberty Air 2 Pro מתבצעת באמצעות משטחי מגע שממוקמים על החלק החיצוני של כל אוזניה. מקשי המגע מגיבים היטב, אבל בכל נגיעה המוזיקה נעצרת, מושמע צליל חיווי, והמוזיקה חוזרת לנגן - כל זה גוזל איזה 2-3 שניות מיותרות לחלוטין ודי מעצבן. זה קורה לא רק במעבר בין השירים אלא אפילו אם תגבירו או תנמיכו את הווליום, וזה לגמרי מוציא את החשק להשתמש במקשי המגע.
מעבר לכך, השליטה מאוד מוגבלת: ניתן אמנם להגדיר באפליקציה באיזה פונקציות אתם רוצים לשלוט עם מקשי המגע, אבל בכל קונפיגורציה שתבחרו תאלצו להקריב משהו. זאת בגלל שמקשי המגע לא תומכים בנגיעה בודדת או ב-3 נגיעות, אלא רק בנגיעה כפולה או נגיעה ממושכת ל-2 שניות. אנחנו למשל הגדרנו שנגיעה כפולה באוזניה ימין תשמש לנגיעה ועצירה, נגיעה כפולה משמאל תשמש לדפדוף לשיר הבא, ונגיעה ממושכת ל-2 שניות בכל אוזניה תגביר או תנמיך את הווליום. נאלצנו לוותר על אפשרות לחזור לשיר הקודם או להפעיל ולכבות את ביטול הרעשים, מצב השקיפות או העוזרת הקולית בטלפון.
האפליקציה של אנקר טובה מאוד. היא מאפשרת כאמור התאמה אישית של הסאונד במגוון דרכים, עדכוני תוכנה לאוזניות, הגדרה של מקשי המגע, הפעלה של ביטול הרעשים או מצב השקיפות, הפעלה של זיהוי הענידה (ברגע שמוציאים את האוזניות המוזיקה נעצרת אוטומטית, וממשיכה להתנגן מעצמה כשמחזירים אותן לאוזן), כמו גם צפייה במצב הסוללה של כל אוזנייה בנפרד (אבל לא של קייס הטעינה) ומדריך שימוש.
משך פעולת הסוללה
(25% מהציון הסופי)אנקר מבטיחה עד 7 שעות האזנה רצופות עם האוזניות, ועד 26 שעות בסך הכל עם קופסת הטעינה. בבדיקה שערכנו, עם ביטול רעשים פעיל ובעוצמת שמע של כ-70%, קיבלנו 5 שעות ו-45 דקות של האזנה רציפה לפני שהסוללה באוזניה הימנית נגמרה - זמן סוללה טוב למדי.
קופסת הטעינה תומכת בטעינה מהירה, כך ש-15 דקות שבהן האוזניות מונחות בתוכה יספיקו ל-3 שעות של האזנה למוזיקה. את הקופסה עצמה ניתן לטענות באמצעות כבל USB-C או בטעינה אלחוטית בתקן Qi הפופולארי, כאשר טעינה מלאה אורכת כשעתיים.