סקירת wisebuy - מחשב נייד Samsung NP530U4C-S03IL סמסונג
- כונן SSD מהיר ועמיד
- תצוגה איכותית
- זמן סוללה ארוך
- עבודה שקטה
- משטח עכבר עצל
- רמקולים בסיסיים
- מצלמת רשת גרועה
- סוללה לא נשלפת
Samsung NP530U4C הוא אולטרה-בוק בעל מסך גדול יחסית למקובל בקטגוריה, שמריץ את מערכת ההפעלה החדשה Windows 8. איכות התצוגה שלו מעולה, והסוללה מאפשרת זמן עבודה ארוך יחסית. מנגד, לתחושתנו רמת הביצועים של המחשב אינה תואמת את החומרה שלו, והשימוש בו מאופיין בכבדות מסוימת. העכבר הבעייתי תורם גם הוא לתחושת הכבדות הזאת. בעיה נוספת נוגעת לעיצוב המחשב: קצוות המחשב חדים יחסית, והדבר יוצר לחץ על הידיים בעת הקלדה. באופן כללי, ניתן לסכם ולומר שמדובר במחשב חביב אך לא מעולה, והנדסת אנוש חכמה יותר יכולה הייתה לשפר מאוד את האטרקטיביות שלו.
Samsung NP530U4C משתייך לסדרה 5 של האולטרה-בוקים של סמסונג. לפי הצהרות החברה, מחשבים אלה מתאימים לצרכי עבודה או בידור, ושמים דגש על קישוריות, עיצוב ואיכות תצוגה.
מפרט המחשב שבדקנו כלל מעבד Intel Core i5-3317U עם מהירות שעון של 1.7 GHz, זיכרון בנפח 4GB, כרטיס גרפי NVIDIA GeForce GT 620M, כונן קשיח בנפח 500GB, מתוכם 22GB בכונן SSD עליו מותקנת מערכת ההפעלה, מסך בגודל 14 אינטש, כונן אופטי, קישוריות Bluetooth ו- Wi-Fi, מצלמת רשת ומיקרופון מובנים.
המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 8 Pro בגרסת 64bit.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)Samsung NP530U4C מצויד בחומרה טובה המיועדת למשתמש הממוצע. המעבד, Intel Core i5-3317U, נחשב למעבד דל-הספק אך מכובד המשתייך לסדרת הדור השלישי של מעבדי אינטל. הכרטיס הגראפי, GeForce GT 620M, הוא כרטיס ברמת פתיחה שהושק בתחילת 2012. הוא עשוי להתאים למשחקים ברמת פרטים נמוכה-בינונית, אך מתאים יותר לעבודה שגרתית ומתונה יותר.
כונן ה- SSD מאפשר לזרז את פעולות המחשב. כך למשל, טעינת מערכת ההפעלה אורכת כ-15 שניות כאשר המחשב כבוי, וחזרה ממצב שינה אורכת כ-4 שניות.
המחשב מריץ את מערכת ההפעלה המדוברת Windows 8 Pro. אנחנו התרשמנו כי משהו בהרצה של ה- Windows 8 לא זורם, והשימוש בפונקציות השונות שלה מרגיש מעט מגושם. מדובר בבעיה ידועה עם ה-Windows 8, שמתאים יותר למחשבים עם מסך מגע, ומרגיש מעט לא אינטואיטיבי עם מחשבים שאינם כוללים מסך שכזה. עם זאת, נראה כי במקרה של המחשב הנוכחי, מדובר במגושמות חמורה יותר שכוללת השתהויות משמעותית בפתיחת התפריטים השונים, בגלילת התפריט הראשי, ובמעבר בין לשוניות בדפדפן האינטרנט. אנו נוטים לחשוב כי מוקד הבעיה הינו משטח עכבר בעייתי ביותר, אשר גורם לביצועי המחשב להיראות גרועים משמעותית ממה שהיו יכולים להיות.
ובכל זאת, עבודה על תוכנות משרדיות שונות הייתה חלקה וללא בעיות. גם תוכנות כבדות יותר כמו תוכנה בסיסית לעריכת תמונות פעלו היטב, ונטענו בזמן סביר. צפייה בסרטי HD 720p בפורמט MKV הייתה חלקה וללא הפרעות, אך בעת צפייה בסרטי HD 1080p הופיעו מריחות צבע והיתקעויות בתמונה, שהפכו את הצפייה בהם לבלתי אפשרית.
