סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 7T 128GB 8GB RAM וואן פלוס
- מחיר די אטרקטיבי
- עיצוב יוקרתי ויפהפה
- ביצועים מהשורה הראשונה
- מסך 90Hz חלק ומצוין, מהטובים בשוק
- מעט גדול לאחיזה
- היעדר טעינה אלחוטית
- אין שקע אוזניות ואין מתאם באריזה
בהשקה מהירה במיוחד, נחת על מדפי החנויות בישראל ה-OnePlus 7T, זאת פחות מחודש לאחר הכרזתו הרשמית. הוא מהווה למעיין שילוב בין הוואן פלוס 7 פרו לוואן פלוס 7 הסטנדרטי, תוך שהוא לוקח מכל אחד מן השניים את הטוב ביותר.
עם תג מחיר של כ-2,400 שקלים ומפרט מרשים במיוחד, הכולל מסך Fluid AMOLED בקצב רענון של 90 הרץ, מערכת השבבים Snapdragon 855 Plus, מערך צילום ראשי משולש ועוד - מתיימר המכשיר להיות אחד ממכשירי הדגל הטובים והמשלמים ביותר בשוק. האם הוא מצליח לבצע זאת?
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)עם הוואן פלוס 7T שומרת היצרנית הסינית על מצב דומה לדור הקודם בכל הנוגע לחווית האודיו והשמע. הוא כולל מערך אודיו סטריאופוני המשלב בין רמקול ראשי שנמצא בחלקו התחתון של הסמארטפון, לבין רמקול נוסף המשולב כחלק מאפרכסת השיחות שמעל למסך.
בסך הכל, ביצועי האודיו של הוואן פלוס 7T היו טובים כמו קודמו. עוצמת האודיו המקסימלי מספקת, ואיכות האודיו המתנגן הייתה גם היא לא רעה כלל. בעוצמה המקסימלית אכן נרשמה, כמו במקרים רבים בשוק הסלולר, ירידה באיכות - אך גם עוצמה קצת יותר נמוכה תעשה את העבודה מבלי לפגוע משמעותית באיכות השמע.
עבור שיחות טלפון, מערך המיקרופונים של המכשיר עושה עבודה טובה בהעברת השמע לצד השני של השיחה, והאפרכסת מצליחה לספק אודיו עוצמתי מאוד ואיכותי. גם השנה, יש לציין, לא נראה שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות ובחברה גם לא מספקים מתאם ייעודי באריזה.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)ה-OnePlus 7T מגיע עם קווי עיצוב דומים מאוד לדור הקודם ולזה שלפניו, מלבד מספר עדכונים צנועים. הוא כולל מבנה סנדוויץ' זכוכית, עם צמד זכוכיות Gorilla Glass 5 שעוטפות את חלקו הקדמי והאחורי, ומסגרת עשויה אלומיניום שמחברת ביניהן. גב המכשיר מגיע בגימור מט הדומה לזה של הוואן פלוס 7/7T פרו, והוא עמיד יותר בפני טביעות אצבע ולטעמנו הוא גם נראה יותר יוקרתי.
עוד נמצא בגב המכשיר את מערך הצילום הראשי שלו, שמוטמע בעיגול הבולט מעל לפני השטח, וכולל 3 חיישני צילום. בחזית ה-OnePlus 7T נמצא מסך גדול מתמיד - 6.55 אינץ'. המסך החדש ושינוי ביחס הצפייה (20:9 בניגוד ל-19.5:9 בוואן פלוס 7) מביאים למימדים מעודכנים: אורך המכשיר עומד על 160.9 מ"מ, רוחבו מעט יותר קטן מהדור הקודם - 74.4 מ"מ, עוביו 8.1 מ"מ ומשקלו 190 גרם.
העובדה שהמכשיר מעט יותר צר הופכת את השימוש בו, לטעמנו, לקצת יותר נוח, זאת למרות שבסה"כ מימדיו גדלו. חשוב לציין שעדיין לא מדובר במכשיר קטן או כזה שקל לשימוש ביד אחת, אך במצב של שוק הסמארטפונים כיום אין זו הפתעה.
אחת מגולות הכותרת בוואן פלוס 7T היא ללא פאנל התצוגה שלו. המסך מגיע מסוג Fluid AMOLED, אותו צג שראינו ב-OnePlus 7 Pro, גודלו 6.55 אינץ', הרזולוצייה היא Full HD Plus וקצב הרענון הוא 90 הרץ. בדיוק כפי שהתרשמנו לטובה ממסך ה-Fluid AMOLED בוואן פלוס 7 פרו, גם כאן נותרנו עם רושם חיובי במיוחד.
מסך ה-OnePlus 7T הוא ללא ספק אחד מן הטובים שיצא לנו לבחון, וללא כל צל של ספק אחד מן הטובים ביותר בטווח המחירים בו נמכר הסמארטפון בישראל (סביב 2,400 שקלים). המסך חד מאוד, בהיר ואף תומך ב-HDR10 Plus. חווית הצפייה הייתה לא פחות ממרהיבה, כאשר קצב הרענון הגבוה (90 הרץ, כאמור) גורם לכל גלילה, החלקה או מעברי סצינה מהירים שמתבצעים על המסך, להיראות פשוט מרשימים.
נוסף על כך, מסך המכשיר מגיע בתצורה שטוחה - ללא שוליים קמורים כפי שראינו בוואן פלוס 7 פרו. מבחינתנו מדובר ביתרון משמעותי, שכן השימוש והאחיזה נוחים יותר באופן מורגש. וואן פלוס מוכיחה את עצמה זו פעם נוספת ככזו שמסוגלת להתחרות גם במסכי הפרימיום של אפל וסמסונג, והיא עושה עבודה לא רעה בכך.
מתחת למסך משלבת וואן פלוס קורא טביעות אצבע ביומטרי בדיוק כמו בדור הקודם, והוא ממשיך לעשות עבודה די טובה. זיהוי האצבע והפתיחה היו מהירות ולטעמנו הם אף הצליחו להשתפר מעט בהשוואה לדור הקודם. כשזה נוגע ליכולות העיבוד שלו, ה-OnePlus 7T מצוייד בדור האחרון של מערכות השבבים מבית קוואלקום - Snapdragon 855 Plus.
לצד השבב החדש, מעדכנת וואן פלוס את גרסת הבסיס בסדרה. מעתה, כבר בגרסת הזולה ביותר שלו, יגיע ה-OnePlus 7T עם 8GB RAM וזיכרון אחסון פנימי בנפח של 128 גיגה-בייט ללא אפשרות להרחבה. בכל הנוגע לעבודה יום-יומית, המכשיר מציג ביצועים פשוט מעולים ואולי הטובים ביותר בקרב מכשירי אנדרואיד.
ניווט בין תפריטים, מעבר בין אפליקציות פתוחות, גלישה, גיימינג ופשוט כל מה שעשינו על הוואן פלוס 7T עבד בצורה פשוט מצוינת. ללא גמגומים משמעותיים או ליקויים בשימוש השוטף, הצליח הוואן פלוס 7T לבצע כל פעולה שביקשנו ממנו לבצע במינימום זמן.
מערכת ההפעלה שנראה כאן היא אנדרואיד 10, הגרסה האחרונה למערכת ההפעלה מבית גוגל, יחד עם ממשק המשתמש Oxygen OS 10. ממשק המשתמש לא מציג שינויים דרסטיים בהשוואה לקודמו, ובסך הכל חווית המשתמש הייתה ונותרה חווית אנדרואיד נקייה - כך שעבור אלו החובבים את ממשק המשתמש הנקי של גוגל מדובר בגן עדן של ממש.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)בזמן שהוואן פלוס 7 הגיע עם זוג מצלמות אחוריות, בוואן פלוס החליטו שה-OnePlus 7T יישר קו עם טרנד מערכי הצילום המשולשים בשוק המובייל. בהתאם לכך, מגיע המכשיר עם מערך צילום ראשי בעל 3 חיישנים, בהם: חיישן ראשי ברזולוציית 48 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/1.6, מצלמת 12 מגה פיקסל משנית עם עדשת טלפוטו לביצוע זום אופטי של עד פי 2 וחיישן 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.2 וזווית צילום סופר-רחבה (UltraWide).
החיישן הראשי מבצע שימוש בטכנולוגיית Quad Bayer לשילוב בין כל 4 פיקסלים ל-1, כך שהתמונות שמפיקה המצלמה מגיעות ברזולוציה סופית של 12 מגה פיקסל. בדומה לקודמו וליתר המכשירים בסדרת הדגל של וואן פלוס, גם ה-OnePlus 7T מצליח להפיק תוצאות צילום טובות מאוד בתנאי תאורה טובים.
צילומי חוץ באור יום היו טובים מאוד, עם כמות פרטים גבוה, רמת חדות מספקת וטווח דינמי לא רע בכלל. ככל שתנאי התאורה הלכו והורעו, כך גם תוצאות הצילום. צילומי פנים היו די טובים אך לא מרשימים במיוחד. בוואן פלוס מציידים את המכשיר במצב ייעודי לצילומי מאקרו, המאפשר לצלם תמונות גם מקרוב במיוחד.
אפליקציית הצילום המובנית של וואן פלוס כוללת מצב צילום לילי, והשימוש בו בהחלט מצליח לשפר את תוצאות הצילום בלילה. לאחר הפעלת מצב הצילום הלילי ולחיצה על כפתור הצמצם, יקח המכשיר צילומים עם חשיפה ארוכה יותר וישלב בין אלו לתמונה אחת בהירה וחדה יותר.
