התאימו את הכיריים למקומן במטבח
ודאו שהמידות הפנימיות של הכיריים תואמות את החיתוך בשיש, ושהמידות החיצוניות, השוליים שמונחים על גבי השיש, אינן חורגות מן המרווח הפנוי מסביב.
שימו לב לחיבור לחשמל
ברוב המקרים, חיבור תלת פאזי הוא תנאי הכרחי בכיריים בעלות שלושה גופי חימום ויותר. יש דגמים שמאפשרים גם חיבור רגיל (חד פאזי), ובמקרה כזה צריך לבדוק מה גודל הנתיך הדרוש בלוח החשמל בבית, שלרוב נע בין 25 ל-30 אמפר.
התאימו את גופי החימום לצורכי הבישול
קיימים ארבעה סוגי גופי חימום – רדיאן, היי לייט, הלוגן ואינדוקציה.
רדיאן – גוף חימום ספירלי המגיע לטמפרטורה מרבית בתוך כ-50 שניות ומספק פיזור חום אחיד.
היי לייט – מגיע לטמפרטורה מרבית בתוך שניות ספורות, מספק עוצמות חום גבוהות ופיזור חום אחיד.
הלוגן – קיימים שני סוגי נורות הלוגן - מקבילית והיקפית. האחרונה מספקת פיזור חום אחיד יותר.
אינדוקציה – בשיטה זו האלמנט יוצר שדה מגנטי שמחמם את הסיר בלבד, ואילו המשטח מסביב נותר קר. בשיטה זו החימום מידי, ההספק המרבי גבוה מאוד, צריכת האנרגיה נמוכה והעמידות גבוהה. עם זאת, לא כל סוגי הסירים והמחבתות מתאימים לשימוש באינדוקציה
מספר גופי החימום, הספקם והשילוב ביניהם
גופי חימום בהספק שבין 1,200 ל-1,500 וואט מתאימים לסירים קטנים. הספק בינוני – 1,800-1,600 ואט מיועד לסירים בגודל בינוני-גדול, ואילו גופי חמים בהספק של 2,000 מתאימים להכנת כמות גדולה של מזון.
בחנו את נוחות התפעול
בחרו את מיקומם של כפתורי ההפעלה בהתייחס למבנה המטבח ולסביבת העבודה, באופן שיאפשר לכם גישה נוחה וקלה. לוח פיקוד בעל כפתורי מגע שטוחים ועמידים במים נוח לשימוש וקל יותר לניקוי. כמו כן, מרבית הדגמים כוללים מגוון פונקציות שימושיות, בהן קוצב זמן (טיימר), המאפשר לקבוע את זמן הבישול; בקרת רתיחה אלקטרונית, מנגנון המוריד את טמפרטורת גוף החימום עם הגעת הנוזל לרתיחה; פונקציית זיכרון: מאפשרת לתכנת מחזור בישול קבוע.
הקפידו על בטיחות
כיריים חשמליות כוללות מספר מנגנוני בטיחות, בהתאם לדגמים השונים: נוריות חום שיורי מתריעות על חום גבוה במשטחי החימום, גם לאחר כיבוי גוף החימום; מנגנון ניתוק אוטומטי מונע את הפעלת גוף החימום ללא סיר; נעילת ביטחון מנטרלת את פעולת הכיריים; חיישן גלישת נוזלים מפסיק את פעולת גוף החימום בזהותו נוזלים על גבי המשטח.
משטח קרמי או זכוכית?
שני סוגי המשטחים הנפוצים הם זכוכית קרמית (ויטרוקרמית) וזכוכית מחוסמת. שניהם עמידים בפני חום במידה שווה, אבל במשטח מזכוכית מחוסמת פחות עמיד למכות חזקות ועלול להישבר במקרה שנופל עליו חפץ כבד.