חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi Mi Max 32GB שיאומי
מותג: Xiaomi
גודל מסך: 6.44 אינטש
טווח מחירים: 250 - 500 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 32GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2016
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 495 ₪
חוות דעת גולשים
עדי 25.12.17
Alex 15.05.17
עידן 27.04.17
Idan 26.04.17
tkh 17.04.17
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi Max 32GB שיאומי

לירן עבדי | 22.11.2016
הטוב
  • ממשק MIUI 8.0 נוח
  • חיישן טביעת אצבע מדויק ומהיר
  • ביצועים טובים
  • סוללה לתפארת
  • תומך בטעינה מהירה
הרע
  • מימדי מכשיר שלא יתאימו לכל המשתמשים
  • כניסת MicroUSB
  • מטען מהיר לא כלול
בשורה התחתונה

מסך איכותי, סוללה נצחית ומעבד חף מגמגומים. לצד עדשות לא רעות בכלל ותג מחיר משכנע, ה-Xiaomi Mi Max הוא בחירה מעולה. כמובן, בהנחה ומידותיו המפלצתיות לא יפריעו לכם. לנועזים ולמאמצים מוקדמים בלבד.

הקדמה

ה-Xiaomi MI MAX הוא פאבלט ענק שהושק בארץ בספטמבר על ידי המילטון, היבואנית הרשמית של שיאומי בישראל. הסמארטפון מציע מסך בגודל 6.4 אינץ' עם תצוגת 1080p, מעבד Snapdragon 650, זיכרון RAM בסך 3GB ונפח אחסון 32GB עם אופציה להרחבה. באגף העדשות, מצלמת 16 מגה פיקסל נמצאת מאחור כולל וידאו ב-4K, והקדמית עם 5 מגה פיקסל. מערכת ההפעלה מגיעה בגרסת Marshmallow 6.0 בשילוב ממשק MIUI 8.0 וסוללת mAh 4,850 הוטמנה מאחור. כמרבית המכשירים הסיניים, גם ה- Mi Max תומך בשני כרטיסי SIM במקביל, כאשר אחד מהם משמש גם כחריץ להרחבת נפח האחסון הפנימי, באמצעות כרטיס MicroSD. המכשיר יוצע בצבעי זהב וכסוף.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בשיחות שבוצעו עם המכשיר, הכל עבד חלק – השיחה הייתה צלולה והרמקול הפנימי עבד כנדרש.


שני פתחי הרמקולים, הממוקמים בתחתית המכשיר בין כניסת המטען, מדויקים ועוצמתיים אבל כוללים חיסרון משמעותי: בזמן משחק, כאשר אופן אחיזת המכשיר משתנה לרוחב, יד ימין חוסמת את רוב אזור הרמקולים, מה שגורם לאיבוד משמעותי מעוצמתם המלאה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10


אי אפשר להתחיל לדבר על הפאבלט מבלי להתייחס לפיל שבחדר. לא משנה אם ניחנתם בידי כדורסלן או בכפות ידיים זעירות, ה- Mi Maxהוא מכשיר מפלצתי בכל קנה מידה, כזה שמגדיר מחדש את המושג "פאבלט" ואולי אפילו יוצר קטגוריה משל עצמו, מעין יצור כלאיים שבין פאבלט טיפוסי (5.2-5.5 אינץ') לבין מיני טאבלט (7 אינץ'). גודל המסך 6.44 אינץ' ומידותיו 173.1 מ"מ גובה, 88.3 מ"מ רוחב, 7.5 מ"מ עובי ו-203 גרם. לשם השוואה, הנחנו את הסמארטפון האישי שלנו (בגודל 5 אינץ') על ה- Mi Max והאחרון פשוט "בלע אותו", כאשר כל גופו של הסלולרי ה"קטן" לא היה קרוב אפילו לכסות של המסך בלבד (!).

השאלה הנשאלת היא כמובן – כמה גדול זה גדול מדי? כמו תמיד, מדובר בעניין של נוחות ולא בכדי קיימים בשוק הסלולר כל כך הרבה וריאציות של מסכים. לדעתנו, משתמשים שכבר התאקלמו בעולם הפאבלטים, מסך ה- Mi Maxלא יהווה עבורם מכשול משמעותי: התפעול נותר עם שתי ידיים וכמו רוב הפאבלטים, גם הוא יבלוט מחוץ לכיס המכנסיים, אם כי מעט יותר מן הסתם. אחרי שמתרגלים לעניין הגודל, ותאמינו לנו שלקח כמה ימים להתרגל, מגלים שימוש לא רע בכלל אבל גם מתסכל לפרקים.

Xiaomi Mi Max

נוחות האחיזה בזמן השיחה למשל, לא מיטבית. וזה לא שמדובר בעניין של הרגל: רוחב המכשיר מחייב יד גדולה ממש כדי להגיע לקצה השני וגם כשהגענו, קצות האצבעות שאחזו בקושי בצד השני לא נתנו תחושת ביטחון ותמיד ריחפה מעלינו ההרגשה כי המכשיר עומד להחליק בכל רגע, שלא לדבר על מבטים מוזרים שקיבלנו מהסביבה על ביצוע שיחה דרך מיני-טאבלט שכזה. את המכשיר בדקה גם משתמשת בוגרת שכמעט ולא הצליחה לשוחח במכשיר מבלי להשתמש בשתי ידיה.

בחזרה לנתוני המסך, תצוגת ה-IPS LCD ברזולוציה של 1080p ופיזור פיקסלים של 342ppi לא רעה בכלל ולמרות שמבחן הזמן פעל לרעת הנתונים הטכניים, התצוגה הייתה נפלאה והציגה תמונות חדות, מלאות צבע, עם ניגודיות מספקת ובהירות מעולה, כולל אופציה לבהירות אוטומטית, שאפשרה לנו לעבוד גם תחת קרני השמש. חיישן טביעת אצבע כלול במכשיר, הממוקם בגב המכשיר ועבד פנטסטי: הטמעת האצבע שלנו התבצעה ברגע והזיהוי שלה מדויק ומהיר בצורה מפתיעה, כאשר בפחות משניה נפתח המכשיר הנעול, אחרי רצף הטעיות מכוון מאתנו של אצבעות לא מוכרות.

ה- MI MAXצויד במערכת השבבים Snapdragon 650 מבית קוואלקום בעל 6 ליבות, שבהחלט אינו מהמובילים בשוק המעבדים וניתן למצוא אותו בעיקר במכשירי ביניים. פעולות שגרתיות כמו ניווט בין תפריטים, הפעלת אפליקציות מתקדמות וגלישה בדפי אינטרנט עבדו חלק, ללא גמגומים. עמודים עמוסי תוכן עלו יותר לאט וגם ניווט ב-Waze כלל עיכובים קטנים בזמן שיטוט במפה, אבל לא כאלה שמפריעים לחוויית המשתמש בכללותה.

Xiaomi Mi Max

המשחק Gods of Rome סחט מהמעבד הגרפי Adreno 510 את המיטב: זמני הטעינה ומעברי המסך פעלו בזריזות, תנועת הדמויות הייתה חלקה ונטולת לאגים. גם הגרפיקה הייתה מפורטת, למעט פיקסלים חדים בקצוות.

באגף הזיכרונות ניתן למצוא זיכרון RAM בסך 3GB ועוד 32GB לטובת נפח האחסון הפנימי, הניתן להרחבה באמצעות כרטיסMicroSD  התומך ב-256GB נוספים. יחסית למכשיר ביניים, אלו נתונים טובים שגם הוכיחו עצמם בשטח. זיכרון ה-RAM לא כרע תחת עומס האפליקציות וגם נפח האחסון הפנימי סיפק אותנו בהחלט, שלא לדבר על תוספת האחסון האופציונלית.

המכשיר מגיע בגרסת v6.0.1 (Marshmallow) הישר מהקופסא, עטוף בממשק הבית MIUI 8.0 שהכיל המון תכונות שימושיות כמו "נועל היישומים", המגן על אפליקציות לבחירת המשתמש ודורש סיסמה לפני פתיחתן. "יישומים משוכפלים" למשל, משכפל אפליקציה לבחירה– שימושי מאוד לבעלי חשבונות שונים לאותה אפליקציה שנאלצים כל פעם להתנתק כדי להחליף חשבון. גם "שטח שני" היה חביב, שמדמה שימוש בשני מכשירים ומציע דרך מעולה להפריד בין הטלפון של העבודה לטלפון האישי.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

המצלמה האחורית בעלת 16 מגה פיקסל עם צמד מבזקי LED ויכולות צילום וידאו 1080p ו-2160p ב- 30 פריימים לשנייה ו-720p ב-120 פריימים לשנייה. העדשה הקדמית בעלת 5 פיקסל.

בהתחשב בקטגוריה בה היא מתחרה, המצלמה האחורית של ה- Mi Maxסיפקה תמונות איכותיות מאוד. רמת הפירוט גבוהה, הצבעים מאוזנים יחסית וגם צילומים מאתגרים בתוך הבית חילצו כמה תמונות טובות. הפוקוס התבלבל ולא תמיד ידע היכן להתמקד, אבל לא משהו שאיפוס או שניים לא הצליחו לסדר. צילומי הלילה פחות הרשימו, כשמבזקי הלד החווירו תמונות במקרה הרע או במקרה הגרוע, הלבינו לחלוטין אלמנטים רבים מדי בתמונה.

Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max

Xiaomi Mi Max

עברנו לווידאו והקלטנו סרטוני 1080p ו- 720p ב-120 פריימים לשנייה ביום ובלילה, שהיו ברורים, חלקים ובשורה התחתונה, עומדים בפני דרישות הסף המינימליות של סלולרי ביניים. כשמתחשבים בעובדה שגם סרטוני 4K נכנסו לחבילה, מערך העדשות של ה-Mi Max התגלה כלא רע בכלל.

ממשק המצלמה די פשוט: מצבי הצילום הפופולריים במרחק קליק וההגדרות המתקדמות ממוקמות בתפריט פנימי. גם צילומי פנורמה, HDR ומצב ידני עבדו טוב ואפשרו שליטה שמעבר לצורך הבסיסי. תכונה חביבה בממשק שתפסה את תשומת ליבנו הייתה זיהוי הגיל והמין של המצולמים ולמרבה ההפתעה, לא זייפה מדי. זיהוי המין בוצע ב-100% דיוק אבל הגיל כלל לרוב סטייה של שנתיים מעל/מתחת הגיל האמיתי. התכונה נועדה לייפות את פני המצולמים על סמך הזיהוי אבל בפועל מפיקה תוצאות הפכפכות הנעות בין פני בובה חלקות מדי ולא מציאותיות לבין שינוי מינורי שבקושי נראה לעין.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ניתן לשער שמסך כה גדול וזללן יכול להיתמך רק על ידי מקור אנרגיה אימתני ואכן, סוללת  4580mAh בלתי נשלפת נמצאת מאחור. על הנייר, מדובר בנתון מרשים למדי ולשם השוואה, קיבולת ה-iPhone 7  עומדת על 1960mAh וזו של Galaxy S7, 3000mAh. הנתון הטכני הוכיח עצמו במציאות: יום בשימוש בינוני, שאמנם כלל הרבה WiFi וזמני מנוחה אבל גם לא מעט שיחות והודעות ווטסאפ הביא אותנו לסוף היום עם 70% סוללה. למחרת הצבנו בפני הסוללה אתגר אמיתי: ניווט, גלישה, צפייה בסרטונים, פייסבוק, משחקים ובאמת כל מה שבא ליד – וה- Mi Maxצלח את היום עם 40% בשעות הערב, תוצאה מצוינת בהתחשב ביום המפרך שעבר.

שלא כצו האופנה, בתחתית המכשיר קיימת כניסת MicroUSB, אליה צורף מטען בהספק 2A שנחשב מהיר אמנם, אך לא כולל את תכונת "טעינה מהירה" הפופולרית. אגב, ה- Mi Maxתומך בטעינה מהירה ( (Quick Charge 3.0אבל בכדי לנצל את התכונה, יש לרכוש מטען ייעודי בנפרד.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

גוף המכשיר העשוי זכוכית מקדימה בוודאי לא מבטיח אפס נזקים אם ייפול על צדו או על פניו. למרות זאת, הוא לא מרגיש שברירי או רגיש מדי. איכות הבנייה גבוהה ומהודקת – כל רכיב ומקש יציבים במקומם והנדסת החומר נראית ומרגישה יוקרתית למדי, ללא שום אזכור למכשיר ביניים מסין ושאר אסוציאציות הנגזרות מכך.

המסך צויד בהגנת Gorilla Glass 4 המפורסמת מבית Corning להגנה מפני נפילות. בהמילטון, היבואן הרשמי של שיאומי בישראל, מציעים 5 שנות אחריות וכן מבטיחים חלפים מקוריים בלבד ועדכוני תוכנה באוויר (FOTA).

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply