הקדמה
המיצים הטבעיים שאנו צורכים בחנויות מאבדים באופן דרמטי את החומרים המזינים שבהם. הסיבות לכך הן בעיקר שיטות הסחיטה, טמפרטורות משתנות ומשך הזמן שעובר מרגע הסחיטה ועד לצריכת המשקה. תובנה זו בקרב חובבי משקאות הבריאות הצמיחה את שוק המסחטות בכבישה קרה שאמורות לספק לנו את הערכים התזונתיים שאנו צריכים - בצורה נוזלית.

המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Hurom,
סוג המסחטה:כל הפירות והירקות, עשב חיטה,
קיבולת:0.5...,
החל מ- 2,375 ₪
מתוך 9 חנויות
מותג:Kuvings,
קיבולת:0.4 ליטר,
הספק:240 וואט,
מותג:MIDEA,
קיבולת:1 ליטר,
הספק:200 וואט,



עוצמה וסל"ד

אחד הנתונים החשובים בבחירת מסחטה בכבישה קרה הוא הוואט - נתון שמתאר את עוצמת המנוע. במקרה זה Kuvings הוא המוביל בחבורה עם 240 וואט, אחריו מידאה עם 200 וואט, ואחריהם היורום ודאבו שמנצלים 150 וואט נמוכים יחסית. למרות שנתון זה חשוב, הוא לא יהיה שלם ללא קצב הסיבובים בדקה - הסל"ד. מסחטות המיץ בכבישה קרה משתמשות כולן בבורג מתכת מרכזי שמסתובב ודוחק את הפירות והירקות לרשת מתכת דקה וחזקה, מה שמפריד בין הנוזלים למוצקים אך לא מייצר חום, מה שאמור לשמור על הערכים התזונתיים של הירק הנסחט. אך האם מהר יותר נחשב טוב יותר? במקרה הזה - לא. קצב סיבוב איטי נחשב כשומר יותר על הערכים התזונתיים בגלל שהוא אינו מייצר חום מצד אחד, ומאפשר מומנט גבוה יותר - כלומר יכולת דחיסה וסחיטה גבוהות יותר. מבחינת סל"ד, האיטי שבחבורה הוא Hurom שמסתובב ב- 45 סיבובים לדקה בלבד. אחריו Kuvings עם קצב של 60 סל"ד, לאחר מכן המסחטה של Davo עם קצב של 70 סיבובים בדקה ולבסוף Midea עם קצב די גבוה של 75 סל"ד.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?

איכות הסחיטה

כדי להגיע למסקנות ערכנו שלושה מבחנים מייצגים שיכסו את מרבית הצרכים של הלקוח הממוצע - מבחן הגזר (שורשים קשים), מבחן תפוחי העץ (פירות) ומבחן הסלרי והג'ינג'ר (עלים ירוקים מלאי סיבים). בכל מבחן בדקנו פרמטרים שונים שהראו לנו את היכולות של המסחטות - בדקנו את כמות המיץ שהצליחה כל מכונה להפיק לעומת כמות הפסולת שהיא מייצרת, את איכות המיץ שהתקבל וכמה איכותי היה התוצר הסופי.


מבחן הגזר

סביר להניח שאחד הדברים הראשונים שתרצו לסחוט יהיה שורש קשה, וגזר הוא דוגמה מצוינת לכך. לגזר תכונות בריאותיות רבות והמיץ שמופק ממנו טעים ומתוק, כזה שכולם, כולל ילדים, אוהבים מאוד. מצד המסחטות שלנו, הגזר מהווה אתגר לא קטן שכן לעתים הוא מאוד קשה ומגיע בגדלים שונים ומאתגרים. קחו בחשבון שחלק מהיצרנים מציינים שיש לחתוך את הגזר לחתיכות קטנות, אבל במבחן שלנו רצינו לבדוק איזו מסחטה תדרוש הכי מעט עבודה לכן השארנו את כל הגזרים שלמים.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?


במבחן זה התבלטו לטובה המסחטות של Hurom ו-Kuvings כאשר מבחינת האיכות ישנו יתרון להיורום. שתי המסחטות סחטו גזרים שלמים ללא שום בעיה, סחטו את כמות המיץ הגדולה ביותר ומילאו כוסות מיץ איכותי ומזין תוך זמן קצר. בשתי המסחטות המיץ שהתקבל היה עשיר וללא Pulp - חתיכות פרי מורגשות. מלבד זאת בדקנו את היחס בין כמות הנוזל שהתקבלה לעומת כמות הפסולת שייצרה המסחטה - זאת כדי להראות את היכולת שלה להוציא יותר מיץ מאותו שורש. בכמות הנוזלים ה-Hurom זוכה בגדול. היא היחידה שהוציאה יותר נוזלים מאשר פסולת - ובלי חתיכות פרי מורגשות. היא סיפקה יחס מצוין של 124 אחוז מיץ לעומת הפסולת שהיא יצרה. אחריה, הגיעה המסחטה של Midea עם יחס של 87 אחוז מיץ לעומת הפסולת, נתון מפתיע שהתבדה בעת ששתינו וגילינו לא מעט חתיכות גזר בכוס, ומה שהוריד אותה למקום השלישי. למקום השני האמיתי הגיעה המסחטה של Kuvings עם יחס של 85 אחוז מיץ לעומת הפסולת, כאשר המיץ איכותי וללא חתיכות גזר מורגשות. למקום האחרון הגיעה המסחטה של Davo - וזאת מכמה סיבות. היא השיגה יחס של 66 אחוזים בלבד מיץ לעומת פסולת לא לפני שנתקעה מספר פעמים כשהוכנסו אליה הגזרים ללא היכולת להסתובב לכיוון ההפוך. וזה נכון, ההוראות אומרות במפורש לחתוך את הגזר ולא עשינו זאת, אך שאר המסחטות התמודדו עם הנושא היטב ורק היא לא. נוסף לכך היו חתיכות גזר מורגשות בכוס המיץ שנותר, כל אלו העניק למסחטה של Davo את המקום האחרון במבחן הגזר שלנו.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?


מבחן תפוחי העץ

מבחן זה היה פשוט יחסית עבור המסחטות שלנו והוא ככל הנראה מייצג את מרבית המיצים שייסחטו לאורך חייהן - פירות רכים עתירי נוזלים. גם במבחן זה בחנו את כמות המיץ שהצליחה כל מסחטה לייצר לעומת כמות הפסולת שהיא ייצרה, נתון שמראה את היכולת והדיוק של כל מכונה. נוסף על כך נמדדה כמות ה-Pulp שהייתה בכל כוס מיץ, כדי להבחין ביכולת של המסחטה להפריד את חתיכות הפרי מהמיץ, כלומר - לסחוט.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?


במבחן זה ובפער ניכר הגיעה המסחטה של מידאה שהפיקה 713 אחוז מיץ לעומת פסולת, אך גם כאן בגלל שחתיכות פרי רבות נמצאו בתוצר הסופי - היא לא קיבלה את המקום הראשון. מי ששמרה על המקום הראשון היא Hurom עם יחס מרשים של 553 אחוז מיץ לעומת פסולת, כאשר המיץ היה שקוף, נטול Pulp וטעים מאוד. למקום השני הגיעה Kuvings - יחס של 468 אחוז מיץ נטול חתיכות פרי מורגשות מראה על יכולת מצוינת בסחיטת המיץ. למקום האחרון הגיעה המסחטה של Davo שסחטה 423 אחוז מיץ כאשר היו בו חתיכות פרי מורגשות.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?

מבחן הסלרי

במבחן האחרון בדקנו את יכולות הסחיטה של סלרי וג'ינג'ר שכן סלרי, מכיל הרבה מאוד סיבים שזה בדיוק מה שיכול לתקוע את המכונה. בניגוד למבחנים הקודמים, במבחן זה היה למסחטות קשה לפלוט החוצה את ה"פסולת" בגלל שהסיבים של הסלרי והג'ינג'ר נטו להיתפס בבורג המרכזי והתקשו לצאת מפתח הפסולת, לכן בדקנו את איכות התוצר הסופי וקיבלנו בהערכה כל פסולת שהצליחה להשתחרר החוצה. גם כאן כלל המסחטות שמרו על מקומות דומים, מלבד דאבו ומידאה שהחליפו מקומות. Hurom, ששמרה על המקום הראשון, הפיקה את הנוזל הנקי ביותר והצליחה לפלוט החוצה את מרבית הפסולת כאשר שאר המסחטות התקשו לפלוט החוצה את הסיבים העקשנים של הסלרי והג'ינג'ר. Kuvings קוטפת את המקום השני באיכות התוצר הסופי ובכמות הפסולת שהצליחה לפלוט החוצה, אחריה Davo שהפיקה מיץ איכותי יחסית ומעט פסולת, אך הייתה היחידה שנתקעה מספר פעמים בגלל הסיבים שהתלפפו סביב הבורג. מידאה סוגרת את המבחן עם כמות נוזלים גדולה, אך בלי יכולת לפלוט החוצה את הפסולת, עובדה שהורגשה היטב בשלב הניקיון.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?
מבחן העומס

פרמטר נוסף וחשוב בבדיקות שערכנו הוא היכולת של המסחטות לעמוד בעומס, וכאן הורגשו בהחלט הנתונים הטכניים שסקרנו בראשית הכתבה. כלל המסחטות מצוידות במתג היפוך כיוון שהמטרה שלו היא להסתובב לכיוון השני במידה והמנוע לא עומד בעומס ויש צורך "להשתחרר" מהתוכן המאתגר. מרבית היצרנים טוענים שהמסחטות מיועדות לשימוש של 30 דקות ברצף, אך בחלקן נתקלנו בבעיות הרבה לפי טווח החצי שעה.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?


נתחיל הפעם דווקא מהמקום האחרון. בתואר המפוקפק "זוכה" המסחטה של Davo. בניגוד לשאר המסחטות היא התקשתה במבחנים ונתקעה באופן חריג. היא סירבה לקבל גזרים שלמים למרות ששאר המסחטות לא הראו סימני קושי, והיה צריך לפרקה לגורמים כמעט בכל המבחנים כדי שתוכל לסיים את המטלה שלה. הבעיות שנוצרו גרמו לנו להבין שזו המסחטה החלשה ביותר בחבורה ושככל הנראה תתקשה לעמוד באתגרים שעומדים בפני מסחטות מהסוג שלה. למקום השלישי הגיעה המסחטה של מידאה שתפקדה באופן כללי די טוב. היו שני מקרים בהם היה צורך לסובב את הבורג בכיוון ההפוך כדי להשתחרר, אך בהתחשב במהירות הסיבוב הגבוהה בה היא עובדת, מפתיע שהיא "שרדה" את המבחנים ללא קושי מורגש באופן חריג. למקום השני הגיעה המסחטה של Hurom שצלחה את כל המבחנים שלנו בלי שום בעיה והפגינה רמת אמינות גבוהה מאוד, אך מה שמנע ממנה את המקום הראשון היא היכולת הבולטת של Kuvings. הפתח הרחב שלה הוא מעין הצהרת כוונות, וזה בהחלט הרגיש כך בכל המבחנים שערכנו. היא קיבלה באהבה כל מה ש"נזרק" פנימה בלי גימגום או שיעול והקנתה תחושת אמינות ברמה שהרגישה כמעט מסחרית.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?

ניקיון ותחזוקה

נושא נוסף שמשותף לכל המסחטות הוא נושא התחזוקה והניקיון. לא משנה מה סחטתם, תמצאו את עצמכם משפשפים היטב כל חלק במכונה בתום השימוש. בקטגוריה הזו לא נרשמו פערים גדולים כיוון שהמבנה הכללי של המסחטות זהה - נעילה עליונה, מתחתיה בורג כבד שנמצא בתוך מסנן שעשוי מתכת וממנו יוצאים הנוזלים. למרות הדמיון במבנה, ישנו פער בפירוק, ההרכבה והניקון. הקל שבחבורה הוא ההיורום בו יש מתג הזזה ייעודי שפותח את חריץ יציאת הפסולת המאפשר גישה נוחה יותר משאר המכשירים. הוא בנוי היטב ומדויק יותר משאר המכשירים, מה שמאפשר הרכבה זריזה ונוחה יותר משאר המכשירים. בזכות הפיה הרחבה גם קובינגס קל יחסית לניקיון ומאפשר ניקיון נוח ויעיל. לדאבו ומידאה אין פיה רחבה או מתג ייעודי לפתיחת יציאת הפסולת, לכן הם נוחים פחות, אך לא בפער משמעותי.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?

עיצוב

עיצוב? מסחטות מיץ? בהחלט כן. עבור רבים המטבח הוא סמל סטטוס, במקרים אחרים אפילו "מקדש". כאביזר חשמלי שקרוב לוודאי ישאר על השיש לצורך שימוש יומיומי, לעיצוב יש חשיבות. עם זאת כלל המכשירים הנבדקים משתמשים באותו עיקרון פעולה, לכן הפערים ביניהם יחסית זניחים. אז מה הנאה ביותר לטעמנו?

מבחינה עיצובית התבלטה לטובה המסחטה של Midea. אמנם מדובר במכשיר הזול בחבורה, אך במראה הוא דווקא מפתיע. במקום מתג הפעלה ישנה חוגה נאה שבוררת בין מצבי ההפעלה, פס לד שמשתנה במצבי ההפעלה השונים ופלסטיק שאמנם מרגיש זול למגע, אך נראה די טוב.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?


אחריו מגיעה המסחטה של Hurom. במגע ראשון מרגישים את איכות הבנייה המשופרת לעומת המידאה, אך העיצוב תופס לטעמנו את המקום השני. להיורום עיצוב מינימליסטי ונאה, ציפוי כרום על פתחי היציאה וצבע האפרסק שעיטר את דגם הבדיקה תרם לתחושת היוקרה.


למקום השלישי הגיעו קובינגס ודאבו. שניהם שומרים על מראה טוב סה"כ, אך לא כזה שיהפוך למוקד המטבח שלכם. לקובינגס יש מראה מעט תעשייתי, נתון שמבחינה עיצובית אולי נחשב חיסרון, אך בהמשך עשוי להפוך ליתרון. דאבו מצידם בחרו גם הם במראה שמרני יחסית ולא נראה שהשתדלו להיות האביזר הכי נאה במטבח.



השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?

מחיר

המסחטה הזולה ביותר בפער משמעותי היא מידאה - 473 שקלים בלבד היא עולה ב-WiseBuy אחריה וכמעט פי 4 ממנה, נמצאת המסחטה של Davo שעולה 1,650 שקלים, לאחר מכן קובינגס במחיר של 2,590 שקלים והיקרה שבחבורה - היורום שמחירה בזאפ עומד על 2,890 שקלים.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?

הטוב והמשתלם ביותר

בשקלול של כל הנתונים במבחנים שערכנו, כולל העלות של המסחטות, הגענו למסקנה שהמסחטה המשתלמת ביותר היא Kuvings מדגם C9000. היכולות שלה בשילוב תחושת האמינות הגבוהה והפיה הרחבה הופכים אותה לבחירה חכמה לקנייה אם כי היא רחוקה מלהיות הזולה ביותר. את תואר המסחטה הטובה ביותר קוטפת Hurom. מי שמחפש את האיכות הגבוהה ביותר, ואת התוצר האיכותי ביותר ימצא אותם בדגם H-AA. המחיר הגבוה שלה מנע ממנה להפוך לבחירה המשתלמת ביותר אך מבחינת האיכות היא נמצאת בפסגה. למקום השלישי הגיעה המסחטה הזולה ביותר - Midea דגם JS20A. במחיר של 473 שקל היא מספקת תמורה מפתיעה למחיר, ובמיוחד בהשוואה לזו של Davo שהתקשתה בסחיטה ונתקעה שוב ושוב. שתיהן באותו מקום מפאת מחירה של הדאבו אך אם היינו צריכים לבחור מביניהם, היינו הולכים על המידאה שזולה בהרבה, למרות שאיכות התוצרים שלה לא קרובים לאילו של הקובינגס או ההורום.


השוואה: איזו מסחטת כבישה קרה היא הטובה ביותר?

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Hurom,
סוג המסחטה:כל הפירות והירקות, עשב חיטה,
קיבולת:0.5...,
החל מ- 2,375 ₪
מתוך 9 חנויות
מותג:Kuvings,
קיבולת:0.4 ליטר,
הספק:240 וואט,
מותג:MIDEA,
קיבולת:1 ליטר,
הספק:200 וואט,