בסך הכל, תוצאות הצילום בכל המצבים היו די טובות, אך לא הטובה ביותר בשוק. לטעמנו, עבור מרבית הצרכנים יכולות הצילום של הוואן פלוס 7T יהיו יותר ממספקות.המכשיר מאפשר גם צילום וידאו ברזולוציית 4K ובקצב של עד 60 פריימים לשנייה, יחד עם מצב ייצוב ייחודי המכונה בתרגום לעברית "סופר יציב".
צילום הוידאו קצת פחות מרשים, אך גם במקרה זה הוא כנראה ירצה את מרבית המשתמשים. נכון, אולי מכשירי האייפון החדשים של אפל, סדרת אייפון 11 או מכשירי הדגל של סמסונג בסדרת Galxay Note 10 יפיקו תמונות טובות יותר, אך מרבית המשתמשים יהנו גם מיכולות הצילום של הוואן פלוס 7T.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)משהו קצת מוזר קרה בסקירה שלנו עם חיי הסוללה ב-OnePlus 7T. המכשיר כולל סוללה בקיבולת של 3,800mAh - מעט יותר גבוהה מהדור הקודם, אך גם המסך גדל קצת מ-6.41 אינץ' ל-6.55 אינץ', יחד עם קצב רענון גבוה יותר של 90 הרץ. לא ציפינו לחיי סוללה טובים יותר, אך בסוף מה שקיבלנו היה חיי סוללה קצת פחות טובים מהדור הקודם.
בשימוש סטנדרטי, כזה שאנו מבצעים בכל מכשיר המגיע אלינו לסקירה, הצלחנו להפיק מה-OnePlus 7T זמן מסך שנע סביב 4 שעות בלבד, זאת לעומת זמן מסך של כ-5 שעות עם ה-OnePlus 7. השימוש כלל ניווט באמצעות Waze, שיחות והודעות דרך ווטסאפ, שיחות טלפון, שימוש ברשתות החברתיות, גלישה, מיילים ומעט צילום.
לא מדובר בחיי סוללה נוראיים במיוחד, אך הם רחוקים מלשקף את התקדמות שוק הסלולר בשנים האחרונות בכל הנוגע לזמני הסוללה. כיום, מרבית מכשירי הדגל מספקים חיי סוללה הולכים ומשתפרים, כאלו שנעים סביב 5 שעות ולעיתים אף 6 או יותר - וזה מה שרצינו לראות גם כאן.
עם זאת, חשוב לציין כי מטעם היבואנית הרשמית של החברה בישראל, חברת סל-נאו, נמסר כי בעיית צריכת הסוללה המוגברת נובעת כתוצאה מבאג באפליקציית ווטסאפ - ואנו אכן יכולים לאשר כי האפליקציה מבצעת שימוש בסך משאבים גבוה מאוד מזה שהתרגלנו אליו. בהתאם לכך, נראה כי זו הסיבה לחיי הסוללה שנפגעו - ועדכון שיגיע בעתיד לווטסאפ עשוי לפתור זאת. בשלב זה עדיין סבלנו מחיי הסוללה המוצגים מעלה, וכאשר התקלה תטופל ננסה לבחון זאת בשנית.
ועדין, בוואן פלוס מצליחים לפצות על זה משמעותית כשזה נוגע לזמני הטעינה. ה-OnePlus 7T מצוייד בטכנולוגיית טעינה מהירה מעודכנת בשם Warp Charge 30T, כאשר באריזה מגיע המכשיר עם שנאי חדש התומך בה. השנאי אמנם די גדול, אך הטעינה המהירה שהוא מאפשר פשוט מרשימה: תוך 30 דקות טעינה הצלחנו להגיע מ-0 ל-60 אחוז מקיבולת הסוללה, ותוך שעה בלבד הסוללה כבר הייתה טעונה במלואה. פשוט מצוין. חשוב לציין כי גם השנה מסרבת וואן פלוס לצייד את מכשיריה עם תמיכה בטעינה אלחוטית, ותיאלצו להסתדר עם טעינה קווית בלבד.
עמידות
(10% מהציון הסופי)אין חדש תחת השמש. ה-OnePlus 7T מגיע במעטה של צמד זכוכיות הגנה מסוג Gorilla Glass 5 העוטפות את חלקו הקדמי והאחורי, וביניהן מפרידה מסגרת עשויה אלומיניום. המצלמה בולטת מאוד מחוץ לגב המכשיר ובהחלט עולה חשש כי זו תשרט מפגיעות בהנחת המכשיר על השולחן או בסיטואציות דומות.
עובדה זו, בצירוף לכך שהמכשיר די חלקלק לאחיזה ומימדיו אינם קטנים, בהחלט גורמת לנו להעדיף את השימוש במכשיר עם כיסוי הגנה. וואן פלוס נוהגת לצרף באריזת הסמארטפון כיסוי סיליקון די איכותי ללא תשלום, כך היא עושה גם השנה. ה-OnePlus 7T אינו עמיד בפני מים ואבק באופן רשמי, אך בחברה ממשיכים לציין כי הוא עמיד בפני מים - פשוט לא תחת אחד מתקני IP השונים.