חברת סונוס משיקה את האוזניות האלחוטיות הראשונות שלה עם תמיכה בבלוטות' 5.4, שמע מרחבי ודולבי אטמוס, סינון רעשים אקטיבי ומעקב אחרי תנועת הראש. אלו הן אוזניות Overear המכסות את האוזניים ויש להן דרייבים בקוטר 40 מילימטר ושמונה מיקרופונים כיווניים המשמשים לסינון רעשים ולמצב Aware המאפשר לשמוע את הסביבה.
ה-Ace של סונוס מזכירות בעיצובן החיצוני את ה-AirPods Max של אפל ובמשקל 312 גרם, ה-Ace קלות יותר מה-AirPods Max בכ-72 גרם. הן גם זולות מהן באלף שקל.
ל-Ace ישנה סוללה בקיבולת של 1060 מיליאמפר שאמורה לספק עד 30 שעות של האזנה עם ביטול רעשים מופעל. הטעינה מתבצעת דרך כבל USB-C ועל פי החברה, 3 דקות טעינה מהירה (מ-0% עד 10%) יספקו 3 שעות האזנה. טעינה מלאה מ-0% ל-100% תארך כשעתיים.
ה-Ace תומכות בבלוטות' 5.4 שהוא תקן שהחל להופיע במכשירים רק בחצי שנה האחרונה, אך ישנה תמיכה לאחור. אחד היתרונות הגדולים של 5.4 הוא ה-Latency הנמוך - העיכוב שנוצר מהעיבוד הנדרש כדי לשדר את האות דרך בלוטות'. בגרסה זו אפשר לצפות לעיכוב של 20 מילישניות בלבד לעומת 100ms בגרסת 5.3 וזה אומר שה-Ace יכולות להיות רלוונטיות גם לגיימינג, שם לא ניתן לעכב את התמונה כדי לסנכרן אותה עם הקול, כפי שניתן לעשות עם וידאו רגיל.
קחו בחשבון שגם המכשיר המשדר צריך לתמוך בתקן 5.4 ונכון לעכשיו הוא קיים ברשימה מאוד מצומצמת של סמארטפונים, בעיקר מכשירי דגל שיצאו בחצי שנה האחרונה. הנה כמה לדוגמה: OnePlus 12, Xiaomi 14 Ultra, Asus ROG Phone 8 ו-8 פרו ו-Zenfone 11 Ultra. האייפון 15 על כל גרסאותיו וה-S24 Ultra של סמסונג תומכים רק ב-5.3.
האוזניות תומכות גם ב-Lossless audio דרך חיבור ה-USB-C או דרך בלוטות' בתקן AptX Lossless, אך גם המכשיר המשדר צריך לתמוך בכך, לדוגמה ה-Sony Xperia 1 VI. בנוסף, ניתן להשתמש בכבל USB-C-3.5mm הכלול באריזה כדי לחבר את האוזניות למקור אנלוגי.
צליל מרחבי מלא
ל-Ace יש תמיכה בצליל מרחבי דרך דולבי אטמוס אך החלק המעניין פה הוא העקיבה הדינמית אחרי מיקום הראש, מה שמאפשר לצליל להישמע כאילו הוא מגיע מרמקולים שנמצאים סביבכם. טכנולוגיה זו נקראת Dolby Head Tracking והיא כבר זמינה באוזניות כמו ה-Jabra Elite 10 אך להבדיל מהן, ה-Ace מספקות את הצליל ההיקפי בחיבור למקרן הקול Arc המחובר לטלוויזיה.
כן נציין שאלו לא האוזניות הראשונות המאפשרות זאת, ה-LG TONE Free T90 תומכות באותה פונקציה בדיוק ודורשות טלוויזיה תומכת אטמוס של LG, האיירפודס תומכות בתכונה זו כשהן מחוברות ל-Apple TV 4K, אפילו דולבי בעצמה הוציאה ב-2019 אוזניות בשם Dolby Dimension עם תחנת בסיס שכבר אז כללו עקיבה אחר הראש בזמן האזנה לתוכן בדולבי אטמוס. עם זאת, רוב האוזניות התומכות בעקיבה אחר תנועת הראש מסוגלות לעשות זאת רק כשמקור הצליל הוא אפליקציה בטלפון, לא תוכן שמקורו בטלוויזיה. נכון לעכשיו, החברה לא הבהירה אם העקיבה אחרי תנועת הראש תהייה זמינה בחיבור למחשב או לכל התקן אחר.
הבטחות לעתיד
תכונה נוספת שאינה זמינה עם מועד ההשקה אלא מאוחר יותר השנה היא TrueCinema. בדומה ל-TruePlay שדורש שימוש במכשיר של אפל או כבר מובנה בפנים כמו ב-Era 300, מדובר בטכניקה לכיול הצליל בהתאם למיקום של הרמקול והחפצים סביבו. כעת TrueCinema משתמש בכיול עבור הצליל המרחבי
אחת התכונות יוצאות הדופן היא היכולת לעבור בין השמעת הצליל ברמקול של סונוס לאוזניות עצמן, המכילות בנוסף לאנטנת הבלוטות' גם אנטנת WiFi כך שהן מתחברות למערכת הביתית. נכון למועד ההשקה, היכולת להחליף בין הרמקול לאוזניות קיימת רק עם ה-Arc - הרמקול היקר והישן ביותר שהחברה מוכרת כיום. ולמרות שהוא זהה מבחינת אנטנות ל-Beam2 העדכני יותר, התמיכה בו תתווסף מאוחר יותר. תכונה זו יכולה בהחלט להקל על בעיה שסונוס בעצמה יצרה, שכן שלל הסאונדברים שלה הם היחידים שנתקלנו בהם המונעים מעבר להתקן קול אחר. בכך אם תחליפו בטלוויזיה מיציאת ה-eARC לבלוטות', הסאונדבר ישדר לטלוויזיה פקודה להחזיר אליו את השמע.
האוזניות יהיו זמינות בצבע שחור ובלבן החל מהחמישה ביוני ומחירן הרשמי עומד על 1,999 שקלים. ישנה מכירה מוקדמת באתר היבואנית באג מעכשיו ועד מועד ההשקה(5.6) במחיר 1,799 שקלים.