חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi Mi A3 64GB 4GB RAM שיאומי
מותג: Xiaomi
גודל מסך: 6.09 אינטש
טווח מחירים: 250 - 500 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2019
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
חני 28.12.19
shlomi 26.05.20
אלון 14.03.20
חיים 08.01.20
david 08.12.19
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi A3 64GB 4GB RAM שיאומי

הטוב
  • חיי סוללה מוצלחים
  • מערכת הפעלה נקייה
  • ביצועים בשימוש שוטף
  • נוח לשימוש ביד אחת
  • פאנל מסך AMOLED
הרע
  • גב חלק
  • מערך צילום פושר
  • מסך ברזולוציה נמוכה
  • ממשק שלא מתאים לכל אחד
בשורה התחתונה
ה-Mi A3 הוא עוד מכשיר של שיאומי המהווה תמורה מעולה למחיר, רק שהפעם, מדובר על מכשיר עם ממשק One של אנדרואיד, כמו שניתן לקבל במכשירי הפיקסל האיכותיים. עם סוללה שמחזיקה כמעט לנצח, מערך צילום סביר וגודל מסך שמתאים כמו כפפה ליד, מתקבל פה מכשיר טוב שמיועד למשתמשים שמאסו בממשקים המסובכים של היצרניות השונות. מנגד, הוא מתחרה באחיו לקונצרן הסיני, המציעים לעיתים חבילה משתלמת יותר.
Mi A3 64GB 4GB RAM
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 429 ₪
מחיר סופי: 429 ₪
מחיר סופי: 469 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-3 חנויות>>
הקדמה

מכשירי ה-One של גוגל, מהווים חלופה מוזלת למכשירי הפיקסל של החברה. כמו כן, בהיעדר יבוא סדיר של מכשירי הפיקסל לארץ, סדרת ה-A של שיאומי מציעה למשתמשים מכשירים בעלי ממשק נקי – "אנדרואיד טהור" בשפה המקצועית. אלו, חפים מכל אזכור לתוספות של היצרנית, מקבלים את עדכוני הגרסה ישירות מגוגל, ומבטיחים שיהיו עדכניים גם בעוד מספר שנים. ה-Mi A3 הוא הדגם החדש בסדרה, הכולל מסך בגודל 6.01 אינץ', מעבד SD665, ארבעה גיגה זיכרון, שטח אחסון של 64 גיגה וסוללה בקיבולת אימתנית של 4,030mAh. המכשיר נמכר בטווח המחירים של אלף ש"ח, פלוס מינוס בהתאם ליבואן. כמו כן, הוא מוצע במחירים מוזלים גם באתרי המסחר הסיניים. 



 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

תודה להמילטון היבואן הרשמי של שיאומי על השאלת המכשיר לסקירה.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

האפרכסת ב-Mi A3 כמעט בלתי נראית, כמו שהורגלנו לראות בשאר מכשירי שיאומי. היא נמצאת ממש בסמוך למסגרת, ובפעמים הראשונות נדרשנו לכוון את הטלפון, כך שהיא תתאים לאוזן. האיכות שלה בסדר גמור, ולא נתקלנו בשום בעיות בשיחות הטלפון.


רמקול המכשיר מציע חווית אודיו סבירה – טובה לשיחות, פחות למסיבת יוטיוב רועשת. האיכות בסיסית, וב-100% עוצמה, השמע אומנם חזק אך מתכתי. שמחנו לפגוש את שקע ה-3.5מ"מ, שחשבנו שכבר לא נראה במכשיר שנולד באמצע שנת 2019. בולטים בהיעדרם רשמקול או נגן MP3, אך את אלו ניתן להוריד. את הרדיו ה-FM המובנה אהבנו.

Xiaomi Mi A3: טהור וזול

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

עם מסך בגודל 6.01 אינץ', ה-Mi A3 הוא בעל גודל מסך מהקטנים שניתן למצוא היום. גודל מסך זה מוכיח כי אין צורך במסכים ענקיים בטלפונים – המכשיר יושב בדיוק ביד, וניתן להגיע עם האצבע לכל אזור המסך – כולל הורדת הוילון מלמעלה למטה, בלי לעשות תעלולים עם היד. גם מידותיו – 153.5 מ"מ לאורך ו-72 מ"מ לרוחב, תורמים לעניין. כמו כן, המסך משאיר סנטר רחב יחסית בחלק התחתון של המכשיר, וגם שוליו אינם מהדקיקים שפגשנו, אך כאמור, הוא נוח ויושב טוב ביד.


מתחת לאותו מסך, נמצא חיישן טביעות אצבע, שהפך בשנה האחרונה לפיצ'ר החדש שכולם רוצים לאמץ. לצערנו, במקרה של ה-Mi A3, הוא מזכיר מאד את החוויה שהייתה לנו עם ה-A70 ודומיו. החיישן איטי מאד, מפספס לחיצות, ודרושה לחיצה הגונה וארוכה כדי לפתוח את המסך. דווקא משיאומי, שחיישני טביעות האצבע שלה היו מהמעולים בשוק, ציפינו ליותר. עדיף היה לשלב חיישן רגיל בגב המכשיר, ולוותר על פיצ'ר בוסרי.

על אף שאחיו כמו ה-Mi 9t ודומיו נטשו במהרה את עיצוב המגרעת ועברו למופע פירוטכניקה של מצלמות נשלפות או מתהפכות כמו ב-A80 של סמסונג, כאן ניתן לקבל את המגרעת בצורת טיפה, שעדיין נראית מעט חדשנית. רוח העיצוב לא עוצרת במגרעת, ומספיק להפוך את הטלפון, כדי להתרשם עוד יותר.

Xiaomi Mi A3: טהור וזול

הגב הצבע בכחול ("לא סתם כחול" לדברי היצרנית) מהפנט, יפיפייה ומיוחד. הפסים הצבעוניים שנוצרים משבירת האור, רק משגעים יותר בתאורה חזקה. שתי יריעות הזכוכית הן מסדרת גורילה 5, והמסגרת המתכתית השמנמנה, נאה. המכשיר משדר אלגנטיות, גם במחיר של רבע ממכשירי הדגל המוכרים.

מערכת ההפעלה, היא הסיבה האמיתית שה-Mi A3 יצא לאור. זוהי מערכת Android One המוצעת במכשירי הפיקסל והנקסוס (זצ"ל) של גוגל, ובעיקר, אין בה: אין תוספות של שיאומי כמו מערכת לסריקת אפליקציות, אבטחה ושאר ירקות, אין אפשרות לחשבונות כפולים בוואטסאפ או במסנג'ר, אין אפליקציות מובנות לגלריה, להודעות, לשעון, לדפדפן, למייל ארגוני, אין ווידג'טים מיוחדים ואין סידור בתיקיות לאפליקציות.

מה כן יש? מערכת זריזה ביותר, שמצליחה גם עם 4 גיגה זיכרון RAM, לעבוד כשורה, ברוב המוחלט של השימושים. ה-Mi A3 זריז מרגע ההדלקה, וניכר כי המערכת 'הקלה' של אנדרואיד עושה חסד כאשר מדובר על מכשירים זולים, בעלי כושר עיבוד מוגבל.

היישומים של גוגל, שמגיעים כתוספת במכשירים אחרים, מקבלים את הבמה במכשיר הזה. כל אפליקציה מוזנקת בשנייה, וניכר כי הן עובדות בסינרגיה מושלמת עם המערכת.

Xiaomi Mi A3: טהור וזול

עם זאת, לא לכולם צפויה להיות החוויה כנעימה או כנסבלת. מי שעובר למכשיר זה, אחרי שהשתמש במכשירי LG, סמסונג או אפילו שיאומי עצמה, עלול לא למצוא את עצמו מתוסכל או מבולבל בחלק מהפעמים.

כך לדוגמה, סגירת האפליקציות בבת אחת, מצריכה משיכה של כל האפליקציות לצד שמאל, ואז לחיצה על "ניקוי הכל", ועד שתגיעו לכך, כנראה שתלחצו על כפתור הבית מה שיוביל אתכם לדף האפליקציות או למנוע החיפוש של גוגל. גם פתיחת דף האפליקציות מצריך משיכה של האצבע מלמטה עד למעלה, כי אם תעצרו באמצע, תגיעו רק לקיצור דרך לאפליקציות האחרונות. כל נושא השליטה בכפתורים מצריך זמן לימוד קצר.

מעבד הסנאפדרגון 665 (8 ליבות, 4 מהן בתדר 2.0Ghz, והיתר ב-1.8, מעבד גרפי 610 של אדרנו) מזכיר כי מדובר על מכשיר המיועד לשוק הביניים, והוא פועל בצורה טובה ומספקת. לא נרשמו תקיעות מרובות, למעט קושי בריענון באפליקציות כמו "כלכליסט" ו-"FlightRadar24" הכבדה.

