חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמת וידאו JVC Everio GZ-HM1
סוג: מצלמה ביתית
תמיכה ב-HD: Full HD
מדיית הקלטת וידאו: זיכרון פלאש פנימי...
זום אופטי: 20 x
זום דיגיטלי: 200 x
פורמט מדיות הקלטה: זיכרון פנימי, SDHC...
מדיית הקלטת סטילס: זכרון פלאש פנימי...
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמת וידאו JVC Everio GZ-HM1

גד גניר | 16.05.2011
הטוב
  • איכות צילום מעולה
  • אפשרויות שליטה ידנית
  • מנגנון זיהוי פנים וייצוב תמונה אפקטיביים
  • נפח אחסון נדיב ואפשרות הרחבה
  • מכסה עדשה אוטומטי
  • פלאש קסנון יעיל לצילומי סטילס
  • איכות הקלטת שמע טובה
  • ערכה מאובזרת
הרע
  • פס-המגע לניווט בתפריט לא ממש נוח
  • מסך לא חד ובהיר מספיק
  • בליטת הסוללה מפריעה לאחיזה
בשורה התחתונה

GZ-HM1 היא מצלמת-הוידיאו הטובה ביותר של JVC שיצא לנו לבדוק עד היום. עם זאת, מחירה כיום בשוק גבוה מדי מכדי שתוכל להיות אטרקטיבית מספיק עבור הקהל הרחב. למי שמוכן לשלם את תוספת התשלום עבור אפשרויות שליטה ידנית מגוונות, נפח אחסון ענק וכמובן איכות צילום וידיאו מעולה, HM1 תהיה בחירה מצוינת.

הקדמה

בקטלוג מצלמות הוידיאו הביתיות של JVC לשנת 2010, ה-GZ-HM1  היא ללא ספק המצלמה המתקדמת ביותר. מצלמה זו, המשתייכת לסדרת EVERIO של החברה, מציגה מפרט טכני מרשים הדומה מאוד למפרט המצלמה אותה היא מחליפה, ה-GZHM400. ההבדלים העיקריים בין הדגמים הם חיישן CMOS חדש בעל תאורה אחורית, נפח אחסון כפול בגודלו, 64GB זיכרון פלאש פנימי וצבע חדש – כסוף.

מעבר לכך, המפרטים די דומים: היא מציעה צילום ברזולוציית  Full HDבפורמט AVCHD ובקצב של 24 פריימים בשניה, פלאש קסנון לתמונות סטילס, צמצם ברוחבf/2.8  - f/4.5, זום 10X, אפשרות הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס SD ואפשרויות שליטה ידניות על רוחב פתיחת הצמצם, מהירות התריס, פיצוי חשיפה ועוד.

מנגנון המווסת את כמות האור המגיעה לחיישן התמונה. (ראו מהירות צמצם, מפתח צמצם)
מנגנון המווסת את כמות האור המגיעה לחיישן התמונה. (ראו מהירות צמצם, מפתח צמצם)

איכות הצילום והקול

(45% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

לאור ההתנסויות הקודמות שלנו עם מצלמות וידיאו מבית JVC, רף הציפיות שלנו לגבי איכות הצילום היה גבוה מאוד, ושמחנו לראות ש-JVC לא אכזבה גם הפעם. בחנו את המצלמה במגוון מצבי צילום-אור יום, צילום בתוך חדר בתנאי תאורה חלשים יותר, וצילום לילה.

בצילום באור יום גווני הצבע חיים, אך לא מוגזמים, ונראים מאוד ריאליסטיים. התמונה חדה מאוד, והתנועה חלקה. ה- HM1 מצוידת במנגנון ייצוב תמונה מצוין שניתן ממש לראות את אופן פעולתו, כאשר מסתכלים ישירות על עדשת המצלמה. הודות למנגנון זה, התמונה נשארת יחסית יציבה וחדה, ולא רועדת משך רוב זמן הצילום. מהירות המיקוד גבוהה אף היא, ותורמת לאיכות התמונה המצוינת. שמחנו לראות שמנגנון זיהוי הפנים כאן  עושה את עבודתו מעולה. על מנת לאתגר במיוחד את מנגנון זיהוי הפנים, צילמנו אדם, כשמאחוריו תריס פתוח בצהרי היום. המצלמה טיפלה מצוין בפניו, האירה אותם כראוי, ולמרות שהרקע נראה לבן, בוהק ושרוף, הפנים עצמן נשארו מוארות בצורה מאוזנת כפי שציפינו. אפילו בצילום בחוץ, ביום שטוף שמש עם תאורה אחורית חזקה, קיבלנו תוצאות מצוינות ופני המצולם נשארו ברורים ומוארים טוב.

בצילום בתאורה חלשה יותר, הצבעים הפכו לפחות חיים וקצת דהויים. לא מדובר במשהו שפוגע באופן משמעותי באיכות הצילום, אבל כאשר השווינו תמונות שצולמו בחוץ לכאלו שצולמו בתוך חדר שאינו מואר כראוי, הבחנו הבדלים ניכרים. בצילומי לילה הביצועים היו טובים ביחס לציפיות: הצבעים טובים ומהירות המיקוד טובה. בכל זאת יש לציין שלא הרגשנו בשיפור משמעותי באיכות ביחס למצלמות אחרות של JVC שבדקנו לאחרונה, למרות שזו מצוידת בחיישן בעל תאורה אחורית שאמור לספק תוצאות טובות יותר בלילה.

צילומי הסטילס שהפיקה ה- JVC GZ-HM1 היו מוצלחים מאוד ברוב הזמן. החדות היתה מצוינת במרבית הצילומים, למעט כאלו שצולמו בתנאי תאורה קשים באמת. פלאש הקסנון הפתיע לטובה; הוא לא שרף את פני המצולמים ולא עיוות את גווני הצבע בתמונה. עם זאת, בצילום בתנאי תאורה קשים יותר, ללא פלאש, נתקלנו לא מעט בתמונות מטושטשות ומרוחות.

לצערנו, הצד הרחב של העדשה אינו רחב מספיק ועומד על 6.7 מ"מ, או 38 מ"מ במונחים של עדשות 35 מ"מ. יש לזכור עם זאת שזהו נתון סטנדרטי למדי בקרב מצלמות וידיאו מסוג זה.

HM1 מצוידת בזוג מיקרופונים סטריאופוניים, ועל מסך המצלמה קיים חיווי שמציג את עוצמת השמע המוקלטת בכל אחד מהמיקרופונים בנפרד. בסרטים שצילמנו פס-הקול היה חזק ואיכותי מאוד.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

JVC GZ-HM1, על 485 הגרם שהיא שוקלת, גדולה וכבדה יותר מרוב המצלמות הביתיות שיצא לנו לפגוש. עם זאת, היא אינה ענקית, והיא נוחה מאוד לאחיזה ביד. JVC שילבה כאן בתבונה רצועת יד עבה ומרופדת, שמאפשרת אחיזה נוחה בהרבה מאשר במצלמות אחרות שלה.

JVC GZ-HM1
המצלמה גדולה וכבדה ביחס לדגמים ביתיים, אך היא אינה ענקית והיא נוחה מאוד לאחיזה ביד. JVC שילבה כאן בתבונה רצועת יד עבה ומרופדת, שמאפשרת אחיזה נוחה

לחצן הזום הוא מהנוחים בהם נתקנו – הוא גדול פיזית, ממוקם במקום נוח ומדויק מאוד בפעולתו. מאחוריו נמצא כפתור צילום תמונות הסטילס, שעובד גם בזמן שהמצלמה מוגדרת על מצב צילום וידיאו, ואף תוך כדי צילום וידאו עצמו. עוד למעלה נמצאת דלת קטנה המסתירה תבריג אליו ניתן לחבר מתאם Shoe (מצורף למצלמה) על מנת לחבר למצלמה מיקרופון חיצוני או תאורה. בחלקה האחורי של המצלמה נמצאת הסוללה. לצערנו גם כאן הסוללה בולטת החוצה מגוף המצלמה ולוחצת על שורש האגודל בצורה שאינה נוחה לאורך זמן.

המסך, בגודל 2.8 אינטש וברזולוציה של 207 אלף פיקסלים, לא מציג חידושים מסעירים על פני מסכים של מצלמות פשוטות יותר מבית JVC. זהו מסך בהיר יחסית, אך הוא מתקשה בהתמודדות עם אור שמש, וכבר ראינו מסכים חדים וברורים ממנו אצל יצרניות אחרות.

תפריטי המצלמה פשוטים וברורים, אבל הניווט בהם לא אופטימלי באשמת ממשק ה-Laser Touch. מדובר בפס-מגע לצד המסך שניתן לגלול באמצעותו את התפריטים; ממשק זה אינו מדויק מספיק ולכן לא נוח במיוחד לשימוש, ולמעט מראה עתידני משהו, הוא לא תורם לנוחות השימוש במצלמה. מתחת למסך קיימים ארבעה לחצני מגע לשליטה נוספת על האפשרויות השונות בתפריטים.

בניגוד למצלמות פשוטות יותר של JVC, ניתן לשלוט כאן על רוחב הצמצם ועל מהירות התריס באמצעות שני כפתורים בחלק העליון, ובשימוש בגלגלת ייעודית ליד העדשה. בנוסף, קיים כאן לחצן שניתן להגדיר את תפקידו בהתאם לרצוננו. באמצעות הגלגלת ניתן לשלוט גם על פיצוי חשיפה ועל הפוקוס באופן ידני.

JVC GZ-HM1
המסך בהיר יחסית, אך מתקשה בהתמודדות עם אור שמש וחדותו בינונית. לצידו נמצא פס מגע שמשמש לניווט בתפריטים. ממשק זה אינו מדויק מספיק ולכן לא נוח במיוחד לשימוש

המסך המפרקי מסתיר מאחוריו, כשהוא סגור, סט מקשים הכולל כפתור למעבר בין מצב צילום תמונות סטילס לוידיאו, כפתור לצפייה בסרטים ותמונות שצולמו, דלת המסתירה את החריץ להרחבת זיכרון, ארבעה לחצנים לשליטה על העברת הסרטים למחשב ושקע Mini-USB לחיבור הכבל למחשב.


כמו במצלמות אחרות של JVC, גם כאן קיים כיסוי עדשה שנפתח ונסגר אוטומטית עם הפעלה וכיבוי המצלמה. זהו סידור נוח ששומר על העדשה נקייה וחוסך מאמץ יותר מכל סידור אחר.

נפח האחסון של ה- HM1 נדיב מאוד: 64GB של זיכרון פלאש מובנה. תיאורטית, על מנת למלא את כל נפח הצילום הזה, תוכלו לצלם במשך כמעט 6 שעות באיכות הצילום הגבוהה ביותר. למי שזה לא מספיק, ניתן להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס זיכרון מסוג SDHC. כדי לצלם באיכות הצילום הגבוהה ביותר, מומלץ לבחור בכרטיס במהירות גבוהה יחסית. הקבצים עצמם נשמרים כקובצי MTS, בפורמט AVCHD.

ערכת המצלמה כוללת סוללת ליתיום נטענת (בדגם  BN-VF815U), שלט רחוק, מתאם Shoe, מטען ביתי, כבלי USB, AV ו-Component, תקליטור עם תוכנת סנכרון למחשב וספרי הדרכה. השלט המסופק אמנם נוח לשימוש, אבל טווח הקליטה של צר יחסית ומחייב קו-ראייה ישיר בין המצלמה לשלט.

לכל מצלמת וידיאו יש מיקרופון פנימי המקליט שמע באיכות סבירה. בחלק מהדגמים יש תושבת לחיבור מיקרופון מתקדם לקבלת שמע איכותי יותר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. הרזולוציה נמדדת במספר הפקסלים שלה המסודרים לאורך ולרוחב התמונה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
מנגנון המווסת את כמות האור המגיעה לחיישן התמונה. (ראו מהירות צמצם, מפתח צמצם)

סוללה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הסוללה המסופקת יחד עם המצלמה היא בקיבולת של 1460mAh. זמן הצילום עליו מצהירה JVC באמצעות סוללה זו עומד על שעתיים ו-25 דקות.

אצלנו, בשימוש ממוצע שכלל גם צילום תמונות סטילס, צפייה בסרטים ושימוש בזום האופטי, הסוללה הספיקה לצילום של כשעה וחצי – זמן פעולה סטנדרטי. טעינת הסוללה במלואה נמשכת כשעתיים ו-40 דקות.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

צבעה הכסף של ה- GZ-HM1 מטעה קצת, אבל לא מדובר במתכת – המצלמה עשויה רובה ככולה מפלסטיק. בסך הכל הפלסטיקה איכותית למדי, צירי המסך עמידים והדלתות השונות המכסות את החיבורים על המצלמה נראות אמינות. עם זאת, ביחידה שבדקנו נתקלנו בסדק זעיר בבליטת הפלאש בצד העדשה –  מה שמעלה שאלות לגבי עמידותה. כונן הפלאש הפנימי מוסיף למצלמה הזו נקודות זכות, והמידע שעליה ללא ספק עמיד יותר בפני טלטולים מאשר במצלמות בעלות כונן קשיח פנימי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply