חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סורק Epson FF680W
מותג: Epson, Epson
סוג: סורק שולחני, סורק...
רשת: אלחוטי, אלחוטי
דו צדדי: דו צדדי, דו צדדי
ממשק חיבור: Wifi
רזולוציה: 1200 dpi
מאפיינים מיוחדים: תמונות
עומק צבע: 30 BIT
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
נדב 27.06.24
Yeron 25.05.23
avboaz 30.12.21
גיא 01.12.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - סורק Epson FF680W

לירן עבדי | 28.04.2019
הטוב
  • התקנה קלה ומהירה
  • מהסורקים המהירים שפגשנו
  • שימושית מאוד לארכיון מסמכים
  • אידיאלית לאחסון תמונות ישנות
הרע
  • יקר מאוד
  • תוכנת FastFoto לא תמיד יציבה
  • טכנולוגיית OCR גרועה
  • מתאים לשימוש ספציפי מדי
בשורה התחתונה
הסורק הייעודי של Epson מדגם FastFoto FF-680W יתאים מצוין למשפחות גדולות מרובות אלבומי תמונות או לבתי עסק המתעסקים עם המון ניירת במהלך שגרת היום וחייבים את הכל מתויק דיגיטלית. הוא סורק תמונות ומסמכים דו-צדדים במהירות יוצאת מגדר הרגיל, נהנה מנוחות שימוש גבוהה ומטפל ברוב גדלי הנייר הפופולריים. למרות מחירו הגבוה מאוד, אין יעיל מהסורק הזה לעבודות דיגיטציה של מסמכים ותמונות.
FF680W
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 2,598 ₪
מחיר סופי: 2,599 ₪
מחיר סופי: 2,599 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-21 חנויות>>
הקדמה
הסורק הייעודי FastFoto FF-680W מבית Epson מתיימר להיות המהיר בעולם ומציע סריקה של עד 30 תמונות צבעוניות תוך 30 שניות, תוך הבטחה לשמור את כל התמונות המשפחתיות ומהמסמכים החשובים במהירות ונוחות. בין התכונות: האפשרות לסרוק סוגי נייר רבים ובגדלים שונים, מערכת חכמה שיודעת לזהות מתי יש לסרוק גם את הצד האחורי, שיפורי תמונה כמו סיבוב אוטומטי, חיתוכי שוליים והטיית דפים. כן קיימת האפשרות לתייק מסמכים בקצב של 45 דפים לדקה, לרבות תמונות פנורמיות, ציוריי ילדים, גזרי עיתון ומסמכים ביתיים.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מידותיו של הסורק: 17.6 ס"מ גובה, 16.9 ס"מ רוחב, 29.6 ס"מ רוחב ומשקלו 3.7 ק"ג, לא רעות בכלל בהתחשב בייעודו המקצועי. שורת נורות מדווחת על סטטוס פעיל/כבוי, כמו הדלקה/כיבוי, חיבור WiFi, תקלה שהתרחשה וכו'. על גבי הסורק 7 כפתורים להפעלת שימוש תדיר כמו עצירת פעולה, הפעלת סורק וכו'. מגש הנייר בעלת קיבולת של 100 דפי 4A או 36 נייר פוטו וגם סריקה דו-צדדית בנמצא. הסורק יודע להתמודד עם מסמכים במגוון גדלים, בקצוות שבין 13X9 ועד 91X21 ס"מ. מלבד הסורק, בקופסה קיבלנו גם מדריך התקנה, דיסק להתקנה מהירה, כבל חשמל, כבל USB ושקופית לסריקות מיוחדות.


ההתקנה הראשונית הייתה מהירה: הורדנו את התוכנה הייעודית מהאתר של Epson ובפחות מ-5 דקות הסורק היה מוכן לעבוד תחת הגדרות Wi-Fi, בחיבור כבל USB קודם. הסורק יודע לשפר מגוון שגיאות סריקה: ה- FF-680W יודע לחתוך שוליים רחבים מדי שנתפסו במסגרת הסקירה, לתקן הטיות דף (למשל אם לא הצבנו את המסמך במקביל לקווי תבנית הסריקה), לערוך סיבובים למסמכים שנסרקו לרוחב במקום לאורך, לשחזר צבעים דהויים, לשפר בהירות, ניגודיות וצבע וכן להסיר עיניים אדומות.

FastFoto FF-680W: שומר הנוסטלגיה

תוכנת FastFoto יעילה מאוד: היא מתקנת תמונות במהירות ומשווה את התיקון בהצגת התמונה הישנה מול החדשה, כשהשיפור ניכר. ניתן כמובן לבטל את אפקט השיפור, אם כי אין רע בלראות כיצד התמונה תיראה אחרי תיקוני הצבעים ואולי להעדיף אותה על פני הגרסה שנלקחה לפני כמה שנים טובות. יש לנו רק הערה על יציבות התוכנה: היא נוטה לקפוא, לעיתים אחרי מקבץ תמונות שמן ולפעמים אפילו אחרי סריקת תמונה בודדת כאשר רק השבתה מה-Task Manager מאפשרת להפעיל את התוכנה מחדש.

באשר לקישוריות מתקדמות, ה- FF-680W מאפשר לייצא את כל הסריקות דרך דוא"ל ולהעלות אותן אוטומטית ישירות לשירותי ענן Dropbox ו- Google Drive. בין הפורמטים הנתמכים: JPEG, לאיכות נמוכה אך קלה לשיתוף, PDF שאידאלית למסמכי טקסט וכן פורמט TIFF, לשמירה מקסימלית על איכות אך הגדלת משקל הקובץ פי כמה. את התמונות העלינו ל-Google Drive באמצעות תוכנת Epson FastFoto בקלות, לאחר תהליך זיהוי ראשוני מצד Google.

FastFoto FF-680W: שומר הנוסטלגיה

לסורק גם אפליקציית ייעודית לסמארטפונים בשם Epson DocumentScan והיא מציע את רוב התכונות שמציעה התוכנה למחשב. אחרי שמכשיר האנדרואיד שלנו זיהה את הסורק במהירות, בחרנו dpi מבוקש (רק 200 או 300dpi), גודל מסמך, סריקה דו"צ ושאר פרמטרים חשובים. המסמך עולה בטלפון בשניות בודדות – עוד שימוש מצוין ונוח לסורק.

איכות ומהירות הסריקה

(50% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

חברת Epson מבטיחה מהירות סריקה באמת מהירה על הנייר, של עד 30 תמונות תוך 30 שניות, הנמדדת מתחילת ההזנה ועד ליציאת התמונה האחרונה, בסריקת תמונות בגודל 10X15ס"מ באיכות 300dpi במצב לרוחב. הרזולוציה האופטית עומדת על 600dpi. התוכנה מציעה מצדה תיוק מסמכים חד ודו-צדדיים במאונך בגודל A4 בקצב של 45 דפים לדקה – נתון המבוסס על סריקת מסמכים בגודל A4 באיכות 300dpi בשחור-לבן, בגווני אפור ובצבע, כשכמובן גם יציבות ומהירות הרשת עלולות להשפיע על ביצועי העלאת המסמכים על ידי הסורק.


התחלנו בסריקת מסמכי טקסט שחור/לבן פשוטים ברזולוציה אידיאלית של 300dpi: כמה חשבונות חשמל, קבלות דלק ומסמכי חיוב כללים. הכל נסרק במהרה ועלה למחשב ללא שגיאות, כשבמקביל קיבלנו שיפורים מצוינים בדפים עם טקסטים "משופשפים", במיוחד באזור בו הדף התקפל והאותיות טושטשו. נעזרנו גם בשקופית שקיבלנו במארז, מעין שמרדף, אליו ניתן להכניס סריקות מיוחדות: תמונות קרועות/ישנות, מסמכים עדינים או יקרי ערך במיוחד וכן צילומים קטנים שלא ניתן להכניס למזין האוטומטי.


FastFoto FF-680W: שומר הנוסטלגיה


עברנו לתמונות פילם ישנות, בסריקה ברזולוציה של 600dpi. בתחילת סריקה כל מקבץ תמונות התוכנה הציעה לנו לסדר אותם לפי שנת הצילום, סימון תחת חודש או אירוע מיוחד וגם לכנות אותם בנושא, למשל "טיול בלונדון 1998", "תאילנד 1992", ממוין לפי תאריך לקיחתם. ומה לגבי איכות הסריקה? תמונות חומות שצולמו לפני שני עשורים הובהרו והצבעים הפכו לחדים ומדויקים יותר, עם אפקט מלאכותי ומורגש כמובן, אבל מספיק כדי לשפר את הצילום ולא לפגוע בו או להציג אותו בגרסתו הישנה. יש לתוכנה נטייה ברורה לבהירות יתר, תופעה שגם גורמת לגירעון התמונה אבל זה כנראה חלק מהמחיר של חידוד תמונה והעצמת צבעים מלאכותית.


FastFoto FF-680W: שומר הנוסטלגיה
FastFoto FF-680W: שומר הנוסטלגיה


במבחן המהירות ה-FF-680W מצטיינת: ב-27 שניות נסרקו 35 תמונות ברזולוציה 300dpi. הזמן התארך משמעותית כשביקשנו לסרוק את אותו מקבץ תמונות ב-600dpi, תהליך שארך בערך 90 שניות. 50 דפי A4 עמוסי טקסט גם נסרקו במהירות מרשימה של 56 שניות. דפים שנסרקו בשני הצדדים דרשו שניה אחת יותר –שהייה מקובלת לחלוטין. התוכנה גם הצליחה לפענח אילו דפים הודפסו בשני הצדדים, כך שדפים עם גב "נקי" נסרקו רק מצדו הכתוב של הנייר. אותה בדיקת מהירות תחת Wi-Fi סיפקה מהירות הרבה יותר עגומה, כמעט פי 4 מהזמן. כמובן ווידאנו ששום מכשיר תובעני לא מנצל או מגביל את רוחב הפס, כך שמהירות הסריקה תחת הרשת האלחוטית פחות מהירה בצורה משמעותית ויש לקחת זאת בחשבון, במידה ולא תכננתם לחבר פיזית את הסורק למחשב.


טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי) המשולבת בסורק ומבטיחה להפוך מסמכי טקסט לעריכים באמצעות תוכנת Word או Excel וכן ניתן לערוך חיפוש במסמכי PDF. הביצוע גרוע מאוד: סרקנו מסמך עירייה שנכתב בפונט המוכר דוד (David) והתוכנה הצליחה להמיר בערך 50% אחוז מהמסמך לשפת הקודש. בשאר האזורים במסמך היו שגיאות קשות: גרש שהתחלפה באות י', ספרות שהצטרפו לאמצע מילה בלי סיבה ברורה, פספוסי משפטים מלאים ועוד. אחרי שסרקנו עוד כמה מסמכי טקסט בעברית וגם היו מלאי שגיאות, מסקנתנו שלא היינו סומכים כלל על ה-FF-680W לזיהוי תווים מיטבי, אך למזלו לא רק על כך הוא נבחן.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply