הנורות החכמות הוא כבר לא קונספט חדש או מהפכני, אלא שהמעבר לבתים ומוצרים חכמים יותר גורם לאותן נורות לעבור אבולוציה ולהפוך ליחידות יותר עצמאיות, חכמות ונוחות לתפעול פי כמה. הנורות החכמות של WiZ מתיימרות להביא את הבשורה הבאה בתחום, עם התקשרות ישירה עם נתב ה-Wi-Fi בלי שצריך להתקין מרכזיה, HUB או כל מכשיר מתווך שיידע "לשוחח" עם הנורה. הנורות נתמכות על ידי אפליקציה ייעודית הזמינה לאנדרואיד ול-iOS ובה תמצאו הבטחות לעוד כמה פיצ'רים מעניינים, ביניהם שליטה קולית, אינטגרציה עם עזרים נוספים ויצירת תרחישים ותזמונים.
עבור הבדיקה קיבלנו שתי נורות חכמות:
· מנורת שולחן מעוצבת בעלת הספק 9W, עם טווח טמפ' צבעים של 2200K-6500K עם תמיכה ב-RGB ואורך חיים של 25,000 שעות.
· זוג נורות LED צבעוניות עם בסיס סטנדרטי (E27), בעלת הספק 8W ששוות ערך ל-60W, עם טווח טמפ' צבעים ואורך חיים זהים למנורת השולחן.
התקנה ונוחות שימוש
לא צריך ידע טכני מורחב כאן ואת נורות ה-Wiz מתקינים כמו כל נורה רגילה: את מנורת השולחן פשוט מחברים אל שקע החשמל ואת זוג הנורות מבריגים לכל בית נורה עם כניסת E27 שזמינים בכל בית. הרעיון בבסיסו פשוט ואל הנורות מתייחסים כאל כל פריט חכם שנמצא בבית שלכם ואם ברשותכם שואב אבק רובוטי, טלוויזיה חכמה או אפילו מטהר אוויר עם אפליקציה תומכת, תבינו מיד על מה מדובר. בהורדת אפליקציית WiZ ניגשנו למלאכת הצימוד: ביקשנו להוסיף נורות חכמות דרך האפליקציה, אשר מצדה מציעה כמה דרכים לאתר אותן, כשהאידיאלית ביותר מבוססת Wi-Fi ומיקום, בטח אם ברצוננו להתקין כמה נורות WiZ במקביל. מצד האפליקציה לא חווינו שום בעיות: היא זיהתה בתוך 10 שניות את שלושת הנורות ומבלי שנדרשנו להצמיד את הסלולרי שלנו קרוב מדי אליהן, עניין טכני שחלק מהמוצרים החכמים דורשים.
כשמגיע אלינו פתרון טכנולוגי לא פעם אנחנו שואלים את עצמנו, "איך הוא יכול לחסוך לי משהו אחר?" או "איזה מוצר אחר הוא מייתר לי?". לטעמנו היתרון הגדול ביותר של הנורות החכמות מתבטא בוורסטיליות שלהן מבחינת היקף הצבעים שהן יודעות להציע או במילים אחרות, להציע כמה סוגי נורות בנורה אחת. הרי כשזה מגיע לסוג התאורה, אנחנו בוחרים אור בהיר ובוהק במטבח, אור חמים ואינטימי יותר בסלון ובחדר העבודה אולי נרצה פלורסנט בשעות היום ומנורת שולחן בטמפ' צבע כהה בשעות הערב. כך שבמבחן הפרקטיות, לטעמנו הנורה חכמה מנצחת את הקלאסית: נורה בודדת מצליחה להציע את כל שפע צבעי הטמפ' שתבקשו – וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על התכונות המתקדמות שלה.
אפליקציה אינטואיטיבית עם חיסרון ענק
אפליקציית Wiz בנויה נהדר. האייקונים, השפה הגרפית, ההבנה האוטומטית מצד המשתמש של מה כל כפתור עושה ואיך להגיע לכל צורך פשוטה וקלה להבנה – לא צריך להיות גאון בתים חכמים כדי להשתמש בה בקלות. עיקר האינטואיטיביות שבה נעוצה בסידור הבית: בכל חדר תמצאו את הנורות שקושרו אליו ובלחיצה על אחת הנורות תקבלו גישה מלאה לכל הערכים שיש לה להציע. רוצים שכל הנורות יציגו את אותן הגדרות תאורה? פשוט בוחרים בשם החדר וכל הנורות שמוקמו בו יציגו את הגדרת התאורה הבאה שנבחר. זה פשוט, קל ועובד היטב.
כאן גם המקום להחמיא לזמני התגובה המצוינים של האפליקציה; ממש כמו בלחיצה על מתג והשפעה מיידית, הקשה באפליקציה תביא להשפעה זריזה על הנורה, בין אם זו הדלקה, כיבוי או שינוי לגוון אחר לחלוטין. זה מרשים הרבה יותר ממה שתוכלו לדמיין; זכרו שלחיצה על מתג היא פעולת חשמל מבוססת חיבור ישיר בעוד לחיצה על "מקש" באפליקציה מבוססת Wi-Fi עוברת דרך הרבה יותר ארוכה בדרך לביצוע בפועל. מרשים.
מעל כל הנוחות הגבוהה והביצועים המרשימים של הנורה עומדת מגבלה ענקית שאי אפשר להימנע מלציין אותה: גילינו על בשרינו שאפליקציית Wiz תומכת בצורה מוגבלת בסלולריים בעלי שפת מערכת בעברית. הדבר אומר שכל סלולרי שהוגדר במערכת "עברית" כשפה ראשית, ייאלץ להתמודד עם תפריט ראשי נטול מילים שמציג אייקונים בלבד ואת מה עומד מאחוריהם תצטרכו לנחש. במזל, בדירה בה הותקנו הנורות גר משתמש עם סמארטפון בעל ממשק באנגלית ואת כל הפעולות הראשוניות ביצענו מהסלולרי שלו. מהיח"צ נמסר שהם מודעים לעניין ועובדים על תיקון הנושא אך לשעה זו, התוכנה מגבילה יותר מדי סלולריים בישראל ואנחנו לא מכירים משתמשים שיגלו סבלנות כמונו.
תרחישים ותזמונים
חוזרים לשימוש באפליקציה: מלבד בחירת רמת בהירות הנורה והאצת המעברים בין גוונים, חיכו לנו באפליקציה גם מגוון מרשים של מצבי תאורה. מעדיפים להיכנס למיטה ברוגע? Fireplace יעניק את אווירת ההבהוב החמימה בגווני צהוב/חום. עורכים מסיבה? מצב Party יציג טווח צבעים ורחב חגיגי שמרצד קלות. לרגעים יותר הרפתקניים יחכו לכם למשל ה-Jungle הירקרק וה-Deep dive שגורם להרגיש במצולות. התאורה הסטנדרטית כמובן גם בנמצא ולא חייב להשתגע עם משחקי RGB בלתי נגמרים. ה-Warm white השגרתי יציע את האור החמים והטיפוסי לסלון ו-Cool White יכול להשתלב נהדר במטבחון או כמנורה בשולחן העבודה. התאמות אישיות גם בנמצא ואם לא איתרתם את גוון הטמפ' המתאים לכם, טווח שנע בין 2200K-6500K המציע קפיצות מדרגה עדינות בערכים של 100 אמור לעזור לכם למצוא את התאורה שהכי מתאימה לכם לאותו רגע.
ב-Wiz מאפשרים גם לשמור תרחיש, שמכונה באפליקציה Scene, מעין פרופיל תאורה שניתן לאחסן ולאחר מכן להפעיל אותו בכל רגע. התכונה הרבה יותר שימושית ממה שחשבנו: במקום לחפש בכל פעם את ערכי התאורה שאהבנו יום קודם לכן, פשוט שמרנו את סצנת ה"רוגע" שלנו שהעדפנו בערב, מוכנה לשליפה מהירה בערב. בעניין מקביל, האפליקציה מאפשרת גם לתזמן את התאורה – אלא שמשום מה את הסצנות ששמרנו היא לא הצליחה לאתר ורק המאגר הנעול של האפליקציה מוצג שם. מוזר, כי בכל מקרה אפשר לייצר את אותה סצנה במסגרת העורך של תזמוני התאורה, אז למה להקשות ספציפית על המשתמש בחלק הזה? לא ברור.
כאמור, יש גם תזמוני תאורה, אלא שזו הרגישה לנו רובוטית מדי כי אף אחד לא חי בצורה כל כך מדויקת. עדיין, היא שם ומציעה גמישות מצוינת: תוכלו לבחור את השעות והימים להפעלת התאורה שתבקשו ויש גם תצוגה מקדימה שתראה את התזמון שהרגע יצרתם. ה-Rhythm היא עוד תכונה יומרנית מדי שהופכת את המשתמשים שלה למושלמים מדי ורחוקה מהמציאות. היא עדיין שם ולא מפריעה כמובן, ובפועל מציעה "לנעוץ" את שעות ההתחלה והסוף של היום הטיפוסי שלנו, כשהתאורה תתייחס לכך בהתאם, כך שבשעות הבוקר נזכה לתאורה לבנה, חזקה ובוהקת האידיאלית ל"פרודוקטיביות משרדית", לפי טיפ שמופיע באפליקציה, ולקראת שעות הערב התאורה תעומעם עד למצב Night מוחלט, בו התאורה תהפוך לאפרפרה עם נטייה הדרגתית לגוונים חמים.
ויש גם שליטה קולית, לחובבי הבית החכם. באפליקציה קיימת אינטגרציה עם גוגל, Siri Shortcuts, אלכסה של אמאזון, SmartThings של סמסונג ועוד כמה תוכנות צד ג' שאולי תמצאו בהם שימוש. התמיכה באנגלית בלבד כמובן ואולי חלקכם תשברו את השיניים באנגלית כדי לגרום לעניינים לעבוד כמו שצריך, אבל מי שרגיל לעבוד עם עוזרות קוליות יסתדר מהר. בין הפקודות הקוליות הזמינות תוכלו להדליק ולכבות אורות ספציפיים, להפעיל תרחישים ולשנות צבעים נקודתית.
לסיכום
הנורות החכמות של Wiz התגלו כמוצר מתקדם והרבה יותר שימושי ממה שציפינו. לא חייבים להיות שוחרי הבית החכם ובעלי ידע באוטומציות מתקדמות כדי ליהנות מתאורה משתנת שתואמת לצרכים שלכם. אותנו הם שירתו היטב, מהגוונים הבהירים שביקשנו בבוקר כשעבדנו מהבית ועד לתאורה הכתמתמה בערב שהיוותה תפאורה נהדרת בזמן שצפינו בנטפליקס בסלון. יש שמירת סצנת ותזמוני תאורה מתבקשים, אלא שלצערנו יש כאן "אבל" ענק: העובדה שאפליקציית Wiz אינה תומכת במלואה במכשירים סלולריים מבוססי שפה עברית הופכת אותה למוגבלת מאוד בישראל. מאכזב לגלות שדווקא בבעיה שהייתה יכולה להיחשף ברגע, שם Wiz נופלים.