חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מכשיר Davo DAV2581
סוג: מכונת גלידה
מותג: Davo
תאריך כניסה לאתר: 10/2020
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)

סקירת wisebuy - מכשיר Davo DAV2581

לירן עבדי | 31.07.2022
הטוב
  • שליטה מלאה על כמות הסוכר ושאר רכיבים
  • מכינה גלידה מצוינת בתוך קצת יותר משעה
  • הכנת גלידה בכל טעם שתרצו
  • קל לתפעול
הרע
  • תופס מקום רב במטבח בשביל תכליתו הספציפית
  • נטול אביזר ניקוי
  • בעייתי לאחסון
  • תג מחיר גבוה
בשורה התחתונה
מחירה הגבוה של מכונת הגלידה DIC2581 מבית Davo והקושי באחסון שלה מעלים שאלה רצינית בדבר נחיצות של מכשיר שכזה בבית שלכם. מצד שני, תוכלו ליצור גלידה בכל טעם שעולה על דעתכם, שלא לדבר על שליטה מלאה על מרכיביה. גם קלות התפעול הוא משהו שצריך להחמיא לו והמכונה דורשת אינטואיציה אפסית כדי ליצור גלידה באמת מצוינת. כנראה שה-DIC2581 תתאים למכורי גלידה רציניים שאוהבים התאמה אישית ובדרך גם יצליחו להימנע מפצצות הסוכר שמחכות לנו במוצרי הגלידה המסחריים.
DAV2581
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 2,384 ₪
מחיר סופי: 2,475 ₪
מחיר סופי: 2,550 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-9 חנויות>>
הקדמה

מכונת הגלידה הביתית DIC2581 של Davo Pro מבטיחה להציע תחת עיצוב אלגנטי וקומפקטי, הכנת גלידה, סורבה ופרוזן יוגורט בהתאמה אישית ובתוך 60 דקות בלבד. מכונת הגלידה כוללת מיכל נירוסטה, מדחס ו"מערכת קירור עוצמתית" לפי היצרנית, וכן מציעה 3 תכניות; הכנת גלידה, קירור וערבוב. עוד במפרט: 3 לחצנים ותצוגת LCD, מיכל נירוסטה בנפח 2.5 ליטר קל לניקוי וטמפ' קירור משתנה.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מידות המכונה: גובה 36 ס"מ, 31 ס"מ רוחב ועומק של 27 ס"מ, כלומר גודלה כמעין בר מים והיא לא תשתלב באף מטבח מינימלי, אם כל היומרה של היצרנית ל"עיצוב קומפקטי". בכלל, התכלית הספציפית שלו מעלה שאלה בדבר נוכחותו התמידית על שיש המטבח – ובהצלחה למצוא מקום בדירה שיכול לאחסן את המכונה הענקית והמגושמת הזאת. משקלה גם גבוה למדי, כמעט 15 ק"ג, עוד נתון שצריך לקחת בחשבון. במארז קיבלנו גם מיכל נירוסטה בנפח 2.5 ליטר משולב ידית לשליפה נוחה של המיכל, מערבל פלסטיק הבוחש את הרכיבים שהנחנו בתוך המיכל וכן כוס מדידה. במארז קיבלנו גם חוברת הוראות עם כמה מתכונים סמליים בסוף ומאוד מהר גילינו הרבה הוראות סותרות וכן שעדיף להוריד בחצי מכמויות הסוכר שצוינו שם.


Davo Pro DIC2581: למכורי גלידה


בראש המכונה שלושה מקשים; הדלקה/כיבוי, MENU שנע בין מצבי קירור ו-START שמפעיל/עוצר את פעילות המכונה. מימינם בורר זמן שמאפשר לקבוע בין 5 ל-60 דקות, בהתאם לתכנית שנקבעה. משמאל תצוגת LCD שמציגה את הדקות וכן את סמלי התכנית שנבחרה, באייקונים ברורים שמשקפים את הסטטוס הנוכחי של פעולה המכונה. אי אפשר להסתבך יותר מדי עם המכונה ומספר המקשים המינימלי מציע אפס מקום לטעויות – פשוט שופכים את החומרים למיכל, עוקבים אחרי ההוראות ומחכים לסוף הערבול עד שהגלידה נוצרת. מעת לעת המסך מציג את טמפ' הנוכחית, אם תבקשו לעקוב אחרי התקדמות הקירור.

Davo Pro DIC2581: למכורי גלידה
Davo Pro DIC2581: למכורי גלידה

כמו עניינים באגף השימוש השוטף: למכונה אמור להיות מנגנון בטיחות שעוצר את המכונה כשהגלידה מתקשה כדי להגן על המנוע, אלא שלא פעם המכונה משיכה לעבוד, למרות שלהב הבחישה חדל מלזוז. אותו עניין מוביל לעוד בעיה, שהיא יותר אי-נוחות: היותו של להב הבחישה עשוי פלסטיק, קשה לו עד בלתי אפשרי לערבל תוספות מוצקות ונוקשות מדי, מה שדורש מהמשתמש לכתוש אותן קודם לכן.

Davo Pro DIC2581: למכורי גלידה


באשר לניקוי, אין במארז ה-DIC2581 יותר מדי אביזרים כך שמלאכת הניקוי די קצרה. מיכל הנירוסטה לא עושה חיים קשים ושטיפה תחת ברז מים מורידה במהירות את שאריות הגלידה שקפאו בצדדים ויתר חלקי מזון שהוספנו בתהליך ההכנה. שימו לב גם שהיצרנית לא ממליצה על שימוש בסקוצ' כדי לא לפגוע בציפוי הנירוסטה ולהשאיר שריטות מכוערות. קשה לתת את אותן מחמאות ללהב הבחישה; חתיכות רציניות שמגיעות מהשמנת מצטברות בתוך מרכזו וקשה מאוד להסיר אותן משם. בלט בהיעדרו כלי ניקוי כלשהו שיאפשר להגיע לעומק הגליל ולהוציא משם בקלות חתיכות שנתקעו שם בעקשנות.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

לפי היצרנית מובטח כי זמן ההכנה עומד על 60 דקות + 20 דקות קירור. כלומר צריך לזכור שתהליך הכנת הגלידה מורכב משני חלקים: בחישת הרכיבים שהוכנסו למיכל ולאחר איחודם, עוברים לתהליך הקפאה שיוצר לבסוף את טקסטורת הגלידה הקפואה שכולנו מכירים.


התחלנו בטעם הקלאסי שכולם אוהבים: גלידת וניל בחיזוק כפתורי שוקולד. עקבנו אחרי המתכון שמתואר בסוף החוברת והוספנו את כל המצרכים למיכל, כולל כמובן הקצפה נדרשת של השמנת. בתום חצי שעה של תהליך הכנת הגלידה, הוספנו כמות נכבדה של כפתורי שוקולד - כאשר לפי הוראות היצרנית, עדיף להוסיף אותם כחמש דקות לפני סוף הפעולה. בתום 35 דקות בסך הכל קיבלנו מרקם גלידה נאה אך עם המון צ'אנקים שמנים של כפתורי שוקולד שהתקשו מאוד ובדיעבד היה עדיף לפורר אותם לחתיכות קודם לכן. עדיין נדרשה מאיתנו פעולת הקפאה ורק בתום חצי שעת הקפאה קיבלנו את מצב הצבירה האידיאלי לאכילת הגלידה, כלומר קצת יותר משעה להכנת גלידת הווניל. לגבי מבחן הטעם, כולם הנסיינים הסכימו שמדובר בגלידה מוצלחת למדי, אם כי ניתן לוותר על כמות הסוכר המוגזמת שהמתכון מציע.


Davo Pro DIC2581: למכורי גלידה


עברנו להכנת גלידה דובדבנים ורדרדה ואיך אפשר בלי, גלידת שוקולד קלאסית שכולם אוהבים. הבסיס לשניהם היה זהה: הכנסנו למיכל שתי כוסות שמנת, כוס חלב, רבע כוס אבקת סוכר וכף תמצית וניל. בגלידת הדובדבנים הוספנו את ה"מיץ" של דובדבני אמרנה ועוד כמה דובדבנים שחתכנו - ואח"כ גם הוספנו קצת נשיקות מרנג שמעכנו קלות מראש. בגלידת השוקולד הוספנו שוקולד לבן עוגיות, שוקולד חום ופצפוצי שוקולד.


Davo Pro DIC2581: למכורי גלידה

Davo Pro DIC2581: למכורי גלידה


גלידת השוקולד הייתה נהדרת ושליטה יותר מבוקרת על הסוכר הייתה אפילו הופכת אותה לאחת הגלידות הכי טעימות שטעמנו. המרקם פגע בול: "גלידתי" אמיתי, קפוא כמו שצריך וביס שלא מפשיר בפה ברגע. הטעם עצמו מאוד שוקולדי-טבעי, כלומר לא הורגשו כאן חלקים מלאכותיים כמו מייצבים או חומרי טעם שנוטים להוסיף לגלידות תעשייתיות וההבדל בינו לבין גלידת מקפיא שקונים בקיוסק למשל דרמטי למדי. גלידת הדובדבן גם זכתה למחמאות: נותרו אמנם צ'אנקים קטנים של דובדבן בסוף הערבול, אלא שאלו תרמו ל"חווית הביס" והעניקו טעם מגוון יותר. מבחינת המרקם, הפעם קיבלנו משהו שהוא יותר "משחתי" ומתמוסס בפה, אבל עדיין נהדר ונראה שיש להתמקצע במכונה כדי להשיג את הנוסחה המנצחת לגלידת החלומות שלכם. החדשות הטובות הן שזו משימה ברת ביצוע וחופש הפעולה הרחב לפי טעם המשתמש שמציע ה-DIC2581 ראוי לשבח.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply