חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלוויזיה LG 65SK9500Y
יצרן: LG
גודל מסך: 65 אינטש
טכנולוגיה: LED
Smart TV: Smart TV
High Definition: 4K
HDR: תומך HDR
רזולוציה: 3840x2160
ממיר דיגיטלי: DVB-T2
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אלדד 19.06.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלוויזיה LG 65SK9500Y

אלי כהן | 28.10.2018
הטוב
  • זווית צפיה רחבה
  • עיצוב יוקרתי ושוליים דקים
  • ממשק משתמש מצויין כתמיד
הרע
  • מעבד Alpha 7 מהדור הקודם
  • צבעים שחורים מוצגים בצורה לקויה
בשורה התחתונה
ה-LG SK9500 65 שלקחנו למבחן היא גולת הכותרת בסדרת מסכי ה-Super UHD של חברת LG הקוריאנית. מדובר במסך הדגל בסדרת ה-IPS LCD של החברה, וזה מתיימר לספק חווית צפיה מהטובות ביותר בשוק - עם רזולוציית 4K UHD, תמיכה בתקני התצוגה HDR10, Dolby Vision ו-HLG, זווית צפייה רחבה ועוד. בפועל, התוצאות אותן הוא מספק אכן די טובות: חווית הצפייה טובה למדי, ממשק המשתמש מצויין כמו תמיד וחווית השימוש נהדרת. אלו, יחד עם ירידה של כ-2,000 שקלים במחיר המומלץ לצרכן לה זכה הדגם לאחרונה, בהחלט הפכו אותו למשתלם יותר מבעבר, חרף החסרונות הקיימים.
הקדמה

ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית, LG, מתחזקת מספר סדרות של מסכי טלוויזיה, אותן היא נוהגת לשדרג מדי שנה. מסכי הפרימיום של היצרנית מגיעים עם 2 סוגי פאנלים - סדרת מסכי OLED פרימיום וסדרת מסכי IPS LCD הפונה גם היא לשוק הגבוה.


בזמן שבזירת הפרימיום-OLED נמצא עבור 2018 את מסכי ה-E8, W8 ו-C8 (שכבר בדקנו), בזירת ה-LCD עומדים איתנים מסכי ה-Super UHD, ובראשם דגם ה-LG SK9500. דגם זה, שהושק בישראל יחד עם שאר מסכי החברה בחודש יוני השנה, ונמצא במרחק נגיעה ממסכי OLED מקבילים של החברה ומעט יותר יקר מצגים מתחרים.


האם אכן מדובר ברכישה הטובה ביותר בשוק טלוויזיות הפרימיום של החברה, או שמא עדיף לוותר על הרכישה ולהוסיף את הפרש עבור מסכי ה-OLED של היצרנית או אולי לרכוש את אחד ממסכי ה-QLED של המתחרה סמסונג.

איכות התמונה

(55% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

LG טובה בייצור מסכי טלוויזיה. פשוט כך. ה-LG SK95 אינה שונה בנוף טלוויזיות הפרימיום של החברה, וגם כאן נמצא מסך איכותי במיוחד. מדובר בצג IPS LCD בגודל 65 אינץ', ברזולוציית 4K UHD ובטכנולוגיית NanoCell המתיימרת לספק דיוק צבעים גבוה יותר. כמו כן, מציע המסך מערך Full Array Dimming שנועד לאפשר כמות איזורי הארה גדולה יותר, מה שיוביל לשחורים עמוקים יותר ומתיימר לצמצם את זליגת ההארה שאנו תמיד רואים במסכי LCD.

LG SK9500: המחיר יוקרתי, הביצועים פחות

בפועל המסך מצליח לבצע עבודה בהחלט מצויינת, אם כי לא כזו שמסוגלת להשתוות לצגי ה-OLED של החברה. ראשית, כל תוכן שהרצנו על המסך, ובייחוד תוכן 4K (כדוגמת סרטים וסדרות תומכות בנטפליקס), הוצג בצורה מרהיבה - הצבעים היו מדוייקים למדי, חדות התוכן הייתה מרשימה וכמות הפרטים הייתה גבוהה מאוד.


נוסף על כך, הצבת הטלוויזיה בחדר מואר לא הפריעה לנו כלל, זאת מכיוון שהבהירות המקסימלית אליה היא הצליחה להגיע הייתה גבוהה מאוד ואיפשרה לנו לצפות בה ללא כל בעיה גם במהלך שעות היום ובסמוך לחלון גדול ושמשי במיוחד. עם זאת, אכן הצלחנו לשים לב להשתקפות על המסך, אך נוכח ציפוי ה-NanoCell יחד עם בהירות גבוהה הדבר לא הפריע יותר מדי במהלך השימוש.


LG SK9500: המחיר יוקרתי, הביצועים פחות


חרף התיימרותה של LG לספק עם הטלוויזיה לרמת דיוק גבוהה בכל הנוגע לצבעים כהים ומניעת זליגת אור, זהו לא בדיוק המצב. בעת צפייה בסרטים וסדרות בהן המסך שחור, ניתן לראות כי במקום שחור מובהק נראה גוון מעט יותר אפור. כמו כן, בכניסה לאפליקציות בהן מופיע לוגו האפליקציה במרכז, ניתן לראות זליגת אור משמעותית מסביב. יתר על כן, אם בסצינות חשוכות נפעיל את עכבר האוויר בשלט, נראה סיטואציה דומה מאוד של זליגת אור באיזור הסובבים אותו.


לא מדובר בדיל ברייקר משמעותי עבור מרבית הצרכנים, אך חשוב להדגיש כי לא מדובר בטלוויזיה זולה - אלא בכזו שמחירה עומד על סביב 9,000 שקלים, כך שהציפיות שלנו בהתאם. לשם השוואה, חווית הצפיה שסיפקה לנו ה-LG C8 הייתה טובה יותר משמעותית בכל הנוגע להיבטים אלו, וזאת בין היתר מכיוון שמדובר בצג OLED בו כל אחד ואחד מן הפיקסלים מואר באופן עצמאי, מה שמאפשר הצגת שחור מוחלט וצבעים מדוייקים יותר. עם זאת, מחירה גם יקר יותר באופן משמעותי לדגם ה-65 אינץ' המקביל (סובב 12,500 שקלים).

פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות השמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

טלוויזיית ה-LG SK9500 מציעה לצרכנים עם מערך אודיו שכולל 2 רמקולים בהספק של 20 וואט כל אחד (סה"כ 40W) כמו גם סאב-וופר ייעודי בהספק של 20 וואט. מערך זה מגיע עם תמיכה בטכנולוגיית Dolby Atmos ומציע מגוון מצבי סאונד מותאמים מראש לבחירה.


LG SK9500: המחיר יוקרתי, הביצועים פחות


ראשית, עוצמת הווליום המקסימלית שמספקת הטלוויזיה הייתה בהחלט לא רעה, ועבורנו היא הצליחה לעבוד בצורה טובה גם בחלל רחב ופתוח (כ-30 מטרים), בכלל מצבי החדר (בין אם היה זה הומה אדם ובין אם היה זה לא כה עמוס). בכל הנוגע לאיכות האודיו, במקרה זה הצלחנו להינות מאודיו איכותי ביותר, עם עומק רב, צלילים ברורים וחדים וחווית סראונד די טובה. יש לציין כי גם כאן נדרשנו להפעיל את אחד ממצבי הסאונד המוגדרים מראש ומכונה "קול צלול 3", זאת על מנת לשמוע בצורה טובה יותר דיאלוג בין דמויות.

עיצוב ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בכל מה שנוגע לעיצוב ונוחות השימוש, לא ניתן להגיד הרבה דברים נגד דור הטלוויזיות האחרון של LG, וכך גם באופן ספציפי עם ה-LG SK9500 שבחנו. הדגם שבחנו מגיע אלינו קודם כל עם קווי עיצוב שמשדרים יוקרה לכל עבר: החל מרגל מתכת בתצורה מעוגלת, ועד למסך יפהפה בעל שוליים דקים מאוד.


כל היופי שבחזית קצת נעלם בגב הטלוויזיה, אך זה די מובן. היא מגיעה בעובי דקיק למדי בדפנות, אך ככל שאנו מתקרבים למרכז גבה היא הופך ליותר עבה. בפועל הדבר כמובן לא הפריע לנו לשימוש היום-יומי ובסך הכל נהננו מיופיה לכל אורך תקופת השימוש שלנו.


מלבד קווי העיצוב היוקרתיים שלה, מציעה טלוויזיית ה-LG SK9500 את מעבד ה-Alpha 7 (בניגוד לאלפא 9 בדגמי ה-OLED החדשים של היצרנית), אך זה לא משפיע משמעותית על השימוש השוטף. על הטלוויזיה רצה מערכת ההפעלה WebOS מבית פיתוחה של LG, וכפי שאמרנו בעבר - מדובר בממשק המשתמש הטוב והנוח ביותר בטלוויזיות כיום, לטעמנו.


LG SK9500: המחיר יוקרתי, הביצועים פחות


הוא זריז, מהיר, ידידותי למשתמש, מציע קווי עיצוב נקיים וכן מביא עימו את כל הפונקציונליות שהיינו יכולים לבקש מטלוויזיה חכמה כיום: אפשרות להזרמת תוכן מהסמארטפון למסך, אפשרות לחיבור מחשב באופן אלחוטי, אפליקציה לסמארטפון עבור שליטה על הטלוויזיה ועוד.


בין הפיצ'רים החשובים ביותר שמגיעים עם מערכת ההפעלה של LG נמצא חנות אפליקציות רחבה למדי, שהציעה, עבורנו, את כל האפליקציות החשובות: נטפליקס, יוטיוב, ספוטיפיי ואפליקציית סלקום TV. השימוש בטלוויזיה ביטל עבורנו את הצורך בשימוש במזרים מדיה מכל סוג שהוא (כדוגמת Apple TV או Mi Box, לדוגמה), ומאוד נהננו מכך. מדובר בחוויה ש-LG מספקת עם כל הטלוויזיות שלה בדורות האחרונים וזו ממשיכה לבצע זאת גם עם הדור החדש.


LG SK9500: המחיר יוקרתי, הביצועים פחות


חווית המשתמש המהנה ממשיכה גם לשלט. הטלוויזיה מגיעה עם הדור האחרון של שלטי LG, ובמבט ראשון גם הוא מציג מראה מעט מיושן שמזכיר לנו את שלטי חברת "יס" משנים עברו. עם זאת, מציע השלט מקשים ייעודיים להפעלת נטפליקס/שירותי הוידאו של אמזון, מקשים הניתנים להגדרה עבור הפעלת אפליקציות והחשוב ביותר - הוא מציע את טכנולוגיית המצביע האלחוטי של LG. טכנולוגיה זו מאפשרת לבצע בשלט שימוש כעכבר וכך לשלוט על ממשק המשתמש. עבורנו ביצעה זו עבודה מצויינת בדיוק כמו בדגם ה-LG OLED C8 שבדקנו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלויזיות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply