סקירת wisebuy - טאבלט Huawei MediaPad M5 8.4 32GB Wi-Fi + Cellular וואווי
- מסך מעולה ברזולוציית 2K
- רמקולים סטריאופוניים עוצמתיים
- קורע טביעות אצבע מהיר ואמין
- תמיכה ב-SIM ובהרחבת זיכרון
- משקל נוח - 316 גרם
- עיצוב אלגנטי
- ביצועים בינוניים בלבד
- חיי סוללה ממוצעים
- איכות המצלמה בסיסית
- אין כניסת אוזניות
שוק הטאבלטים בצניחה חופשית כבר כמה שנים טובות, את זה כולנו יודעים. אבל עדיין, לחלקנו יש בהם צורך; רוצים לקרוא סרטים דיגיטליים באפליקציית "עברית"? רוצים לצפות בסדרות וסרטים בטיסה לחו"ל? טאבלט הוא עדיין הפתרון ההגיוני והנוח ביותר. מרבית הדגמים היום בשוק שאינם של Apple מציגים מפרטים בינוניים ומטה,עם רזולוציות מסך נמוכות ו/או נפח זיכרון RAM נמוך, שמראש מבטיחים חוויה נחותה. לכן הסתקרנו לבדוק את הטאבלט MediaPad M5 של Huawei, שהושק בתחילת 2018 ומצויד גם בזיכרון יחסית גבוה וגם במסך לא גדול מדי אך ברזולוציה גבוהה.
המפרט שלו כולל מסך 8.4 אינטש ברזולוציית 2K, מעבד Kirin 960 וזיכרון RAM של 4GB, זוג רמקולים סטריאופוניים, קורא טביעות אצבע קדמי, תמיכה בקישורית סלולרית עם כרטיס SIM ובהרחבת זיכרון, מצלמת 13 מגה פיקסל וטעינה מהירה.
המוצר נמסר לבדיקה מהאתר GearBest, שם הוא נמכר בכ-1600 ש"ח.
איכות תצוגה
(25% מהציון הסופי)המסך ב-MediaPad M5 הוא פיסת החומרה המרשימה ביותר, וכנראה גם הסיבה למחירו המעט יקר: מדובר במסך IPS בגודל 8.4 אינטש ביחס-תצוגה של 16:10 וברזולוציה מפתיעה של 2560x1600, שמניבה צפיפות פיקסלים של 359ppi (לאייפד מיני החדש יש צפיפות של 324ppi, ולמי פד 4 של שיאומי - 283ppi בלבד). כתוצאה מכך, התצוגה חדה ביותר גם ממרחק צפייה קרוב, מה שמשפר את הקריאות של טקסטים קטנים והופך כל תמונה למפורטת ועשירה. המסך מצטיין גם בבהירות גבוהה יחסית, בזוויות צפייה רחבות ובצבעים עשירים. לטעמנו הכיול הבסיסי שלו מעט קריר, אבל בתפריט הגדרות התצוגה תוכלו לשנות את טמפרטורת הצבע לפי טעמכם. כמו כן, למכשיר יש מצב "נוחות לעיניים" שמפחית את הצבע הכחול והופך את הצבעים לחמים יותר.
מעבר לאיכות המסך עצמו, חשוב לציין שהמסגרת סביבו דקה יחסית למה שאנו רגילים לראות בטאבלטים, עם יחס מסך-לגוף של כ-77%, מה שאומר שמסך בגודל 8.4 אינטש נמצא בגוף קטן יחסית ונוח לאחיזה.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)בשביל מכשיר עם מסך בגודל 8.4 אינטש, ה-MediaPad M5 הוא טאבלט במידות קומפקטיות ונוחות יחסית. משקלו 316 גרם בלבד ועוביו 7.3 מ"מ. הגוף עשוי אלומיניום איכותי למגע בגימור מט, עם הדגשות כסופות מבהיקות סביב המסך ופסי אנטנה במקימום אסטרטגיים שלא פוגעים במראה הכללי. כדי לשפר את האחיזה, הצלעות של הטאבלט מעוגלות ומחלקות כך שמהצד הוא נראה אפילו דק יותר ממה שהוא באמת. זה אמנם משפר את האחיזה, אבל לטעמנו מעט פוגע בנגישות של המקשים.
לטאבלט יש מקש הפעלה ומעליו זוג מקשי ווליום שממוקמים שניהם בצלע הימנית, במיקום נכון מבחינת הגובה, ושניהם בגודל טוב ונלחצים כראוי. מתחת למסך ממוקם קורא טביעות אצבע שמשמש גם ככפתור בית. החיישן הביומטרי אמנם לא גדול, אבל הוא מדויק מאוד ומהיר להפליא.
בצלע העליונה והתחתונה של ה-M5 תמצאו זוג רמקולים סטריאופוניים, שעושים עבודה יוצאת מן הכלל. הווליום המקסימלי שלהם מחריש אוזניים, ואיכות הסאונד מצוינת גם היא, והופכת את הצפייה בסרטים עם הטאבלט לחווייתית מאוד. כמובן, הרמקולים עלולים להיחסם די בקלות כאשר צופים בטאבלט במצב אופקי והידיים אוחזות בו בשני הצדדים, אבל קל להימנע מכך. באופן משונה, וואווי לא ראתה לנכון לצרף כניסת אוזניות תקנית לטאבלט הזה. רוצים להשתמש בו בטיסה לצפייה בסרטים? הצטיידו בזוג אוזניות Bluetooth. אגב, הטאבלט תומך ב-Bluetooth 4.2 בלבד, ולכן (אלא אם כן יש לכם אוזניות ממש טובות) אתם עלולים לקבל השהייה מסוימת בין התמונה לצליל, מה שלא היה קורה עם חיבור בתקן 5.0 המהיר והעדכני.
הגרסה שקיבלנו לבדיקה תומכת בכרטיס Nano SIM, ומאפשרת להשתמש בטאבלט בכל מקום שבו יש קליטה סלולרית לגלישה בדור 4. זו יכולת שעשויה להיות שימושית מאוד לחלק מהאנשים, למשל לניווט ברכב או לנסיעות לחו"ל. בנוסף, על נפח האחסון המביך (32 גיגה בלבד בדגם שבדקנו) מפצה היכולת להוסיף כרטיס זיכרון, עד לנפח של 256GB. כמובן, אם התקציב מאפשר עדיף מראש לרכוש את הטאבלט עם נפח אחסון של 64GB או 128GB.
מערכת ההפעלה בטאבלט היא אנדרואיד 8 שמעליה ממשק EMUI 8 של וואווי; להערכתנו אין סיכויים רבים שהטאבלט הזה יקבל עדכוני גרסה רבים בעתיד, אם בכלל. הממשק עצמו לטעמנו פחות סקסי מה-MIUI 10 שתוכלו למצוא בטאבלט המתחרה של שיאומי, אבל הוא בסך הכל אפקטיבי ומכיל פיצ'רים רבים: מצב נוחות לעיניים של התצוגה שניתן לתזמן, נעילת אפליקציות עם סיסמה וטביעת אצבע, ניווט באמצעות סרגל ניווט וירטואלי או באמצעות מחוות על לחצן הבית שמתחת המסך ועוד. עם זאת, תכונות שאנו מכירים בטלפונים של וואווי לא הגיעו לכאן, כמו צילום מסך בנקישת מפרק האצבע או הדלקת המסך בנגיעה כפולה, וחבל.
וכן, לטאבלט הזה יש גם מצלמה ברזולוציית 13 מגה פיקסל. מי משתמש במצלמות בטאבלטים? נכון, אף אחד. בכל זאת בדקנו את איכות הצילום וגילינו מצלמה בינונית לכל היותר, עם טווח דינמי צר (אזורים בהירים נוטים להישרף כמעט בכל תמונה) ומיקוד אוטומטי שנוטה לפספס. אם תתאמצו תוכלו להפיק אי אלו תמונות טובות, ואפילו צילום וידיאו סביר ברזולוציית 4K, אבל אל תבנו על המצלמה הזו כתחליף לזו שבטלפון שלכם - היא כנראה טובה יותר ופרקטית יותר לשימוש. צילום הסלפי בטאבלט אפילו פחות מלהיב, עם פירוט בינוני מאוד ומראה חלבי.
ביצועים
(30% מהציון הסופי)על פניו, Huawei MediaPad M5 מצויד בחומרה טובה עבור טאבלטים: מעבד Kirin 960 שהיה מעבד מכשירי הדגל של וואווי לפני שנתיים בלבד, עם 8 ליבות - ארבע מהן במהירות 2.1GHz וארבע במהירות 1.8GHz, וזיכרון RAM של 4GB. זה אולי לא נשמע הרבה, אבל כאמור אם תציצו במפרטי מרבית הטאבלטים בשוק תגלו שרובם מגיעים עם חומרה נחותה יותר.
מצד שני, לטאבלט הזה יש מסך עם לפחות פי 2 יותר פיקסלים מרוב הטאבלטים האחרים, שמגיעים עם מסך Full-HD סטנדרטי או פחות מכך. לאיכות התצוגה יש מחיר, כיוון שהמעבד נדרש לעבוד קשה יותר. הוסיפו על כך את ממשק EMUI 8 הכבד למדי של וואווי, ותבינו למה הטאבלט הזה לא בדיוק אשף ביצועים. גלילה בתוך אפליקציות סובלת כמעט תמיד מקרטועים לא נעימים ולפעמים מנגיעות לא רצוניות בגללם, ובאופן כללי התחושה קצת עייפה, כאילו יש עומס רב על המערכת - גם כשאין שום אפליקציה פעילה ברקע. לא מדובר בביצועים גרועים מאוד, ולמען האמת לרוב השימושים של טאבלטים כיום - קריאת ספרים אלקטרוניים, צפייה בוידיאו וקצת גלישה ומשחקים בסיסיים - הוא עושה את העבודה, אבל אל תצפו לחיית ביצועים. מבחן AnTuTu העניק לטאבלט ציון של 176,249 נקודות.
משך פעולת הסוללה
(10% מהציון הסופי)המדיה-פד M5 מצויד בסוללה מובנית בקיבולת של 5100mAh. מדובר בקיבולת לא מאוד גבוהה ביחס לטאבלט; הסוללה ב-Mi Pad 4 של שיאומי, למשל, היא בקיבולת של 6000mAh.
במבחן הסיבולת שלנו, בו הטאבלט אולץ לנגן סרטון וידיאו HD ב-YouTube בבהירות מסך של 75%, הסוללה נכנעה לאחר 7.5 שעות. בשימוש היומיומי הרגיל שלנו לאורך כשלושה שבועות שבהן בדקנו אותו, נזקקנו לטעון את הטאבלט כל כ-5.5 ימים בממוצע, כאשר בפרק זמן זה השתמשנו בו בפועל במשך קצת יותר מ-6 שעות, כלומר קצת יותר משעה של שימוש מדי יום. מדובר בחיי סוללה לא מלהיבים, אבל הטאבלט ישרת אתכם למשך טיסה לאירופה בלי בעיה (לארה"ב והמזרח אולי פחות), וביומיום לא תצטרכו לטעון אותו יותר מפעמיים בשבוע. כמובן, אם תבחרו להשתמש בבהירות מסך נמוכה יותר תוכלו לחלץ ממנו לפחות שעת שימוש נוספת, אולי יותר.
הטעינה מתבצעת דרך חיבור ה-USB-C, וכאן וואווי דווקא השקיע והטמיעה בטאבלט את טכנולוגיית הטעינה המהירה שלה, בהספק של 18 וואט (אך ורק עם המטען המצורף. להפתעתנו, מטען מתקדם ומהיר יותר של וואווי עצמה לא זוהה כמטען מהיר). באמצעות המטען המקורי הטעינה מ-0 ל-100% אורכת שעה וחצי בלבד - זמן קצר בשביל טאבלט.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)הטאבלט בנוי ברמת גימור גבוהה מאוד עם גוף אלומיניום ואיכות ההרכבה מעולה, אך Huawei לא מציינת האם זכוכית המסך מוגנת בצורה כלשהי משריטות. לטעמנו השוליים המתעגלים של גב הטאבלט הופכים אותו למועד להחלקה מהיד, ואנחנו היינו ממליצים על הצטיידות בכיסוי ייעודי. היחידה שקיבלנו לבדיקה הגיעה עם כיסוי מקורי של החברה, שיודע להתקפל ולהפוך לסטנד בשני כיוונים באופן נוח למדי, והוא בהחלט מומלץ.
המוצר נמסר לבדיקה מהאתר GearBest, שם הוא נמכר בכ-1600 ש"ח.