סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi Note 9S 64GB 4GB RAM שיאומי
- חיי סוללה ארוכים
- מסך גדול עם מינימום מסגרת
- מערכת הפעלה ורסטילית ונוחה
- צילום וידיאו 4K באיכות טובה
- צילום סטילס טוב ביחס למחיר
- שקע אוזניות, רדיו FM
- מסך LCD פשוט עם זליגות אור
- ביצועים מאכזבים
- זיהוי ביומטרי אטי
- מכשיר מגושם וכבד
- ללא NFC
סדרת Redmi Note היא סדרת הסמאטפונים הפופולארית ביותר של שיאומי בישראל, לפי ניתוח הביקושים באתר זאפ. החברה הסינית השכילה לפתח סדרת מכשירים משתלמים עם תכונות שפעם יכולתם למצוא רק במכשירים יקרים בהרבה, ועם פשרות מועטות יחסית.
Xiaomi Redmi Note 9S, שהושק במרץ השנה והגיע כמעט מיד לישראל, מצטרף לסדרה הזו. הוא מציע מסך LCD בגודל 6.67 אינטש, מעבד סנאפדרגון 720G עם זיכרון RAM בנפח 4GB או 6GB, מערך צילום שכולל 4 עדשות (רגילה, רחבה, מקרו ומצלמת עומק), סוללה בקיבולת גבוהה, רדיו FM ועוד, כל זאת במכשיר בגימור יוקרתי עם זכוכית מקדימה ומאחורה ומסגרת פלסטיק.
המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 10 וממשק MIUI 11.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות המילטון, היבואן הרשמי
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)ל-Xiaomi Redmi Note 9S יש ספיקר בודד בתחתית המכשיר, שמפיק צליל בעוצמה גבוהה אך באיכות בינונית. הוא עושה את העבודה לא רע בשיחות ללא ידיים ובהשמעת רינגטונים וצלילי התראות למיניהן, פחות מוצלח בהאזנה למוזיקה. האפרכסת הצרה נמצאת ממעל המסך, וכשוחחנו בטלפון נהנינו מאיכות שיחה טובה משני הצדדים. עם זאת, נראה שחיישן הקרבה שנמצא באיזור האפרכסת קצת מזייף, וכמעט בכל שיחה המסך נדלק באופן אקראי - מה שגרם ללחיצות לא מכוונות של הלחי שלנו על המסך. בכמה מקרים הדבר גרם להפעלה של הספיקר, מה שהיה מעט מביך.
עם קישורית Bluetooth 5.0, החיבור לאוזניות אלחוטיות היה רציף ואיכותי, ללא בעיות. המעבד מבית Snapdragon תומך גם בקידוד AptX, ואם האוזניות שלכם תומכות בתקן זה תוכלו ליהנות מסאונד איכותי וחיבור רציף יותר.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)גדול יותר, כבד יותר: יצרניות הסמארטפונים ממשיכות להגדיל את המכשירים שלהן ללא רחם, כאשר הולך ונעשה קשה למצוא טלפונים ששוקלים פחות מ-190 גרם. ה-Redmi Note 9S לוקח את המגמה הזו הלאה, עם מסך בגודל 6.67 אינטש, עובי של 8.8 מ"מ ומשקל של 209 גרם. הוא נראה טוב - גב זכוכית מבריק בצבע כחול מתוחכם עם אלמנט מלבני של המצלמה במרכז, בעוד שחלקו הקדמי מאכלס מסך ענקי עם מסגרת דקה סימטרית (למעט השול התחתון שעבה מעט יותר). המסגרת שמחברת בין הזכוכית האחורית לקדמית אמנם עשויה פלסטיק ולא מתכת, אבל לא הצלחנו להבחין בהבדל כלשהו, ודווקא אהבנו את הגימור המטאלי. מה שכן, המשקל העודף של המכשיר הכביד מאוד על פרק כף היד שלנו, עד לרמה של כאב לאחר שימוש ממושך.
ממכשיר שמחירו נע בין כ-800 ל-1000 שקלים בעת כתיבת שורות אלה (תלוי אם מייבוא מקביל או רשמי), קשה לצפות למסך AMOLED, למרות שסמסונג עושה זאת במכשירי סדרת A שלה. כאן, בכל אופן, תקבלו מסך IPS מבוסס LCD ברזולוציית Full HD בלבד. המסך הזה קצת מאכזב: הצבעים שלו אמנם נעימים ויחסית מדויקים והחדות שלו טובה מאוד, אבל הוא סובל משתי בעיות: הבהירות המרבית שלו לא מספיק גבוהה והתקשינו להשתמש בו בשמש ישירה, ובנוסף הוא סובל מזליגות אור בולטות שקל להבחין בהן במקומות שונים סביב המסגרת, ובעיקר סביב החור בראש המסך שמאכלס את מצלמת הסלפי. זליגות האור האלה גורמות למסך להיראות זול ולא איכותי. כמובן, הניגודיות של התצוגה ועומק הצבע השחור אינן משתוות למסכי OLED, אבל בסך הכל לא רעות. אגב, כיוון שזהו לא מסך OLED גם אין פה תצוגת שעון והתראות כשהמסך כבוי, כמו שיש במכשירים מתקדמים יותר. לנו זה היה חסר.
אכזבה נוספת נרשמה בגזרת האבטחה הביומטרית. שיאומי בחרה לשלב את קורא טביעות האצבע בתוך מקש הנעילה שממוקם על הצלע הימנית, מתחת לחצני הווליום. המקש עצמו רחב מספיק וממוקם נכון, ואפילו נלחץ היטב - אבל מתפקד נורא ואיום כמזהה ביומטרי. במקרים רבים מדי המשטח פספס את טביעת האגודל שלנו וחייב אותנו לנסות להניח אותה בשנית, וכשהוא כן זיהה - ברוב המקרים לקח לו זמן רב מדי להדליק את המסך, לפעמים למעלה מ-2 שניות. גם זיהוי הפנים היה אטי מהרצוי, ובמקרים של תאורה אחורית (למשל כשמאחורינו היה חלון) הוא התקשה לזהות את הפנים ודרש הזנת קוד.
Redmi Note 9S מצויד במעבד דרג ביניים מסוג Snapdragon 720G מבית קוואלקום, וזמין בשתי גרסאות לרכישה - עם 4GB זיכרון RAM ו-64GB נפח אחסון, או עם 6GB זיכרון RAM ו-128B אחסון. לצערנו, הדגם שקיבלנו לסקירה היה דווקא החלש והזול יותר, עם 4GB זיכרון בלבד.
וזה ניכר. לא בטוח אם הזיכרון המועט או המעבד עצמו אחראים לכך (או שניהם יחד), אבל המכשיר לא מפק ביצועים ברמה גבוהה שאליה התרגלנו בעבר במכשירי Redmi. בחלק מהזמן המכשיר עובד מהר, ובחלק מהזמן הוא מגמגם, מתעכב, האנימציות משהקות (במיוחד במעבר חזרה לעמוד הבית, או בגלילה ל-Feed של גוגל בעמוד הבית הימני) והחוויה הכללית קצת עצלה. זה לא מכשיר אטי להחריד, והוא יספק את המשתמש הסביר שמחפש סמארטפון זול, אבל מי שרגיל למכשירי דגל לא יהנה מחווית השימוש.
מערכת ההפעלה היא, לטעמנו, החלק היותר סימפטי בנושא נוחות השימוש. מעל אנדרואיד בגרסה 10 נמצא הממשק MIUI 11 של שיאומי, שלוטש היטב בשנים האחרונות וכולל שפע של אפשרויות הגדרה אישית ופיצ'רים מתקדמים כמו נעילת אפליקציות, ניהול התראות מתקדם, מחוות מגע נוחות (למשל החלקת 3 אצבעות לביצוע צילום מסך) ועוד. כל זה ארוז בעיצוב נקי ואלגנטי, ברור ואינטואיטיבי מאוד. אהבנו גם ששיאומי ויתרה על חלק מהאפליקציות שלה ובמקום זה משתמשת ביישומים המצוינים של גוגל - כמו הדואר, דפדפן, יישום ה-SMS והמקלדת.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)לשיאומי רדמי נוט 9S יש מערך צילום מרשים למדי בשביל מחירו, שכולל מצלמה ראשית ברזולוציית 48 מגה פיקסל, מצלמה אולטרה רחבה בת 8 מגה פיקסל עם צמצם f/4.0, מצלמת מקרו ברזולוציית 5 מגה פיקסל ועוד מצלמה רביעית לזיהוי עומק. ממשק המצלמה מציע אמנם זום X2 אבל מדובר בזום דיגיטלי בלבד.
בהתחשב במחיר התחרותי של המכשיר הזה, המצלמות שלו מוצלחות למדי, לפחות בצילום באור יום. תפיסת הצבע של המצלמה טובה ולרוב זיהוי הלובן והצבעים היו מדויקים למדי; הפירוט נראה טוב במבט כללי וכך גם גווני פנים. מבט מדוקדק חושף שהחדות רחוקה מלהרשים (במיוחד בצילומי צמחייה), אבל על מסך המכשיר ובשיתוף בין חברים לרשתות חברתיות התמונות ייראו מצוין. הזווית הרחבה מאכזבת קצת; אמנם התמונות לא מעוותות, אבל החדות באמת נמוכה אפילו לעין לא מיומנת, והצמצם סגור מדי מכדי לתפקד כראוי בתאורה פחות ממושלמת. עדשת המקרו דווקא הפתיעה לטובה; אמנם התמונות ברזולוציה נמוכה יחסית ורעש דיגיטלי ניכר מיד, אבל היא מאפשרת לכם לצלם אובייקטים ממרחק אפס כמעט ולקבל תוצאות יפות ומעניינות. קצת חבל שהמצלמה לא מסוגלת לזהות מצבי מקרו עצמאית אלא יש להפעיל את מצב המקרו מהתפריט באופן ידני.
בצילום בתוך הבית החולשה של מערך הצילום הזה מתגלה די במהירות. אפילו כשצילמנו במרפסת המוצלת שלנו, שאינה חשוכה בשום אופן, המצלמה התקשתה ללכוד את הפרטים בפרוות הארנבון שלנו. בתאורה מלאכותית בתוך הבית התמונות עוד פחות מרשימות, אם כי כאמור שמישות לצפייה על מסכים קטנים. דווקא מצלמת הסלפי מפתיעה לטובה, עם רזולוציה של 16 מגה פיקסל, זווית הגיונית שמאפשרת לקבל תמונות חדות ומפורטות גם מבלי לקרב או להרחיק מדי את המצלמה מהיד, וביצועים משביעי רצון בסך הכל.
צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית 4K בקצב של עד 30fps. אין מייצב תמונה אופטי אבל יש תמיכה בייצוב תמונה אלקטרוני. איכות הוידיאו טובה מאוד בעדשה הרגילה, ובינונית ומטה בעדשה הרחבה. כל עוד לא תזוזו יותר מדי ותאתגרו את המייצב האלקטרוני, תקבל סרטונים חדים, עם מיקוד מהיר ואמין ובסך הכל מרשימים מאוד. אפילו כשצילמנו את התוכיות שלנו בתוך הבית, בתאורה בינונית, התוצאות היו טובות.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)Xiaomi Redmi Note 9S מצויד בסוללה אימתנית בקיבולת של 5020mAh, ותומך בטעינה מהירה בהספק של 18W.
עם מעבד ברמת ביניים ומסך Full HD לא בהיר במיוחד, הציפיות הן לחיי סולה מעולים. למרבה השמחה, המכשיר לא מאכזב בגזרה זו. בכל תקופת הבדיקה הוא צלח בקלילות ימי עבודה עמוסים מאוד, ומעולם לא נדרשנו להטעין את המכשיר לפני סוף היום. למעשה, גם בשעות המאוחרות של הלילה כשחיברנו את המכשיר לטעינה לפני השינה, עדיין היו הסוללה לפחות 20% טעינה נותרים. באחת הפעמים בחרנו שלא להטעין את המכשיר בלילה כדי לבדוק כמה הוא יצליח לשרוד ביום שלמחרת. הסוללה נגמרה בשעות אחר הצהריים של היום השני, עם למעלה מ-7 שעות מסך פעיל בבהירות של כ-80%.
מבחינת זמני טעינה, הסוללה נטענה תוך 30 דקות ל-36%, ולאחר שעה היתה טעונה בשיעור של 71%. מדובר במהירות טעינה סבירה, ולמרות שאינה משתווה למהירויות הטעינה המופלגות של מכשירי הדגל הנוכחיים, משמח לדעת שגם לאחר טעינה קצרה המכשיר יוכל להמשיך ולעבוד שעות ארוכות.
עמידות
(10% מהציון הסופי)למעט נושא זליגות האור במסך, שמעניקים תחושה זולה, שאר רכיבי המכשיר בנויים היטב ומשדרים עמידות. כאמור, המסגרת עשויה פלסטיק ולא אלומיניום, אבל לא הצלחנו להבחין בהבדל בתחושה. יש לקוות שהפלסטיק לא יישבר או יתקלף עם הזמן ובהחלט כדאי לקחת זאת בחשבון. כיוןן שגב הזכוכית מועד בעצמו לשברים, מומלץ באופן כללי להשתמש בכיסוי מגן.
במפתיע ממכשיר כה זול, ה-Xiaomi Redmi Note 9S מצויד בעמידות מסוימת לנתזי מים. לא מדובר בתקן IP מחייב ושיאומי לא מרחיבה על כך, אבל נחמד לדעת שלפחות במגע קל עם מים המכשיר לא צפוי להיהרס בקלות.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות המילטון, היבואן הרשמי