חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Dell XPS L321X : חתיך לוהט

עידו גיגי | 05.04.2012
הטוב
  • דק במיוחד וקל משקל
  • ביצועים גבוהים
  • חדות תצוגה גבוהה
  • משטח עכבר גדול ונוח
  • איכות חומרים גבוהה
  • רמקולים איכותיים
הרע
  • רועש ומתחמם
  • המסך מציג השתקפויות רבות
  • זווית צירי המסך מוגבלת מאוד
  • סט חיבורים מצומצם במיוחד
  • חיי סוללה סבירים בלבד
בשורה התחתונה

בהתלבטות התמידית בין גודל המסך ורמת הביצועים לבין ניידות המחשב, מציעה קטגוריית האולטרה-בוקים פשרה מסקרנת במיוחד. Dell XPS L321X מסתמן כשחקן בולט בקטגוריה זו. הוא דק במיוחד וקל משקל, אך בעל רמת ביצועים גבוהה מאוד. בכך הוא מאפשר ניידות גבוהה, שאינה מצריכה פשרות כואבות. כמו מחשבים אחרים בקטגוריה, גם כאן המקלדת אינה מושלמת, אך היא נוחה יחסית להרבה מקלדות אחרות, ועושה את המקסימום שאפשר עם עוביו הדק של המחשב. המגרעות הבולטות במחשב הינן עובדת היותו רועש במיוחד וכמות ההשתקפויות הרבה המופיעה על גבי המסך.

הקדמה

XPS L321X הוא אולטרה-בוק קומפקטי ומרשים מבית Dell. לדברי החברה, הוא מיועד לבעלי עסקים קטנים הזקוקים למחשב בעל ביצועים חזקים שילווה אותם בדרכים. לטעמנו, הוא עשוי לעורר עניין רב גם בקרב מי שאינו עונה להגדרה זו. מבחינת עיצוב, מדובר במחשב דק במיוחד בעל מראה מינימליסטי. המעטפת החיצונית ומסגרת המחשב עשויות אלומיניום, ואילו תחתית המחשב והמשטחים שמסביב למקלדת ולעכבר עשויים Carbon Fiber בעל מגע נעים במיוחד.

מפרט המחשב שקיבלנו לסקירה כלל מעבד Intel Core i7-2637M עם מהירות שעון של 1.7GHz, זיכרון בנפח 4GB, כרטיס גרפי Intel HD Graphics 3000, מסך בגודל 13.3 אינטש, כונן SSD בנפח 256GB, קישוריות Bluetooth ו- Wi-Fi, מצלמת רשת ומיקרופון מובנים.   

המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Professionalבגרסת 64 ביט.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
מהירות השעון שבמעבד מווסתת את קצב פעולתו. מהירות השעון נמדדת ב-GHz, ובעיקרון, ככל שהמהירות גבוהה יותר, כך המעבד יעבוד מהר יותר. אך יש מרכיבים נוספים במעבד שמשפיעים על מהירותו: זיכרון מטמון, עורק התקשורת בין המעבד והזיכרון (FSB) וארכיטקטורת היצור. לאחרונה זנחו יצרניות המעבדים את שיטת הדירוג המסורתית על פי מהירות שעון. הדור החדש של מעבדי אינטל, duo Core, עובד במהירויות שעון נמוכות מקודמו ובו בזמן מריץ תוכנות מהר יותר.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Dell ציידה את ה- XPS L321X במעבד העוצמתי Intel Core i7-2637M מסדרת הדור השני של מעבדי אינטל. מנגד, הכרטיס הגרפי, Intel HD Graphics 3000, הוא כרטיס ברמת כניסה. בבדיקה שערכנו התמודד המחשב היטב עם שלל משימות משרדיות ובידוריות, שכללו, בין היתר, הפעלת תוכנות משרדיות שגרתיות והפעלת תוכנות כבדות יותר כמו תוכנות לעריכת תמונות. כמו כן, צפייה בסרטי HD 720p ו- HD 1080p בפורמטMKV  הייתה חלקה.

המחשב התמודד ללא כל בעיה עם ריבוי משימות שכלל דפדפן אינטרנט ובו 12 טאבים, כשבאחד מהם פועל סרטון באתר YouTube, חמישה מסמכי אופיס, תוכנה בסיסית לעריכת תמונות וסרט HD 1080p שהוקרן באמצעות התוכנה MPCHC. כל התוכנות פעלו כראוי, והמעברים ביניהם היו חלקים להפליא. 

כונן ה-
SSD מעניק למחשב פעולה זריזה יותר מאשר כונן קשיח רגיל. כך למשל, בשילוב עם טכנולוגיית Intel Rapid Start הוא מאפשר את טעינת מערכת ההפעלה ממצב כבוי תוך 22 שניות בלבד, וחזרה ממצב שינה ארכה פחות מ-3 שניות.

המחשב הצטיין במיוחד במבחן הביצועים של PCMark05, בו קיבל את הציון המרשים 10,881. במדד חווית המשתמש של Windows קיבל המחשב ציון של 5.3.

המאווררים ממוקמים בתחתית המחשב, בצידה האחורי, ומשמיעים קולות נשיפה רמים. לעיתים התפלאנו כיצד מחשב כל-כך קטן עושה רעש כל-כך גדול, שנשמע אפילו בסביבה רועשת למדי. כמו כן, כעבור כחצי שעת עבודה הורגשה התחממות ניכרת באזור המאווררים, שהיוותה מטרד בעת עבודה על הברכיים. כאשר חובר המחשב לחשמל, החמירה ההתחממות משמעותית. יש לציין שאזור הנחת הידיים נותר קריר במשך כל זמן העבודה.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Dell XPS L321X מצויד במסך מבריק בגודל 13.3 אינטש וברזולוציה של 1366x768. חדות הצפייה גבוהה ואיכות הצבע מעולה, אבל המסך המבריק סובל מכמות גבוהה במיוחד של השתקפויות, גם בהשוואה למסכים מבריקים אחרים. בעת צפייה בסרטים בסביבה "סטרילית" מתקבלת חוויית צפייה מעולה, אבל בעת צפייה בסביבה מוארת, נפגמת איכות התצוגה משמעותית כתוצאה מההשתקפויות.

זווית הצפייה הצדית רחבה דיה, ומצפייה של כ-45 מעלות מורגשת התכהות קלה בלבד בחלקו המרוחק של המסך. יש לציין שצפייה במסך מהצד חשופה לכמות גדולה יותר של השתקפויות, ולכן לא מאוד נוחה. זווית הצפייה העלית מעט צרה, ולעיתים חשנו בהתכהות בחלקו העליון של המסך במהלך עבודה שגרתית. זווית פתיחת המסך צרה ביותר ועומדת על כ-110 מעלות. מדובר בחיסרון משמעותי, משום שאפילו בעת עבודה על שולחן חשנו לעיתים צורך בזווית מעט רחבה יותר – ובהנחה על הברכיים זה מחמיר עוד יותר.

Dell XPS L321X
חדות הצפייה גבוהה ואיכות הצבע מעולה, אבל המסך המבריק סובל מכמות גבוהה במיוחד של השתקפויות וזווית פתיחת צירי המסך מוגבלת מאוד

מסך מבריק מחמיא יותר לתצוגה, מפני שהזכוכית בקדמת המסך מעמיקה את הצבעים ומחדדת את התמונה, מה שהופך את המסך לאידיאלי לצפייה בסרטים ולמשחקים.חסרונו של המסך הוא בהשתקפות של אור חיצוני עליו. לעומתו, מסך מט מונע השתקפויות ומתאים יותר להצגת טקסט ולשימוש בתאורה סביבתית גבוהה.    מתאים בעיקר להצגת סרטים ולמשחקים
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה- XPS L321X שוקל 1.36 ק"ג בלבד, היקפו 31.7x20.5 ס"מ ועוביו משתנה בין 6 מ"מ באזור הצר ביותר לבין 18 מ"מ באזור העבה ביותר. למעשה, הוא מאפשר ליהנות ממסך בגודל 13.3 אינטש, אך שומר מימדים של מחשבים בעלי מסך בגודל 11 אינטש. הוא קל לנשיאה ונכנס כמעט לכל תיק, ולמעשה קטן יותר ממחברת פוליו סטנדרטית.

Dell XPS L321X
המחשב קל לנשיאה ונכנס כמעט לכל תיק, ולמעשה קטן יותר ממחברת פוליו סטנדרטית. מבחינת עיצוב, מדובר במחשב דק במיוחד בעל מראה מינימליסטי. המעטפת החיצונית ומסגרת המחשב עשויות אלומיניום

במקרים רבים בגזרת האולטרה-בוקים מהוות המקלדות את עקב אכילס, וזאת בשל עוביו הדק של המחשב שמגביל את טווח תנועת המקשים. גם במקרה של ה- L321X המקלדת אינה מושלמת, אבל יחסית לקטגוריה, היא מתגלה כנוחה וניתן בהחלט להתרגל אליה. מקשי המקלדת מופרדים לחלוטין זה מזה (Chiclet) ומרקמם חלק. המקשים נראים שטוחים, אך למעשה הם מעט קעורים, דבר המשפר מעט את האחיזה בהם. למרות זאת, לעיתים חשנו שהאחיזה קצת רופפת, ושהפידבק שמספקים המקשים מעט רדוד. המקלדת מוארת בתאורת LED לבנה הניתנת להפעלה ולכיבוי, ומתגלה כיעילה מאוד בעת הקלדה בחושך. לגבי סידור המקשים היו לנו שתי השגות. ראשית, מקשי החיצים קטנים יחסית ומעט לא נוחים לשימוש. שנית, מקש ה-Enter קטן ממקש ה- Shift הימני שנמצא מתחתיו, והדבר גרם לנו לפספס אותו לא פעם. מקשי ה- Page ממוקמים על גבי מקשי החיצים, כמקובל במחשבים קטנים, ולצורך לחיצה עליהם יש להשתמש במקש ה- FN

משטח העכבר גדול במיוחד, וגודלו 10x6.3 ס"מ. מרקמו משיי ונעים מאוד למגע, והוא בעל רמת דיוק גבוהה. המשטח תומך במולטי מגע, אך אינו כולל פסי גלילה. כל שטח המשטח משמש גם כמקש עכבר, כאשר רובו משמש כמקש עכבר שמאלי, וחלקו הקטן – כמקש עכבר ימני. מדובר בגימיק חביב שנתקלנו בו במספר מחשבים בעבר. עם זאת, בניגוד לאותם מחשבים, ב- XPS עיצובו של המשטח כמקש ענק לא פגם בנוחות השימוש בו, וה"גימיק" התגלה כיותר מסתם גימיק. בניגוד לאותם מחשבים, משטח העכבר נותר יציב ביותר למרות היותו לחיץ, וקשיות הלחיצה הייתה מושלמת לטעמנו.

מקש הכיבוי ממוקם משמאל למקלדת, והוא מוטמע באופן חינני במשטח שמסביבו. פרט אליו, אין במחשב מקשים ייעודיים. באמצעות לחיצה משולבת על מקש ה-FN ועל מקשי ה- F ניתן לשלוט על עוצמת הסאונד, על בהירות המסך, על קישוריות האלחוט ועל מצב התצוגה בעת חיבור לצג חיצוני. כמו כן, שלושה מקשי F מתפקדים, בשילוב עם מקש ה- FN, כמקשי מולטימדיה; מקש נוסף מאפשר להפעיל ולכבות את תאורת המקלדת, ומקש נוסף פותח את ממשק צריכת החשמל, המאפשר לעקוב אחר מצב הסוללה, לשנות את תוכנית צריכת החשמל ולאתר תקלות בביצועי הסוללה.

Dell XPS L321X
המקלדת אינה מושלמת, אבל יחסית לקטגוריה, היא מתגלה כנוחה וניתן בהחלט להתרגל אליה. משטח העכבר גדול מאוד, מרקמו משיי ונעים מאוד למגע, והוא בעל רמת דיוק גבוהה


 


למרות ממדיו הקטנים של המחשב והעובדה שהרמקולים שלו נסתרים מהעין, עוצמת השמע שמופקת על-ידי הרמקולים שלו מרשימה, ונשמעת היטב ברחבי דירה קטנה. איכות הסאונד טובה מאוד יחסית למקובל. הרמקולים מצליחים לייצר צלילים עמוקים ומובחנים, והגוון המתכתי שמאפיין לרוב את הסאונד של מחשבים ניידים מתון יחסית. האזנה למוזיקה באמצעות הרמקולים התגלתה כנעימה למדי.

סט החיבורים במחשב בסיסי ביותר, וכולל רק את המינימום ההכרחי. למרות שבקרב מחשבי האולטרה-בוק נהוג למצוא היצע מצומצם של חיבורים, נראה כי כאן ההיצע הוא מצומצם גם בהשוואה לקטגוריה, וקיימים בה מחשבים שמציעים מגוון חיבורים מעט רחב יותר. בצדו הימני של המחשב ממוקמים חיבור USB 3.0 וחיבור Mini-Display Port, ובצדו השמאלי יש חיבור USB 2.0 וחיבור מאוחד לאוזניות או למיקרופון. מיקומי החיבורים נוחים יחסית.

XPS L321X מצויד בתוכנה חביבה מבית Dell, המכונה Dell Stage. מדובר בממשק ידידותי שמזכיר את ממשקי האפליקציות של סמארטפונים וטאבלטים. עם הפעלת התוכנה מופיעה שורה של קוביות בצידו התחתון של המסך, ובאמצעות לחיצה עליהן ניתן לנווט בין תיקיות המחשב השונות. אפליקציות נוספות בממשק מאפשרות, בין היתר, הורדת מגזינים ישירות למחשב ועיון בהם, יצירת קיצורי דרך מהירים לעמודי אינטרנט ולתוכנות שונות והעברת מידע בין המחשב לבין מכשירים אחרים המחוברים לרשת. הממשק נראה מעולה ומשתלב היטב בממשק המוכר והטוב של Windows. בניגוד לתוכנות דומות, שאינן מוסיפות הרבה לממשקים הקיימים בתוכנות של Microsoft, נראה של- Dell Stage יש מה להציע, ויש שימצאו את השימוש בה כנוח מהחלופות הקיימות. יש לציין שהממשק אינו מוצג בעברית.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Dell XPS L321X מצויד בסוללת ליתיום-יון בעלת שישה תאים, שלהצהרת החברה אמורה להספיק ל-8 שעות ו-53 דקות עבודה. הסוללה היא סוללה פנימית, והחלפתה מצריכה פנייה למעבדת מחשבים.

בבדיקה שערכנו הספיקה הסוללה לכשלוש שעות ורבע של עבודה רציפה שכללה בעיקר עריכת מסמכי אופיס וגלישה באינטרנט אלחוטי. מדובר בנתונים שאינם רחוקים מאלה של מחשבים אחרים בקטגוריה, אך קיימים אולטרה-בוקים עם זמן סוללה מעט ארוך יותר.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות החומרים ב- XPS מרשימה ביותר. מסגרת המחשב וחיפוי המעטפת העליונה עשויים אלומיניום, חלקו התחתון עשוי Carbon Fiber (פולימר קל ועמיד במיוחד), והמסך מצופה בזכוכית האיכותיתGorilla Glass  מבית Corning. המשטחים השונים נעימים מאוד למגע ואינם מתכופפים בתגובה ללחיצות. גם החיבורים השונים נראים חזקים ואיכותיים במיוחד, וצירי המסך יציבים למדי.

נראה שב- Dell חשבו גם על הפרטים הקטנים ביותר. לראייה, את מדבקת היצרן ותג השירות הממוקמים בתחתית המחשב (אותה מדבקה שמאשרת את מקוריותו של המחשב ושל תוכנות Microsoft המתוקנות בו), דאגו לכסות ברצועת אלומיניום נשלף, המגן על המדבקות מפני התבלות, ומהווה פתרון יצירתי ונאה לעין.

מבחינת אבטחה, המחשב מגיע עם מערכת ההגנה McAfee SecurityCenter לתקופה של 15 חודשים. כמו כן, המחשב מצויד בכונן SSD שאינו כולל חלקים נעים, מה שהופך אותו לעמיד יותר.

Dell XPS L321X
איכות החומרים ב- XPS מרשימה ביותר. המשטחים השונים נעימים מאוד למגע ואינם מתכופפים בתגובה ללחיצות. גם החיבורים השונים נראים חזקים ואיכותיים במיוחד, וצירי המסך יציבים למדי

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply