חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רמקול נייד ואלחוטי JBL Charge 4
סוג: רמקול נייד
יצרן: JBL
טווח מחירים: 500 - 700 ₪
Bluetooth: bluetooth
חיבורים נוספים: USB
מקור חשמל: סוללה פנימית
הספק: 30 Watt
תאריך כניסה לאתר: 12/2018
ציון WiseBuy
9.4
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 520 ₪
חוות דעת גולשים
חגית 23.08.22
שושי 10.06.22
Amir Cohen 05.01.22
איתמר 29.10.21
חיים 23.09.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי JBL Charge 4

הטוב
  • איכות צליל נהדרת
  • עוצמת שמע גבוהה
  • באסים עשירים
  • עמידות למים
  • יכולת הטענת מכשירים
  • סוללה בקיבולת עצומה
הרע
  • כבד
  • טעינה סמארטפונים – גימיק לא יעיל
  • מחיר
  • כפתורים לא מוארים
  • אין מיקרופון
  • אין עוזרת קולית
בשורה התחתונה
ה-Charge 4 כמעט וראוי לקבל את הציון "מושלם", בדיוק כמו שהיה הדגם הקודם בסדרה. איכות הסאונד נהדרת, העוצמה מחרישת אוזניים, הבאסים מרטיטים, וכמובן העמידות במים – כל אלה הופכים את ה- Charge 4 לרמקול שכולם רוצים. עם זאת, באורח פלא, הוא אינו כולל מיקרופון ועל כן לא ניתן להשתמש בו כדיבורית. למרות מחירו הגבוה יחסית, הוא עדיין נחשב לאחד המבוקשים בקטגוריה.
הקדמה

לחברת JBL קרה מה שקרה בעבר לחברות ג'יפ, גופרו ופריג'ידר. כולן הרי שמות של חברות או יצרניות, שהפכו עם הזמן לשם מוצר גנרי. בכך, ניתן לשמוע שרבים מאיתנו אומרים JBL אך מתכוונים לרמקול אלחוטי. ל- Charge 4 המחליף את ה- Charge 3 המוצלח, הספק של 30 וואט RMS, קישוריות בלוטות' 4.2 וכניסת כבל AUX, עמידות במים בתקן IPX7, חיבור לכבל טעינת הסוללה מסוג Type-C ויציאת USB רגילה לטעינת מכשירים. הרמקול מגיע בצבעים שונים, וזה שהגיע לסקירה הגיע בצבע כחול מרענן.



המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug

איכות השמע

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כפי שצפינו – כך היה. איכות השמע שהייתה נהדרת בדגם הקודם, השתפרה עוד יותר, ולעיתים חברינו חשבו שהמוזיקה הנשמעת מגיעה ממקרן קול מסיבי וגדול. הרמקולים החזקים והאיכותיים, בתוספת של סאב-וופרים פעילים במיוחד, הופכים את ה- Charge 4 לרמקול מהטובים שבקטגוריה. כל סגנון מוזיקה שבחרנו נשמע מדויק, צלול, חד ועשיר. הופעות חיות עם קהל רועש נתנו תחושה שאנחנו בשורה הראשונה, אלבומים שהוקלטו באולפן גרמו לנו לדמיין כאילו היינו ביחד עם הזמר, וגם סרטים וסדרות רגילים נשמעו היטב.


JBL Charge 4: יחי המלך החדש


הבאסים זכאים לפסקה משלהם – הם רוטטים, מרעידים והופכים כל קול וצליל לאגדה. גם בזמן כתיבת שורות אלה קשה לנו להאמין שהבאסים הללו יצאו מגליל בגודל של בקבוק מים קטן. מצאנו את עצמנו מנסים לאתגר את הרמקול עם קטעי סולו של גיטרת בס או קונטרה-בס, רק כדי לשמוע איך ה- Charge 4 מתמודד איתם. מיותר לציין שהמבחן עבר בהצלחה. עם זאת, לעיתים הם העמיסו על איכות השמע הכללית, אך הודות לאקולייזר בסמארטפון, ניתן לכוון ולהנמיך אותם. 


JBL Charge 4: יחי המלך החדש


בשימוש רגיל, כלומר ביתי, אין אפשרות להגיע לעוצמת מירבית – היא חזקה מדי לכל בית ממוצע. רוב הזמן העוצמה הייתה סביב ה-40-50%, ועוצמה זו בהחלט מספיקה. עם היציאה לחצר או לטבע, ניתן להגביר לאזור ה-80%, כיוון שהעוצמה המירבית פשוט מחרישת אוזניים ולא נעימה, ולעיתים רחוקות מעוותת מעט את המוזיקה.


עם איכות ועוצמת שמע כה גבוהות, חבל שהרמקול לא מגיע שלט רחוק, שכן הוא היה יכול להחליף בקלות מקרן קול בסלון קטן או בחדר השינה. אגב, במהלך הסקירה אכן השתמשנו בו כמקרן קול בסלון קטן: חיברנו כבל AUX מהטלוויזיה דרך יציאת אוזניות אל הרמקול שהונח על המזנון. ה- Charge 4 לא איכזב לרגע, ואת הגמר של "הכוכב הבא" שמענו כאילו היינו באולפן הצילום. תענוג לאוזניים.

על אף שה- Charge 4 הוכרז בשנת 2018, הוא עדיין מגיע עם קישוריות בלוטות' מיושנת ואיטית – 4.2 במקום 5.0 המהירה יותר, שמופיעה אפילו באוזניות בלוטות' זולות מסין. מכאן ששמיעת סאונד בסרטים ובסדרות מלווה בדיליי מסוים בשמע.


נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

צורתם של רוב הרמקולים מבית JBL מוכרת, וגם ב- Charge 4 המצב אינו שונה. זה אותו גליל שמנמן וכבד (כמעט 1 קילוגרם) עם צמד סאב וופרים בקצוות, עטוף בגומי ארוג וקשיח. בחלקו העליון של הרמקול נמצאים הכפתורים לשליטה בו – הדלקה וכיבוי, צימוד, הנמכה או הגברה של עוצמת השמע, נגינה או הפסקה וכפתור מיוחד לצימוד רמקול נוסף (JBL Connect) לטובת האזנה בסטריאו.


חבל שלעומת רמקולים של מותגים אחרים, הכפתורים אינם מוארים (למעט הדלקה וצימוד), אך מזל שהם בולטים במיוחד. בתחתית הרמקול ניתן למצוא 5 נוריות לד לבנות המציגות את מצב הסוללה. בגב הרמקול, תחת מכסה גומי עבה במיוחד (לצורך עמידות במים) נמצאים חיבורי הכבלים למיניהם.


JBL Charge 4: יחי המלך החדש


חיבורי הכבלים מעט שונים מכל רמקול ממוצע. נכון שיש כניסת כבל אודיו 3.5 מ"מ (מה שקרוי AUX), אך בולט לטובה חיבור למטען מהסוג החדש – USB Type-C, שמופיע כמעט בכל סמארטפון עדכני. בכך, אין צורך לסחוב כמה כבלים שונים, וניתן לטעון את הרמקול דרך המטען והכבל של הסמארטפון. חיבור נוסף הוא כאמור USB רגיל, לטעינת כל מוצר ואביזר שתרצו, שכן השם מחייב... ( Charge )


ברמת המחיר של ה- Charge 4 ציפינו שתהיה עוזרת קולית, או לפחות קול אנושי (או רובוטי) שיבשר על הדלקה, מצב סוללה ולאיזה מכשיר הרמקול מחובר, כפי שקיים בחברת Bose או אפילו במותגים סיניים. במקום זה, ישנם צלילי גיטרה מתכתיים שיותר מתאימים לרמקולים פשוטים, אך גם הם מספקים.


JBL Charge 4: יחי המלך החדש


לחיצה קצרה מאד מעירה את הרמקול לחיים, מה שמלווה עם אפקט קולי שעד עכשיו קשה לנו להגדיר מהו. בכל אופן, תהליך הצימוד קל ופשוט כמו בכל רמקול – לוחצים על כפתור הצימוד, מחפשים את הרמקול בסמארטפון או בלפטופ והופ השניים התחברו. בולט בחסרונו מיקרופון לניהול שיחות (מה שהיה קיים ב- Charge 3, ומופיע ברמקולים הזולים של החברה) אז בתור דיבורית, ה- Charge 4 נכשל כשלון טכני.


JBL Charge 4: יחי המלך החדש


עמידותם במים של הרמקולים מבית JBL ידוע כבר במשך שנים, וגם ה- Charge 4 לא מאכזב. הוא מוגן בפני מים בתקן מחמיר של IPX7, כלומר צלילה בעומק של עד מטר אחד, למשך חצי שעה. בכל אופן, במשך הסקירה הרמקול לא היה קרוב למקור מים כלשהו (וגם לא לגשם), כך שלא בדקנו טענה זו. בכלל, לדעתנו מכשירי חשמל, על כל עמידותם המופלאה, צריכים להיות במרחק מסוים ממים.

משך פעולת הסוללה

(20% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

מתכנני ה- Charge 4 חשבו שהסוללה של הדגם הקודם קטנה מדי – 6,000mAh, אז הם הגדילו אותה לקיבולת מפלצתית של 7,500mAh. מה בפועל זה אומר? זה אומר שה- Charge 4 יראה מטען לעיתים רחוקות – אם לא מטעינים עימו מכשירים אחרים. במשך כל הסקירה, נדרשנו להטעינו פעמיים בלבד, והוא סיפק כ-18 שעות נגינה. אומנם אלו לא ה-20 שעות כפי שהחברה טוענת, אך פה ושם יצא לנו להטעין עימו אוזניות בלוטות' ורמקול JBL מסדרת GO, ולכן הטענה מתקבלת.


JBL Charge 4: יחי המלך החדש


הסוללה של ה- Charge 4 מסרבת להיגמר, ומציגה כושר עבודה יוצא מן הכלל. הקיבולת הגדולה שלה אכן מאפשרת להטעין מכשירים אחרים, אך מכשירים ניידים מהשנים האחרונות מהווים בעיה מסוימת. רוב רובם מצוידים בטכנולוגיות טעינה מהירה כלשהי, וטעינה דרך ה- Charge 4 איטית כמו טעינה דרך USB של מחשב. לדוגמא, סמסונג נוט 8 עם 40% סוללה הראה שהוא צריך כמעט 3 שעות כדי להגיע לטעינה מלאה. בנוסף, כאשר חיברנו את הכבל ל- Charge 4, מדי פעם ראינו שהטעינה מפסיקה מעצמה. החלפנו כבל והבעיה המשיכה, אבל ככל הנראה מדובר בבאג ברמקול שהגיע לסקירה.


טעינה מלאה של סוללת ה- Charge 4 ארוכה בהתאם לקיבולת הענקית, ואורכת על פי החברה כ-5 וחצי שעות (ולא 4 כפי שרשום באתר של באג).

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply