בשבוע שעבר (3.9) חברת אינטל ערכה אירוע השקה בברלין, שם הציגה את סדרת מעבדי Lunar Lake. באירוע בו נכחנו, ניתנה לנו גישה למתחם סמוך שבו הוצבו מחשבי הדור החדש, עליהם הותקנו מראש בדיקות טכניות ואף משחקים במטרה להוכיח את מה שבאינטל מכנים "המעבדים המהירים והחסכוניים ביותר" שלהם בקטגוריית הניידים. אלו הן התוצאות שראינו במהלך האירוע:
התחלנו עם הבדיקות של מבחן Office Productivity של UL Solutions שבא לבחון בעיקר עמידות בפני משימות משרדיות שגרתיות - ומעבד ה-Ultra 9 288V השיג 7711 נקודות מכובדות. במחשב דומה שצויד במעבד אינטל בארכיטקטורת Evo אותה בדיקה סחטה ממנו 6623 נקודות. ראוי גם להוסיף שצריכת המתח עם ה-Ultra 9 היתה גם יותר נמוכה, נתון שהוצג לנו במסכי צד שעקבו אחרי המתח הנצרך.
במבחן רינדור של מודל פרח תלת ממדי בתוכנת Blender: המעבדים שהושוו היו ה-Ultra 9 288V החדש ומעבד אינטל דומה מהדור הקודם בארכיטקטורת Evo המשולב במאיץ הגרפי Arc. התוצאה: המעבד החדש רינדר את המודל בתוך 18 שניות לעומת 37 שניות שהשיג המחשב השני.
באגף יכולות ה-AI נערכו שני מבחנים:
תחום הגיימינג קיבל תשומת לב לא מבוטלת באירוע ההשקה. במבחן Solar Bay של 3DMark ה-Core Ultra 9 288V סיפק תוצאה לא רעה בכלל, לפחות עבור מחשב נייד שאינו מיועד לגיימינג, לפחות לא בצורה רשמית, והשיג 15834 נקודות.
במשחק Shadow of the Tomb Raider, ברזולוציה 1080p עם תכונת DLSS כבויה ומאיץ XeSS על מצב Performance, סיפק המחשב ממוצע קצב פריימים של 73fps.
עם מעבד ה-Ultra 7 258V, המשחק 2077 Cyberpunk, ברזולוציה 1080p עם הגדרות גרפיקה Medium, תכונת DLSS כבויה ו-Xe Super Sampling 1.2 על מצב Performance, סיפק המחשב ממוצע קצב פריימים של 61fps.
משחק המרוצים F1 24 הופעל על המעבדים Core Ultra 9 288V ו-Ryzen AI 9 HX 370 מבית AMD, כשהראשון סיפק ממוצע פריימים של 91fps והשני התקבע על 75fps. בשונה מהם, מעבד ה-X1E-80-100 של קוואלקום הריץ במקביל את המשחק F1 22, ולפי ההסבר של נציג אינטל שנכח במקום, המחשב לא הצליח להעלות את כותר המרוצים שיצא השנה. קצב הפריימים הממוצע עמד על 47fps, אם זה משנה.
המשחק Dota 2 הופעל על המעבדים החדשים Ultra 7 258V ו-Ultra 9 288V, בהשוואה אל מול המתחרות AMD HX 370 ו-Qualcomm X1E-80-100. התוצאות אמנם לא היו מהפכניות, אבל בהחלט העידו על יתרון תחרותי, עם ממוצע קצב פריימים של 64fps בצריכת מתח שנעה בין 32-41 וואט. ה-HX 370 למשל הציג צריכת מתח גבוהה יותר, סביבות 46 וואט וקצב פריימים מעט יותר נמוך, כ-58fps בממוצע. ה-X1E-80-100 אמנם הציג צריכת מתח דומה, סביבות 35 וואט בממוצע אבל סיפק קצב פריימים של 48fps בלבד.
בשורה התחתונה התרשמנו לטובה. התרגלנו שניידים משרדיים ייעודם עבור משימות משרד ומשימות משרד בלבד. הם יטוסו כשתערכו מסמך, לא יגמגמו בתפעול כמה לשוניות בכרום במקביל ואולי אפילו יאפשרו פתיחת תוכנות עיצוב ועריכה מתקדמות בשימוש סטנדרטי - אבל כאן זה בערך נגמר. באינטל מבהירים שזה עומד להשתנות; מעבדי ה-Core Ultra, לפחות אלה שנבדקו מול עיננו, התמודדו בצורה מפתיעה עם כותרים די תובעניים מבחינה גרפית וסיפקו קצבי פריימים מאוד נוחים, שבהחלט יוכלו לקרוץ לשחקנים קז'ואליים שמוצאים כמה שעות בודדות בשבוע לשחק בכותר האהוב עליהם.
עם כל המחמאות, חשוב לסייג. שלא במפתיע מדי, הרוב המוחץ של הבדיקות נערכו עם המעבד העוצמתי בסדרה - כך שהתוצאות מייצגות את התוצאה הטובה ביותר, אך אינטל ביצעה את ההשוואות מול המתחרים המקבילים כך שגם מצד המתחרות נבחרו המעבדים החזקים ביותר שזמינים כרגע לשוק הפרטי.
בתום מבחני הביצועים שמענו לא מעט התלחששויות בחדרי העיתונאים על התגרות ב-Nvidia, יצרנית השבבים שהיא כידוע גם השותפה הטבעית של אינטל, במה שנראה כמו נגיסה קטנה וזהירה מצד אינטל בפלח שחקני המחשב, לפחות מהסוג הקז'ואלי, זה שלא חייב להצטייד בכרטיס המסך העוצמתי ביותר שקיים כרגע. ברור שעל סמך הביצועים שראינו, לסדרת ה-RTX אין כרגע ממה לחשוש, אבל בהחלט זיהינו מגמה מעניינת של אינטל לבחור להבליט דווקא את יכולות הגיימינג, בתחום שעד כה היה שייך לשותפתה שמפורסמת בזכות כרטיסי המסך המקצועיים שלה. האם זה אומר שבקרוב, כמהלך נגדי, נתחיל לקבל רמזים על מעבדי x86 מצד Nvidia? פחות סביר אמנם אבל אין עוררין על כך שבאינטל מתחילים לחזר אחרי קהל נוסף ורווחי מאוד.
הכותב היה אורח של חברת אינטל.