בביצועים שוטפים והזנקת אפליקציות כמו וואטסאפ, אינסטגרם, פייסבוק ו-Waze, שאלו האפליקציות שחוגגות בכל מכשיר – דגל או בסיסי, הייתה מהירה וטובה מאד. גם מעבר בין אפליקציות פתוחות, למרות זיכרון הפעלה בסיסי, הייתה מספקת, ולא נרשמו סגירות של תוכנות. ככל הנראה, המערכת הנקייה יודעת להסתדר גם בלי משאבי על ו-12 גיגה זיכרון RAM. עם משחקים כבדים, המכשיר פחות הסתדר, והציג איטיות מוחשית, תוך חימום הגב.

במבחן אנטוטו, המכשיר קיבל 140,678 נקודות.

Xiaomi Mi A3: טהור וזול


הפשרה הגדולה שנעשתה מבחינת החומרה היא ללא ספק המסך. רזולוציה של 720X1560 פיקסלים (רק 286 פיקסלים פר אינץ') היא נמוכה כיום בכל קנה מידה, והמזל הוא שפאנל המסך איכותי, כך שהחיסרון התהומי הזה לא נראה לעין בצורה מיידית.

ועדיין, הצבעים בוהקים וטובים, ורק בהקלדת טקסט או קריאה של אחד כזה, ניתן לראות כי המסך משווע לעוד פיקסלים. בנוסף, המסך סובל מבהירות נמוכה בכל מצב, כך שגם כשהיינו בתוך הבית, בהירות המסך הייתה על 90%. אור השמש הקשה מאד על המסך, וגם כאשר הוא היה על 100%, היה קשה להשתמש במכשיר.

יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

מערך הצילום המשולש של ה-Mi A3 מציע עדשה ראשית עם 48 מגה פיקסל, מנגנון PDAF ו-F1.8, עדשה סופר רחבה עם 8 מגה פיקסל ו-F2.2, וחיישן עומק עם 2 מגה פיקסל ו-F2.4. לכל אלה הוסיפו בשיאומי מגנון AI לזיהוי סצנות, פלאש יחיד, אך לאף אחת מהעדשות אין מייצב כלשהו. בגזרת הוידאו, ה-Mi A3 יסריט עבורכם סרטוני 4K ב-30fps.


כפי שהורגלנו משאר מצלמות שיאומי, לפני הצילום הראשון יש לבטל את סימן המים, המופיע כברירת מחדל. נסכם זאת כבר בהתחלה – אין שום צורך להשתמש בפונקציית ה-48 מגה פיקסל – זוהי מצלמת 12 מגה פיקסל שפשוט מאחדת כל 4 פיקסלים לפיקסל אחד, והתמונות המופקות הן ביחס של 4:3, פחות מתאים לטעמנו למסכים רחבים.

Xiaomi Mi A3: טהור וזול

עדשה ראשית

Xiaomi Mi A3: טהור וזול

עדשה רחבה

Xiaomi Mi A3: טהור וזול

עדשת "עומק"

Xiaomi Mi A3: טהור וזול


עם זאת, העדשה הראשית, טובה בהחלט. בתנאי תאורה חזקים, התוצאות מפורטות, עשירות וברורות. גם הטווח הדינמי, בעזרתו של ה-HDR המובנה, טובות ומתקבלות על הדעת בהחלט. הפוקוס מתביית על המטרה במהירות, ומסייע בהפקת תמונות בעלות חדות ואפקט עומק טוב.

מעבר לעדשה הרחבה, מייצר אפקט "עין הדג" בצורה מובחנת, והתמונות לא תמיד שמישות – אך הדבר תלוי בסצנה שאותה מצלמים. בכל אופן, העדשה הזו חייבת אור חזק, כי בשאר תנאי התאורה היא מפספסת ומורחת תמונות. כמו כן, שמנו לב כי בחלק מהתמונות, נוצר רווית יתר, והתמונה שהתקבלה יצאה בהירה מדי. חיישן העומק, שנראה באפליקציית המצלמה כאילו מדובר על עדשת זום, מייצר תמונות דיוקן בצורה טובה, והוא מצליח ברוב הפעמים לטשטש את הרקע.  

Xiaomi Mi A3: טהור וזול


Xiaomi Mi A3: טהור וזול


מעבר לצילומי ערב, או כניסה לתוך הבית או למסעדה, מוריד את איכות התמונות לרמה נמוכה ביותר. היעדרו של מייצב תמונה, יחד עם מפתח צמצם לא מרשים, גורמים לירידה באיכות התמונות שצולמו בשעות הערב והלילה – אין פוקוס, יש מריחות צבעים, והתמונה בעיקר לא ברורה ואיכותית. זה אולי מספיק לשיתוף בוואטסאפ או בסטורי, אך בטח שלא לצפייה במחשב או על מסך גדול.

אפליקציית המצלמה של ה-Mi A3 איטית להחריד, ונדרשת כשנייה וחצי לעיבוד בין צילום לצילום, ולעיתים אף יותר. גם מעבר בין העדשות איטי, מה שמפריע במיוחד כאשר רוצים לצלם ספורט או תנועה מהירה. מנגד, היא עשירה באפקטים ובאפשרויות שונות. זיהוי המצבים ב-AI עבד בצורה נחמדה, אך לא שמנו לשיפור כלשהו באיכות התמונות.

Xiaomi Mi A3: טהור וזול


Xiaomi Mi A3: טהור וזול


Xiaomi Mi A3: טהור וזול


Xiaomi Mi A3: טהור וזול


הוידאו המתקבל ב-Mi A3 משוקשק, מנוער וגורם לכאבי ראש. איכותו אולי טובה, אך חייבים להשתמש בחצובה או במייצב כדי לקבל סרטון שניתן לצפות בו בצורה מרגיעה.

מצלמת הסלפי, עם 32 מגה פיקסל, מציעה איכות טובה ביחס למחיר של המכשיר. ניתן לבצע בה עריכות, אפקטים (מצב יופי המוכר) ואפילו אופציה לטשטוש הרקע, שעובד בצורה נחמדה, כולל זיהוי הפנים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מדף הנתונים של ה-Mi A3 ניתן לשער כי חיי הסוללה יהיו טובים. בפועל, חיי הסוללה עוד יותר טובים ממה שאפשר לצפות. זהו אחד מהמכשירים עם חיי הסוללה הטובים ביותר שנתקלנו בהם. עם קיבולת גדולה של 4,030mAh, מעבד חדש אך לא עוצמתי, מסך AMOLED עם בהירות ורזולוציה נמוכה ומערכת הפעלה קלה, כל אלה תורמים להשגת חיי סוללה מנצחים, שקשה למצוא גם במכשירים החוצים את רף ה-4,000 שקל.


Xiaomi Mi A3: טהור וזול


בשימוש רגיל ולא מסיבי מאד, ניתן להשיג בקלות חיי סוללה של יום וחצי או יומיים, תלוי בבהירות המסך ובזמן שהוא דלוק. לצורך הדוגמה רק נגיד, שניווט ב-Waze במשך שעה וחצי, הוריד את אחוזי הסוללה מ-100% ל-90% בלבד, כאשר הבהירות הייתה על 85%. זמן המסך במהלך הסקירה (בעיקר וואטסאפ, אינסטגרם, פייסבוק, מיילים ושיחות פה ושם) עמד על כמעט 7 שעות, והוא נכבה רק אחרי בערב של היום השני שלאחר הטעינה.

גם טעינת הסוללה הענקית, מתבצעת במהירות, הודות לתמיכה בתקן QC3 ומטען 18W עם חיבור Type-C (תודה לאל). טעינה מלאה אורכת בערך שעה ו-45 דק', נתון טוב ביחס לקיבולת הסוללה, ולתג המחיר שבו ה-Mi A3 נמכר. חסרה רק טעינה אלחוטית שגם ככה לטעמנו פחות שימושית, כי אי אפשר להשתמש בנוחות במכשיר בזמן העגינה.

Xiaomi Mi A3: טהור וזול

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

כמו שאר אחיו החדשים לבית שיאומי, ה-Mi A3 לא מחדש בשום צורה בכל הנוגע לעמידות. זהו אותו מבנה סנדוויץ' של זכוכיות גורילה 5 עם מסגרת מתכתית, אך הגב חלק באופן מלחיץ, וישר הלבשנו אותו בכיסוי המצורף לאריזה. מבחינת עמידות למים – אין כזו.


Xiaomi Mi A3: טהור וזול


במהלך הסקירה, לא נרשמו שריטות או מכות כלשהן, בין היתר עקב השימוש בכיסוי שמגיע בערכה. עם זאת, מערך המצלמות נשאר פגיע, עם או בלי הכיסוי, וחשוב לשים לב שהזכוכית שלהן לא נשרטת עם הזמן.


תודה להמילטון היבואן הרשמי של שיאומי על השאלת המכשיר לסקירה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply