חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול Sonos ONE G2
מותג: Sonos
תאריך כניסה לאתר: 6/2019
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
nivmic29 04.08.20
ffadi14 05.05.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול Sonos ONE G2

הטוב
  • תמיכה בשירותי הזרמת מוזיקה
  • תמיכה בעוזרות קוליות
  • עוצמת שמע חזקה
  • באסים מעולים
  • עיצוב אלגנטי
הרע
  • הגדרת עוזרות קוליות מצריכה מדריך מיוחד
  • לא פועל כרמקול BT רגיל
  • תהליך צימוד מסורבל
בשורה התחתונה
ה-(Sonos One Gen 2) מיועד להתחרות ברמקולים החכמים של גוגל ואמזון, אך הוא לא מציג שיפור משמעותי אחד מהדור הראשון שלו. איכות השמע טובה והבאסים רועמים, ישנן תחנות רדיו מכל העולם, וגם תמיכה בשירותי הזרמת מוזיקה מקוונת. באופן רשמי, העוזרות הקוליות לא עובדות בישראל, אך אם ממש תתאמצו תוכלו להפעיל אותן, כך שאם אתם חברים טובים של אלכסה או Google Assistant, לא תיאלצו להיפרד.
ONE G2
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 867 ₪
מחיר סופי: 870 ₪
מחיר סופי: 879 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-3 חנויות>>
הקדמה
יצרנית הסאונד SONOS, המוכרת פחות בישראל, מתמחה בייצור מקרני קול ורמקולים מסוגים שונים. ה-(Sonos One (Gen 2 הוא הגרסה החדשה של הרמקול החכם One, כאשר מבחינה חיצונית מדובר באותו ריבוע שמן ושחור. השינויים המינוריים מסתכמים בקישוריות בלוטות' LE (צריכת אנרגיה נמוכה), מעבד מעט חזק יותר, יותר זיכרון ולא מעבר לכך.

איכות השמע

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

לטענת החברה, ה-(One (Gen 2 מצויד בשני מגברים, טוויטר וסאב וופר, כאשר הצליל יוצא רק בכיוון אחד, ולא בשלושה כיוונים כפי שניתן לחשוב מהרשת שעוטפת את כל הרמקול. מי שציפה לסאונד היקפי, לא ימצא זאת הפעם.  


שילובו של וופר יחסית גדול, גורם ליתרון ולחסרון מבחינת איכות השמע. מצד אחד, הבאסים רועמים וחזקים בכל שיר, ואנחנו אהבנו את זה מאד. מצד שני, הצלילים הבינוניים גבוהים מעט נשארו מאחור, ולא הצלחנו לכייל אקולייזר כלשהו באפליקציה, כדי לשפר את איכות הסאונד.

Sonos One דור 2: איכותי ומסובך

ועדיין, איכות הסאונד הכללית בהחלט טובה, וניתן לשמוע בבירור כי SONOS יודעת לייצר רמקולים איכותיים. בניגון של הופעות חיות, כאשר ישנן מחיאות כפיים או חלקים בהם הקהל שר, האיכות מעט נפגעת, בין היתר עקב חלוקת באסים וצלילים גבוהים לא נכונה. מנגד, באלבומים שהוקלטו באולפן, בעיקר החדשים משנות ה-2000, היה ניתן לשמוע את מלוא ההרכב המנגן, על כל כליו.  הסאונד היה מאוזן, פריך ונשמע היטב.

החוזקה של ה-(One (Gen 2 היא בהחלט בעוצמת הסאונד הכללית. הוא מציע סאונד משופר, חזק ואיכותי לעומת רמקולים חכמים של אמאזון או של גוגל, והוא מעניק פתרון לחובבי סאונד חזק ואיכותי. לא פעם, העוצמה הפתיעה אותנו בחוזקה, משהו שלא ניתן לדמיין שבוקע מריבוע קטן.

הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כאינטש אחד ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכו'.

נוחות השימוש

(60% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ה-(One (Gen 2 מעניק חוויה מסורבלת ומסובכת בכל הנוגע לצימוד בינו לבין הסמארטפון או הטאבלט. דרושה הורדת אפליקציה ייעודית של החברה יחד עם פתיחת חשבון משתמש הכולל מסירת כתובת מייל (תתכוננו לקבל לפחות מייל אחד כל שבוע מטעם החברה עם תכנים שיווקים), ואח"כ מגיעים לשלב שבו הטלפון צריך למצוא את הרמקול.


Sonos One דור 2: איכותי ומסובך

בגב הרמקול ישנו כפתור עליו יש ללחוץ כדי להתחיל בצימוד. האפליקציה דורשת לדעת באיזה מיקום הרמקול נמצא (חדר שינה, סלון וכו'), להכניס את סיסמת ה-WIFI כדי שהרמקול יתחבר אליה, ואז עוברות עוד כמה דקות להשלמת החיבור. כבר עכשיו נציין כי לרמקול קיימת כניסת כבל רשת רגיל, אם למישהו איכשהו אין WIFI, או שהקליטה באותו מקום חלשה.

באפליקציה עצמה ישנן אין ספור הגדרות, כולל תחנות רדיו אינטרנטיות. זהו מאגר בלתי נדלה של תחנות דיגיטליות המציעות אין ספור ז'אנרים וסגנונות. מלבד זאת, ניתן לעיין בקבצי MP3 שנמצאים על המכשיר, אך לא להשתמש בנגן המובנה שלו. חבל שאין אפשרות להצגת תיקיות, אלא רק לפי אומנים, שירים ואלבומים.

Sonos One דור 2: איכותי ומסובך


אלו שמעדיפים לצרוך את המוזיקה שלהם דרך שירותי מוזיקה, כמו אפל מיוזיק, סאונדקלאוד וספוטיפיי – ניתן לשייך את השירות לאפליקציה, אך במקרה של ספוטיפיי, דרוש חשבון פרימיום ולא ניתן לסנכרן שירות חינמי לאפליקציה. בנוסף לכך, חסרות ברשימה ספקיות ישראליות כמו סלקום ווליום למשל.

אחת הנקודות המרכזיות ברמקול הזה היא התמיכה בעוזרות הקוליות אלכסה וגוגל אסיסטנט. אלו אינן זמינות בישראל, אלא דרך תהליך ארוך למדי. עוד לפני ההתקנה של האפליקציה, יש להעביר את שפת הממשק של המכשיר לאנגלית (כולל מדינה לארצות הברית), ואז להוריד את האפליקציה. לפני פתיחתה, יש לכבות את ה-GPS, ובמהלך פתיחת החשבון באפליקציה, לבחור במדינת USA. לאחר מכן, ניתן להחזיר את שפת הממשק והמדינה לעברית וישראל.

שיטה זו אכן עובדת וכך כשצימדנו את העוזרת הקולית של גוגל לרמקול (גם תהליך ארוך ומורכב), הפונקציות עבדו נהדר, והמיקרופון קלט אותנו גם כשהיינו בקצה השני של החדר. יש להגיד כרגיל "OK Google", ולאחר מכן שאלה או משפט באנגלית, והעוזרות הקולית מתעוררת לחיים במהירות הברק.

אז כן, יש אפשרות להשתמש בעוזרות הקוליות האלו, אך המגבלה הזו - שלה אין כל קשר לסונוס או ליבואן שלו בארץ, מהווה חסם משמעותי עבור אלו המצפים לחווית שימוש זורמת ופשוטה. 

Sonos One דור 2: איכותי ומסובך


מבחינת כפתורים ומחוות, ה-(Sonos One (Gen 2 מציע מכל טוב. על ראשו, ניתן למצוא כפתור מיקרופון, כפתור עצירה/נגינה, שני כפתורים לעוצמת השמע, והחלקה של האצבע ביניהם (במרכז המשטח) מעבירה או מחזירה שירים בהתאם. כמו כן, לא חייבים ללחוץ על כפתורי המגע, אלא ניתן להחליק במהירות את האצבע כדי שהרמקול יבצע את המוטל עליו. במרכז המשטח, קיימת נורית לד צבעונית המראה את מצב הרמקול – לבן – הרמקול פועל, כתום – בפעולה או בחשיבה.

Sonos One דור 2: איכותי ומסובך

בגב המכשיר נמצא כפתור הצימוד, וחיבור לכבל חשמל. למי שמתכנן להציב את הרמקול בחדר המקלחת, ניתן לומר כי הוא עמיד בלחות בלבד, אך ללא תקן IP מסוים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply