סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Realme 6 128GB 4GB RAM
- מסך ללא שוליים עם תצוגה חלקה 90Hz
- חיי סוללה ארוכים, טעינה מהירה
- ביצועים מפתיעים ביחס לחומרה
- קורא אצבע וזיהוי פנים זריזים
- ממשק נוח במיוחד
- שקע אוזניות, NFC
- איכות צילום בינונית
- רק 4GB זיכרון RAM
- גימור פלסטיק מעט זול
- המסך סופח טביעות אצבעות
את המותג OnePlus כולנו מכירים עוד משנת 2014, אז הפציע המותג הצעיר עם הסמארטפון הראשון שלו. מעטים ידעו אז שמדובר למעשה במותג נוסף בפורטפוליו של הענקית הסינית BBK, שמחזיקה בפורטפוליו שלה מותגי סלולר נוספים כמו Oppo, Vivo והחל מ-2018 גם Realme - מותג שהפך לפופולארי בשוק ההודי ולאחרונה הגיע לישראל בייבוא רשמי של Bug.
Realme 6, המכשיר הזול ביותר שהושק למותג בישראל, מציע קלף חזק: מסך עם קצב רענון תצוגה מהיר של 90Hz, לראשונה במכשיר שמחירו הרשמי עומד על 999 שקלים בלבד. הוא כולל גם את טכנולוגיית הטעינה המהירה VOOC, מעבד עם 8 ליבות, 4 מצלמות, תמיכה ב-Dual SIM ובכרטיס זיכרון, אחסון מובנה של 128GB מסוג UFS 2.1 ומערכת הפעלה אנדרואיד 10.
ה-Realme 6 זמי בעולם בכמה גרסאות, עם זיכרון RAM של 4, 6 או 8GB. היבואן הישראלי בחר להביא ארצה דווקא את הדגם החלש יותר עם 4GB, שאותו קיבלנו לבדיקה בהזדמנות זו.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)Realme 6 מצויד בספיקר בודד שממוקם בתחתית המכשיר מצד ימין. הוא עוצמתי מאוד, איכותי בסך הכל ועושה עבודה טובה בשיחות ובהשמעת צלצולים למיניהם. איכות השיחה היתה טובה גם באפרכסת, ובאופן כללי לא חווינו בעיות כלשהן בתחום הטלפוניה.
להאזנה למוזיקה באיכות גבוהה יותר תוכלו להשתמש באוזניות חוטיות, בזכות חיבור 3.5 מ"מ סטנדרטי, או בהתקני Bluetooth למיניהם עם קישורית בתקן Bluetooth 5.0 העדכני. אין אמנם תמיכה בתקן APTx, אבל מצאנו שאיכות הסאונד באוזניות הייתה מצוינת ונטולת קטיעות והשהיות.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)למרות מחירו הזול, Realme 6 עושה רושם ראשוני טוב מאוד: מקדימה יש מסך עם שוליים דקים וסימטריים, למעט השול התחתון העבה מעט וכן החור למצלמת הסלפי בקצה השמאלי של המסך; מאחורה תגלו גב בגימור ששובר את קרני האור בצורת פס אנכי מנצנץ, שהחברה מתארת שנוצר "בהשראת כוכב שביט". הגב מבריק אמנם אבל אינו סופח טביעות אצבע בצורה מוגזמת, מה שאיננו יכולים לומר על המסך, למרה הצער: רילמי חסכה על ציפוי נוגד-שמן (Oleophobic) שיש כמעט בכל סמארטפון אחר כיום, ולכן טביעות אצבע שמנוניות ניכרות על המסך כל הזמן.
עוד חיסכון ניכר מיד במסגרת שבין המסך לגב, שעשויה מפלסטיק בגימור מט - וזה מורגש. המכשיר בעובי סביר של 8.9 מ"מ ושוקל 191 גרם; איכשהו זה לא הרגיש לנו כבד מדי, ובכל מקרה מדובר במשקל נוח יחסית לדגמים המקבילים והכבדים של שיאומי. עיצוב המכשיר מתאפיין בקווים מתעגלים ונעימים לאחיזה, ורק חבל שהבליטה של המצלמה מאחורה גורמת למכשיר לשכב באופן לא-יציב על השולחן ולהתנדנד כשנוגעים בו. ולבסוף, מנוע הרטט גם הוא זול - גס ולא מדויק, מה שניכר בלחיצה על מקשי המקלדת ועל לחצני הניווט.
בצלע הימנית של המכשיר נמצא לחצן ההפעלה שבתוכו משולב קורא טביעת אצבע מהיר, מדויק ואמין להפתיע. הוא מגיב ברטט קל למגע וכמעט תמיד זיהה את האצבע שלנו ופתח את הנעילה תוך שבריר שנייה. מה שכן, עוד סימן היכר של איכות הבנייה הבינונית ניכר כאן במקש; כשהאצבע עוברת באקראי על שולי המקש מרגישים שהוא מעט רופף ביחס למה שהיינו מצפים. מקשי הווליום, שנמצאים ממול בצלע השמאלית, דווקא קבועים היטב במקומם, נגישים ומגיבים טוב ללחיצה. בתחתית המכשיר נמצאים שקע הטעינה מסוג USB-C וכן שקע האוזניות.
המסך הוא הרכיב המפתיע ביותר במכשיר הזה, שמחירו הרשמי עומד על פחות מ-1000 שקלים: הוא אמנם מסך IPS ולא OLED, אבל הוא מצויד בקצב תצוגה מהיר של 90Hz (לעומת 60 הרץ במסכים רגילים) - פיצ'ר שעד כה התרגלנו למצוא במכשירים שעולים כפול ממנו ויותר. קצב הרענון הגבוה הופך את הגלילה והאנימציות השונות לחלקות באופן מענג, ולטעמנו משפר מאוד את חווית השימוש במכשיר שפשוט מרגיש "זורם" ואפילו מהיר יותר. מעבר לכך, המסך מצטיין בצבעים עשירים ואפילו ברמת שחור טובה ביחס למסך LCD. הבהירות טובה אבל ראינו מסכים בהירות ממנו.
עוד הפתעה הגיעה בגזרת הביצועים. Realme 6 בגרסה שנמכרת בארץ מגיע עם מעבד Helio G90T מבית מדיה-טק שמיוצר בליתוגרפיית 12 ננומטר (מעבדים עדכניים מיוצרים כבר ב-7 ננומטר), עם 8 ליבות במהירות של 2 ו-2.05GHz, וכן עם זיכרון RAM בנפח צנוע מאוד של 4GB בלבד. לא בדיוק חומרה שאפשר לצפות ממנה ליותר מדי.
במבחן המציאות, הרילמי 6 עובד בצורה מרשימה בהתחשב בחומרה ומחיר שלו. אל תצפו למהירות של מכשיר דגל, אבל גם אין כאן איטיות, גמגומים תכופים או המתנה מוגזמת. בזכות המסך המצוין הכל נראה חלק ומהיר יותר, פתיחת תפריטים מתבצעת בזריזות רבה ובאופן כללי החוויה ממש טובה. אמנם זיכרון ה-RAM המועט גורם לכך שהיישומים הכבדים כמעט תמיד אינם נשמרים ברקע, וכשתחזרו אליהם תראו את מסכי הפתיחה של אפליקציות לעיתים תכופות (למשל הלוגו של פייסבוק יפציע על המסך רגע לפני שהיישום נפתח בפועל), מה שגורם לאי-אלו שניות אבודות, אבל האפליקציות נפתחות מהיר יחסית אז לא מדובר בהמתנה מייגעת.
ההפתעה השלישית (כן, המכשיר הזה הפתיע אותנו הרבה בימי הסקירה) הגיעה בדמות מערכת ההפעלה. רילמי היא אולי חברה קטנה יחסית וחדשה בנוף שלנו, אבל לחברת האם שלה, BBK, יש ניסיון מצוין עם פיתוח מערכות הפעלה נוחות במכשירי OnePlus ו-Oppo. וכך, להפתעתנו הנעימה, קיבלנו ממשק כיפי, מעוצב היטב, נוח לשימוש ועשיר בתכונות - חלקן כה מדליקות שמדהים שיצרניות גדולות יותר לא חשבו עליהן. לדוגמה, נגיעה של 3 אצבעות במסך מייצרת צילום-מסך שמיד מאפשר לכם לחתוך את החלק הרצוי מהתמונה; או מענה למייל בתוכנת המיילים המובנית שפותח חלונית קטנה בתחתית המסך שבתוכה מקלידים את המענה בזריזות במקום לעבור לחלון חדש. הממשק מאפשר לכם להגדיר את פריסת מסכי הבית, להגדיר מחוות שונות (למשל החלקה של האצבע כלפי מטה במסכי הבית יכולה לפתוח את וילון ההתראות או את שורת החיפוש), להגדיר ערכות נושא וסמלים, יש תמיכה בהקלטת שיחות, הקלטת מסך, Dark mode מלא, ניהול התראות, נעילת יישומים, אזור ילדים ומה לא.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)מערך הצילום של ה-Realme 6 כולל, כמיטב הטרנד, לא פחות מארבע מצלמות: מצלמה ראשית בת 64 מגה פיקסל עם צמצם f/1.8, מצלמה אולטרה רחבה בת 8 מגה פיקסל עם צמצם f/2.3, מצלמת מקרו בת 2 מגה פיקסל ומצלמת עומק. ממשק המצלמה נוח למדי לשימוש, אם כי מצאנו שהלחצן שמעביר בין המצלמה הקדמית לאחורית ממוקם קצת רחוק מהאצבע, ומדי פעם חווינו איטיות בפתיחת המצלמה - שגרמה לנו לאבד כמה תמונות טובות.
איכות התוצרים של מערך הצילום הזה נע בין טוב למדי לבינוני ומטה. מצלמת העדשה הרחבה מייצרת תמונות מרשימות במבט ראשון, אך הן עמוסות ברעש דיגיטלי אפילו באור יום מלא, הפירוט שלהן חלש ועיוות "עין הדג" ניכר. מצלמת המקרו מיותרת לטעמנו ולא מפיקה תמונות ראויות. כדאי לא להתפתות לזום שממשק המצלמה מציע - מדובר בזום דיגיטלי שמייצר תוצאות נחותות.
נשארנו עם המצלמה הראשית, והיא עושה עבודה די טובה. באור יום מלא היא מפיקה תמונות יפות, עם חדות טובה ופירוט סביר ומעלה, צבעים עשירים וטווח דינמי בינוני (לעיתים קרובות איזורים כהים בתמונה הופכים לגושים שחורים, אבל לא ברמה מוגזמת). מבט בעומק התמונה מגלה שאין הרבה רעש דיגיטלי, אבל גם החדות אינה הגבוהה ביותר שראינו, ובנוסף קצוות הפריים תמיד מטושטשים ומרוחים מעט גם כשמרכז התמונה חד וממוקד. בצילום בתוך הבית האיכות צונחת כמעט מיד, ובכל תאורה שאינה מושלמת יש גרעיניות בולטת ופירוט לקוי. מצלמת הסלפי מספקת תוצאות דומות; התמונות קצת חדות מדי (חידוד יתר, לטעמנו, שחושף את פגמי העור שלכם), ושימוש במצבי היופי הופך אתכם לבובות שעווה מאופרות בכבדות. בנוסף, התמונות עמוסות ברעש דיגיטלי כאשר מצלמים סלפי בתוך הבית.
המצלמה מסוגלת לצלם וידיאו ברזולוציית 4K ובקצב של 30 פריימים לשנייה. החדות והפירוט בסרטוני הוידיאו היו גבוהים להפתיע אפילו בתוך הבית, ובמובן הזה האיכות אכן טובה מאוד. מנגד, המיקוד האוטומטי מפספס לעיתים, והיעדרו של מייצב תמונה כלשהו מחייב אתכם לשמור על יד יציבה במיוחד - כל הסרטונים שאנחנו צילמנו יצאו קצת רועדים.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)עם סוללה בקיבולת של 4300mAh, רילמי 6 עושה פלאים - למרות שיש לו מעבד בליתוגרפיית 12 ננומטר מיושנת ומסך עם 90Hz. הצלחנו לקבל ממנו ימי עבודה מלאים ללא שום בעיה ועד 6 שעות מסך דולק בימים עמוסים. ואם לא די בכך, המטען המצורף, בהספק של לא פחות מ-30 וואט ובטכנולוגיית VOOC של החברה, טוען את הסוללה במהירות רבה - תוך 55 דקות ממצב פריקה מלאה ל-100%. הדבר היחיד שחסר לנו היה טעינה אלחוטית, אבל באמת שמוגזם לבקש זאת ממכשיר כה זול.
עמידות
(10% מהציון הסופי)Realme הוא מותג חדש בארץ וקשה לנבא מה תהיה עמידות המכשיר בפועל לאורך זמן, אבל קל לזהות את החיסכון בכסף מצד היצרן. מסגרת הפלסטיק כמעט בוודאות תתקלף עם הזמן, גב הפלסטיק רגיש יחסית לשריטות, ולמרות שלמסך יש זכוכית גורילה מדור 3, ציפוי דוחה-שמן דווקא אין לו, מה שמחייב אתכם לנגב את המסך לעיתים קרובות (או להישאר עם מגן המסך המודבק עליו מראש). גם כפתור ההפעלה שמשולב בו קורא טביעת האצבע לא הותיר בנו רושם חיובי במיוחד. כמובן שאין מה לדבר על עמידות במים. כן שמחנו לגלות שבאריזה מצורף כיסוי סיליקון שקוף, שיסייע להגן על המכשיר.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי