האותיות הרבות (VR,AR,MR) שקשורות למציאות כלשהי מציפות את עולם הטכנולוגיה. הראשונה להציע חווית מציאות וירטואלית הייתה סמסונג עם הגלקסי 6 ומשקפים ה-VR שלה. לאחר מכן, חברות ויצרניות רבות החלו לשלב אפשרויות של מציאות מדומה, רבודה ווירטואלית במכשירים ובמחשבים, כדי למשוך קונים ומשתמשים חדשים, תוך הבטחה לחווית שימוש שונה מהרגיל. חברת לנובו לדוגמה, שילבה במחשביה הניידים קולקציה של משחקי מציאות רבודה ומדומה בהמשך לסרטי מלחמת הכוכבים, תוך פיתוח ושיווק של מערכות הכוללות משקפיים, חרב לחימה ומצלמות.
תודה לרשת iStore על השאלת המכשיר לסקירה.
מה באריזה?
אריזת הרובוט מפוארת וכבדה – היא בנויה מקרטון שחור גדול ובה ניתן למצוא ערכה מאובזרת הכוללת שטיח להצבת הרובוט, חוברת הפעלה, סוללה, מטען, מגני רגליים, אמצעי לחימה המתחברים לראש הרובוט וכמובן, את הרובוט עצמו. חשוב לציין כי הערכה מרגישה איכותיות, עם חיפויי קלקר וספוגים לשמירה על הרובוט, אך באופן דיי מוזר, בערכת שקיבלנו הגיע מטען עם שקע אמריקאי ומתאם לשקע ישראלי – לא שזה פגם בטעינת הסוללה או בנוחיות השימוש, אך עדיין, היינו מעדיפים למצוא שקע אירופאי להטענה.
למקומות... היכון...
לפי דף ההוראות, יש תחילה להטעין את הסוללה בטרם השימוש - טעינת הסוללה וזמן השימוש יפורטו בפרק הסוללה. בזמן הטעינה, יש להוריד את האפליקציה מחנות האפליקציות (אפל – לא בחנות הישראלית, ואנדרואיד), שכן אי אפשר להשתמש ברובוט ללא אפליקציה – הוא לא מגיע עם שלט או כבל לשליטה, והוא מתחבר לטאבלט או לטלפון דרך בלוטות'. לאחר מכן, יש לחבר את מגני הרגליים הלבנים אל הרגליים, מה שאולי על הדף נראה כפעולה פשוטה, אך בפועל מצריכה לא מעט כוח. בפעם הראשונה אף חיברנו הפוך את הרגליים, והיה קושי רב להוציא אותן ולחבר אותן כנדרש. לכל רגל ולכל מגן רגל ישנם מגעים מתכתיים ולכן המגן חייב להתחבר באופן מושלם לרגל, כך שעם החיבור נשמע קליק חזק של פלסטיק.
אגב פלסטיק: הרובוט עצמו עשוי כולו מפלסטיק. אומנם הוא איכותי ותורם למשקל יחסית קל לרובוט, אך היינו מעדיפים לפגוש גם במתכת או אלומיניום לתחושה יוקרתית יותר. הכבלים שיוצאים מהגוף ומתחברים לרגליים דקים ועטופים בבד שזור.
עם הכנסת הסוללה, הרובוט מתעורר ומתנער באופן דיי עצבני, הוא משקשק את רגליו כאילו הוא מתמתח לאחר השינה. הנורה הכחולה שבראשו נדלקת וכעת ניתן לצמד אותו למכשיר החכם.
האפליקציה עצמה כבדה יחסית, ושוקלת מעל 250 מגה ביט לאחר ההתקנה. עם פתיחתה, היא מבקשת להירשם לשירות, עם שם משתמש, סיסמה ומייל.
לאחר כל ההגדרות הראשוניות והצימוד לרובוט, שאגב קורה במהירות ובזריזות ראויות לציון, ניתן לבחור בין כמה מצבים – אימון, קרב, נסיעה חופשית, משחק זוגי עם עוד שחקן, וכמובן – שדרוג המשחק בכסף, כמו שמשחקים רבים מציעים לשחקניהם – רכישה בכסף אמיתי של עוד אופציות ואפשרויות.
צא! או שלא..
לפני תחילת המשחק, יש לכוון ולכייל את הרובוט ואת הג'יירו שלו, על פי ההנחייה של מדריך המשחק. לאחר מכן, יש להציבו על השטיח המצורף כאשר שתי רגליו הקדמיות מונחות על העיגולים הצבעוניים. לאחר מכן, המשחק מתחיל. על השטיח במרכז ניצבת תחנת החלל, כאשר ברקע מתנגנת מוזיקת אקשן מותחת. הסורק של ה-AR מבקש סריקה למען המצאות בשטח, ולאחר כמה שניות הרובוט מוכן לפעולה ולקרב, וכאן בערך הכל נעצר. כפי שניתן לראות בתמונת המסך ובסרטון פתיחת הקופסה, המשחק עצמו ב-AR פשוט לא עובד. הפקדים השולטים על התנועה ועל היריות לא מופיעים - לא משנה איך מיקמנו את הטלפון, מה המרחק שהיינו מהרובוט ומה המצלמה צילמה ובאיזה זווית. שום אפשרות לשלוט ברובוט, שום אפשרות לשלוט באמצעי לחימה. גם סריקה מחדש (RE-SCAN) לא תרמה למצב, ופשוט לא הצלחנו לשחק ולירות ברובוט הכחול שמופיע בתמונה.
כמו כן, הגרפיקה – מקצועית וברזולוציה גבוהה ככל שתהיה, לפעמים מתבלבלת עם ה-AR ולא פעם עצמים כלשהם עלו על הרובוט, ורובוט אחר עלה על תחנת החלל – בלגן שלם בתוך המסך.
מצב אחר, שהוא אינו משחק, הוא מצב "נסיעה חופשית" ובה ניתן לשלוט באופן חופשי על הרובוט – ניתן להוליך אותו, לשלוט על גובהו מהרצפה, גודל ומרחק פסיעה, ואף להשתמש במספר תנועות מוגדרות מראש להבעת רגשות כמו שמחה, עצבנות וכו'. מצב הנסיעה החופשית מאפשר לטייל עם הרובוט בבית, אך לאלו ממכם שיש חתול או כלב (או כל חיית מחמד אחרת שמסתובבת על הרצפה) נמסור כי הרובוט מבהיל ומעצבן את החיות הללו, לפחות במקרה של שני כלבים לא גדולים שנמצאים דרך קבע בבית. גם הרעש וגם ההליכה המהירה של חפץ גדול יחסית על הרצפה גרמו לנביחות לא רצויות, וניכר היה כי הכלבים מבוהלים מעט עקב נוחכות של גורם זר עם 4 רגליים...
בהמשך לכך, כמה דקות של הליכה חופשית ללא משחק מאפשרות להציג את היכולות לרובוט לאורחים, אבל אחרי מספר פעמים, מצב זה מרגיש חסר תועלת.
השליטה על הרובוט מהמסך דורשת לימוד והתרגלות, בדומה לשליטה על רחפן. בהתחלה, צריך ללמוד מה כל הגה מניע שכן הרגישות ללחיצה או למשיכת הסטיק רגישה. בנוסף, במהלך הלימוד לא פעם הרובוט התנגש בכסאות או בקירות, אך חוסנו עמד לצידו ולרובוט שלום. לאחר ההתרגלות להגאים ולמהירות שבה הרובוט הולך, השליטה נעשית קלה ופשוטה, כאשר ניתן לסובב אותו במקום, להוליך אותו בהליכת סרטן ולהריץ אותו לכל הכיוונים. עם זאת, רצוי לא להתרחק ממנו שכן הקישוריות מבוססת בלוטות', וכמו ברמקולים אלחוטיים, התרחקות של מעל 10 מטר תגרום לבעיות בתקשורת ובשליטה.
לסיכום חלק זה נאמר, כי האפליקציה חייבת לעבור שדרוג משמעותי בזמן המשחק, שכן ה-AR בקושי עובד כראוי, וכמעט בלתי אפשרי לשלוט ברובוט בזמן המשחק, שלא נדבר על ירייה או חיסול יריבים וירטואליים. עם זאת, הרעיון עצמו מקורי ומושקע, כאשר הוא פונה לילדים ולמבוגרים המעוניינים לשלב את הצעצוע הפיזי, עם משחק בסמארטפון.
חיי סוללה
הסוללה הנשלפת מגיעה בקיבולת MAH של 1,200 המספיקה לפי החברה לזמן המתנה של עד 48 שעות, אך לא מציינת כמה זמן היא מחזיקה בזמן משחק. לפי הבדיקה שלנו, הסוללה החזיקה מעמד בסביבות השעה, כאשר ברובה הרובוט היה במצב נסיעה חופשית ולא במשחק AR. טעינה מלאה של הסוללה לוקחת כ-50 דקות על פי החברה, והמטען המצורף מגיע במתח של 2 אמפר. החיבור עצמו לסוללה מיוחד, וכדי להטעין את הסוללה חובה להשתמש רק בו – ולכן לא מומלץ לאבד אותו. נקודה נוספת היא ריקון הסוללה של הסמארטפון – האפליקציה דורשת משאבים רבים מהמכשיר כמו מסך ומצלמה, ועל כן היא מבזבזת את סוללת המכשיר במהירות.
בשורה התחתונה
עם זאת, כמו כל דבר חדש בעולם, ההמצאות הללו יקרות יחסית כרגע, ומרחיקות משתמשים - הן מסיבות תקציב והן מסיבות של טכנולוגיה מסובכת וחדשה, כפי שהתייחסו בהתחלה אל מסכי המגע באייפון. הרובוט החדש של מקאמון מנסה להמציא קטגוריה חדשה בעולם המשחקים והצעצועים - הוא מאפשר שילוב של רובוט פיזי עם מציאות רבודה, כך שהמסך של הסמארטפון מחליף את משקפיי ה-VR שאנו מכירים.