חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מדפסת Epson L4150
מותג: Epson
טכנולוגיית הדפסה: הזרקת דיו
סוג הפלט: צבעוני
מאפייני רשת: WiFi
רזולוציה מקסימלית: 5760x1440 DPI
גודל נייר מרבי: A4
הדפסה דו צדדית: כן
פקס: ללא
ציון WiseBuy
7.6
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Yaron 31.08.22
ran 30.05.19
Ozi Shefler 06.05.19
Didi 21.01.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מדפסת Epson L4150

לירן עבדי | 02.08.2018
הטוב
  • מימדים צנועים ביחס ליכולותיה
  • צריכת דיו נמוכה מאוד
  • תומכת בהדפסה דרך Wi-Fi ו- Wi-Fi Direct
  • מאפשרת הדפסה באמצעות ניידים תומכים
הרע
  • הרע
  • ללא תצוגה, תפעול בעייתי
  • איכות מגמגמת בהדפסות בצבע
  • ללא מזין אוטומטי (פידר)
  • ללא פקס
בשורה התחתונה
היא חסכונית להפליא, בסיסית באופן התפעול אבל סובלת מכמה כשלים מהותיים כמו הדפסה גרועה בצבע ובעיות בחוויית המשתמש שקשה להתעלם מהן. היו עוד חסרונות כמו היעדר פקס ומזין אוטומטי אבל אלו הוויתורים בעבור מדפסת קומפקטית וחסכונית במקום, שתדפיס בהצלחה רבה מסמכי טקסט פשוטים, גם מניידים תומכים, ובעלות משתלמת למדי.
הקדמה
ה-L4150‎ מבית Epson היא מדפסת צבע משולבת, המסוגלת להדפיס, לסרוק ולהעתיק במכשיר אחד. תכונת הדגל מתבטאת בעלויות הדפסה נמוכות למדי, עם הבטחה ל"דיו בכמות המספיקה עד לשלוש שנים" והדפסה של עד 14,000 דפים בשחור ו- 5,200 בצבע. לפי נתוני היצרנית, מהירות ההדפסה עומדת על 33 עמודים בשחור, 15 עמודים בצבע ובאגף הקישוריות ניתן למצוא Wi-Fi Direct ,Wi-Fi, כולל אופציה להדפיס ישירות מאפליקציה ייעודית, באמצעות מכשירים תומכים.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מידות המדפסת 18.7 ס"מ גובה, 34.7 ס"מ עומק ו-37.5 ס"מ רוחב – נתונים נאים בהתחשב ביכולותיה הרבות. גם הנראות קומפקטית למדי: ה- L4150תופסת מקום מועט בשולחן ומזמינה מאוד לקבע אותה בחדר עבודה בבית פרטי. בחזית המדפסת מיכל הדיו ומשמאלו שישה מקשים, משמאל: מקש כיבוי/הפעלה, Wi-Fi, הפעלת רשת, סריקה בשחור, בצבע וכפתור תפעול תקלות שכיחות (היעדר דפים, מחסור בדיו וכו'). מאחור; כניסת חשמל וכניסת USB טיפוסית למדפסות, ללא חיבור Ethernetשדווקא היינו שמחים לקבל במשרד קטן עם כמה שעובדים על אותה הרשת.


בחלק העליון של גב המדפסת תא נייר בודד המסדר את הדפים לגובה. בין סוגי הנייר ניתן להזין A4, A5, A6, מעטפות ומכתבים (15X10 ס"מ) ועוד כמה גדלים שכיחים. המדפסת נטולה מסך כך שאפשר לשכוח מאינטואיטיביות פשוטה ומשתמש עם אוריינטציה נמוכה לטכנולוגיה יתאמץ לא מעט כדי לתפעל את המדפסת, הנשענת בעיקר על פקודות ישירות מהמחשב ואינה מאפשרת למשל להעתיק דף בפקודה ישירה מהמכונה.


Epson L4150: חסכונית ובינונית


כמגמה די מושמצת, גם באריזת ה-L4150 אין כבל USB ייעודי, כך שעל המשתמש לרכוש אחד בעצמו, במידה ואינו מעניין להתחבר דרך ה-Wi-Fi. באגף האינטרנט, ניתן להדפיס מהמדפסת באמצעות Wi-Fi ו- Wi-Fi Direct. ניסינו את שתי השיטות במשרד עם 10 עובדים ושתיהן עבדו טוב למדי: לא היו ביטולי הדפסות מוזרות או שיהוקי מערכת רנדומליים. מטבע הדברים, פקודות מה- Wi-Fiאורכות בערך 20 שניות מרגע שליחת הפקודה בסמארטפון ועד לקבלת המידע במדפסת. תמונות מלאות בצבע אף לוקחות יותר זמן – אבל אלו בערך החסרונות היחידים בהדפסה אלחוטית לעומת כבל USB.


הצטערנו לגלות שאין במדפסת מזין אוטומטי לעבודות מרובות. אמנם מדובר במדפסת ביתית וייעודה אינו מתאים למשימות כבדות, אבל עם מכלי דיו מנופחים שכאלו ציפינו לקבל כלי קיבול לניירת רבה שיידע להתמודד עם הפוטנציאל הנאה של יכולות הדיו. עוד תכונה שבלטה בהיעדרה היא הפקס: לא ניתן לקבל או לשלוח פקס באמצעות המדפסת המשולבת וכנראה שהיינו מתעלמים מהחיסרון הזה אילולא גופים ממשלתיים שעדיין מכריחים בשנת 2018 לקבל מסמכים רק באמצעות הטכנולוגיה המיושנת.


הסריקה סבירה למדי: היא תומכת ברזולוציה של 2400x1200 dpi, עם תבניות פלט של BMP, JPEG, TIFF, PDF המספקות את הצרכים הבסיסיים של המשתמש הביתי עם הדרישות הפשוטות – סריקת תמונה משפחתית והעלאתה לענן או סריקת מסמכי חשבונות ששולמו, לדוגמה. עבודות הסריקה לא רעות אבל גם לא מפתיעות מדי: כל חשבונות החשמל שסרקנו עלו למחשב באופן נאות וקריא וגם תמונות שמרו על נאמנות מספקת למקור.


עברנו להדפסות אלחוטיות: חיבור המדפסת לאינטרנט היה מהיר - תוך כמה דקות בודדות של התקנה חד פעמית הצלחנו להדפיס מסמכי אופיס ותמונות מורכבות ישירות מהסמארטפון שלנו, באמצעות אפליקציית iPrint החינמית מבית Epson, הזמינה למשתמשי אנדרואיד ו-iOS. עוד אופציה חביבה היא Document Capture; היכולת ללכוד מסמך טקסט בדיוק לא רע בכלל, עם מערכת צירים המיישרת את התמונה כך שהטקסט יהיה קריא ממש כאילו סרקנו אותו במקצועיות. כמובן שאת המסמך ניתן גם לשכפל לאחר מכן.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות ופירוט ההדפסה ונמדדת ב-dpi (מספר נקודות לאינטש). להדפסת טקסט תתאים רזולוציה של 600dpi. להדפסה של גרפיקה ותמונות תספיק רזולוציה של 2400x1200dpi, ולהדפסת תצלומים באיכות גבוהה מומלצת רזולוציה של 4800x1200dpi.

איכות ההדפסה

(45% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

רזולוציית ההדפסה עומדת על 1440x5760 dpi והתוצאות מספקות מאוד, לפחות בהדפסות טקסט: הצבע השחור בולט, המלל ברור מאוד, נוח לקריאה, סובל מסטיות דיו קלות עד בלתי נראות ונטול תיעוד של פיקסלים "אבודים" או פספוסי הדפסה מעצבנים שהופכים את הקריאה לפחות נוחה.


Epson L4150: חסכונית ובינונית


הבעיה שאי אפשר לחלק את אותן מחמאות על איכות ההדפסה בצבע, שאינה אידיאלית בלשון המעטה. נתחיל מהמשימה המאתגרת יותר, תמונות מלאות: הצבעים חיוורים נורא, גסים במעברים והלוואי והיינו מקבלים תוצאות יותר טובה ממדפסת שהתיימרה להציע "צבעים מלאי חיים". התוצאות לפניכם: ניתן להבחין בסטייה חריפה בין גווני השחור, שכמעט בעלו והסתירו לחלוטין את הצ'ינצ'ילה שניסינו להדפיס. גם ניסיון להדפיס מופע ילדים לא צלח במיוחד, עם החשכה מוגזמת של כל החלק התחתון של התמונה, תוך כדי השחרת הילדים ואי יכולת לזהות את פני הדמות במרכז התמונה.


Epson L4150: חסכונית ובינונית


לתוצאות אלו חשוב להוסיף את העובדה שכל התמונות שניסינו להדפיס צולמו מסמארטפון One Plus 5T ברזולוציה גבוהה ובאיכות הצילום הטובה ביותר, שאמנם ביצועיה רחוקים מלהוות תחליף למצלמה דיגיטלית מקצועית – אך עדיין חשוב לזכור שמדובר במקרה השכיח ביותר של הדפסת תמונות של המשתמש הממוצע, כלומר כאלו שנלקחו ישירות ממצלמת הסלולרי שלנו. במקרה אחר, ניסינו להדפיס תמונות מלאות צבע ברזולוציה עצומה שמצאנו ברשת והתוצאות סיפקו אותנו הרבה יותר אבל כאמור, מאחר ולא מדובר במקרה ריאלי למדי, די התאכזבנו במבחן הצבע.


Epson L4150: חסכונית ובינונית


באשר לתהליך התייבשות הדיו מרגע יציאתו מהמדפסת, הדיו גורם לדף להתרכך כמרבית המדפסות הדיו הביתיות, אך לזכותו ייאמר שהוא מתייבש במהירות וכמעט שלא דרש שנמתין מרגע פליטתו מהמדפסת ועד הצגתו לאחרים, בניגוד למדפסות דיו מתחרות שעברו תחת ידינו.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות ופירוט ההדפסה ונמדדת ב-dpi (מספר נקודות לאינטש). להדפסת טקסט תתאים רזולוציה של 600dpi. להדפסה של גרפיקה ותמונות תספיק רזולוציה של 2400x1200dpi, ולהדפסת תצלומים באיכות גבוהה מומלצת רזולוציה של 4800x1200dpi.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות ופירוט ההדפסה ונמדדת ב-dpi (מספר נקודות לאינטש). להדפסת טקסט תתאים רזולוציה של 600dpi. להדפסה של גרפיקה ותמונות תספיק רזולוציה של 2400x1200dpi, ולהדפסת תצלומים באיכות גבוהה מומלצת רזולוציה של 4800x1200dpi.

מהירות ההדפסה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המפרט הטכני של ה-L4150 מתגאה במהירות הדפסה של 10.5 עמודים בשחור ו-5 דפי צבע תחת תקן ISO/IEC 24734, אשר אמור לשקף סוגי הדפסה שונים ומהירות משופרת של 33 דפים בשחור ו-15 דפי צבע בהדפסת עמודי טיוטה פשוטים.


החדשות הרעות הן שלא הצלחנו להוציא בדקה יותר מ-22 דפים במילוי טקסט שחור של 7%. החדשות הטובות הן שאין באמת צורך שכזה למשתמש הביתי, והאכזבה היחידה שנותרה הוא הפער שבין ההבטחה למציאות, אבל כאמור – עניין זניח לעומת התוצאה המספקת בפועל. עוד מקרה פופולרי למדי הוא הדפסת תמונה בגודל מלא או מחצית מגודל דף ממוצע, כלומר הדפסת צבע בגודל A5. ולתוצאות: תמונה מלאה בצבע על גבי A4 אורכת המון זמן - לפחות 3 דקות, כך שלא היינו ממהרים להציע אותה למשפחה שמרבה בהדפסות של צילומי ילדים וכדומה, אם הזמן חשוב לכם. הוסיפו למשוואה את העובדה שהפעולה הספציפית בוצעה באמצעות סמארטפון, שכאמור נוטה להוסיף למטלת ההדפסות עוד 20-30 שניות לתהליך ההדפסה. דפי טקסט עם כמה כותרות צבעוניות מאפשרות כבר להדפיס בזריזות רבה יותר, בערך כ-13 עמודי רווים בטקסט עם צבעוניות חגיגית בכותרות בלבד.

מספר העמודים שהמדפסת מסוגלת להדפיס בדקה (Pages Per Minute –PPM ). הנתון משתנה בהתאם לאיכות ההדפסה (טיוטה, רגיל, מיטבי), צבע ההדפסה (שחור או צבעוני) וסוג המידע המודפס (טקסט או תמונה). במדפסות דיו הנתון שמופיע במפרט הוא תיאורטי ומתייחס לכיסוי חלקי של הדף – 5 אחוז בשחור ו-15 אחוז בצבע. במדפסת לייזר הנתון שמופיע במפרט קרוב לביצועיה בפועל.

יעילות וצריכת מתכלים

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

במארז קיבלנו חמישה בקבוקי דיו: זוג צבע שחור בנפח 127 מ"ל ושלישיית צבעי CMY ב-70 מ"ל, המבטיחים עד 14,000 דפים בשחור ועד 5,200 דפים בצבע – נתונים מדהימים על הנייר.


Epson L4150: חסכונית ובינונית

נתחיל ממלאכת מילוי הדיו, שקלות התפעול שלהן ראויות לשבח. במקרים של מדפסות אחרות, כשהתבקשנו למלא מחסניות התהליך תמיד נגמר בטפטוף דיו, התלכלכות בלתי פוסקת ותפעול מסורבל שגרם לנו לרצות לחזור למחסניות הפלסטיק המוכרות. לשמחתנו, התהליך ב-L4150 אלגנטי מאין כמוהו: הכנסת הבקבוקים קלה ופשוט מתברגת בקלילות לתא הייעודי. המילוי לא מלכלך, בניגוד לכמה מדפסות אחרות מבוססות הזרקת דיו וסדר הזנת כל בקבוק ותהליך הזרקתו למדפסת מתבצע במופתיות.

מילוי באמצעות כל בקבוקון צבע אורך בערך חצי דקה, כך שלכאורה תוך שתי דקות המדפסת מוכנה להדפסה. אז זהו, שלא. משום מה, באף מקום לא מצוין שמרגע הזנת הדיו, יש ללחוץ על כפתור מסוים למשך כמה שניות ולאחר מכן נדרשת למדפסת רבע שעה נוספת להזריק את הדיו לתוכה. גם אם נתעלם מההמתנה יוצאת הדופן, מדוע לא צוין פרט כה מהותי בתהליך התקנה ראשוני, שממילא לא הכי פשוט להבנה למשתמש הקצה? באמת שחיפשנו אבל ההערה לא מופיעה בשום מקום גלוי לעין: לא בהוראות ספרון ההדרכה ולא במהלך התקנת התוכנה והדרייברים במחשב. לפתרון הגענו בעקבות הנחה שהמדפסת תקולה, נאלצנו להתקשר לתמיכה, ששם הסבירו לנו שיש ללחוץ בממושך על כפתור תפעול התקלות כדי להזין את הדיו שהרגע מילאנו.

מדובר בנקודה בה Epson נופלת פעם נוספת – חווית המשתמש. נראה כאילו הושקעה לא מעט מחשבה על בניית מדפסת חסכונית בדיו, בזמן שחווית השימוש של הלקוח נזנחה. עוד עניין שנותר לא פתור עלה כשמילאנו לחלוטין את תאי הדיו במדפסת עד אפס מקום, אך עדיין נותרנו עם יתרה קטנטנה בבקבוק שלא מאפשרת המשך הזנה, שזה די מוזר כי הרי Epson קובעת את נפח תא המיכל במדפסת ואת גודל הבקבוקונים, אז מדוע שלא יהיו בדיוק באותה קיבולת מלכתחילה, וכך המשתמש לא יישאר עם שארית זעומה ומיותרת בבקבוקים?

ומה בנוגע לצריכת הדיו בפועל? כאן אפשר לחלק בעיקר מחמאות. אחרי חודש של שימוש משרדי, בהם הודפסו דפי טקסט פשוטים, מסמכים רשמיים ללקוחות ותמונות מלאות בצבע, כלומר בערך 200-250 עמודים בתצורות שונות, לא בזבזנו יותר מ-5% אחוז מקיבולת הדיו. מרגיש כי דרישה תובענית של מאות עמודים בחודש לא תרגש את ה-L4150, שהוכיח כי צריכת הדיו שלו חסכונית למדי ומיטבית עבור משתמשים שמדפיסים המון מדי חודש.

טכנולוגיית הדפסה נפוצה במדפסות ביתיות המבוססת על סדרת מזרקים זעירים המתיזים טיפות דיו קטנות אל הנייר בהתאם לאותות חשמליים הנשלחים מהמחשב.
תוכנה שמגיעה עם המדפסת וציוד היקפי אחר ומאפשרת להם לתקשר עם המחשב.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply