חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy S8 SM-G950F 64GB סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 5.8 אינטש
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: Dual SIM אופציונלי...
שנת הכרזה: 2017
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 967 ₪
מחיר סופי: 968 ₪
חוות דעת גולשים
אלעד 25.01.21
jonathanbe4 13.12.21
yairkahana13 24.06.21
131097leah 12.05.21
igalgal93 03.02.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S8 SM-G950F 64GB סמסונג

הטוב
  • מסך מרהיב וגדול במיוחד
  • ממדים קומפקטיים, קל ונעים לאחיזה
  • עיצוב חדשני ויוצא דופן
  • מצלמה מצוינת
  • ממשק נוח ועתיר פיצ'רים
  • חיבור USB-C, טעינה מהירה
הרע
  • חיישן טביעת אצבע במיקום בלתי שמיש
  • זיהוי קשתית אטי ולא אמין
  • חיי סוללה בינוניים בלבד
  • איכות הספיקר בינונית
  • כפתור בית לא נוח, כפתור Bixbi מיותר
בשורה התחתונה
מכשיר דגל מרהיב ומלהיב, עם לא מעט החלטות תמוהות - כזה הוא ה-S8. סמסונג הלכה בגדול, הלכה רחוק והתאמצה להוכיח חדשנות, אבל נראה שמחלקת השיווק שם ניצחה את מחלקת UI/UX (חווית המשתמש). המכשיר אמנם מצטיין במצלמה נהדרת, בממשק נוח ובמסך שהוא הטוב ביותר בכל סמארטפון שכיום בשוק, אבל על מזבח העיצוב הוגלה קורא טביעת האצבע למקום שאי אפשר להשתמש בו, כפתור הבית הפיזי והנוח הוחלף בכפתור וירטואלי פחות נוח, חיי הסוללה קצרים יחסית והמכשיר נוטה להתחמם בגלל העובי הדק.

אז כדאי או לא כדאי? למרות הפגמים שלו, ל-Galaxy S8 יש קסם, והתקשינו להיפרד ממנו בתום תקופת הדיקה. הוא לא מושלם, אבל הוא מכשיר שייחרט בזיכרוננו - ואחרי כל כך הרבה מכשירים שבדקנו, זה לא מובן מאליו. ביחס למתחרים הישירים שלו הוא עדיין אלטרנטיבה טובה יותר מרובם, אבל יכול להיות שהיינו שמחים לו היה קצת פחות "מהמם" וקצת יותר פרקטי.
הקדמה

סדרת Galaxy S של סמסונג כבר שנים ארוכות צועדת בראש, עם נתוני מכירות שוברי שיאים ופופולאריות רבה. החברה הקוריאנית השכילה לייצר מכשירים יוקרתיים, כיפיים לשימוש ולא פעם גם חדשניים, והצליחה לשכנע את הצרכנים לבחור בה פעם אחר פעם. אחרי הפלופ של ה-Note7 זכרונו לברכה, סמסונג לא יכלה להסתפק בעוד מכשיר טוב - היא היתה חייבת כנראה לייצר שובר שוויון. ואז הגיע ה-Galaxy S8.


מכשיר הדגל של סמסונג לשנת 2017 לא דומה לאף מכשיר אחר, לא של סמסונג בעבר ולא של המתחרות בהווה. כן, זה מכשיר עם מסך מגע בצורה מלבנית ויש לו קווי עיצוב שמזוהים עם המותג, אבל כשאוחזים בו, אי אפשר שלא להתפעל מהחדשנות: מכשיר דק, קל להפליא, עם מסך קמור יפהפה שמאכלס איכשהו נדל"ן מסך של 5.8 אינטש, בעיצוב חלקלק ויוקרתי - לאף חברה אחרת אין משהו שמתקרב לזה, בינתיים.


אבל עיניים יפות זה לא הכל; ל-S8 יש גם מפרט מבטיח שכולל מעבד Exynos 8895 בעל 8 ליבות (בארה"ב הוא מגיע עם Snapdragon 835), זיכרון RAM בנפח 4GB ואחסון בנפח 64GB שניתן להרחבה, מצלמת 12 מגה פיקסל, קישורית Bluetooth 5 החדשה, טעינה מהירה ואלחוטית, עמידות במים ועוד.


המכשיר מריץ את אנדרואיד בגרסה 7 העדכנית.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

רציתם מכשיר עמיד במים? קיבלתם, יחד עם ספיקר באיכות בינונית. עד שתומצא טכנולוגיה אחרת, הספיקרים של מכשירים עמידים במים נוטים להישמע אטומים וחסומים, ולכן איכות הצליל בהאזנה למוזיקה, רינגטונים או צפייה בסרטונים אינה מרשימה, בטח לא בהשוואה למכישירם כמו Huawei Mate 9 Pro עם מערך הרמקולים הכפול. הווליום המרבי מספק בהחלט, ושיחות ללא ידיים התבצעו ברמה סבירה.


על שיחות באמצעות האפרכסת אין לנו תלונות, שמענו את המשוחח היטב והצליל היה צלול וחזק. גם בחיבור חוטי לאוזניות קיבלנו עוצמה מעולה וסאונד מצוין, כולל את האיקולייזר החכם של סמסונג שמאפשר לכם להתאים את הסאונד לפי טעמכם. 


חידוש במכשיר הזה הוא התמיכה ב-Bluetooth 5, תקן שמאפשר לכם לשלוט על עוצמת השמע של כל אפליקציה בנפרד, ושמאפשר הזרמה של סאונד לשני התקנים שונים (למשל שני רמקולים או שני זוגות של אוזניות). רק בזכות התכונה המדליקה הזו המכשיר קיבל אצלנו חצי נקודה נוספת בסעיף השמע.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כבר תיארנו בהרחבה את ההתפעלות שלנו מעיצובו החיצוני של ה-Galaxy S8 בהקדמה; נציין שקיבלנו אותו בגרסה השחורה, שהיא היפה ביותר לטעמנו. המראה המבריק מושג בזכות שימוש נרחב בזכוכית קמורה מלפנים ומאחור. סמסונג השכילה להחליק ולשייף כל פינה כך שהאחיזה במכשיר נוחה מאוד - הישג ניכר בהשוואה למכשירי Edge הקודמים מתוצרתה. עם זאת, הגימור של המכשיר חלקלק מאוד ונוטה לספוח טביעות אצבע למכביר.


גולת הכותרת היא כמובן המסך - מסך AMOLED יפהפה ברזולוציית QHD שמשתרע מצד לצד, ללא שוליים צדיים כלל; מעבר לכך סמסונג מתחה את המסך גם לגובה, כך שהשוליים מעל ומתחת המסך בגודל מינימלי ביותר. התוצאה היא מסך שבאמת נראה "ללא גבולות" - זה לא רק אסתטי אלא גם מגדיל את מצמצם את רוחב המכשיר, מקל על האחיזה ומשפר את חוויית הצפייה. גם LG עשתה את אותו הטריק עם מסך ארוך במיוחד ב- LG G6, אבל לא הצליחה לדחוס את המסך למכשיר כה דק, צר וקל כמו ה-S8.


Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה


מעבר לאפקט הוואו המתבקש, המסך הזה קרוב לשלמות בכל פרמטר אחר - הוא בהיר מאוד וקריא למדי בשמש, החדות שלו מדהימה והצבעים שלו עמוקים וחיים, עם ניגודיות אינסופית ורמת שחור מושלמת. להפתעתנו, השוליים הקמורים של המסך לא באמת הפריעו לנו בשימוש השוטף מבחינת השתקפויות או איבוד אור בקצוות, אם כי יש לומר שגם לא מצאנו בהם יתרון מיוחד מלבד זה האתסטי. 


כדי לצמצם למינימום את השוליים מתחת למסך, סמסונג ויתרה לראשונה על המערך המוכר של לחצן בית פיזי ומקשי מגע לצידו, ועברה למערך של מקשים וירטואליים על המסך עצמו. אבל בלי חידושים (או גימיקים?) אי אפשר, לא ב-Galaxy S8; ולכן במקום מקש בית פיזי, ישנה נקודה בתחתית המסך שמהווה לחצן וירטואלי - היא מגיבה ללחיצה בפידבק שמרגיש בערך כמו לחיצה על מקש אמיתי - בדומה למקש הבית של מכשירי iPhone 7. אנחנו מעריכים את החדשנות, אבל כאן - ולא רק כאן - היא באה על חשבון הנוחות. בהיעדר גבולות פיזיים ובידול מהסביבה, המקש לא נוח ולא נגיש כמו מקש אמיתי. לעיתים התגובה שלו לא היתה טובה מספיק, ובמקרים רבים ההיפך - הוא גרם למכשיר להידלק לנו בכיס כששלחנו יד כדי להוציא את המכשיר ואחזנו בו בנקודה האסטרטגית הזו. 


Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה


אם יש משהו גרוע יותר, ובהרבה, זו העובדה שהבחירה במקש בית וירטואלי גרמה לסמסונג לזרוק את קורא טביעות האצבע אחורה, לגב המכשיר. לכאורה, מה רע? Huawei ושיאומי עושות זאת במכשיריהן בהצלחה רבה. הבעיה היא שסמסונג התחכמה ושמה את החיישן מימין לעדשת המצלמה - מיקום בלתי אפשרי להגעה עם האצבע, לא אינטואיטיבי ומרגיז שגרם לנו לזנוח את השיטה תוך פחות מחצי יום של ניסיונות כושלים. קשה להבין איך חברה נבונה כסמסונג כשלה כל כך ברכיב חיוני כל כך.


אמצעי האבטחה האחרים כושלים באותה מידה: קורא הקשתית אולי מאובטח מאוד (וגם הוא כבר נפרץ בינתיים, אבל באמצעים מתוחכמים מאוד) אבל לא אמין ואטי ביותר, ומזהה הפנים פשוט לא בטוח מספיק, כמו שסמסונג בעצמה מבהירה, כיוון שכל אחד עם התמונה שלכם יוכל לפתוח את הנעילה. בקיצור, אין אף פיתרון אבטחה מניח את הדעת במכשיר הדגל של סמסונג, ולא, קוד של ספרות ואותיות זה לא פיתרון מתקבל על הדעת ב-2017. 


Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה


מקש ההפעלה ממוקם כרגיל בצלע הימנית, ומקשי הווליום משמאל. יש שם מקש נוסף מתחתיהם - מקש שמזניק את תוכנת Bixbi, העוזרת האישית של סמסונג. המקש הזה מיותר בדיוק כמו שתוכנת Bixbi מיותרת; אף אחד לא צריך עוזרת אישית שלא מבינה עברית כשלגוגל יש מוצר בשל וחכם בהרבה שכבר מוטמע במכשיר. עם זאת, הכפתור לא עצבן אותנו במיוחד והוא נלחץ לנו בטעות לעיתים רחוקות בלבד.


בתחתית המכשיר ממוקמים שקע הטעינה (USB-C, לראשונה בסדרת Galaxy S) ושקע האוזניות, שלמרבה השמחה עדיין איתנו גם השנה.


Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה


את הממשק של סמסונג רובכם כבר מכירים, ומי שאוחז בדגם Galaxy S7 משנה שעברה כבר קיבל עדכון גירסה עם אותה מתיחת פנים עיצובית שאנחנו מאוד אוהבים. הממשק ברור, נוח לתפעול ועם לא מעט תכונות מתקדמות, ויש לו את המקלדת המובנת הטובה והחכמה ביותר לטעמנו. והביצועים? טובים, אבל לא התעלפנו. יש בשוק מכשירים עם חומרה דומה או אפילו נחותה מה-S8 שההרגשה שהם מעניקים מהירה יותר - אם בזכות אופטימיזציה טובה יותר של התוכנה, אם בזכות אנימציות מהירות יותר ואם בשל ניהול זיכרון טוב יותר; כך או כך, סמסונג גלקסי אס 8 לא מרגיש כמו מפלצת ביצועים. הוא לא אטי בשום צורה, אבל יש לו פה ושם גמגומים - למשל, בפתיחת מגירת היישומים שמתבצעת בהחלקה למעלה או למטה ממסך הבית. האנימציה תמיד מקרטעת קצת, וזה משהו שפוגם בחווית השימוש היומיומית. 


נקודה חשובה נוספת היא שהשילוב בין מעבד חזק, גוף דק וזכוכית מקדימה ומאחורה גורמים ל-S8 להתחמם בצורה משמעותית ומורגשת מאוד בשימוש ממושך. מספיקות 10 דקות רצופות בפייסבוק כדי שהמכשיר יתחיל להתחמם ולגרום לכף היד שלכם הזעה ואי-נוחות, ובקיץ הישראלי זה תענוג קטן מאוד.

טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

המצלמה ב-Samsung Galaxy S8 זהה על הנייר לזו שהיתה ב-Galaxy S7 של שנה שעברה - אותו מפתח צמצם f/1.7, אותה רזולוציה של 12 מגה פיקסל ואותו מערך מיקוד היברידי מהיר, אם כי למעשה סמסונג השתמשה בחיישן תמונה משודרג. את המצלמה ניתן כעת להזניק מכל מקום בלחיצה כפולה על כפתור הפעלה (במקום על מקש הבית), ולתחושתנו זה עובד קצת פחות מהר משהתרגלנו. ממשק המצלמה נוח ביותר, כולל מעבר מהמצלמה הקדמית לאחורית בהחלקה כלפי מעלה או כלפי מטה, והתחלת צילום וידיאו מיידי כמו שאנו אוהבים. המיקוד מהיר במיוחד והצילום עצמו נטול כל השהיות.

איכות הצילום נהדרת גם כן. התמונות מצטיינות בצבעים עשירים, פירוט מוצלח (לא מושלם, אבל ממש טוב), טווח דינמי רחב בזכות מצב HDR האוטומטי ומראה כללי מעולה. הצמצם הרחב מאפשר למצלמה להשיג תמונות מוארות להפתיע גם בתנאי תאורה חלשים במיוחד; התמונות אמנם מגורענות ועם פירוט גרוע, אבל לפחות מוארות וברורות בהרבה ממה שציפינו להשיג.


Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה

Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה

Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה

Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה

Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה

Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה


צילום הודיאו מתבצע ברזולוציה מרבית של 4K, כשבדרך תוכלו להגדיר גם רזולוציית 2K (מוכרת גם כ-1440p) וגם לבחור ב-1080p בקצב של 60 פריימים בשנייה, לתמונה חלקה במיוחד. איכות התוצרים משובחת גם היא, כאשר ברזולוציה המרבית תקבלו סרטונים בפירוט עילאי ועם מעט מאוד פגמים.



הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

סמסונג Galaxy S8 מצויד בסוללה בקיבולת של 3000mAh שאינה נשלפת, ועם תמיכה בטעינה מהירה גם בצורה חוטית וגם אלחוטית. זו לפחות הוכיחה את עצמה היטב - חיברנו את המכשיר למטען עם 10 אחוזי סוללה וניתקנו אותו לאחר כעשרים דקות עם 50%, שזה נהדר.


פחות נהדרים חיי הסוללה של המכשיר בשימוש יומיומי. בימי הבדיקה הראשונים הצלחנו בקושי לסיים את היום, כאשר בשעה 20:00 כבר הגענו לאחוז סוללה חד-ספרתי ונאלצמו לחפש מטען. ניסינו להוריד את רזולוציית המסך ל-2K (סמסונג מגדירה כך את המכשיר בברירת מחדל) ולא היה שיפור ניכר, אם בכלל, בימים הבאים. כמוצא אחרון ניטרלנו את מצב Always On שבו המסך מציג את השעה, תאריך והתראות שונות גם כשהמסך כבוי; במצב זה היה שיפור והצלחנו להגיע לשעה 23:00 עם כ-25 אחוזי סוללה. אז יש פיתרון - אבל הוא מחייב אתכם לוותר על תכונות די משמעותיות של המכשיר, ואותנו זה אכזב.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סמסונג לא ויתרה על העמידות במים גם ב-Galaxy S8, והצליחה להעביר את התכונה הנהדרת הזו ממכשיר הדגל של שנה שעברה גם לדגם החדש. מעבר לכך שתוכלו להפיל את המכשיר למים או להתקלח איתו בלי חשש, ומעבר לכך שאיכות הבנייה והחומרים מופתית כמו שסמסונג יודעת - יש כאן סוגיה די מדאיגה של עמידות.


מכשיר עם כל כך הרבה זכוכית, ועוד עם מסך קמור, משמעותו שכל נפילה קלה עלולה לגרום לשבר שיעלה לכם אלפי שקלים לתקן. אנחנו נוהגים בשלב הזה להמליץ על כיסוי טוב, אבל מכשיר שרוב מוחלט של הפוזה שלו הוא העיצוב, לא הגיוני להסתיר מאחורי כיסוי מכוער. אין לנו פיתרון לזה, רק חששות.


Samsung Galaxy S8: אסתטיקה לפני פרקטיקה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply