נתחיל ממידות המכשיר וה-C3 ארוך למדי, אבל לא רחוק ממכשירי דגל מוכרים: 16 ס"מ אורך, 7.5 ס"מ רוחב ועובי של 9 מ"מ. גם משקלו די שכיח, סביבות 190 גרם. הגב מחוספס בטקסטורה גלית וזוכה למעין קרני שמש משתקפות שיוצאות מאזור המצלמות. בצד שמאל של הסמארטפון מקשי הווליום, מימין מקש הכיבוי ובתחתית מוקמו גריל הרמקול, כניסת טעינה Micro USB וכניסת אוזניות סטנדרטית.
מסך ה-6.5 אינץ' מציע רזולוציית 720X1600 פיקסלים (יחס 20:9) ויחס גוף/מסך מחמיא של 89.8% כך שהשוליים כאן באמת מינימליים וכל הכבוד ל-Realme לדחוס נתונים כה צנועים בקטגוריית הסלולריים המוזלים. כדי למנוע שריטות גויס ציפוי המסך הוותיק Gorilla Glass 3 ובהיעדר הגנה כלשהי מפני טביעות אצבע, ה-C3 מתעד כל נגיעת אצבע אפשרית על המסך - ובהצלחה לנקות אותו כל כמה דקות אם אתם מכורי אסתטיקה. גובה בהירות המסך המקסימלי מפתיע לטובה ותחת קרני השמש של אוגוסט אפשרי להמשיך לקרוא כתבות בנוחות מרשימה. בהירות אוטומטית קיימת ולמרות שאינה מגיבה במהירה כמו חיישנים יעילים יותר, התכונה עדיין מספקת את הסחורה, בהתחשב במארז הצנוע.
על עיבוד הנתונים אחראי המעבד Helio G70 מתומן ליבות, מחוזק ב-3GB של זיכרון RAM ולטובת המשתמש זמינים בממוצע 35-40GB פנויים אחרי שתתקינו כמה אפליקציות פופולריות. את האחסון ניתן לנפח בכ-256GB נוספים, באמצעות כרטיס זיכרון בחריץ הייעודי. כאן גם המקום להזכיר את מגירת הכרטיסים הפנימית המפתיעה לטובה; ניתן להכניס ב-C3 שני כרטיסי SIM וכרטיס זיכרון נוסף, במקביל.
התחלנו עם מבחני הביצועים; במבחן הגיימינג של 3Dmark הוא קיבל את הציון הכללי 589, מרחק אסטרונומי ממכשירי דגל שמתפרסים על טווח ה-6,000-7,000 נקודות. במבחני AnTuTu קיבלנו 162,012 נקודות, עוד תוצאה שממקמת את ה-C3 הרחק ממכשירי העל אבל עד כאן אין הפתעות. במעבר למציאות לא הרגשנו תקיעות קטנות ומרגיזות מדי: המעבד יעיל בשגרה אבל שמנו לב שלוקח לו זמן "להתניע" והתופעה מתרחשת ברגעים קטנים; עוד שנייה לעליית האייקונים במסך הפתיחה, עכבה קטנה בפתיחת המצלמה או פתיחת תמונה שעתה נלקחה, טעינה טיפה יותר ממושכת בפתיחת האפליקציה של פרטנר ונטפליקס, חיפוש בתפריט ההגדרות דורש שתיים/שלוש שניות של איתור הפריט המבוקש – אלו רגעים קטנים אבל במעבר מסלולרי חזק יותר ל-C3, אי-אפשר שלא להבחין בהבדלים.
התקנו כמה משחקים פופולריים, ביניהם PUBG ו-Candy Crush ובזמן שבמשחק השני והצבעוני לא חווינו יותר מדי בעיות, מטבע העובדה שהמשחק לא תובעני כלל, ב-PUBG קיבלנו חווית גיימינג די צולעת. הגרפיקה מפוקסלת מאוד עם המון טקסטורות קרטוניות, מסכי טעינה איטיים נורא וזמן התגובה האיטי של הדמות פוגע משמעותית בחוויית המשחק ובסיכויי השחקן לנצח בקרבות מהירים.
מצד אחד, קשה לצפות ליותר מכך בהתחשב במחירו, מצד שני קשה ליהנות ממשחקים ב-C3 שהם לא הבסיסיים ביותר וחשוב להכיר זאת, במיוחד כשמדובר בסמארטפון עם תג מחיר כה משכנע שצפוי לקרוץ גם להורים שירצו לקנות לילידהם
סמארטפון ראשון. כן ייאמר לזכות ה-C3 שבכל הנוגע להתחממות המכשיר, הטלפון לא "הזיע" גם כששיחקנו 30 דקות רצופות ב-PUBG ושום טמפרטורה גבוהה ולא נעימה לא הורגשה בכף היד.
על בסיס
אנדרואיד בגרסת 10, עוטף ממשק Realme UI עם הרבה הבטחות על הנייר באגף התוכנה, כמו קיצור זמן פתיחת אפליקציות, ניצול מופחת של זיכרון ה-RAM ושיפור חיי הסוללה. בין התכונות: ביטול מגירת האפליקציות, עזרים נחמדים כמו "כדור מסייע" שמכיל פעולות בהתאמה אישית, מחוות שעובדות היטב וסרגל צד חכם ששימש אותנו בפיצול מסכים. באגף הסוללה יש כמה פיצ'רים נחמדים כמו כניסה למצב "ביצועים", מיטוב צריכה וכיבוי אפליקציות זללניות. מפרסומות לא הצלחנו להתחמק וכל מיני שירותים מבית סמסונג, סוני ושיאומי קפצו עלינו מיד בפתיחת המכשיר - אבל את רובן אפשר להסיר לצמיתות. התפריטים עצמם רצים חלק, מגיבים היטב ומתורגמים לא רע בכלל, בטח אחרי שפגשנו בלא מעט סמארטפונים ממדינות מתפתחות שעברו תרגום עצל או חלקי במיוחד במעבר לשפת הקודש.
עוברים לחיישנים: אין במארז חיישן NFC ואם פעם העניין היה נסלח, היום חיישן התקשורת טווח אפס מנוצל בלא מעט שירותים בישראל, מהטענת הרב קו ועד לתשלום בחנויות, כארנק דיגיטלי. באגף הביומטרי גילינו סורק טביעות האצבע פנטסטי וכברת הדרך שעבר החיישן בסמארטפונים פשוט מרתקת, עד שב-C3 אנו כבר זוכים לסורק באמת יעיל בהתחשב בתג המחיר הנדרש עבור הטלפון. זיהוי האצבע בסריקה הראשונית היה מהיר ולאורך ימי הסקירה הסורק עבד ביעילות מדהימה, גם במלאכת הזיהוי וגם בעת עליית המסך, שהתבצע בהינד עפעף. גם סורק פנים שולב במארז וגם כאן הופתענו לטובה; תווי הפנים מזוהים במהירות ורק בפעמים בודדות ה-C3 ביקש מאיתנו עוד מבט על המסך כדי לפתוח את הנעילה. בלילה החיישן לא עובד בכלל אבל בתנאי תאורה ירודים, כמו בחדר מדרגות אפלולי או בחדר חשוך שנחשף לתאורה מחדר סמוך – המשכנו לקבל יופי של ביצועים והזיהוי עבד היטב.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.