חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי LG Stylus 2 K520K
מותג: LG
גודל מסך: 5.7 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: Dual SIM אופציונלי...
שנת הכרזה: 2016
Smartphone: סמארטפון
מעבד: Cortex-A53
ציון WiseBuy
8.1
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Meir 27.04.18
ג'ו וג'יין 23.11.17
moren 20.11.16
tkh 12.08.16
sharond 30.07.16
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG Stylus 2 K520K

לירן עבדי | 10.07.2016
הטוב
  • אנדרואיד מרשמלו הישר מהקופסא
  • מצלמה אחורית מפתיעה
  • עט סטיילוס
  • תג מחיר צנוע
הרע
  • תצוגת 720p גרועה
  • חיי סוללה הפכפכים
  • מעבד מזדקן
בשורה התחתונה

נראה כי LG הקשיבה לרחשי הציבור בדרישה לפאבלט סטיילוס במחיר נגיש ובמקום לחכות שסמסונג תשיק גרסת לייט לסדרת Note המפורסמת, החברה לקחה את המושכות והשיקה את ה-LG Stylus 2, סמארטפון שבהחלט אינו המהיר מבין הפאבלטים או בעל המסך החד ביותר, אך מצליח לעמוד נהדר בזכות עצמו, תודות לממשק מהיר, מצלמה אחורית מפתיעה ותג מחיר נוח שהופך את ה- Stylus 2 לעסקה משתלמת.

הקדמה

לאחר שהוכרז בתערוכתMWC  בברצלונה השנה, בתחילת יוני הושק בישראל ה-LG Stylus 2, פאבלט בעל מסך 5.7 אינץ' אשר מבטיח לספק לשוק הביניים סמארטפון עם עט סטיילוס ייעודי. בקרבי המכשיר ניתן למצוא תצוגת IPS LCD בתקן 720P, מעבד מרובע ליבות במהירות 1.2 גיגה הרץ, זיכרון RAM בסך GB 2 ו-GB 16 של נפח אחסון פנימי. ה-  Stylus 2צויד בסוללת 3000 mAh נשלפת וכן בעדשת 13 מגה פיקסל מאחור ו-8 מגה פיקסל מקדימה. ה- Stylus 2פועל על גרסת אנדרואיד 6 (Marshmallow)  הישר מהקופסה ותומך בתקשורת דור רביעי LTE. בפינת התכונה המיוחדת ניתן למצוא את טכנולוגיית DAB , המאפשרת גישה לשידורי רדיו דיגיטליים.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

אין הפתעות באזור האפרכסת: נשמענו היטב לבני שיחתנו, אם כי לעיתים התקשינו בעצמו במעט לשמוע את הצד השני באזורים הומי אדם וחשנו כי רמקול פנימי עוצמתי יותר היה עוזר.

LG Stylus 2

המכשיר משדר בינונית בהשמעת סרטונים וקטעי סאונד דרך הרמקול החיצוני: המכשיר אמנם מגיע לצלילים גבוהים יחסית, אך הם צורמים ולא נעימים כלל. גם שירים שקטים הופקו בצורה רעשנית, ממש עד כדי שבלתי ניתן היה להאזין אליהם במקומות סגורים או בחללים עם הד. חיסרון נוסף מתבטא במיקומו של גריל הסאונד בגב המכשיר, כך שהנחת המכשיר על גבו חסמה עוצמה שנשמעה כחצי מיכולתו האמתית של הרמקול. לאריזה צורפו אוזניות כפתור משולבות מיקרופון שהיו בסיסיות למדי.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נפתח במובן מאליו: ה-2 Stylusהוא מכשיר עתיר ממדים (מידותיו 155 מ"מ גובה, 79.6 מ"מ רוחב, 7.4 עובי). הפאבלט לא מתאים לבעלי ידיים קטנות ויתרה מזאת; גם משתמשים שניחנו בידיים גדולות לא יצליחו לתפעל אותו ביד אחת. מדובר ביתרון עבור חובבי המסך הגדול אך חיסרון לאלו המעדיפים ניידות. משקלו הנמוך (145 גרם) הפתיע אותנו לטובה, בהתחשב בגודלו המפלצתי. בדומה למכשירי הדגל האחרונים של LG (פרט ל-G5), מקשי הווליום וההדלקה/כיבוי נמצאים בגב המכשיר ומעליהם עדשת המצלמה האחורית. בתחתית המכשיר נמצאות כניסות האוזניות ושקע הטעינה (Micro USB) ובקודקוד, עט הסטיילוס המשלים את מסגרת הפלסטיק בדיוק בפינה.

מסך ה-p720 הפסיק להרשים כבר אשתקד, מה שלא מונע מחברות ענק להמשיך לצייד סמארטפונים ברזולוציה המזדקנת, בדומה למקרה הנוכחי. אולי אלה העיניים שלנו שהתרגלו לחדות-על או שמא הצבעים במכשיר נראים נורא חיוורים, התצוגה במכשיר גרועה. זה מתחיל בבהירות מקסימלית לא מספקת, ממשיך ברמות לובן סבירות בלבד וחותם בקשת צבעים בינונית להחריד. גם בהתחשב בייעודו לשוק הביניים, מדובר בתצוגה ממש מאכזבת, ביחס לסטנדרט הנהוג בשוק כיום.

LG Stylus 2

אין צורך להרחיב במילים על מערכת ההפעלה מבית גוגל: אנדרואיד בגרסתה האחרונה v6.0 (Marshmallow) עובדת נהדר, חלקה בעין, נוחה לשימוש ותתאקלם במהרה בידי כל משתמש אנדרואיד מושבע. השבחים ל-LG שלא התפתו להשיק את המכשיר עם גרסת 5.0 Lollipop כלשהי או רחמנא ליצלן, עדכון קודם לה, תופעה מוכרת בקרב יצרניות המשיקות מכשירי ביניים ומרשות לעצמן לחסוך באגף התוכנה.

בכל הנוגע למעטפת של LG, מדובר במקרה קלאסי של "על טעם ועל ריח". היא לא באמת ממלאת איזה צורך שלא יכולה לה מערכת ההפעלה בגרסה ה"נקייה", אך גם לא מפריעה מדי ויתרה מזאת, לא חונקת את המכשיר במגוון אפליקציות בלתי שימושיות, עוד מנהג סורר בקרב יצרניות. אחד השינויים הבולטים לעין, ויש שיטענו המבורכים שבהם, הוא הסרת מגירת האפליקציות המוכרת במכשירי אנדרואיד. במילים אחרות: אין יותר קיצורי דרך של אפליקציות בשימוש תדיר הנמצאות בשולחן העבודה; כל האפליקציות המותקנות בסמארטפון נמצאות באותו מסך ודרכו גם ניתן להסיר אותן.

ה- Stylus 2 צויד במעבד מרובע ליבות מבית קוואלקום מדגם Snapdragon 410 במהירות GHz 1.2 הכולל מעבד גרפי מסוג Adreno 306. הרכיב המזדקן מסמן שנתיים בשוק אך לא ביטא זאת בשטח: המשחק Asphalt 8 גרר אמנם זמני טעינה ארוכים אבל לא נרשמו לאגים בזמן משחק. גם Traffic Rider לא האט את המכשיר והרשים בחוויית משחק חלקה וממכרת. הגרפיקה אינו הצד החזק של המעבד בלשון המעטה, וניכר ש-LG לא נתנו לכך חשיבות יתרה בהתחשב בקהל אליו המכשיר פונה.

LG Stylus 2

כשמו, ל- Stylus 2מצורף עט הסטיילוס המוחבא בקודקוד המכשיר ונשלף בעזרת ציפורן. מדובר בפתרון לא אלגנטי ולא נוח בלשון המעטה: לא פעם נאלצנו להשתמש בעזרים חיצוניים בסביבה בכדי לחלוץ את העט. גם לבעלי ציפורן, השליפה לא מהירה או קלילה כמו שציפינו, חיסרון משמעותי כאשר מעוניינים לתעד הערה במהירות. בהוצאת העט מהחריץ, המכשיר אוטומטית מציע אפליקציות רלוונטיות כמו Pop Memo , המאפשר לקחת הערות מהירות או Capture+, המתעד שרטוטים של המשתמש על פני התמונה המוצגת באותו רגע במסך. המכשיר גם מאפשר להוסיף אפליקציה נוספת כקיצור דרך מהיר, תכונה שנעזרנו בה במיוחד ל-Evernote, אפליקציות ההערות הפופולרית שגם מובנית במכשיר. העט עצמו דק מאוד, גובהו 107 מ"מ וגופו עטוף עיצוב מוקפד ויפיפה. בקצהו ריפוד רך המזכיר ספוג, אשר התממשק בקלות עם מסך המגע וכל פקודה זוהתה ברגע.

בכל פעם שאנו חושבים שנפח מערכת ההפעלה לא יכולה לתפוס יותר מקום, מגיע מכשיר חדש שמוכיח אחרת. ה- Stylus 2כובש שיא חדש, כאשר מתוך GB 16 שזה למעשה 14.7 גיגה זיכרון פנימי, כ- GB5.7 מהם כבר תפוסים הודות לאנדרואיד, ואם לא היה ניתן להרחיב את האחסון באמצעות כרטיס זיכרון, היינו כועסים פי כמה. במכשיר קיים חריץ לכרטיס Micro SD, התומך בכ-GB 256 נוספים.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הגלישה במכשיר התנהלה כנדרש. טאבים מרובים עבדו באין מפריע וגם שיטוט באתרים כבדים יחסית, הכוללים גלריית תמונות וקטעי וידאו רבים עלו בצורה מהירה. חיסרון יחיד שהבחנו התרחש בעת שיטוט בעמודים עמוסי מולטימדיה ולעיתים נתקלנו בעיכובים קלים שהקפיאו את התמונה לחצי-שניה בטרם הציגו את המשך העמוד. התופעה אמנם לא הפריעה לעבודה השוטפת אבל קשה היה שלא להבחין בה.

עדשת ה- 13 מגה פיקסל האחורית ומבזק ה-LED לצידה הפתיעו לטובה. העדשה רחוקה מלהיות מושלמת בנושא עיבוד התמונה והחדות, אך פרט לאלה היא הרשימה אותנו ממש: ממשק אינטואיטיבי נטול עיכובים (אהבנו מאוד את ההעלאה המהירה לפייסבוק בקליק בודד), מעבר מהיר בין מצבים, HDR שמבצע את עבודתו נאמנה, פוקוס שקולט עצמים במהרה וגם המבזק העדין נמנע מלהלבין דמויות. התמונות מלאות צבעים ותחת תנאי תאורה מסוימים היא יכולה אפילו לתת פייט לכמה מצלמות פרימיום שצפינו ביכולותיהם מקרוב.

שמנו לב לשתי חסרונות במצלמה שהפריעו לנו, נפתח בגרועה שבהן: כשצילמנו תמונות רבות ברצף או הקלטנו וידאו באיכות גבוהה למשך זמן, גוף המכשיר התחמם מאוד, עד שממש נאלצנו להוציא אותו מהכיס והנחנו אותו על השולחן כדי שיצטנן. חיסרון שני: לא ניתן לבחור את איכות הצילום, כלומר אין שליטה על ממדי התמונה. ואולי עכשיו זה לא נראה כמו חיסרון אבל נסו לשלוח כמה צילומים למישהו שצריך אותם ממש עכשיו, כשגודל כל תמונה נע בין 3-5 מגה בייט.

בניגוד אליה, עדשת ה-8 מגה פיקסל מקדימה לא שיתפה עמנו פעולה. רוב התמונות לא היו בפוקוס, גם כאשר לכדנו רצף תמונות גדול במהלכן ממש קפאנו במקום כדי לחלץ ממנה את המיטב, אך ללא הועיל.


יצאנו מרוצים מהצילום וידאו p1080 ב-30 פריימים לשנייה: למרות שבלט בחסרונו מייצב תמונה שהיה מונע רעידות בזמן הקלטה, הצבעים היו טובים, המיקרופון סינן רעשים בסביבה וגם רצף ההקלטה לא הופרע בגלל בעיות טכניות כלשהן.

LG Stylus 2

LG Stylus 2

LG Stylus 2

LG Stylus 2

LG Stylus 2

LG Stylus 2

LG Stylus 2

LG Stylus 2

LG Stylus 2

LG Stylus 2

לא התלהבנו מהצילום בחושך: התמונות יצאו "מגורענות" מדי לטעמנו, ובאזורים בהם היו אמורה לתמוך התאורה המלאכותית, קיבלנו בעיקר נקודות אור צהובות שכיסו את הסביבה הקרובה לה, לעיתים עד כדי העלמת אלמנטים קריטיים בתמונה. גם הווידאו עבד פחות טוב בתנאי תאורה בעייתיים, כאשר החשיכה עטפה את רוב העצמים אותם צילמנו.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בגב המכשיר הוטמעה סוללת ליתיום-יון נשלפת בנפח mAh 3,000, הנשמעים על הנייר כמו חלום עבור משתמשים כבדים, בהתחשב במפרט הבלתי-מאיים. לאחר שבועיים של שימוש, מוזר לגלות כי הסוללה לא נהנית מדי מהרכיבים הבינוניים ומפגינה ביצועים טובים אך לא מצוינים. ניתן לצלוח עם הפאבלט יום שלם אך לקראת שעות הערב הסוללה עמדה על 30-40%, לאחר שימוש סביר. חיסרון משמעותי התגלה בעת הפעלת משחקים סרטונים: מעבר להתחממות המוגזמת בגב המכשיר, אחוזי הסוללה צנחו בקצב מדאיג. סוגי השימוש השונים הביאו אותנו למסקנה כי הסוללה ניצבת איתנה מול משימות שגרתיות אך הפעלת מולטימדיה אינה הצד החזק שלה כלל.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

כמו רוב הסמארטפונים הפונים לשוק הביניים, גם גוף המכשיר של ה- Stylus 2עטוף פלסטיק. עם זאת, גימור הגב המחוספס נאה מאוד ואם מניחים אותו על חלקו הקדמי, ה- Stylus 2 נראה מכשיר פרימיום לכל דבר. באותה נשימה, עדיין מדובר בהנדסת מוצר בסיסית למדי המבוססת על פלסטיק וסגסוגת אלומיניום כך שניתן לשער כי הוא לא יהווה אתגר רציני מול מבחני ריסוק למיניהם. גם היעדר מיגון על פני המסך הופך אותו לרגיש בפני שריטות. לזכותו ייאמר כי פעמים רבות במהלך הסקירה המכשיר נתחב לכיס יחד עם צרור מפתחות ועד יומו האחרון אצלנו לא תועדו שריטות במסך.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply