העדיפו כונן עם נפח אחסון גדול
ככל שנפח הכונן עולה – העלות ל-GB יורדת, לכן לעתים ישתלם לרכוש כונן בנפח גדול יותר משתכננתם, מפני שהתמורה ביחס לעלות תהיה גבוהה יותר. כיום, כונני אחסון מסוג HDD (הארד דיסק) מגיעים בעלות נמוכה גם לנפחים גבוהים של 2 טרה-בייט ויותר, כך שאם אתם מחפשים כונן אחסון חיצוני לשימוש נייח - כונני הארד דיסק בנפחים גבוהים יעשו את העבודה במחיר אטרקטיבי.
SSD או HDD
כיום, הופכים כונני אחסון חיצוניים מסוג SSD ליותר ויותר נפוצים, אם כי מחירם עדיין גבוה למדי. אם אתם מחפשים כונן אחסון שילך איתכם לכל מקום בדומה לדיסק-און-קי, אך יציע נפחים גבוהים יותר - SSD זהו בהחלט הפיתרון. המחירים, עם זאת, יהיו גבוהים יותר וינועו מכמה מאות שקלים לכ-240GB ועד ליותר מ-1,000 שקלים עבור 2TB או יותר.
אם אתם מחפשים כונן אחסון חיצוני לשימוש נייח, HDD (דיסק קשיח) יעשה את העבודה, ובמחירים זולים משמעותית. החל מכ150-200 שקלים לכוננים בנפח שיכול לנוע סביב 1 טרה-בייט, ועד ליותר מ-1,000 שקלים לכונני אחסון בנפחים של למעלה מ-8 טרה-בייט.
בחרו בכונן במהירות 5400RPM ומעלה, ולפחות 8MB זיכרון מטמון
מהירות גבוהה תספק ביצועים עדיפים, אך לצרכים סטנדרטיים (כולל צפייה בסרטי HD) מהירות של 5400 תספיק. זיכרון המטמון (Buffer, Cache) צריך להיות בנפח של 8MB לכל הפחות, ורצוי 16MB.
קצב העברת הנתונים נע בין של כמה עשרות MB לשנייה עבור HDD והרבה יותר מכך ל-SDD
הקצב שבו עוברים הנתונים מהמחשב לכונן ולהיפך. הנתון המקסימלי שנמסר על ידי היצרנית יגיע עד 480MB לשנייה, אך יש לדעת שמדובר בקצב הראשוני בלבד, שיורד משמעותית לאחר מכן. הקצב תלוי גם ב-RPM של הכונן ובסוג החיבור למחשב. במקרה של SSD, הרי שתוכלו להגיע לקצבי העברת נתונים מהירים משמעותית שמגיעים עד ל-1000MB לשנייה ויותר.