חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Panasonic DMCFZ1000 פנסוניק
מותג: Panasonic, Panasonic...
סוג מצלמה: דמוי SLR
רזולוציה: 20 מגה פיקסל
זום אופטי: 16
גודל חיישן: 1 אינטש
סוג סוללה: ייחודית
מייצב תמונה: בעדשה
סוג פוקוס: אוטומטי + ידני
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Panasonic DMCFZ1000 פנסוניק

אורי הראל | 16.06.2015
הטוב
  • וידאו מעולה
  • עדשה חדה ואיכותית בעלת טווח שימושי
  • כפתורים מרובים החוסכים שיטוט מיותר בתפריטים
  • מהירות צילום גבוהה ומרשימה
הרע
  • מגושמת
  • ביצועים חלשים בתאורה קשה
  • חיי סוללה קצרים
  • מייצב אופטי לא אפקטיבי
בשורה התחתונה

ה-FZ1000 היא מצלמה מרשימה ואיכותית עם עדשה שתיקח אתכם כמעט הכי רחוק שאפשר בקטגורית מצלמות הסופר זום. היא אידיאלית לצילומי ספארי וגלישה בשבירות קרובות לחוף, וכן לצלמי וידאו המחפשים גמישות גבוהה לצד וידאו ברזולוציה גבוהה כמו 4K. עם זאת, אם אתם בונים על רגישות ה-ISO לצילומי בתנאי תאורה בעייתיים, אתם עומדים להתאכזב.

הקדמה

מצלמות הסופר זום נותנות מענה לצלמים אשר מעוניינים בעיקר בעדשות עם טווח צילום גדול, אך אינם מעוניינים להשיל כספים רבים על עדשות יקרות וגופי DSLR גדולים ומסורבלים. ברוב המקרים מצלמות סופר זום יספקו גם את הקצה הרחב שמאפשר צילום של נופים ומרחבים, וגם הטווח הרחוק והצר המאפשר צילום בעלי חיים ואובייקטים מרוחקים. אך כמו בכל דבר אחר בחיים, גם בצילום אין ארוחות חינם וברוב המקרים העדשות של מצלמות הסופר זום, על אף הטווח האופטי המרשים, אינן מספקות את החדות והצבעוניות שמספקות העדשות היקרות יותר.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות יורוקום, היבואן הרשמי.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

למצלמה חיישן MOS בגודל "1 המסוגל לצלם תמונות ברזולוציה של 20.1 מגה פיקסל בדומה ל-RX10 של Sony, מצלמת סופר זום דומה. לעדשה שלה טווח אופטי המקביל לעדשת 25-400 מ"מ (יחס הגדלה X16). מפתח הצמצם המקסימלי שלה הוא 2.8 בקצה הרחב ובקצה הצר הוא 4.  לחיישן רגישות לאור בטווח של 80-25600 ISO ואם ברצונכם לצלם בתנאי תאורה קשים מבלי להגביר את הרגישות תוכלו להיעזר במייצב האופטי המובנה. מהירות התריס נעה בין 60 שניות ל-1/4000 שניה בשימוש בתריס המכני, ואילו בשימוש בתריס האלקטרוני המהירות נעה בין שניה אחת ל1/16000 שניה.

Panasonic FZ1000

איכות התמונה שמספקת ה-FZ1000 טובה ותספק את רוב הצלמים החובבים, אך בעיקר את אלו שאינם מחטטים בקרבי התמונה עד לרמת הפיקסל. החיישן מפיק תמונות צבעוניות ורוויות במידה הנכונה והתרשמנו לטובה מהטווח הדינמי שלו. עדשת ה-Leica של המצלמה מצליחה להפיק תמונות חדות מאוד ולשחזר פרטים ברמה גבוהה. יחד עם זאת, התמונות של ה-FZ1000 אינן מתאימות להדפסות גדולות מ-A4 ואם תרצו לעשות קרופ לתמונות שצילמתם תיאלצו להשלים עם ירידה משמעותית באיכות התמונה, אותה ראינו בצפיה ביחס 1:1 בתמונה.

רצינו לבדוק כמה מרחק העדשה המובנית ב-FZ1000 מסוגלת להגיע ושמנו פעמינו לשבע טחנות בפארק הירקון, היכן שציפורים ממינים שונים שוכנות ומקננות. בתמונות המצורפות המרחק ביננו ובין הציפור המצולמת היה 20-15 מטרים. במלים אחרות, למצלמה יש יכולות זום מרשימות אך היא תתאים יותר לטיולי ספארי היכן שהחיות קרובות יותר למטיילים, מאשר לצילומי טבע אמיתיים כאשר החיות מעדיפות להתרחק מבני האדם.

Panasonic FZ1000

המצלמה מתמודדת מצוין עם עור פנים ומצליחה לשחזר הבדלי גוונים עדינים של פני המצולמים. כמו כן התרשמנו לטובה מהבוקה של העדשה שהצליחה להפוך כמעט כל רקע לרך ועדין ונראה כי היא עומדת בצורה לא רעה מול אחיותיה ה-DSLR-יות. הטווח הדינמי שלה משביע רצון, אך הוא בא על חשבון ביצועי ISO גם באור יום מלא. במקרים בודדים בהם הפריים היה מורכבים מאזורים בהירים במיוחד לצד אזורים חשוכים במיוחד, האזורים הכהים היו רועשים במידה ניכרת.  כמו כן, המצלמה הציגה ביצועים לא אחידים בצילום באור חלש והעלאת הרגישות מעבר ל-3200 הובילה לרעש ניכר ולאובדן פרטים. מעבר לכך, גם ברגישות נמוכה יותר הרגשנו ברעש ובמיוחד כשצולמו אובייקטים שחורים, כגון שמיים חשוכים או רהיטים כהים. המצלמה כן מפעילה מנגנון ניקוי רעשים מתקדם בחשיפות ארוכות וכאשר מורידים את הרגישות ל-200 ISO מתקבלת תוצאה חלקה ויפה מאוד. אם אתם חוששים מתמונות רועשות תוכלו להוריד את הרגישות ולהשתמש במייצב האופטי המובנה, המאפשר צילום במהירות תריס נמוכה. יש לזכור שככל שאורך המוקד עולה, כך עולה גם הסיכוי לקבלת תמונה מטושטשת למרות השימוש במייצב. באורך מוקד מקסימלי מצאנו כי המייצב אפקטיבי עד מהירות תריס של 1/30 שניה, תוצאה סבירה יחסית לעדשה כזו. בקצה הרחב המייצב היה אפקטיבי עד מהירות 1/15 שניה ובמהירות איטית יותר כר קיבלנו תוצאות מטושטשות ולטעמנו המייצב אינו טוב דיו לאור תוצאות אלו.

Panasonic FZ1000

כמו במצלמות רבות מסוגה, גם ל-FZ1000 ישנו פלאש קופץ וכמצלמה המיועדת לצלמים מתקדמים הוא כולל מגוון של אפשרויות, כגון סינכרון תריס אחורי וכן משדר אלחוטי בעל ארבע ערוצים לשליטה בפלאשים לצד המצלמה. מעל הפלאש נמצא מתקן Hot Shoe שעליו לרוב מציבים את הפלאש החיצוני, ואליו ניתן גם להצמיד מיקרופון לצורך צילומי וידאו. הפלאש מאיר היטב חללים קטנים וגדולים, וכן אינו שורף כלל פני מצולמים. ניתן לשלוט בעוצמת הפלאש דרך התפריט הראשי ואכן הופתענו שאין כפתור יעודי לשליטה במגוון אפשרויות הפלאש, על אף שניתן לתכנת את אחד מכפתורי ה-Fn לעשות כך.

Panasonic FZ1000

Panasonic FZ1000

Panasonic FZ1000

Panasonic FZ1000

Panasonic FZ1000

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
מדד המצביע על רגישות חיישן התמונה לאור. ככל שהמדד גבוה יותר, כך המצלמה תוכל לצלם תמונות בתאורה נמוכה יותר, אולם החיסרון של מדדים גבוהים הוא בכך שחיישן התמונה מייצר "רעש" (פגיעה באיכות התמונה). בכל מצלמה דיגטלית יש מספר דרגות ISO שנעים במידות 50, 100, 200, 400, 800, 1600 ואף יותר. למשתמש הממוצע יספיק טווח של 100 עד 400.  בכל המצלמות הקומפקטיות המצלמה קובעת בעצמה את הרגישות הרצויה בהתאם לתנאי הצילום (Auto), ובמצלמות המתקדמות יותר וכן במצלמות חצי מקצועיות ומקצועיות ניתן לשלוט ברגישות באופן ידני.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.
חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

כמו מצלמות סטילס איכותיות אחרות, גם ה-FZ1000 מצטיינת בתחום הווידאו ולטעמנו היא אף מתעלה בתחום זה על היכולות שלה בצילום סטילס. Panasonic פונים בפירוש לקולנוענים חובבים או מתחילים עם פיצ'רים שבוודאי ימשכו את עיניהם. בראשם נמצא צילום ב-4K, תצוגת זברה המראה אזורים בתמונה בהם ישנה חשיפת יתר, מחווני סאונד וכמובן קצבי צילום של 24 ו-50 פריימים לשנייה ברזולוציית 1080X1920, כמו גם האפשרות לבחור בין קידוד mp4 הדחוס יותר לקידוד AVCHD המבטיח איכות וידאו טובה יותר. בדומה לסטילס, גם באור יום הווידאו שה-FZ1000 הפיק טוב מאוד ובעת צילום ב-1080p בקצב של 50 פריים לשנייה, התוצאה הייתה מרהיבה. לצערנו בעת הצילום לאחר שהשמש ירדה והתאורה הזמינה הייתה תאורת רחוב או תאורת חדר, הווידאו היה רועש למדי וחווית הצפייה שלנו נפגמה.

מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ככל מצלמת סופר זום, גם ה-FZ1000 היא מצלמה גדולה וכבדה. מאידך, מצלמת DSLR עם עדשת טלהפוטו בטווח דומה תכביד פי כמה על הצוואר ותהיה גם גדולה וארוכה יותר מאשר ה-FZ1000. משקלה הוא 843 גרם ומרגישים אותה היטב בתליית צוואר ולכן אנו ממליצים לרוכשים להצטייד ברצועה רחבה ונוחה. אנו נרתענו מלזרוק אותה בתיק הצד שלנו וכאשר לקחנו אותה לשטח לצילומים בחרנו בתיק יחסית גדול שיוכל להכיל אותה בנוחות.

לא הופתענו מכך שהעדשה בולטת ואף נשלפת מעט קדימה בעת הפעלת המצלמה, אך כן הופתענו מהעינית שבולטת כשני ס"מ החוצה. זוהי בליטה גדולה יותר משמעותית ממצלמות DSLR דומות ואנו מניחים כי מדובר בניסיון להקטין את גוף המצלמה עצמו. העדשה מצופה מתכת, כולל טבעת הזום/פוקוס ואילו גוף המצלמה עשוי פלסטיק ומרביתו מכוסה בגומי מחוספס לשיפור האחיזה, בנוסף לגריפ המעולה.

Panasonic FZ1000

ל-FZ1000 חוגות רבות ומגוון רחב של כפתורים ומתגים הפרוסים על גוף המצלמה, כאשר מרבית הכפתורים נוקשים מעט ללחיצה והיינו שמחים לו הם היו נוחים ושקועים יותר. בפאנל העליון של המצלמה נמצאות שתי חוגות כאשר זו משמאל לפלאש בוררת בין צילום רציף, צילום מתפרץ, צילום Bracketing, צילום עם טיימר וצילום במרווחי זמן. זו מימין לפלאש מאפשרת לבחור במצב צילום כאשר ניתן להגדיר שלושה מצבי צילום מותאמים אישית, וכמובן לבחור במצבי הצילום ידניים ולשלוט על הצמצם, מהירות התריס או שניהם ביחד. קיים גם מצב צילום iA, מצב צילום אוטומטי לגמרי ששולט גם על מידת הרגישות לאור (מצב P מכוון אוטומטית את מהירות התריס ומפתח הצמצם, אך לא מכוון את מידת הרגישות), מצב SCN שמכוון את המצלמה בהתאם לסוג התמונה (פורטרט, צילום לילה, צילום נוף ועוד) ומצב אפקטים המאפשר למשתמשים להפיק תמונות עם אלמנטים גרפיים יצירתיים במיוחד מבלי שיצטרכו לעבור בתוכנה לעריכת תמונות.

מלבד החוגות הפאנל העליון מכיל עוד ארבעה כפתורים כאשר שניים מהם הם כפתורים Fn הניתנים להגדרת המשתמש וכפתור הקלטת וידאו. על העדשה עצמה טבעת אימתנית מחורצת עשויה מתכת, וניתן לבחור האם הטבעת תשמש לזום או לפוקוס ע"י מתג הנמצא בצד שמאל של העדשה. מתחת למתג הנ"ל נמצא מתג נוסף המפעיל ומכבה את מנגנון הייצוב האופטי. השליטה בזום ובפוקוס היא אלקטרוניות לחלוטין, ומצאנו זאת מעט מתסכל בהשוואה לשימוש בעדשות DSLR. טבעות זום וטבעות פוקוס ידניות מאפשרות מעבר מהיר מאוד מהקצה הרחוק לקצה הקרוב של העדשה והיעדרן ב-FZ1000 גורם לתפעול איטי יותר של המצלמה מזה של כל מצלמת DSLR.

Panasonic FZ1000

בפאנל האחורי נמצאים שלל כפתורים וחוגות אשר נועדו לצמצם את השיטוט בתפריטים השונים ולהפוך את חווית הצילום למהירה ופשוטה יותר. הדבר נוח בעיקר בשימוש במסך לצילום, מכיוון שבעת השימוש בעינית חשנו כי הכפתורים קרובים ודומים מדי אחר לשני ולעתים הדבר יצר בלבול בתפעול המצלמה. מנגנון המיקוד העוקב עובד בצורה לא רעה בכלל כשניסינו לצלם ציפורים בתעופה.

המסך המפרקי של ה-FZ1000 הוא אחד המוצלחים שבדקנו, הוא נראה מצוין באור יום והוא מספק אינדיקציה טובה מאוד כיצד יראו התמונות מאוחר יותר על מסך המחשב. למסך רזולוציה של 921,000 פיקסלים ולעינית 2,359,000 פיקסלים וגם היא צבעונית, בהירה ומכסה קרוב ל-100% משדה הראיה. יהיו משתמשים שיצרו על כך ש-Panasonic לא ציידו אותו במנגנון מגע אך לטעמנו מדובר בפיצ'ר מיותר שכנראה היה עולה בזמן סוללה ובמשקל נוסף.

למצלמה ארבעה חיבורים הכוללים חיבור לשלט, יציאת miniHDMI, יציאת USB ייחודית של Panasonic וכן כניסת אודיו המיועדת למיקרופון. ב-FZ1000 תוכלו להשתמש בכרטיסי זיכרון מסוג SD, SDHC ו-SDXC.

רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
מדד המצביע על רגישות חיישן התמונה לאור. ככל שהמדד גבוה יותר, כך המצלמה תוכל לצלם תמונות בתאורה נמוכה יותר, אולם החיסרון של מדדים גבוהים הוא בכך שחיישן התמונה מייצר "רעש" (פגיעה באיכות התמונה). בכל מצלמה דיגטלית יש מספר דרגות ISO שנעים במידות 50, 100, 200, 400, 800, 1600 ואף יותר. למשתמש הממוצע יספיק טווח של 100 עד 400.  בכל המצלמות הקומפקטיות המצלמה קובעת בעצמה את הרגישות הרצויה בהתאם לתנאי הצילום (Auto), ובמצלמות המתקדמות יותר וכן במצלמות חצי מקצועיות ומקצועיות ניתן לשלוט ברגישות באופן ידני.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
בכל המצלמות קיים חיבור USB למחשב ובמצלמות מתקדמות ומקצועיות קיים חיבור FireWire בעל קצב העברת נתונים מהיר יותר. בחלק מהמצלמות קיים חיבור AV המיועד להעברת וידיאו ושמע לטלוויזיה, ויש מצלמות עם חיבור ישיר למדפסת בשם PictBridge.
חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

זוהי אחת המצלמות המהירות ביותר שבדקנו והיא מרשימה ביותר בכל פרמטר שנבדק. זמן ההדלקה שלה עומד על 1.5 שניות והזמן החולף בין חשיפה לחשיפה הוא כה מזערי, שבאמצעים העומדים לרשותנו לא יכולנו למדוד אותו. בעת שימוש בפלאש חולפת פחות משניה בין חשיפה לחשיפה ונראה שה-FZ1000 מסוגלת ללכוד את הרגע המכריע בכל סיטואציה.

בעת צילום רציף המצלמה חושפת בקצב של 12 פריימים לשנייה בעת צילום קבצי JPEG. בצילום קבצי RAW המצלמה שומרת על קצב הצילום הזה, אך היות ומדובר בקבצים כבדים בהרבה מקבצי JPEG הכתיבה לכרטיס עלולה להשבית את המצלמה. אנחנו השתמשנו בכרטיס Class 10 במהירות 48 Mb/sec ולאחר 12 חשיפות היינו צריכים להמתין כ-5 שניות עד שיכולנו לצלם שוב או לעבור למצב צפייה. אלו מכם שחייבים צילום רציף ב-RAW יאלצו לרכוש כרטיס מהיר יותר על מנת לשמור על רצף עבודה סביר.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Panasonic מצהירה על 360 חשיפות לכל מחזור טעינה ולאחר מספר ניסיונות ראינו כי ההצהרה הזו מדויקת. בעת שימוש בפלאש ווידאו כמות החשיפות אף הייתה נמוכה יותר, והמצלמה הפיקה כ-300 תמונות טרם שבקה. בהשוואה למצלמות DSLR זהו הספק שאינו מרשים במיוחד ולרוכשי המצלמה, ובמיוחד לאלו המייעדים אותה לטיולים, אנו ממליצים על רכישת סוללה נוספת.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות יורוקום, היבואן הרשמי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply