חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
דיבורית Plantronics Poly Voyager 5200
מותג: Plantronics Poly
סוג: אוזניית בלוטוס
תאריך כניסה לאתר: 5/2018
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
mike 26.11.23
אסתר 03.05.22
OA 27.01.22
Alon 21.11.19
A 09.07.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - דיבורית Plantronics Poly Voyager 5200

אלי כהן | 29.05.2018
הטוב
  • סינון רעשים מצוין
  • איכות שמע טובה
  • אפליקציה אינפורמטיבית
הרע
  • איטום רעשים לקוי
  • מבנה מגושם ואינו נוח
  • מחיר גבוה
בשורה התחתונה
ברמת הפונקציונליות, ה-Voyager 5200 הינה אחת מן הדיבוריות הטובות והמתקדמות ביותר בהן נתקלנו בשנים האחרונות, אך היכולות המתקדמות מגיעות לצד שני חסרונות בולטים: מבנה מגושם ומחיר גבוה. אם תוכלו להתפשר על כך ותחליטו לרכוש את הדיבורית, בהחלט תצליחו להינות מדיבורית מתקדמת שאינה מתפשרת על איכות שמע מהשורה הראשונה, סינון רעשים מצויין ועוד.
Voyager 5200
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 429 ₪
מחיר סופי: 464 ₪
מחיר סופי: 464 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה
שוק האוזניות האלחוטיות משנה את פניו בשנים האחרונות, זאת הודות לכניסתן של אוזניות ה-True Wireless באופן בולט לשוק הבינלאומי וכן לענקיות טכנולוגיה כדוגמת אפל, סמסונג וגוגל שהחליטו גם הן להצטרף לסערה ולהתחרות אל מול יצרניות האודיו הפופולריות. ואילו בצילו של שוק האוזניות האלחוטיות, נמצא לו שוק דיבוריות הבלוטות' האלחוטיות, שהשינויים, ההתקדמות וההתפתחויות בו אינם ממהרים להגיע, והיצרניות מסתפקות בהצגת דגמים חדשים אחת לכמה שנים טובות.

Plantronics Voyager 5200 - פונקציונליות במלוא מובן המילה

כך גם עם ה-Voyager 5200, דיבורית הבלוטות' המתקדמת מבית מותג פלנטרוניקס, שהוצגה ב-2016 ותג המחיר עימו הגיעה לשוק הישראלי כמעט שלא זז מאז השקתה הראשונית. למעשה, גם כיום, יותר משנתיים לאחר ההשקה, מהווה הדיבורית לאחת מדיבוריות הבלוטות' בעלות מגוון הפיצ'רים והפונקציות מהרחבים ביותר בשוק. האם היא מספקת את הסחורה ושווה את המחיר הגבוה?

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10
את הרושם החיובי הרב שיצרה איכות השמע, עוצמת הווליום וסינון הרעשים המצוין, מצליחה נוחות השימוש להרוס במעט. ה-Plantronics Voyager 5200 אינה דיבורית סטנדרטית כלל וכלל - היא מגיעה בעיצוב מגושם (אך יוקרתי) הכולל קשת עבת כרס, אוזנייה בעלת ציר המאפשר לה תנועה סיבובית וחלק מוארך הכולל 4 מיקרופונים ופונה לכיוון הפה.

על גבי הקשת נמצא מחבר ייעודי לתחנת העגינה שלה (נמכרת בנפרד כגרסת Voyager 5200 UC), סליידר להפעלה/כיבוי ושני כפתורים להתאמת עוצמת השמע. על הזרוע שמכילה את 4 המיקרופונים נמצא כפתור אחד עבור מענה/ניתוק שיחות וכפתור ייעודי להפעלת העוזרת הוריטואלית בסמארטפון. מימדי הדיבורית גדולים למדי וכך גם משקלה: 20 גרם - פי כמה וכמה ממרבית הדיבוריות הפופולריות בשוק.

Plantronics Voyager 5200 - פונקציונליות במלוא מובן המילה



המימדים העצומים ביחס למתחרים הופכים את ה-Voyager 5200 לאוזניה מגושמת שענידתה על האוזן אינה נוחה, בייחוד לא בפעם הראשונה. משקלה הכבד מוסיף לתחושת אי הנוחות ובסופו של דבר מדובר באחת מהדיבוריות הלא נוחות שניסינו. למעשה, אם אתם מרכיבים משקפיים, תתאכזבו לשמוע כי אלו לא הולכים יד ביד עם ה-Voyager 5200 ונדרשת תקופת הסתגלות מסויימת, שכן קשת האוזניה תופסת את מרבית המקום מאחורי האוזן ואינה מאפשרת הרכבה נוחה של משקפיים.

גם בכל הנוגע למקשים ה-Voyager 5200 אינו העיפרון החד ביותר בקלמר. הכפתורים השונים קשים ללחיצה ודורשים עקומת הסתגלות מהותית למדי. לחיצה על כפתור המשולב בחלקה העליון של זרוע המיקרופון יאפשר מענה/ניתוק לשיחה במקרה וישנה שיחה נכנסת/שיחה פועלת, ואילו במקרה וזה לא המצב תשתף אתכם הדיבורית בסטטוס הסוללה והחיבור שלה למכשירכם. לחיצה כפתור על אותו המקש מבצעת חיוג חוזר.


Plantronics Voyager 5200 - פונקציונליות במלוא מובן המילה


כפתור נוסף הממוקם גם הוא על זרוע המיקרופון נועד להפעלה ישירה של אחת מהעוזרות הוירטואליות הזמינות על מכשירכם. עם סירי הכפתור פעל בצורה טובה למדי (לחיצה ארוכה לצורך הפעלת העוזרת הוירטואלית). לחיצה על כפתור זה במהלך שיחה תשתיק את המיקרופון. מלבד הכפתורים הסטנדרטיים, המאפשרים לבצע את הפעולות השונות בצורה ידנית, תומכת הדיבורית גם בזיהוי פקודות קוליות.

כך, ניתן לענות או לנתק לשיחה באמצעות המילים Answer או Ignor. נוסף על כך, מרושתת הדיבורית במספר חיישנים המאפשרים ביצוע פעולות שונות בצורה אינטיאוטיבית ונוחה: הסרת האוזניה מן האוזן והנחתה על השולחן לצורך העברת השיחה אל הטלפון; הסרת האוזניה והנחתה על השולחן לצורך הפסקת מוסיקה המתנגנת; ומענה אוטומטי לשיחה בעת ענידת הדיבורית; מצב זיהוי Mute המזהה שהמשתמש מדבר אף על פי שהשיחה מושתקת, ומזכיר לו לבטל את ההשתקה.


Plantronics Voyager 5200 - פונקציונליות במלוא מובן המילה


כלל הפיצ'רים הללו ועוד מתנקזים אל אפליקציית ניהול הזמינה עבור משתמשי אנדרואיד ו-iOS, ושמה הוא Plantronics Hub. דרך האפליקציה ניתן לנטר באופן יעיל ומדוייק אחר מצב הסוללה של הדיבורית, למצוא אותה במקרה והיא אבדה וכן לבצע מגוון פעולות נוספות. כך, האפליקציה תאפשר להפעיל ולכבות פיצ'רים כדוגמת מענה אוטומטי לשיחה באמצעות פקודות קוליות/ענידת הדיבורית, לשנות את שפת הממשק למגוון השפות הנתמכות (עברית כמובן אינה מביניהן) ועוד. בעניין ביצוע הצימוד, נציין כי מדובר בתהליך קצר ופשוט - הכנסת האוזניה למצב צימוד על ידי לחיצה ארוכה על מקש המענה לשיחה ובחירה בזו מתוך תפריט הבלוטת' בסמארטפון.

ברמת נוחות ענידת האוזניה, נגדיש שזו מגיעה עם 3 מתאמים ייעודים ישירות באריזה, כאשר החלפתם אינה סטנדרטית. בניגוד לדיבוריות אחרות בהן ניתן פשוט להחליק את מתאם הגומי החוצה, עם ה-Voyager 5200 תדרשו לסובב את האוזניה ולשלוף את המתאם, וכן לבצע את ההפך בעת שילוב המתאם החדש. האוזניה הייתה נוחה למדי, אך המבנה המגושם והמשקל הפכו אותה ללא כל כך נוחה בשימוש ארוך. במיוחד בעת ירידה במדרגות או תזוזה מהירה, אז זו זזה ממקומה.

סוללה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אם חשבתם שהמבנה העצום והמשקל הכבד משמעותם חיי סוללה ארוכים במיוחד עבור הדיבורית - צר לנו לאכזב אתכם, אך זהו לא המצב. שלא תבינו אותנו לא נכון, חיי הסוללה של ה-Voyager 5200 אינם רעים כלל וכלל, אך אם כבר הדיבורית כה גדולה וכבדה, היינו מצפים לסוללה מעט יותר גדולה שתספק משך עבודה ארוך יותר.


ה-Voyager 5200 הספיקה לנו במהלך המבחן לכ-6 שעות שימוש בממוצע תחת טעינה אחת, זאת בתלות באופן השימוש שלכם בה, כמובן. עבורנו התפרס זמן העבודה הנ"ל על מספר ימים (כ-4-5 ימים) עד אשר נדרשנו להטעין אותה מחדש. את סטטוס הסוללה ניתן לקבל במספר דרכים - דרך אפליקציית הניהול בסמארטפון, המציינת את זמן הדיבור המשוער שנותר לפני שתגמר הסוללה, או בהתראה קולית באמצעות לחיצה על מקש המענה לשיחה בעת שאינכם נמצאים בשיחה.


Plantronics Voyager 5200 - פונקציונליות במלוא מובן המילה


בכל הנוגע לזמן הטעינה של הסוללה, אף על פי שמדובר בהליך שתבצעו אחת למספר ימים או יותר, בהתאם לאופי השימוש שלכם, חשוב לציין כי הדבר ימשך מעט פחות משעתיים (טעינה באמצעות שנאי 1A סטנדרטי ודרך שקע MicroUSB שבאוזניה). אז נכון, חיי הסוללה של ה-Voyager 5200 אינם הטובים והמדהימים ביותר שראינו, אך הם סיפקו אותנו ולא היוו כל בעיה, בייחוד כשמשך הטעינה סטנדרטי למדי.


איכות שמע ודיבור

(40% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10
על כל מה שנוגע לאודיו מצליחה דיבורית ה-Plantronics Voyager 5200 לנצח בקלילות ויעילות מרשימה. לאחר התאמתה וענידתה על האוזן באופן ראשוני, תזכו לקבל ישירות אל תוך חלל האוזן סאונד איכותי ביותר, ולמעשה מהאיכותיים ביותר שנתקלנו בהם בדיבוריות בלוטות'. נכון, הסטנדרטים שלנו לבדיקת דיבורית אינם זהים לבדיקת אוזניות שכל מטרתן היא להפיק אודיו באיכות מצויינת, אך ה-Voyager 5200 מצליחה להפיק סאונד מהשורה הראשונה בין דיבוריות הבלוטות' השונות בשוק.

הוא חד, ברור ומאפשר לנו לשמוע בקלילות את האדם מצידה השני של השיחה. הדיבורית תומכת בתקן A2DP כמו מרבית הדיבוריות כיום, כך שתוכלו גם להאזין למוסיקה ולשמוע את הוראות הניווט שלכם אם תבחרו לבצע זאת. מעבר לעובדה שאיכות הסאונד שמפיקה הדיבורית טובה ביחס לדיבוריות בלוטות' אחרות, עוצמת האודיו המקסימלית גם היא לא רעה - אך לא מצוינת.

Plantronics Voyager 5200 - פונקציונליות במלוא מובן המילה


הסיבה לכך אינה בהכרח מגיעה מיכולות האוזניה עצמה, אלא מאיטום סביבה מעט לוקה, מה שמאפשר לסאונד להתפזר אל מחוץ לחלל האוזן ובכך אנו מאבדים חלק ניכר מן העוצמה. אף על פי כן, גם בסביבה רועשת הצלחנו לשוחח עם הדיבורית ולשמוע את הצד השני בשיחה ללא בעיה במרבית המקרים, זאת כאשר עוצמת הווליום מוגברת עד למקסימום האפשרי.

אלמנט נוסף ולא פחות חשוב אותו בחנו עם ה-Voyager 5200 לאורך תקופת הסקירה שלנו היה יכולות סינון הרעשים שלה. בקטגוריה זו הדיבורית מצליחה לבצע עבודתה בהצטיינות יתרה, זאת הודות לשילובו של מערך קלט הכולל לא פחות מ-4 מיקרופונים שונים. תפקיד המיקרופונים הוא לזהות את קולו של המשתמש באחד מן המיקרופונים ולבודד את זה מרעשי הסביבה ורעשי רקע שונים.

Plantronics Voyager 5200 - פונקציונליות במלוא מובן המילה


מלבד רעשי רקע סטנדרטיים של רעשי קהל, כבישים ורכבים, מסוגלת הדיבורית לזהות ולסנן גם את רעשי הרוח. את זיהוי וסינון רעשי הרוח מצליחה ה-Plantronics Voyager 5200 לבצע באמצעות טכנולוגיה אותה מכנה היצרנית בשם WindSmart. טכנולוגיה זו, לדברי החברה, מסוגלת לזהות את כיוון הרוח ובהתאם לכך להתאים את המיקרופונים המאזינים למשתמש כך שרעשי הרוח לא ישתלבו בשיחה. בפועל - פועלת הטכנולוגיה בצורה טובה מאוד ואכן מצליחה לצמצם מהותית את רעשי הרוח ורעשי רקע אחרים.

תקן סטריאופוני של Bluetooth. מאפשר שימוש בזוג אוזניות אלחוטי להאזנה למוזיקה דרך טלפון סלולרי, נגן מוזיקה תומך וכדומה.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי דיבוריות לרכב
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply