חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמת אקסטרים Nilox F-60 EVO
רזולוציית וידאו: 1080p@60fps
רזולוציית סטילס: 16 מגה פיקסל
פורמט וידאו: MOV
מסך: כולל מסך
סוג: מצלמת אקסטרים
כרטיס זיכרון: MicroSD
חיבורים: Wi-Fi, Mic
מיקרופון: כולל מיקרופון
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמת אקסטרים Nilox F-60 EVO

אורי הראל | 12.03.2015
הטוב
  • איכות וידיאו מצוינת
  • תנועה חלקה ויפה בוידיאו
  • עמידות גבוהה
  • אפליקציה ייעודית לשליטה מהסלולרי
הרע
  • מגושמת
  • צילום סטילס בינוני
  • ביצועים פושרים בתאורה נמוכה
בשורה התחתונה

ה-F60 EVO תרצה את רוב האנשים שרוצים לצלם את עצמם או את נקודת המבט שלהם בזמן ספורט אתגרי, נהיגה ושלל סיטואציות מעניינות. הוידיאו שהיא מפיקה איכותי והיא עמידה בפני מכות, מים וזעזועים. העדשה שלה מעניקה זווית רחבה במיוחד שמבטיחה שרוב מה שתראו מולכם ייקלט בצילום. יחד עם זאת, היא מגושמת למראה ולתפעול, ולכן פחות תתאים כמצלמת סלפי ביתית. אנו ממליצים להתקין את האפליקציה הייחודית שלה, לתפעול ושליטה קלים ומהירים, או להשתמש במסך המצורף.

הקדמה

Nilox היא חברה איטלקית המשווקת מגוון רחב של מצלמות אקסטרים ומצלמות לבישות אחרות. מצלמת הדגל שלה היא ה- F60-EVO, שבמראה ובפונקציונליות שלה מזכירה את מצלמות המותג GoPro ואין לנו ספק ש-Nilox מכוונת לנגוס בנתח השוק של היצרנית הוותיקה.

המצלמה מצוידת בחיישן
CMOS של Sony בעל רזולוציה של 16 מגה פיקסל. היא מקבלת כרטיסי Micro-SD עד נפח של 64GB, והרזולוציה המקסימלית בה ניתן להקליט וידאו היא 1920x1080 בקצב של 60 פריימים בשנייה. המצלמה מגיעה עם מספר אביזרים נלווים, כגון קופסת מיגון ממים ונפילות, מיקרופון ומחברים המאפשרים חיבור המצלמה למגוון של אובייקטים.

את המצלמה קיבלנו לבדיקה באדיבות ברקום, היבואן הרשמי של המותג נילוקס בישראל.

איכות הצילום

(60% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בדקנו את ה-  Nilox F60 EVO במספר תנאי צילום, והגענו למסקנה שברוב מצבי הצילום הוידיאו המופק ישירות מהמצלמה, ללא עיבוד כלשהו, הוא מעולה. ה- F60 EVO מציעה מספר מצבי צילום ברזולוציות שונות ובקצבי צילום שונים. ברזולוציה הגבוהה ביותר, 1920x1080 ובקצב הפריימים הגבוה ביותר, 60 פריימים לשנייה, ראינו תנועה חלקה שהדהימה אותנו. גם ברזולוציית 1280x720 התמונה הייתה מעולה, וגם במצב 1280x960, מצב המדגיש תנועה ורטיקלית, התוצאה הייתה טובה מאוד.

איכות התמונה השתנתה בקצבי הצילום השונים. ב- 60 וב-48 פריימים לשנייה התקבלה תנועה חלקה ויפה למראה. יחד עם זאת, כשבדקנו חומרים שצולמו ב-24 פריימים לשנייה חשנו אכזבה קלה. סוג צילום זה נועד לתת מראה קולנועי יותר ופחות טלוויזיוני לחומר הגלם (לדוגמה, ההבדל במראה של אופרת סבון בטלוויזיה לעומת המראה של סרט בקולנוע). לטעמנו הלוק של קצב 24 פריימים לשנייה של ה-
F60 EVO היה מלאכותי ואף מקרטע קמעא ולכן העדפנו להימנע מהשימוש במצב זה. המצלמה מסוגלת אף להקליט וידיאו בקצב של 120 פריימים לשנייה ברזולוציה של 1280x720 אבל כשצפינו בווידאו שהוקלט ראינו שהתמונה קופצנית מדי. מכאן, העדפנו להשתמש באופן קבוע ב-48 פריימים לשנייה.

הטווח הדינמי היה טוב למדי, כאשר רק במקרי קיצון נתקלנו בחלקי תמונה שרופים לגמרי או חשוכים. מעבר בין אזור מוצלל לאזור מואר היה מוצלח מאוד והמצלמה הצליחה להסתגל להבדלי התאורה במהירות גבוהה.


בפריימים פתוחים העדשה מצליחה להפיק תמונות חדות, אך כאשר מדובר בצילומי תקריב, פרטים קטנים כגון שערות או תווי פנים מאבדים מהטקסטורה שלהם. נדגיש שלצפייה ושיתוף ברשתות החברתיות וצפייה במסכים של סמארטפונים או טאבלטים, הביצועים הללו מספיקים בהחלט ורק במסכים גדולים תתרשם ירידה בחדות.

לעדשה זווית צפייה של 175 מעלות המבטיחה לכידה של רוב מה שקורה מסביבכם. מפתח הצמצם שלה הוא
f/2.8 מה שמאפשר כניסה טובה של אור לחיישן. ניסינו את המצלמה גם בתנאי תאורה חלשים והגענו למסקנה שמקרים כאלה הביצועים שלה סבירים. התמונה איננה רועשת אך החדות פוחתת במידה מורגשת, כנראה בשל מנגנון ניקוי רעשים שעובד באגרסיביות רבה מדי.

נילוקס
F60 EVO מצוידת במיקרופון בגוף המצלמה, וכן מצורף גם מיקרופון חוטי שעטוף ספוג להגנה מפני הרוח. הסאונד שהוקלט היה מספיק טוב לצרכינו.

לעומת ההתפעלות שלנו מאיכות צילומי הוידיאו, איכות תמונות הסטילס שה-
F60 EVO מפיקה סבירה ולא יותר. הצבעים מעט אנמיים אך החדות טובה. אם אין מספיק אור התמונה עלולה לצאת מטושטשת וכן רועשת. כדי לקבל תוצאות טובות יותר, ייתכן שעדיף לכם לצלם וידיאו ברזולוציה הגבוהה ביותר וללכוד פריימים מתוך הסרטון עצמו (ניתן לעשות זאת במספר תוכנות צפייה).

נציין גם שיש למצלמה מצב צילום סטילס אוטומטי (
Time Lapse), שבו המצלמה מודדת מספר שניות בין חשיפה לחשיפה על פי הגדרת המשתמש, בלא התערבות שלו כלל.

לפני שנסכם את נושא איכות הצילום, לא יכולנו שלא להשוות את ה-
F60 EVO למתחרה הישירה,GoPro Hero Black, המתהדרת ברזולוציה של 4K במהירות של 30 פריימים לשנייה. צילום ב-4K משמעותי במספר מישורים: רמת פירוט וחדות גבוהות יותר (יהיה רלוונטי כאשר מסכים התומכים ב-4K יהיו נפוצים יותר מאשר כיום), חילוץ תמונות סטילס איכותיות וביצוע קרופ לחומר הגלם תוך שמירה על רזולוציה גבוהה. לטעמנו, לו Nilox היו מצליחים להדביק את הפער הטכנולוגי הזה ה-F60 EVO הייתה יכולה להוות אלטרנטיבה אמתית למתחרה הגדולה שלה, שמגיעה בתמחור דומה (אם כי עם פחות אבזור בקופסה).

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Nilox F60 EVO איננה משדרת יוקרה או אלגנטיות, ומצטיירת כמצלמה ספורטיבית גנרית למדי בעיצובה החיצוני. מחוץ לקופסת המיגון שלה ממדיה הם 44 מ"מ לגובה, 61.5 מ"מ לרוחב ו-31 מ"מ לעומק. בדגמים אחרים של Nilox עדשת המצלמה ממוקמת במרכזה, אך עדשת ה-F60 EVO נמצאת בצד שמאל שלה. העדשה בולטת למדי וכאשר קופסת המיגון מולבשת עליה, ה-F60 EVO הופכת למפלצת קטנה, מגושמת ולא ממש אסתטית.

כיסוי ההגנה מפני מים מורכב ממספר יחידות פרספקס המגינות על העדשה ועל מסכי המידע השונים והם משווים למצלמה מראה שהזכיר לנו את רובוקופ או את אנשי הבורג ממסע בין כוכבים. אכן, זוהי מצלמת אקסטרים והפן האסתטי פחות חשוב, אך הבליטות וקווי המתאר הגמלונים של קופסת המיגון הרתיעו אותנו מלהרכיב את המצלמה על הקסדה שלנו. התרשמותנו היא שהמצלמה יחד עם הקופסה תשב טוב יותר על גג רכב-שטח או כידון אופניים ספורטיביים מאשר כשהיא צמודה לגוף, מודבקת לקסדה או מחוברת למוט סלפי.

Nilox F60 Evo
המצלמה אינה משדרת יוקרה או אלגנטיות. העדשה בולטת למדי וכאשר קופסת המיגון מולבשת עליה, היא הופכת למגושמת עוד יותר

למצלמה כפתורים רבים, יחסית למכשיר בגודל קופסת גפרורים. לדעתנו הדבר נובע מהרצון להקל על המשתמשים ולצמצם את הצורך בנבירה בתפריטים השונים, במיוחד כאשר לעתים הצילום מתבצע בתנאי שטח לא פשוטים, כגון על הר מושלג או בלב-ים. בחזית המצלמה נמצאים ארבעה מתגים השולטים על הפונקציות הבאות: Wi-Fi, חיישן תנועה, מצב מדידת אור (ספוט או מרכז) והפעלת המצלמה. חיישן התנועה מיועד לזהות מתי ישנה תזוזה ולהקליט אוטומטית. הדבר שימושי כאשר המצלמה נמצאת על קסדה או באוטו וקשה ללחוץ על כפתור ההקלטה. מאידך, אנחנו מצאנו שהחיישן רגיש במיוחד ולמעשה כאשר הוא מופעל המצלמה מקליטה כמעט כל הזמן. לצדם של הלחצנים הללו נמצא כפתור ההקלטה ושתי נוריות, כאשר העליונה מחווה חיבור Wi-Fi והתחתונה מחווה הקלטה. באופן כללי ה-F60 EVO משופעת בנוריות חיווי, כך שלא משנה מאיפה מסתכלים עליה, תדעו שהיא מקליטה, נטענת או שהסוללה שלה עומדת להיגמר. המדריך למשתמש סוקר בפירוט את כל המצבים הללו.

Nilox F60 Evo
בחזית המצלמה נמצאים ארבעה מתגים השולטים על הפונקציות הבאות:
Wi-Fi, חיישן תנועה, מצב מדידת אור (ספוט או מרכז) והפעלת המצלמה

בפאנל העליון נמצא כפתור של צילום סטילס וכפתור הפסקת ההקלטה. לנו זה היה טיפה מציק שהקלטת וידיאו והפסקתו לא מתאפשרים על ידי לחיצה על אותו הכפתור. כמו כן, לחיצה על שני כפתורים אלו בו זמנית תאפשר כיבוי והדלקת המצלמה. הדבר נוח מכיוון שבעת שהמצלמה נמצאת בתוך קופסת המיגון שלה, הגישה למתגים בחזית המצלמה – ומתג ההפעלה ביניהם – חסומה.

בצד שמאל של הפאנל העליון נמצא מסך LCD מונוכרומטי קטן שמציג את התפריטים השונים. כניסה לתפריטים מתבצעת על ידי לחיצה ארוכה על כפתור ההקלטה, והדפדוף בין האפשרויות השונות מתבצע על ידי לחיצות על הכפתורים בפאנל העליון.

הדפדוף נעשה הרבה יותר נוח אם מחברים את המסך שמגיע עם המצלמה מכיוון שהוא מכיל כפתורים נוספים, ייעודיים, לכניסה לתפריט ולדפדוף בתפריט. זהו מסך TFT צבעוני בגודל 2 אינטש וברזולוציה של 230,400 פיקסלים, ואכן השתמשנו בו בעיקר לניווט בתוך התפריטים שהיו מאורגנים בתוך ממשק גרפי משופר, לעומת הממשק הספרטני של מסך ה-LCD הקטן בפאנל העליון. מצאנו שהחיבור שלו גורר צריכה מוגברת של הסוללה והודות לזווית הרחבה עד מאוד של העדשה, ניתן להסתדר גם בלעדיו ולכוון את המצלמה לכיוון הכללי של מה שאנחנו רוצים לצלם.

Nilox F60 Evo
בפאנל העליון נמצא כפתור של צילום סטילס וכפתור הפסקת ההקלטה. לנו זה היה טיפה מציק שהקלטת וידיאו והפסקתו לא מתאפשרים על ידי לחיצה על אותו הכפתור

בנקודה זו כדאי להזכיר שניתן לשלוט על המצלמה גם דרך הסמארטפון באמצעות אפליקציה ייעודית ל-F60 EVO. המצלמה יוצרת רשת Wi-Fi אד-הוק כך שאין צורך ברשת Wi-Fi אמתית עם חיבור לאינטרנט, ודרכה הטלפון מתחבר למצלמה. אנחנו התרשמנו לטובה מהאפליקציה, שאפשרה לנו גישה מלאה לכל הפונקציות של המצלמה בלי לעבור את דרך הייסורים של ניווט בתפריטים השונים, וללא צורך להשתמש במסך של המצלמה, ובכך שמרנו על חיי הסוללה. האפליקציה לא הייתה מושלמת לולא היה גם אות וידיאו מוזרם מהמצלמה לטלפון, וכך הגענו למסקנה שעדיף להסיר את המסך מהמצלמה עצמה, ולהשתמש בסמארטפון שלנו לשליטה טובה, מהירה וחסכונית בסוללה.

למצלמה שלושה חיבורים: חריץ לכרטיס Micro-SD, יציאת Mini-HDMI וחיבור Mini-USB מיושנת. החיבורים הללו מוגנים, כמו שאר המצלמה, על ידי קופסת המיגון שלה. לצערנו לחצני הקופסה אינם נוחים במיוחד לתפעול והיינו צריכים ללחוץ בחוזקה על מנת שהמצלמה תגיב אליהם.

Nilox F60 Evo
הדפדוף נעשה הרבה יותר נוח אם מחברים את המסך שמגיע עם המצלמה מכיוון שהוא מכיל כפתורים נוספים, ייעודיים, לכניסה לתפריט ולדפדוף בתפריט

כאשר ה-F60 EVO נמצאת בקופסה ניתן לצלול במים ולצלם עד לעומק של 100 מטרים, והיא עמידה בפני מכות, נפילות ושאר מרעין בישין. אם אתם חשים שהקופסה מונעת מהמיקרופון המובנה לקלוט את הצלילים שמסביב, ישנה אפשרו לסובב בורג פלסטי שאומנם מונע את איטום המצלמה, אך הקופסא נשארת ומגינה עליה ממכות ונפילות, וכן מאפשרת למתקן אותה למגוון משטחים ועצמים. אנחנו קיבלנו מחבר שניתן להדביק אותו לקסדה או אזור קמור אחר וכן מחבר שניתן להדביק אותו לגוף שטוח. ההתרשמות שלנו היא שמדובר באביזרים עמידים ואמינים שיחזיקו מעמד לאורך זמן.

נילוקס F60 EVO מוכנה לפעולה תוך כ2.5 שניות, זמן מעט ארוך בהתחשב בכך שזו מצלמת אקסטרים.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ל- Nilox F60 EVOסוללת Li-Ion וזמן השימוש המוצהר הוא 165 דקות. אנחנו הצלחנו לקבל ממנה קרוב לשלוש שעות של צילום וידיאו, אך בעת חיבור המסך זמן הפעולה פוחת משמעותית. כיוון שהסוללה נשלפת וניתנת להחלפה, אנו ממליצים בחום להצטייד באחת נוספת אם בכוונתכם להשתמש בה בפעילויות ממושכות, כגון גלישה, סקי או טיולים רגליים ארוכים.


 


המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Barcom היבואן הרשמי

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply