ה-Aircard Tracker הוא כרטיס ביקור דיגיטלי המציע מעקב מבוסס קרבה בזמן אמת בדומה ל-AirTag ,SmartTag ודומיהן, הנתמך על ידי אפליקציית Find My של אפל.
בניגוד לשאר תגים המאופיינים במראה די בנאלי, המראה של ה-Aircard עתידני-משהו; הוא שחור ברובו, המרקם מט ושבבים חשופים מאחורי חלונית שקופה הופכים אותו לאביזר מוקפד ונאה. יש לו גם עמידות לא רעה בכלל; גופו עשוי אלומיניום, מחיצות הזכוכית בדרגת חוזק 9H שאמורה למנוע שריטות ויש גם עמידות למים בתקן IPX6, כלומר גשם חזק לא יפגע בתקינותו – אך למען הסר ספר, הכרטיס לא ישרוד טבילה מלאה.
איך זה עובד? בדומה ל-AirTag, ה-Aircard Tracker משדר אות בלוטות' ונשען על Find My, אפליקציית המעקב של אפל. ברגע שמכשירי iPhone נתמכים סמוכים ל-Aircard, הם ידווחו על מיקומו המדויק ב-Find My בהצגתו על אפליקציית ה-Maps , גם כן של אפל כמובן.
את ה-AirCard צימדנו ל-iPhone 11 וההתממשקות ל-Find My הייתה זריזה ופשוטה: נכסנו לאפליקציה, ביקשנו להוסיף מכשיר איתור ובתום כמה שניות סריקה, ה-AirCard זוהה בהצלחה. בתום התהליך בחרנו עבורו אימוג'י להעדפתנו והמערכת הקפידה להזכיר שהכרטיס ישויך ל-Apple ID שלנו. בדומה ל-AirTag, גם ה-AirCard משמיע צליל "ביפי" למטרות איתור, בין אם זה עבור מציאת הכרטיס עצמו או מן הסתם עבור החפץ שבתוכו נמצא הכרטיס, כמו ארנק או תיק.
מעל הכרטיס שולב קוד QR שסריקה שלו תוביל לפלטפורמת Sherr.it, שם מראש הזנו את פרטינו האישיים וסיפקנו לינקים לפרופילים שלנו ברשתות החברתיות. פתרון נחמד עבור מוצא הכרטיס שינסה להחזיר אותו לבעליו – בהנחה ותיפלו על המוצא הישר מן הסתם. במקרה והכרטיס יימצא על ידי אדם "פחות ישר", הכרטיס יהיה חסר ערך עבורו, גם במידה ויבוצע ניסיון לאפס את כרטיס (factory reset). לפי היצרנית, החזרה להגדרות יצרן תתאפשר רק אם ינותק הכרטיס מחשבון ה-FindMy שלנו.
אז איפה אפשר לשלב את ה-Aircard Tracker? המקום הברור מאליו הוא בארנק, שישתחל בדיוק לתא המיועד לכרטיסי האשראי. משקלו 19 גרם, אורכו 8.5 ס"מ ורוחבו 5.4 ס"מ. עוביו הוא 2.2 מילימטר אך החברה מציגה אותו כאילו הוא דק כמו שני כרטיסי אשראי. אם תצמידו שני כרטיסים תגלו שהעובי שלהם הוא 1.67 מילימטר ובאזור של המספרים המובלטים הם 2.5 מילימטר. בינתיים בעולם האמיתי, בדקנו את התאמת המכשיר לארנקים של 3 גברים שונים והוא התאים לאחד מהם, השני דרש התעסקות בכוח ובשלישי הוא כלל לא נכנס.
אפשר גם תמיד להשחיל אותו אל תא נסתר בתיק הגב שלכם, כך שאם ייאבד ברכבת או נשכח באיזו נקודה, ה-Aircard Tracker ימשיך לדווח על מקומו. ניתן גם להכניס את הכרטיס אל תא קטן במזוודה כשטסים לחו"ל; במקום לשבור את הראש מול הנציגים בשדה באשר למיקום הנוכחי של המזוודה, קרוב לוודאי שב-Find My נמצא את מיקומו המדויק.
אותנו אישית הוא שירת עבור מעקב אחרי חפצים אחרים; למשך שבוע הוא הסתתר מתחת לכיסא הנהג ברכב שלנו ולמשך שבוע נוסף הוא הודבק אל תחתית משטח הרכיבה של הקורקינט החשמלי, כך שאם ייגנב, נוכל לדעת בדיוק היכן הוא. המיקום מדויק מוצג בזמן אמת במפות אפל ובשורה התחתונה – הכרטיס עושה את העבודה. במקרים מאתגרים יותר בהם חיישן המיקום התקשה להגיד לנו איפה הוא בדיוק ברחבי הבית, הצפצופים של הכרטיס מיקדו אותנו - שאגב, חזקים במעט מאלה של ה-AirTag.
חיי הסוללה המוצהרים של הכרטיס הם שנתיים וחצי, הרבה יותר מהשנה-שנה וחצי שמציע ה-AirTag. אלא שבניגוד אליו, אין שום דרך להחליף את סוללת ה-Aircard או להטעין אותו. מה עושים כשחיי הסוללה אוזלים? היצרנית Rolling Square מבטיחה שאם נחזיר את הכרטיס אליה, היא תחדש אותו לעוד 2.5 שנים בתמורה ל-50% מעלותו. יש עוד עניין מעודד בסיפור: אפשר לכבות את הכרטיס בלחיצה חמש פעמים על המקש ההפעלה/כיבוי הזעיר שמעל קוד ה-QR, כך שכשהכרטיס אינו משויך למכשיר כלשהו, אין סיבה שה-AirCard ימשיך לפעול.
בשורה תחתונה
זהו עוד תג איתור שמצטרף לשוק, אך כזה שנשען על אפליקציית Find My הפופולרית כך שהשכיחות הגבוהה של מכשירי אפל מגדילים את הסיכוי למצוא את האבידה. עיצובו המודרני מאפשר לו להשתלב בקלות בחפצים האישיים שלכם, אם כי בצורה די אירונית, לא בכל הארנקים - לפחות אלה שבדקנו. עלותו בבאג כ-149₪, מחיר נוח יחסית, וצריך לזכור שיש לו כמה יתרונות קטנים ושימושיים שמפצים על הפער בכמה עשרות שקלים מה-AirTag של אפל.