לאורך כל זמן העבודה על המחשב, פעילותו הייתה חרישית. במהלך עבודה ממושכת חלה התחממות מתונה בחלקו התחתון בצידו השמאלי של המחשב. ההתחממות לא הפריעה באופן קיצוני לעבודה על הברכיים.
ציונו של המחשב במבחן הביצועים של PCMark07 אינו גבוה במיוחד, ועומד על 1725. במדד חוויית המשתמש של Windows הוא קיבל את הציון 4.7.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)סמסונג 530U4C מגיע עם מסך בגודל 14 אינטש וברזולוציה של 1366x768. המסך כולל ציפוי נוגד בוהק שמתגלה כמעולה. בנוסף לעובדה שהציפוי יעיל מאוד במניעת הופעת השתקפויות על גבי המסך, הוא גורם לתצוגה להיראות מעט יותר רכה ונעימה. כמו כן בהירות המסך מרשימה ביותר, החדות טובה, ואיכות הצבעים מעולה. באופן כללי, מדובר בתצוגה שמתאימה בהחלט לצפייה בסרטים.
החיסרון המרכזי בתצוגה הוא שזוויות הצפייה צרות מאוד. בעוד שבצפייה מול המסך מתקבלת תצוגה מעולה, סיבוב קל של המסך על ציר אופקי או אנכי מוביל להתכהות החלק הרחוק של המסך, ולפגיעה משמעותית באיכות התצוגה. עם זאת, מכיוון שמדובר במסך גדול יחסית, ניתן לצפות בו בזוג.
זווית פתיחת המסך צרה ועומדת על כ- 110 מעלות. השילוב בין זווית פתיחת המסך הצרה וזווית הצפייה העלית הצרה יחסית התגלו כחיסרון בעת עבודה על הברכיים. בעת עבודה שולחנית זווית פתיחת המסך הצרה לא הפריעה לנו.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)למרות שה- 530U4C מוגדר כאולטרה-בוק, מדובר במחשב גדול יחסית. היקפו 22.95x33.3 ס"מ, עוביו 2.09 ס"מ, ומשקלו - 1.84 ק"ג. על אף שהוא נראה דק ושמשקלו לא רע ביחס לגודלו, מדובר במחשב עם מסך גדול, וכתוצאה מכך ההתניידות איתו לא מאוד נוחה.
המראה של המחשב מישר קו עם המראה האחיד יחסית של האולטרה-בוקים הקיימים כיום בשוק. מדובר בעיצוב מינימליסטי עם מעטפת אלומיניום בצבע כסוף. בעיה שבלטה לנו מאוד בעיצוב המחשב נגעה לקצותיו המחודדים. במצבי עבודה מסוימים, כאשר הנחנו את הידיים על משטח הנחת הידיים, חשנו את קצות המחשב ננעצים בשורשי כפות ידינו באופן מאוד לא נעים ואפילו מעט כואב.
מקלדת המחשב מורכבת ממקשים שטוחים וחלקים המופרדים לחלוטין זה מזה בסגנון Chiclet. הם בעלי מרקם רך ונעים למגע, אך הפידבק שלהם מעט שטוח. סידור המקשים על המקלדת נוח מאוד, המקשים השונים גדולים דיים, ומקשי ה-Page ממוקמים בטור בצידה הימני של המקלדת. בסך הכל מדובר במקלדת לא רעה, אך כיום כבר ניתן למצוא מחשבים עם מקלדות טובות בהרבה, אפילו בגזרת האולטרה-בוקים.
משטח העכבר מעט מאכזב. על פניו הוא נראה גדול ומפנק, ומופרד היטב מסביבתו באמצעות הפרש גבהים ומסגרת מתכתית דקה. עם זאת, במהלך השימוש בו חשנו שמשהו בו לא מספק. ראשית, המרקם שלו מאוד מתכתי. למרות שיש מי שדווקא יאהב את התחושה הקרירה של המגע במשטח, עלינו היא עשתה רושם פחות חיובי. שנית, קיים מעין עיכוב בתנועת סמן העכבר על גבי צג המחשב בהשוואה לתזוזת היד על המשטח, ותגובתיות המשטח מרגישה מעט מגושמת. המשטח תומך במולטי מגע, ואינו כולל פסי גלילה. כמו כן, הוא תומך במחוות ייחודיות אשר מאפשרות לפתוח את תפריטי Windows 8, ולעבור בין אפליקציות פתוחות על ידי החלקת האצבע מצדי המשטח פנימה – ממש כאילו היה זה מסך מגע. מתחת למשטח ממוקמים שני מקשי עכבר סטנדרטיים, שהתגלו כרועשים למדי.
מקש הכיבוי הוא המקש הייעודי היחיד ב- 530U4C. באמצעות לחיצה על מקשי ה-F בשילוב עם מקש ה- FN ניתן לשלוט על עוצמת בהירות המסך, עוצמת השמע, מצב הקישוריות, מצב צריכת החשמל ומצב התצוגה בעת חיבור לצג חיצוני. כמו כן ניתן לנטרל את משטח העכבר, וכן להפעיל ממשק בקרה שמאפשר לשלוט באופן נרחב יותר על מאפייני הסאונד, הקישוריות, התצוגה וצריכת החשמל. בנוסף ניתן להגדיר שימוש בכונן ה-SSD ולהפעיל מצב המכונה Silent Mode, בו פעילות המאווררים נעשית שקטה יותר (הממשק נפתח בשולחן העבודה, אליו יש גישה נוחה מתוך ממשק האריחים של Windows 8). הסימונים שעל גבי מקשי ה-F מאוד קטנים ולא ברורים. פעם אחר פעם מצאנו את עצמנו לוחצים על Mute במקום להחליש מעט את עוצמת השמע, ולא פעם פתחנו את ממשק הבקרה במקום להגביר את בהירות התצוגה.
מקלדת המחשב מורכבת ממקשים שטוחים וחלקים המופרדים לחלוטין זה מזה בסגנון Chiclet. הם בעלי מרקם רך ונעים למגע, אך הפידבק שלהם מעט שטוח. סידור המקשים על המקלדת נוח מאוד
הרמקולים במחשב ממוקמים מעל למקלדת. מדובר ברמקולים בסיסיים שמפיקים צליל בעוצמה לא רעה שהצליחה להתגבר על מזגן רועש למדי. איכות השמע לא מזהירה, וסובלת מגוון מתכתי כבד, הגורם להברות מסוימות להישמע מעט מעוותות (למשל, בעת האזנה לשירים).
סט החיבורים מיישר קו עם המקובל כיום, וכולל את כל החיבורים שצריך במיקומים נוחים למדי. מצדו השמאלי של המחשב ממוקמים שני חיבורי USB 3.0, יציאת VGA לצג חיצוני, חיבור LAN לרשת קווית, יציאת HDMI ושקע לאוזניות. מצדו הימני ממוקם חיבור USB 2.0, קורא כרטיסים וכן הכונן האופטי.
המחשב מצויד במצלמת 1.3 מגה-פיקסל. התמונה שמתקבלת היא באיכות ירודה שמזכירה ימים עברו. תנועות מול המצלמה מופיעות בדיוק טוב יחסית, אך התמונה מפוקסלת במידה קיצונית.
סט החיבורים כולל את כל החיבורים שצריך במיקומים נוחים למדי. מצדו השמאלי ממוקמים שני חיבורי USB 3.0, יציאת VGA, חיבור LAN, יציאת HDMI ושקע לאוזניות
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)Samsung NP530U4C מצויד בסוללה פנימית בעלת 8 תאים. מדובר בסוללה בעלת יכולות מרשימות, שאפשרו לנו לעבוד על המחשב באופן רצוף במשך 4 שעות ו-20 דקות שכללו עבודה משרדית סטנדרטית וגלישה באינטרנט אלחוטי. מדובר בנתונים טובים מאוד, במיוחד בהתייחס לגודל המחשב. החיסרון הוא שמדובר בסוללה פנימית שאינה נשלפת, והחלפתה דורשת פנייה למעבדה.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)איכות החומרים והבנייה ב- NP530U4Cמרשימה ביותר. מעטפת המחשב החיצונית והפנימית עשויות אלומיניום חזק ויציב שאינו מתכופף בתגובה ללחיצות; החיבורים השונים מתגלים כחזקים למדי וצירי המסך יציבים ועמידים ביותר בפני טלטלות. כמו כן, יש לציין את כונן ה- SSD שנחשב עמיד יותר מכיוון שאינו כולל חלקים נעים.
מבחינת אבטחה, אין ל- NP530U4C הרבה מה להציע, וסידורי האבטחה מסתכמים בפתרונות שגרתיים להגנה באמצעות סיסמה.