חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Dibea C17
אלחוטי: אלחוטי
הספק: 120 וואט
אנטיאלרגני: בעל מסנן אנטי אלרגני...
טכנולוגית שאיבה: שאיבה ישירה
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
חובט: ללא חובט
ציון WiseBuy
7.6
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Idan 23.03.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Dibea C17

הטוב
  • קל משקל, נוח לשימוש ולנשיאה
  • נוחות תמרון טובה
  • שקט מאוד
  • עמדת תלייה וטעינה מצורפת
  • תחזוקה קלה
הרע
  • עוצמת שאיבה נמוכה, מתאים לשימוש קל בלבד
  • איכות חומרים בינונית בלבד
  • זמן סוללה של 22 דקות בלבד
  • טעינה ארוכה, 5 שעות
בשורה התחתונה
מדובר במוצר סיני פשוט וזול, אבל הוא בהחלט לא "זבל". הוא שואב לא רע רצפות ופרקטים, קל לתחזוקה ובאופן כללי יכול להתאים כתחליף נוח למטאטא, במיוחד לדירות קטנות ולמי שאין לו את האמצעים לרכוש שואב יקר ומשוכלל. עם זאת, מחיר זול אינו תרוץ לכך שהשואב נוטה לשפוך חזרה את הלכלוך הגדול על הרצפה כאשר מרימים אותו.
הקדמה

השואב C17 מבית Dibea הוא שואב ידני אלחוטי, קטגוריה שהפכה לפופולארית במיוחד בשנה האחרונה. לקחנו אותו לבדיקה במסגרת כתבה השוואתית שביצענו יחד עם מגזין "ממון" מבית ידיעות אחרונות, במסגרתו נבדקו 8 שואבים ידניים לקראת חג הפסח. כל השואבים עברו מבחן יסודי ומעמיק במגוון אספקטים.


מבחני ביצועי השאיבה כללו שאיבה של לכלוך בגדלים שונים מרצפות, פרקטים, שטיחים ושטיח שאגי. פיזרנו פירורי מצה, סוכר, קוואקר, אורז ואפילו שיער. במבחני נוחות השימוש בחנו את ההפעלה והמקשים השונים, רעש השאיבה, נוחות ההעמדה של השואב במקומו כשהוא לא בשימוש, נוחות הנסיעה והתמרון על הרצפה וכדומה. במבחן הסוללה בדקנו כמה זמן לוקח להטעין את הסוללה במלואה וכמה דקות פעולה היא מספקת. כמו כן בדקנו כמה נוח להטעין את השואב (באמצעות כבל, עמדת עגינה או שניהם).

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מטבע הדברים ניגשנו למבחנים האלה בחצי גיחוך – לא באמת האמנו ששואב שעולה כ-500 שקל יצליח לעשות עבודה סבירה. בפועל אפשר לומר שהתבדינו (עד לגבול מסוים). אפשר להרגיש מיד שעוצמת השאיבה ברמה הרגילה נמוכה ביותר. כל השואבים האלחוטיים שבדקנו התקשו להתמודד עם שטיח דק – הם נטו להרים אותו מקומו מכוח היניקה; השואב הזה עבר עליו בלי להשאיר חותם. רק במצב הטורבו הייתה עוצמת שאיבה סבירה.

גם במבחנים שלנו, העוצמה הרגילה שלו פשוט לא שימושית והוא משאיר ערימות של פירורים בכל פינה. כשעברנו למצב טורבו הוא הפך לשימושי הרבה יותר. במבחני הפירורים והאורז שלנו הוא שאב הכל, אם כי נדרשו יותר חזרות מאשר ברוב השואבים האחרים כדי שהמשטח יהיה נקי לגמרי.


Dibea C17: תמורה תואמת למחיר

במבחן האורז על השטיח הרגיל גילינו שהניקיון אטי מאוד ונדרשות חזרות רבות כדי לסיים את המלאכה. מבחן השאגי היה כישלון – לא פחות מ-24 גרם (מתוך 50 גרם) של אורז נותרו בתוך השטיח אחרי כל המאמצים שלנו.

החלק העגום ביותר היה כשסיימנו לעבוד – לעיתים קרובות השואב פשוט הקיא החוצה את כל האורז שאבנו. בלכלוך דק כמו אבק לא תהיה בעיה, אבל אחרי שאיבה של פירורים גדולים יותר צריך לקחת אותו בזהירות ולרוקן אותו מיד, כי כל טלטול מיותר שלו ישאיר את החלל נמלוכלך בדיוק כמו מקודם.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

דיבאה C17 הוא השואב הקל ביותר שבדקנו בקטגוריה, ומשקלו 1.8 קילוגרם בלבד. מאוד קל להרים ולתחזק אותו, והוא יתאים גם לילדים ולאנשים מבוגרים מאוד. חלוקת המשקל טובה והוא לא מעייף בשימוש ממושך, למעשה הוא אחד המהנים לשימוש בזכות משקל הנוצה שלו. השואב לא עומד בכוחות עצמו וגם לא מאוד יציב כשמשעינים, אבל יש עמדת עגינה לתלייה שגם מטעינה אותו – מפתיע לקבל אביזר כזה במחיר כה זול.

מתג ההפעלה נמצא בתוך הידית אבל אין צורך להחזיק לחוץ. יש 3 מצבים – הפעלה במצב רגיל, מצב טורבו וכיבוי, כלומר צריך 2 לחיצות כשהשואב פעיל כדי לכבותו, לא מאוד נוח. מערכת הגלגלים די טובה; היא כוללת זוג גלגלי פלסטיק גדולים ושניים זעירים. התמרון רגיש מאוד וקל להיכנס לפינות, אבל יש רעש נסיעה די מורגש של הגלגלים.


Dibea C17: תמורה תואמת למחיר

למנוע לוקח זמן רב כדי להפעיל את עצמו, בעוד המברשת כבר פועלת. עוצמת הרעש נמוכה מאוד, 55 דציבלים בלבד לפי אפליקציית המדידה שלנו, אבל יש לומר שהמברשת משמיעה צליל טרטור מעצבן.

הפירוק וההרכבה של המוט והאביזרים קלים ונוחים וכך גם ריקון המיכל שהיה פשוט יחסית, אם כי שחרור הניצרה עלול להביא אתכם במגע עם הלכלוך שנופל ממנו אם לא נזהרים. נפח המיכל קטן – 0.35 ליטר בלבד.

עוצמת הרעש של השואב נמדדת בדציבלים (dB). אין שואבים שקטים באמת אבל יש שואבים פחות רועשים. עוצמת רעש של כ-75 דציבל נחשבת שקטה, אך קיימת בשואבים ספורים. רצוי לא לחרוג מעוצמת רעש של 85 דציבלים.

סוללה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

הטעינה של ה-C17 אורך 5 שעות ארוכות. כבר ציינו לחיוב את העובדה שבערכה מקבלים עמדת עגינה לתלייה (אמנם עשויה פלסטיק זול, אבל עדיין); חשוב לומר שאפשר להטעין את המכישר גם בחיבור של הכבל ישירות לגוך השואב.

במבחן השימוש במצב טורבו (המצב הרגיל כאמור לא מאוד שמיש) קיבלנו משך פעולה קצר של 22 דקות בלבד – מהנמוכים ביותר במבחן ההשוואתי שערכנו.


רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply