חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
חצובה וגימבל Moza Air 2
יצרן: Moza
סוג המוצר: גימבל / מייצב
ייעוד: מצלמת וידאו, מצלמת...
משקל נשיאה מקסימלי: 4.2 ק"ג
משקל החצובה: 1.6 ק"ג
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - חצובה וגימבל Moza Air 2

שחר שושן | 03.02.2019
הטוב
  • תגובה מהירה
  • סוללה חזקה מאוד
  • מגוון אפשרויות מתקון
  • פלטה כפולה לשמירה על איזון
  • שליטה בפעולות המצלמה
הרע
  • משקל עצמי כבד
  • יוצא מאיזון אופקי כל הזמן
  • ללא קייס ייעודי
  • מגיע לנעילת גימבל בקלות
בשורה התחתונה
ה-Moza Air 2 הוא מייצב תמונה איכותי, מסיבי ושימושי. למרות המשקל הכולל הגבוה, הוא עדיין גמיש ודיי קל לתפעול, הסוללה חזקה במיוחד, התפעול מגוון ולרוב מובן, ואפשר לשלוט על הכל מהסמארטפון. אך לא מדובר בפתרון קסם שבו לוחצים על הכפתור והכל הופך להיות קולנוע. והנטייה שלו להיסחף על הציר האופקי - חרף כל מאמצינו, מציבה סימן שאלה בהחלטת הרכישה, האם הוא יציג את אותה בעיה גם אצלי? למעט עניין זה, ה-Moza Air 2 הוא מייצב תמונה מקצועי ושימושי, אבל רק לבעלי מקצוע שמוכנים לסחוב אותו לכל מקום.
הקדמה

ה-Moza Air 2 הוא מייצב תמונה ממונע למצלמות DSLR ו-Mirrorless התומך במשקל של עד 4.2 קילו, ומסוגל לשכך ולהחליק תנועות בשלושה צירים. המייצב מופעל על ידי סוללות נטענות ייעודיות ומסוגל להתחבר בכבל למצלמות שונות, ובהתאם לדגם לשלוט בתכונות מסוימות בהן. בנוסף ניתן לרכוש עבורו מנוע פוקוס חיצוני שניתן לשלוט בו דרך המייצב או מרחוק, בהתאם לדגם.



תודה לארליך מרכז הצילום על השאלת המכשיר לסקירה.

ביצועים

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מייצב תמונה יכול לנוע בשלושה צירים, במוזה הם נקראים Pan (Yaw), Roll, ו-Tilt. ציר ה-Pan שלרוב נקרא Yaw הוא הציר האופקי שבו המצלמה מסוגלת להביט ימינה ושמאלה. ציר ה-Tilt מתייחס ליכולת של המייצב להביט מעלה ומטה. ה-Air 2 מסוגל לנוע על שני הצירים האלה 360 מעלות. הציר המוגבל ביותר פה הוא ה-Tilt שמהווה את זווית הגלגול של המצלמה, והוא מוגבל ל-275 מעלות.




המגבלה מתבטאת כשמחזיקים את המייצב במצב אנכי ומטים אותו לצד ימין בזמן שהוא מיוצב ונעול לאופק. זה גורם לחלקי המייצב להתנגש בעצמם, ואם תנסו לקצר את מהלך אותו חלק, המצלמה לא תהייה מיוצבת. בעוד שזו לא בעיה ספציפית למייצב הזה, היא אכן יכולה להפריע בזמן שאתם לומדים לראשונה לעבוד עם המייצב. הרי אם תטו את המייצב קדימה למצב "פנס", הוא יוכל להסתובב על אותו ציר 360 מעלות בלי בעיה, אך בזמן שעובר בין לבין, תגלו שיש לכם לא מעט שוטים לא שמישים.

Moza Air 2: חזק ומהיר


יש למייצב נטייה להתגלגל וזה משהו שלא ציפינו לו. מניסיונינו עם גימבלים, דווקא התנועה הזו מבוטלת חשמלית בצורה אוטומטית וכאן היינו צריכים לאפס את ציר האופק שוב ושוב תוך כדי שימוש - מה שהרס שוטים שיכלו להיות מצוינים. דרך הממשק המובנה במכשיר אפשר לנעול ולשחרר ציר ספציפי, בהתאם לשימוש. לכן נעלנו את ה-Tilt ואת ה-Roll שהוא זה שאחראי על אותו גלגול, ואכן המצלמה הייתה יותר מאוזנת אך לא לגמרי, בכך גם תנועה לא גדולה במיוחד, גרמה למצלמה ליטות על צידה מעט, ורק לאחר שאיפסנו את המצלמה על ידי לחיצה כפולה על ההדק, היא התאזנה. זה ספציפית מאוד מפריע לנו כי זה מוכיח שההמייצב יודע שהוא לא מאוזן, אבל עדיין לא מפלס את עצמו.

Moza Air 2: חזק ומהיר


כשבחנו את הנושא, מצאנו שמייצבים ובפרט דגם זה נוטים לעשות זאת כאשר הג'ירוסקופ - החלק שאחראי על מציאת האופק, אינו מאופס. לאחר שאיפסנו אותו ואת האקסלירומטר שוב ושוב, ואף החלפנו מצלמה, תמיד הגענו לאותו מצב שהאופק נסחף וזה לטעמנו בעייתי ביותר.

אחד המצבים המעניינים במוזה אייר 2 הוא מצב Inception הקרוי על שם הסרט "התחלה". בסרט ישנם שוטים מאתגרי כוח כבידה שבהם המצלמה נעה סביב צירה, או יותר נכון, המצלמה והסט מסתובבים יחד כדי ליצור רושם שכוח הכבידה התעוות.



במצב זה ניתן לקבוע את כיוון הסיבוב, מהירותו ואת העקומה שבה הוא מאיץ או מאט בקצה התנועה. את הסיבוב מבצעים עם הג'ויסטיק אך שמחנו לראות שגם אפשר לעשות זאת בצורה חצי אוטומטית על ידי סיבוב הגלגלת לאחד משלושה מצבים מוגדרים מראש. דבר זה מבטיח תנועה חלקה ומדויקת ולשם כך בדיוק עושים שימוש במייצב.

לא פתרון קסם
חשוב לזכור שמייצבים כאלה אינם פתרון קסם שעצם השימוש בו הופך כל שוט למיליון דולר. המוזה אייר 2 מייצב רק שלושה צירים ולא כולל את התנועה האנכית הנוצרת מההליכה של המפעיל. אז נכון, יש כל מיני שיטות כמו הליכת נינג'ה שמעמעמת את אותה תנועה, אבל כדי שבאמת תקבלו את השוטים הטובים, אתם חייבים לתכנן אותם מראש ולהיות מיומנים מאוד בתפעול המייצב, אחרת תקבלו תוצאות בינוניות למדי. כמו כן, שימו לב שרוב סרטוני הדוגמה ברשת הם של וידאו בהילוך איטי - דבר שבצורה טבעית מחליק את תנועת המצלמה ומסתיר קפיצות ופספוסים. בפועל, תפעול מצלמה בתנועה זו משימה לא פשוטה שדורשת ניסיון ותרגול.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-Moza Air 2 בנוי מידית אחיזה מסיבית עם אזור אחיזה מרופד ומחוספס למניעת החלקה. בתוך אותה ידית מסתתרות ארבע סוללות הליתיום הייעודיות שגם מהוות משקל מייצב בבסיס המייצב. במרחק קצה האגודל נמצא ממשק השליטה ועליו ארבעה כפתורים, שתי גלגלות וג'ויסטיק המתפקד במקביל ככפתור.


Moza Air 2: חזק ומהיר


שולטים במצלמה

הממשק המובנה מאפשר לבצע כמעט את כל הפעולות האפשרויות במייצב, למעט הגדרת צילום דולג זמן Time Lapse, שאותו אפשר להגדיר דרך האפליקציה הייעודית Moza Master. בממשק ניתן לשלוט דרך גלגלת וכפתורים שמוגדרים לפי אחת הלוגיקות המתסכלות שפגשנו. בכך אותה גלגלת מכילה גם כפתורים, והתפקוד שלהם משתנה בהתאם לתפריט אך בהחלט לא בהתאם למה שהרגיש לנו הגיוני. בסופו של דבר, כל פעם שניסינו לגשת לתפריט, תמיד הגענו למקום אחר ואז רק לתפריט וזה דיי מתסכל.


המוזה אייר 2 ניתן להגדרה אישית בצורה מאוד יוצאת דופן, כשניתן לשמור עד 3 סטים של הגדרות ישר על המכשיר. בכך תוכלו לכוון את רגישות המנוע לתנועה, לנעול כל ציר בנפרד, לכוון את מהירות התגובה לג'ויסטיק השליטה, שהוא אגב מאפשר להניע את המצלמה ידנית ועוד הרבה אופציות שקבורות בתתי תפריטים שקשה לזכור את הדרך אליהם.


Moza Air 2: חזק ומהיר


המייצב מסוגל להתחבר למצלמות של סוני, ניקון, קנון ופנסוניק, ובהתאם למצלמה לשלוט בפונקציות כמו מפתח צמצם, מהירות תריס, ISO ופיצוי חשיפה, ובנוסף להפעיל ולעצור את הקלטת הווידאו. במבחן השתמשנו במצלמת Panasonic GH4 שלא תומכת בשליטה דרך USB אלא דרך כבל ייעודי שאיפשר לשלוט בהקלטה בלבד, וגם זה לא עבד תמיד. מצלמות קנון למשל כן תומכות באותן פונקציות, וחלקן בשליטה ידנית בפוקוס דרך הגלגלת המובנית.


כשחיברנו Canon 5D Mark 3 כן הצלחנו לשלוט בפונקציות השונות של המצלמה אך לא בפוקוס, ונתקלנו בסיטואציה מוזרה: דרך המצלמה הגדרנו את מפתח הצמצם על F2.8 והעלינו אותו דרך המוזה. כשביקשנו לרדת חזרה, המצלמה עצרה על F4.0. דרך הממשק של המצלמה יכולנו להמשיך להוריד את ה-F סטופ ל-2.8 אך לא דרך המוזה.


Moza Air 2: חזק ומהיר


אם תרצו, תוכלו לחבר דרך בלוטות' את המייצב לאפליקציית Moza Master (ולא Moza Assitant), ודרכה אפשר לשלוט בכל הפונקציות הרגילות של המייצב, ובנוסף לשלוט מרחוק ידנית בתנועת המייצב, ולהגדיר צילום דולג זמן - Time Lapse בשלושה סוגים: Motionlapse, Variable speed timelapse ו-טיים לאפס רגיל. ההבדל המרכזי הוא בתנועה. ב-Motionlapse ניתן להגדיר צילום טיים לאפס מבוסס תמונות שכולל תנועה של המצלמה במהירות אחידה. האופציה השנייה מאפשרת לעשות את אותו דבר רק במהירות שמשתנה בין נקודה לנקודה, והאופציה השלישית היא ללא תנועה בזמן צילום.


Moza Air 2: חזק ומהיר


למרות שהאפליקציה לא תומכת בפונקציה זו באופן רשמי, מצאנו שאם מגדירים במצב Motionlapse את התנועה שרוצים לבצע, ואז לוחצים על Preview במקום Record, המצלמה מבצעת תנועה חלקה ללא העצירות הנדרשות לצילום התמונה. והיות וניתן לשמור את התנועה שיצרתם, אפשר לחזור עליה שוב ושוב כדי ליצור אפקט הכפלה בתנועה בתמונה.


זה הכל כמובן בתאוריה, עד שצילמנו בפועל וראינו שהווידאו המתקבל קצת רועד, וייתכן וזה נובע מאיזון בעייתי ועוד סיבות אחרות, אבל זו התוצאה שקיבלנו בכל מקרה.




לך תמצא את האמצע

האייר 2 מגיע עם חצובה מתקפלת קטנה המתחברת לתחתית המייצב, כך שאפשר לבצע את כל פעולת האיזון ומתקון המצלמה בנחת ובלי אביזרים נוספים. בנוסף אם תקפלו את הידית, היא תהפוך למוט הארכה מה שמקל על האחיזה במצב מאוזן. תהליך הייצוב הראשוני יכול להיות מתיש למדי, שכן יש למצוא את נקודת האמצע של שלושה צירים וזאת משתנה בין מצלמה למצלמה, ואף תוך כדי השימוש בזמן פתיחת וסגירת העדשה. הייצוב עצמו נעשה על ידי הזזת מוטות המתכת המחזיקים את הצירים, ואף על ידי מיקום המצלמה לאורך הפלטה שמחברת אותה לגוף המייצב.


Moza Air 2: חזק ומהיר


שמחנו מאוד לגלות שיש כאן מערכת של פלטה כפולה המאפשרת לחבר את המצלמה לפלטה, ואותה להחליק לפלטה אחרת המותקנת על המייצב. בכך הפלטה התחתונה נשארת קבועה ולא זזה, ואילו הפלטה העליונה יחד עם המצלמה, ניתנת להסרה ולהחזרה, ללא הצורך לייצב מחדש. אותה פלטה אגב, תואמת לחצובות מנפרוטו. בנוסף, מוזה כוללים פלטה שלישית המותקנת מעל הפלטה הנשלפת, ותפקידה להרים את מרכז המשקל של המצלמה, ולאפשר חיבור אביזרים כמו מנוע פוקוס שהחברה משווקת.


בתוך ממשק המייצב ישנה בדיקה שאפשר להריץ המדווחת את טיב האיזון, ואיזה ציר אינו מאוזן כראוי. הרעיון מאוד נחמד, אך האיור המופשט שבו מופיע Up\Down או Back/Front עם כמה פסים לידו, לא ממש מבהיר לנו איזה מהברגים צריך לשחרר ולסדר שוב, כמו כן, היות ומדובר בשלושה צירים שאינם נעים קדימה ואחורה, הניסוח Back\Front רק בילבל אותנו.


Moza Air 2: חזק ומהיר


המוזה אייר 2 מאפשר לכייל ולהגדיר לכל ציר בנפרד את רמת הרגישות לתנועה ואת מהירות התגובה שלו. בנוסף, ניתן להגדיר את עוצמת המנועים אוטומטית לכל הצירים יחד, דרך הממשק. בפונקציה זו, המייצב מרקיד את המצלמה הלוך חזור ובוחן את ההתנגדות, לפיה קובע את עוצמת המנוע.


חתיכת משקל

במשקל עצמי של 1.6 קילו וכושר נשיאה של עד 4.2 קילו, מדובר במכשיר שמאוד מהר הופך למעמסה רצינית על היד. וזה עוד רק אם אתם משתמשים במכשיר בלי כל אביזר נוסף. קחו בחשבון שהמסך המובנה במצלמה שלכם טוב רק אם אתם נמצאים פיזית לידו. כשהמצלמה מותקנת על המכשיר, היא לרוב רחוקה מעיניכם וזזה לא מעט, זה אומר שצריך להתקין מוניטור. ומה עם סאונד? ואולי מנוע פוקוס? כל אלה מצטברים והופכים את השימוש במוזה אייר 2 לחוויה מעייפת למדי.


Moza Air 2: חזק ומהיר


שמחנו לראות שמוזה כללה שלושה שקעי הברגה במכשיר. בתחתית שני שקעים - רבע אינץ' סטנדרטי לחצובה ו-4\3 אינץ' שהוא הסטנדרט שלרוב רואים בהברגה של ראש החצובה, הוא גם מאוד נפוץ בציוד אולפן בכללי. בנוסף, בחלקו האחורי, ממש מתחת למנוע ולנקודת המשקל המרכזית, ישנה הברגת 4\3 אינץ' נוספת.


ריבוי השקעים והחצובה הקטנה המצורפת מהווים הבדל משמעותי בנוחות השימוש, שכן תמיד אפשר להניח את המייצב כשרוצים, ותמיד אפשר לחבר אותו לאביזרים נוספים כמו מוט מאריך או מתקון טכני כלשהו.

סוללה

(20% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

 ה-Moza Air 2 עושה שימוש בארבע סוללות 18 אלף מיליאמפר כל אחת, הנראות כמו סוללות AA מוגדלות. הן נטענות על ידי המטען הייעודי של החברה, אך מוזה אינה מספקת כבל טעינה או מטען, אך ניתן להשתמש במטען הסלולרי הקיים. על פי החברה, זמן העבודה האפשרי על טעינה אחת הוא 16 שעות, כך שברמת ההצהרה, זה כבר מרשים. לאורך כל הבדיקה שארכה שלושה שבועות, מד הסוללה ירד פס אחד מתוך ארבעה, כך שאנחנו יכולים להבטיח לכם שהסוללה של המצלמה ובמיוחד הכוח שלכם ביד, ייגמרו הרבה לפני שהמייצב ישבות.




אך גם אם הסוללה לקראת סיום חייה, במוזה דאגו לפתור את הבעיה מראש. בצד ימין מעל ידית האחיזה, יש שקע USB C ושקע חשמל ייעודי, המיועד לכבל שאינו כלול. אותו כבל מסוגל להפעיל את המייצב תוך כדי טעינה, כך שזמן העבודה כמעט ואינו מוגבל. עניין זה משמעותי במיוחד לאור העובדה שהמייצב מסוגל לספק חשמל דרך שקע Multi CAN ושקע 12V המובנים בפלטה תחת המצלמה, כך שניתן להפעיל אביזרים כמו מוניטור או מנוע פוקוס, ישר מסוללת המייצב - חיסכון משמעותי במשקל. ניכר שהושקעה כאן מחשבה רבה בתכנון, ושמוצר זה מיועד לאנשי מקצוע שציוד כזה הוא רלוונטי עבורם.  

תודה לארליך מרכז הצילום על השאלת המכשיר לסקירה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply