חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי LG Velvet 128GB 6GB RAM
מותג: LG, LG
גודל מסך: 6.8 אינטש
טווח מחירים: 2000 - 2500 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2020
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 2,279 ₪
מחיר סופי: 2,290 ₪
חוות דעת גולשים
efratk900 02.06.22
maorizyu 19.05.22
יוסף חיים 09.05.22
stamface 24.04.22
עזרא 14.02.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG Velvet 128GB 6GB RAM

הטוב
  • עיצוב יוקרתי ונאה
  • ביצועים הולמים
  • ממשק מעודכן
  • תצוגה מצוינת
  • סאונד איכותי
הרע
  • טעינה לא מהירה כמצופה
  • עיצוב מגרעת מעט מיושן
  • חיי סוללה לא עקביים
  • מצלמה בינונית
בשורה התחתונה
ה-LG Velvet הוא מכשיר ביניים מוצלח ונאה, ולמרות שהוא מכיל מעבד מיושן, הוא מספק תמורה טובה למחיר. לטעמנו ה-Velvet עשוי להיות להיט מכירות מה שיציב את LG חזרה בשוק המובייל, הפעם לא כמתחרה בין דגמי העלית, אלא כמובילה בשוק הביניים הגבוה. אז נכון, הוא לא עמוס בכל התכונות הכי מתקדמות, אבל התצוגה מעולה והממשק מצוין, ואלו שני סעיפים שהמכשירים הסינים הזולים יותר תמיד נופלים בהם.

הקדמה

חברת LG ידעה בשנים האחרונות בעיקר מורדות בכל הנוגע לתחום הסלולר. מכירותיה הצטמצמו לאחר תור הזהב של סדרת ה-G וה-V, והיא לא עמדה בקצב של המכשירים החדשניים מבית סמסונג, שיאומי ואפל. ה-VELVET הוא הסנונית החדשה שלה בענף הסלולר, כשהוא לא ממשיך דרכה של אף סדרה ואינו מכיל ספרות.


ה-VELVET מעוצב בהקפדה תוך שימוש בחומרים כמו אלומיניום וזכוכית, מציג מסך POLED איכותי וחד, מכיל מעבד 845 מלפני שנתיים של סנאפדרגון ועמיד במים ובאבק. הוא מגיע לישראל בגרסה אחת, עם 6GB זיכרון RAM ושטח אחסון של 128GB, ועם כמה צבעים לבחירה. מחירו נכון לכתיבת שורות אלה עומד על כ-2,300 ש"ח, מחיר שמציב אותו בתחום העליון של מכשירי הביניים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10
ה-VELVET מציע שני רמקולים סטריאופוניים - אחד ליד חיבור המטען והשני מתפקד גם כאפרכסת חזקה מאד. איכות הצליל שהם מפיקים אומנם לא מרשימה מאד, אבל סך הכל הם לא רעים בכלל. העוצמה שלהם חזקה מאד, בדומה למכשירי הדגל של סמסונג, והם בהחלט מאפשרים לנהל שיחה כדיבורית טובה באוטו.

האפרכסת עצמה חזקה ואיכותית, ובפעם הראשונה כשדיברנו איתו, הורדנו ל-70% את העוצמה. אם לא תעשו את זה, כל הסביבה בערך תשמע מה החבר שלכם מדבר, או שכולם יחשבו שעברתם לספיקר בטעות.

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

הפעם LG בחרה לא לצרף רכיב DAC שהופך כל שיר לחוויה בפני עצמה, אך יש כאן צליל תלת מימדי עם אפשרויות לבחירה שעובד נחמד. שמחנו לפגוש שוב שקע אוזניות רגיל בגודל 3.5 מ"מ, רק חבל שאין רדיו FM. למי שרוצה להרגיש ממש מתקדם וטכנולוגי, יש כאן בלוטות' 5.1 שהופך את הדיליי באוזניות לכמעט ולא קיים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-VELVET מעוצב היטב תוך שהשם שלו מייצג מונחים פנטסטיים כמו זרימה, חלקות וטוהר. נכון, עדיין מדובר רק בעיצוב של טלפון, אבל ה-VELVET הוא אחד מהמכשירים האלגנטיים ביותר שיש כיום בשוק. הוא מכיל שתי יריעות זכוכית מקדימה ומאחורה, כאשר הן מעוצבות בסגנון מסכי האדג' המוכרים בעיקר מהמכשירים של סמסונג, כלומר מסמך קמור. אנחנו אוהבים את זה מאד, וזה נראה מעולה. מסגרת המכשיר עשויה מאלומיניום, מה שמוסיף ליוקרתיות. כל היופי, לא מתבטא בצורה ברורה בנוחות האחיזה. הוא ארוך מאד, כ-167 מ"מ, ודק מאד - 7.9 מ"מ בלבד, מה שגורם לו להיות לא נוח ביד בלי כיסוי, שמעט מעבה אותו.  


הוא חלק במידה מסוימת, וליד קשה להגיע בעיקר לחלקים העליונים של המסך, בלי שהוא יעשה צניחה חופשית לרצפה. הוא אומנם דיי צר, אבל לטעמנו אם הוא היה מעט יותר עבה, הוא היה יותר נוח לאחיזה. לפחות משקלו נמוך יחסית לגודלו - 180 גרם.  

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש


בדופן הימנית תמצאו לחצן כיבוי והדלקה, ובצד השני את כפתורי העוצמה + כפתור מיוחד לעוזרת של גוגל. אל דאגה, ניתן להשבית את הכפתור הזה, אבל חבל שלא ניתן להגדיר לו תפקיד אחר. בתחתית המכשיר נמצאים המיקרופון, רמקול, חיבור למטען ושקע 3.5 מ"מ. במעלה המסך - כניסת הסים הכפול יחד עם כרטיס הזיכרון, ומיקרופון נוסף.

מעבר על דף הנתונים, מגלה ש-LG בחרה לשתול בתוכו מעבד בן שנתיים. האם היה זה צעד נכון לשלב מעבד 845 של סנאפדרגון, שמלאו לו זה מכבר שנתיים על המדף, או שהיה ראוי לשלב מעבד מסדרה חלשה יותר, אך יותר חדשה, אולי מעבד מסדרה 7 של אותה יצרנית? ככל הנראה, החברה בחרה בדגם הישן בשל העלות הנמוכה שלו לעומת הדגמים החדשים והדבר מתבטא בצריכת הסוללה.

ה-845, ביחד עם 6GB זיכרון הפעלה, מבצעים את המוטל עליהם בצורה טובה מאד, ולפי הרושם שלנו, LG צדקה בבחירה שלה. לא מדובר במכונת גיימינג או ביצועים מטריפה, אלא במעבד שיודע להתמודד היטב עם כמעט כל סוגי המשימות השוטפות. בעיקרון, רובינו המכריע משתמש באותן אפליקציות של רשתות חברתיות, פה ושם שופינג, WAZE, הזרמת מוזיקה ומצלמה, וכל אלו לא ממש מאתגרים את המעבד בן השנתיים. במבחן הביצועים GeekBench5 הוא קיבל 1,701 נקודות. 

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

את כל אלה, ה-VELVET אוכל בלי מלח, ולא ראינו שהוא סוגר אפליקציות או מתחמם יתר על המידה בעת מעבר בין אפליקציות. מתי הוא כן מתנשף? בהרצת משחקים כבדים בעיקר, בצילום וידאו 4K למעלה משתי דקות, או כאשר פתחנו את כל האפליקציות המותקנות על הטלפון לצורך ניסיון.

שטח האחסון נדיב כמו תמיד ב-LG, עם 128GB אחסון פנימי ועוד אפשרות להוסיף כרטיס מיקרו SD. ממשק המשתמש העדכני  של החברה נקרא LG UX 9 והוא נראה מעולה. הממשק מזכיר את זה של סמסונג מהדורות האחרונים, עם צבעים לבנים, פשטות במסכי ההגדרות וגרפיקות איכותיות. פה ושם נתקלנו בבעיות תרגום קטנות, אבל סה"כ מדובר בממשק איכותי, ברור וקליל. מי ממכם המחזיק במכשירים חדשים יחסית של LG, דהיינו 2018 וקדימה, הממשק אולי יראה לכם דומה מהבחינה הגרפית, אבל הוא בהרבה יותר טוב ממה שהיה עד כה בשאר הבחינות. כמו כן, הוא מאפשר בחירה אם להציג את כל האפליקציות על מסכי הבית, בדומה לשיאומי, או להפעיל את מגירת היישומים.  

מערכת ההפעלה היא כמובן אנדרואיד 10, ויש כאן תמיכה ב-AOD שעובד טוב מאד, כמו גם יישומים כפולים לניהול חשבונות, תמיכה בעט של LG ועוד. חבל שאין הקלטת שיחות מובנת, אבל לפחות ניתן להוריד אפליקציות מהחנות שבאמת מקליטות. 

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

על המסך חייבים להתעכב. מדובר במסך 6.8 אינץ' POLED איכותי המציג צבעים בצורה מצוינת. לא מדובר במסך LCD רגיל, אלא באחד כזה שמאיר עצמאית כל פיקסל, ובכך מתקבלת חדות וניגודיות המזכירות את מסכי ה-OLED של החברה.

הרזולוציה מעט נמוכה, כ-1080 על 2460 פיקסלים, אבל זה לא מפריע לתמונה להיראות מנצחת. כמעט שלא ניתן לחוש בחסרון הפיקסלים לעומת מכשירי סמסונג הבכירים, וכל שימוש שנעשה דרך המסך היה מהנה. הצבעים העזים, החדות והבהירות הגבוהה, הופכים את ה-VELVET למכשיר שכדאי לשקול רק בזכות המסך לדעתנו. עם 88% מסך לגוף, יש כאן הרבה מסך ביחס של 20:9, ושלא כמו בעבר, המסך אינו סובל מצבע כחול או זוויות צפייה מוגבלות. לנו היה חסר כמובן קצב רענון מהיר יותר, כמו למשל 90 או 120 הרץ, אבל בכל מקרה, אהבנו אותו מאד.

חיישן הקרבה פושר מאד בביצועיו, משהו שלא ראינו כבר מספר שנים. בכל פעם שהיינו בשיחה ורצינו להדליק את המסך, לקח למסך הרבה זמן יחסית להידלק ולהציג משהו. זה קריטי כשרוצים לעבור לספיקר, או אפילו להוציא את הטלפון מהכיס כשיש שיחה, והמסך לא נדלק מהר כמצופה.

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש


 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ל-VELVET מערך צילום עם 3 מצלמות, אבל בפועל תוכלו להפעיל רק שתיים מהן. החיישן הראשי כולל 48 מגה פיקסל, מפתח צמצם F1.8 ומנגנון פוקוס PDAF. החיישן השני כולל 8 מגה פיקסל בזווית סופר רחבה ומפתח צמצם F2.2. השלישי מתפקד כחיישן עומק בלבד, ללא אפשרות לזום או משהו כזה, והוא מגיע בגודל 5 מגה פיקסל. הוא פועל רק כאשר מפעילים את מצב "דיוקן".


חשוב לזכור שה-VELVET אינו מתיימר להיות מכשיר דגל ולכן גם ביצועיו בזירת הצילום לא מרשימים. ועדיין, הביצועים שלו פחות טובים ממה שציפינו, וזה חבל. באור יום אולי התמונות המתקבלות הן באיכות טובה, עם פירוט סביר ורמת צבעים טובה, אבל בתנאים של אור שמש כל סמארטפון יפיק תמונות טובות. מה גם שנתקלנו פה ושם בחלקים שרופים בסצנה המשלבת בין אור חזק לבין חלקים מוצלים.

בתנאי תאורה פחות מושלמים, החיישן הראשי, עם כל ה-48 מגה פיקסל שלו מתחיל לפשל, ולהוציא תמונות באיכות נמוכה. הצבעים דהויים קצת, יש רעש דיגיטלי כמעט בכל מקום, והתמונה פחות איכותית ממה שאפשר למצוא בכמה מתחרים סיניים שעולים חצי ממנו.

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש


LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

מנגנון הפוקוס איטי ולוקח לו זמן להתפקס על עצמים, אבל לפחות מצב הדיוקן מוציא תמונות טובות עם טשטוש רקע נחמד. גרוע מכך הוא הממשק של המצלמה, או יותר נכון - משך הזמן שעובר בין הלחיצה לבין הצילום בפועל. יותר מדי זמן עובר בין שתי הפעולות הללו, בעיקר כאשר מדובר במעבד חזק יחסית. אנחנו היינו עדים לכך שחלק מהפעמים עברה שנייה שלמה בין רגע הלחיצה לבין רגע הצילום.  

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש


LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

החיישן עם הזווית הרחבה מוציא תמונות אומנם בזווית רחבה מאד, אבל סובל מאפקט עין הדג שחשבנו שנעלם כבר מהעולם הזה. העצמים והאובייקטים מעוותים יתר על המידה, ועדיף כבר להשתמש במצב פנרומה בשביל לקבל זווית רחבה במקרים מסויימים.

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

הרבה דברים לא אפשריים בכל נושא הצילום ב-VELVET. אי אפשר להשתמש ב-HDR, בזום, בפוקוס האוטומטי, במצב דיוקן, במצב ידני, במצב לילה ובטח שכחנו משהו בדרך אם מצלמים ב-48 מגה פיקסל. חוץ מזה כאמור, אי אפשר לצלם בחיישן השלישי, ובוידאו אין תמיכה בייצוב אלקטרוני אם מצלמים ב-4K. אין שום מייצב בצילום סטילס, ולכן בצילומי לילה חייבים חצובה או יד שלא זזה, אחרת התמונות יוצאות מרוחות יתר על המידה, וככל הנראה החיישן רגיש מאד לתזוזות הכי קטנות.

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש


LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש


LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש


בצילום וידאו ב-4K, האיכות סבירה, אבל לא הבנו למה אין אפשרות להקליט ב-4K עם 60 פריימים לשנייה. המעבד יכול להתמודד עם זה, ואנחנו יודעים זאת על סמך מכשירים שיצאו ב-2018 וה-V40 ביניהם. הייצוב האלקטרוני פוגע באיכות הצילום ברמה שמזכירה איכות בהרבה יותר נמוכה מ-1080p. הסרטון מלא ברעש ובאיכות לא טובה, עד שויתרנו על האופציה הזאת.

יש עוד פיצ'ר בשם ASMR שאמור להקליט סאונד עם צלילים נעימים. לפי LG - "נסה להקליט וידאו בו נשמעים קולות לחישה, אכילה וכו' כדי לראות מה ASMR יכול לעשות". אז ניסינו, ולא שמענו הבדל, עד כמה שניסינו ללחוש או לאכול ברעש בזמן צילום וידאו. אולי מישהו אחר ימצא לזה שימוש...

מצלמת הסלפי, עם 16 מגה פיקסל מציגה תמונות מפורטות וברורות, אך היא ללא מנגנון פוקוס כלשהו כך שאם תנסו לצלם את הפנים שלכם יותר מדי קרוב, התמונה תהיה לא בפוקוס. בצורה דיי מוזרה, מצב הדיוקן החליט להוריד לנו את האוזניים בכל פעם שצילמנו בו, והוא פחות טוב מזה שנמצא בשיאומי.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

קיבולת הסוללה ב-VELVET אומנם לא חריגה מאד בגודלה, כ-4,300mAh, אבל קשה להבין איך LG הכניסה אותה למארז כה דק. חיי הסוללה של ה-VELVET לא היו עקביים, אבל בסך הכל היו טובים ומספקים. אנחנו הצלחנו להעביר כ-30-32 שעות עד שהגענו לאחוזים בודדים של סוללה. ב-2% שמנו לב שהמכשיר מושך הרבה זמן יחסית (שעה של המתנה כמעט), ולא מגיע ל-1% אלא ישר נכבה.


זמן המסך עמד על ממוצע של 4 שעות מתוך 32 שעות, שזה יפה מאד ביחס לגודלו. עם זאת, מדי פעם ראינו צלילות לא ברורות באחוזי הסוללה, בעיקר בלילה או בזמן המתנה. כמו כן, המצלמה שותה אנרגיה רבה, ובכל צילום מזדמן ראינו שהוא מקצצת אחוזים, נקווה שעדכון גרסה יפתור את זה.

LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש

המכשיר מצויד בטכנולוגיה לטעינה מהירה בהספק של 15W, וטעינה אלחוטית בהספק של 9W. לצערנו לא מדובר בטעינה מאד מהירה, וכבר ראינו מכשירים שעולים חצי שמספקים טעינה יותר מהירה בהרבה, וזה מה שגם הוריד ציון בסעיף זה. בטעינה מ-0% עד ל-100% המכשיר מציג שנותרה עוד שעה וחצי, אבל זה בתנאי שהוא נח בצד ולא נוגעים בו. כל נגיעה בו מאריכה מאד את משך הטעינה, כך שלבסוף מתקבל זמן טעינה של שעתיים בערך.


LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש


בכל אופן, מדובר בהספק נמוך יחסית של טעינה, ולכן כל טעינה מזדמנת של כמה דקות לא מאריכה מאד את זמן השימוש. ברבע שעה למשל, הצלחנו להשיג רק 12% בממוצע. הטעינה האלחוטית איטית יותר, ומחממת מאד את המכשיר.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

עם גב ומסך עשויים מזכוכית (לא מחוסמת או תוצרת חברה ידועה), ה-VELVET עלול להיות רגיש לכל מכה קטנה. מנגד, במהלך הסקירה השתמשנו בו בלי כיסוי או מגן מסך, ולא ראינו מכות ושפשופים כלשהם - לא על השלדה ולא על הזכוכיות.


LG Velvet: להמציא את עצמך מחדש


LG טוענת שכמו מכשירים אחרים שלה, גם ה-VELVET עבר את מבחן ה-MIL-STD-810G שלה. עד היום לא ברור מה המבחן הזה כולל, אבל נגיד שהוא עמיד בתקן הזה. חוץ מזה, הוא עמיד למים ואבק בתקן IP68, וזה מבחינת רוכשים מסוימים עשוי להיות דיל ברייקר לעומת מכשירים אחרים ברמת המחיר הזו, שלא מציעים עמידות למים מוצהרת.


המצלמה הראשית בגב המכשיר בולטת ועלולה להינזק אם מניחים אותו על השולחן וגוררים אותו, אבל כיסוי עבה יכול לפתור את הבעיה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply