חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מחשב נייד Asus X456UJ-WX039T אסוס
יצרן: Asus
גודל מסך: 14 אינטש
סוג מעבד: Intel Core i7
נפח זיכרון RAM: 8 GB
מערכת הפעלה: Windows 10
דגם מעבד: 6500U
דור מעבד: דור 6
תצורת ‎ 2 in 1: ללא
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus X456UJ-WX039T אסוס

לירן עבדי | 14.02.2017
הטוב
  • מעבד מהיר
  • כרטיס מסך מקצועי
  • סט חיבורים מצוין
  • כונן DVD
הרע
  • תצוגת מסך בינונית
  • נפח אחסון פנימי צנוע
  • עמוס בתוכנות מיותרות מבית היצרנית
בשורה התחתונה

הביצועים בשטח הבריקו, מגוון הקישוריות סיפק וגם כרטיס המסך העניק חווית גיימינג לא רעה בכלל. אם תסכימו להתפשר על נפח אחסון נמוך ותצוגה בינונית, ה-X456UJ ישרת אתכם כמחשב מצוין שמעניק תמורה מתגמלת ביחס למחירו.

הקדמה

ה- X456UJ-WX039Tהוא מחשב נייד מבית היצרנית הטיוואנית Asus מבוסס Windows 10, עם מסך  LED בגודל 14 אינץ' בתצוגת  HD(1366X768) ובמשקל של 2.1 ק"ג. בלוח האם שולב מעבד Intel Core i7 דור שישי מדגם 6500U במהירות Ghz 3.1, כרטיס מסך  GeForce GT 920Mמבית NVIDIA, זיכרון RAM בנפח 8GB, כונן קשיח SSD של 256GB וכונן אופטי DVD. בפינת התכונות המיוחדות ניתן למצוא רמקולים מצוידים בטכנולוגיית הבית SonicMaster וכן חיבור Type-C, אותה כניסה שמופיעה בקרב יותר ויותר סמארטפונים ושאר גאדג'טים מתקדמים.

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
רכיב במחשב שבאמצעותו ניתן לקרוא ולאחסן מידע במדיה חיצונית כגון CD או DVD. יש כוננים המיועדים לקריאה בלבד וכאלה המיועדים לקריאה ולכתיבה רב פעמית (צורב). מומלץ לרכוש מחשב נייד עם כונן צורב, ורצוי שיהיה זה כונן DVD. ברוב הניידים מותקן כונן צורב.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כבר בעליית שולחן העבודה זיהינו יותר מדי תוכנות לא שימושיות שלא רק שהעמיסו על המחשב בעלייתו, אלא היכו על חטא וקפצו ללא הרף בחלונות שדרשו רישום. לאחר הסרת יותר-מדי שירותים שהוצעו על ידי היצרנית, יצאנו בסדרת ביצועים.

Asus X456UJ

נפח האחסון הפנימי מסוג  SSDבסך 256GB מהיר בצורה חסרת תקנה והעלה את מערכת ההפעלה תוך שניות בודדות מרגע הדלקת המחשב. לא זוהו שום גמגומים במהלך שיטוט רגיל בכרום או בין תיקיות מערכת ההפעלה וגם משחקים כבדים עלו במהירות מרשימה. חיסרון אחד בשטח האחסון מתבטא בנפחו המועט, 256GB, לא כולל התחשבות במערכת ההפעלה ושאר תוכנות הכרחיות. מדובר בנתון די תמוה, בהתחשב בעובדה שאסוס שילבה במחשב גם כרטיס מסך מקצועי מתוך כוונה ברורה לאפשר למשתמשים להתקין תוכנות עריכה מתקדמות או משחקים חדשים יחסית. אלא שבזמן שאותם כותרי 2016 ותוכנות מתקדמות תובעים מהמערכת כמה עשרות GB בממוצע, לא ברורה הבחירה לצרף נפח אחסון כה קטן, המאפשר להתקין רק מספר משחקים בודד בו-זמנית, לדוגמה.

המחשב צויד בלוח אם שכולל מעבד Core i7 תוצרת אינטל דור שישי מדגם 6500U וכרטיס מסך GeForce GT 920M, שעבדו לא רע בסדרת בדיקות שהעמדנו בפניהם. למרות שהמחשב לא מיועד עבור הגיימרים הכבדים באמת, המשחק החדשני Call of Duty: Infinite Warfare רץ היטב, זאת כשלא העדפנו את הגדרות הגרפיקה המתקדמות ביותר, כמובן. משחק פחות תובעני כמוPro Evolution Soccer 2017  עבד חלק לחלוטין וגם תוכנות גרפיקה ועריכת סרטונים אפשרו ביצוע עבודות במהירות וביעילות.

Asus X456UJ

Asus X456UJ

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

בניגוד לביצועי החומרה המהירים שהרשימו מאוד בשטח, התצוגה נשארת מאחור עם רזולוציה מזדקנת של 1366X768, כלומר אפילו לא Full HD (1080p), שאף בעצמה נחשבת לוותיקה בעידן מסכי ה-2K וה-4K. באותה נשימה ראוי לזכור שהמחשב אינו עומד ברף המחירים של מחשבים המציעים את הרזולוציות המתקדמות, שלא לדבר על צרכי המחשב הבסיסיים-יחסית אותם המחשב מבטיח לספק.

בכל הנוגע לתצוגה, היא בהירה במידה סבירה והיינו שמחים למסך בוהק יותר. ה-LED הפיק צבעים די חדים אבל הניגודיות ביניהן בינונית למדי וגווני כהים יותר כוסו ב"עננים" שחורים כלליים שהפריעו בסצנות חשוכות בעת צפייה בסרט.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מחשב ה-14 אינץ' נחשב לדי גדול בממדיו ביחס למחשבים מתחרים בעלי גודל מסך זהה, אשר במראה ראשוני מרגיש ממש כמו 15.6 אינץ', בעיקר בגלל מסגרת שחורה ולא חיננית במיוחד העוטפת את המסך. גם משקלו, 2.1 ק"ג, לא האידיאלי ביותר עבור המשתמשים שייאלצו להתנייד איתו ממקום למקום.

העיצוב מציל את המצב בכל הנוגע לנראות הראשונית: המחשב הגיע אלינו עם גב מתכת בצבע כחול נייבי בגימור שהוברש בצורה אלגנטית והקנה ללפטופ מראה מבריק ויפיפה. גם פנים המחשב טוב והרמת המסך חשפה בפנינו מקשים שחורים ונקיים, הפרושים בצורה מרווחת, נעימים למגע ונוחים להקלדה. גם במשטח המגע התאהבנו, שסיפק מרחב תמרון נאה וכלל כמה מחוות מוכרות שפעלו היטב. בלטה בהיעדרה מקלדת נומרית שהיינו זקוקים לה בעבודה השוטפת, אם כי עדיין מדובר במחשב 14 אינץ' כך שהעניין די נסלח.

Asus X456UJ

סט החיבורים כולל כניסת RJ-45 (כבל רשת), VGA, HDMI, שתי כניסות USB, כניסת USB Type-C חריץ לכרטיס זיכרון SD וכניסה לאוזניות/מיקרופון. שמחנו לראות כי באסוס לא התעלמו מהמגמה העולה של מכשירים בעלי מחבר Type-C ושילבו במארז גם את כניסה זו. כניסת USB שלישית הייתה הופכת את הנייד למושלם מבחינת היצע החיבורים אבל יש גבול לכמה שאפשר לדרוש.

עוד מפתיע לגלות שבמארז הקומפקטי-יחסית, כזכור 14 אינץ' ובמשקל של 2.1 ק"ג, הצליחה היצרנית להכניס גם כונן DVD שצרב דיסק יותר מהר מהזמן שלקח לנו למצוא דיסק ריק.

מצויד בטכנולוגיית SonicMaster מבית Asus, הרמקולים החרישו אוזניים והגיע לגבהים רצויים שסיפקו אותנו מאוד. אמנם אין מדובר בחוויית סאונד שטרם נשמעה אבל בהחלט עומדים בסטנדרט הבסיס המצופה מהקטגוריה.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

סדרת X של מחשבי ASUS מבטיחים עד 700 מחזורי טעינה. באחורי המחשב הוטמעה סוללת Polymer בעלת שני תאים עם צריכת חשמל Whrs37, שגם מתיימרת לשמור עד 80% מקיבולת הטעינה המקורית, מה שאמור למנוע את הדרדרות ביצועי הסוללה בטווח הארוך. הבטחות אלה קשה לאמת במסגרת זמן הסקירה מן הסתם, כך שנותר רק לבחון את ביצועי הסוללה בפעילויות השגרתיות. כך למשל בזמני עבודה משרדית, שכללו גלישה תכופה באינטרנט ושימוש בתוכנות קלילות, הצלחנו לסחוט מה- X456UJכמעט 5 שעות של פעילות. ביום אחר, כששילבנו משחקים כבדים והפעלנו סרט באורך מלא, המחשב החל לדרוש מטען כבר בפחות משעתיים של פעילות. מדובר בתוצאות ממוצעות שלא אכזבו מדי אך וודאי שגם לא הרשימו.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המחשב מגיע עם תוכנת האנטי-וירוס המפורסמת McAfee ובצד שמאל של המארז ישנו חריץ למנעול קינגסטון. תחתית המחשב בנויה מפלסטיק בסיסי כך שסביר להניח כי המחשב יעמוד בפני מכות קלות ותנועות שבתוך התיק אך לא ישרוד מכות חזקות מכך. המחשב מגיע עם שלוש שנות אחריות כולל איסוף והחזרה של היבואנית C-DATA.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply