חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי ZTE Blade S6
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2015
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מעבד: Cortex-A53 Cortex-A53...
מספר ליבות: 4 + 4 ליבות
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Yos 02.08.17
ahronohayon1995 22.02.17
Alisa 28.06.16
שמואל 25.10.15
טל 10.08.15
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי ZTE Blade S6

הטוב
  • ביצועים יומיומיים טובים
  • אנדרואיד Lollipop
  • איכות סאונד טובה באוזניות
  • נוח לאחיזה, ממדים נוחים מאוד
  • תמיכה ב-LTE
  • הרחבת זיכרון
הרע
  • צילום וידיאו בינוני
  • ללא זכוכית מוגנת למסך
  • ניגודיות ובהירות המסך פושרות
  • חיי סוללה לא עקביים
בשורה התחתונה

חיפשתם סמארטפון במחיר ביניים שנראה כמו אייפון? ZTE Blade S6 עשוי לענות על הצרכים שלכם. הוא מספק חוויית שימוש סבירה עד טובה ברוב הפרמטרים, הוא נראה טוב ולמרות שאינו מתבלט בשום דבר (למעט אולי נוחות האחיזה הפנטסטית) – זהו טלפון חביב וסימפטי בסך הכל. עם זאת, אם סיני שדומה ל-iPhone עושה לכם את זה, Meizu M1 Note ייתן לכם תמורה טובה יותר בפחות כסף.

הקדמה

סדרת Blade של המותג הסיני הוותיק ZTE מכונה על ידי החברה Affordable premium, כלומר מכשירים שאמורים לשלב בין תכונות מתקדמות למחיר נוח. בשבועות האחרונים נחת בישראל הדגם החדש בסדרה, Blade S6, שמשווק בישראל על ידי יורוקום.

 

אם השם שלו, S6, מזכיר לכם את מכשיר הדגל הנוכחי של סמסונג, חכו שתראו את המכשיר עצמו: המבנה הכללי שלו הוא העתק ברור, שלא לומר חסר בושה, של iPhone 6. הוא אמנם מעט גדול יותר ועם פריסת לחצנים ומקשים שונה, אבל הקצוות העגולים, היקף המכשיר הכסוף והזכוכית מקדימה שמתקמרת קלות בקצוות מזוהים באופן מובהק עם המכשיר של Apple.

 

מפרט המכשיר כולל את פלטפורמת Snapdragon 615 עם זוג מעבדים מרובעי ליבות ו-2GB זיכרון RAM, מסך HD 720p בגודל 5 אינטש, מצלמת 13 מגה פיקסל, 16GB זיכרון פנימי עם אפשרות להרחבה, תמיכה בדור רביעי ובשני כרטיסי SIM ורדיו. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסה 5.0.2 העדכנית.

 

המכשיר זמין בצבעים חום, זהב, סגול, אדום ולבן (שאותו קיבלנו לבדיקה).

כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בעת שיחות טלפון, הצליל באפרכסת חזק דיו אבל לא צלול במיוחד ונשמע לנו קצת חסום. הדבר לא משמעותי מדי ולא הפריע לנו להבין את בן שיחנו. הספיקר ממוקם בגב המכשיר, ובגלל צורתו השטוחה הוא נוטה להיחסם די בקלות. הספיקר חזק והאיכות שלו די טובה, אם כי גם כאן חסר לנו עומק וצלילות.

ZTE כללה במכשיר איקולייזר מתקדם של Dolby, המאפשר בחירה בין כמה תבניות צליל מוגדרות מראש או כוונון עצמאי של הסאונד. הפיצ'ר הזה פעיל בחיבור אוזניות בלבד, וההשפעה שלו על איכות הצליל דרמטית, עם קצת כיוון והתאמה תוכלו להגיע לסאונד מעולה, הרבה יותר טוב מזה שבברירת המחדל.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אתם יכולים לאהוב את העיצוב דמוי-האייפון או לבוז לו על חוסר המקוריות, אבל דבר אחד אין להכחיש: ZTE Blade S6 הוא מכשיר נוח להפליא לאחיזה. הקצוות העגלגלים שלו, מכל כיוון שהוא, אינם משאירים קצוות חדים כלשהם ולכן גם נוח להצמידו לאוזן בשיחה. הוא מעט חלקלק, אבל לא באופן חריג. גם ממדיו מעולים: עובי של 7.7 מ"מ בלבד ומשקל קליל של 134 גרם.

ZTE Blade S6

בצלע הימנית של המכשיר נמצאים לחצן הפעלה ומעט מעליו לחצן הווליום המאוחד. שניהם עשויים פלסטיק, בולטים בדיוק במידה הנכונה ומגיבים מצוין ללחיצה. הם מופרדים ושונים זה מזה בגודלם מספיק כדי שלא נתבלבל ביניהם. משמאל נמצאות מגירת ה-SIM ומגירה לכרטיס הזיכרון, בתחתית נמצא שקע Micro-USB לטעינה (לא במרכז אלא ליד הקצה הימני) ושקע האוזניות ממוקם למעלה.

מתחת למסך נמצאים 3 מקשי מגע – מקש בית מסומן (המשמש גם כנורית חיווי נושמת) ושני מקשים רכים מצדדיו, שאינם מסומנים אלא מאירים בנקודת אור כחול קלוש. ZTE עשתה בחכמה בכך שלא סימנה את המקשים הללו, שכן היא מאפשרת לכם להחליט איזה מהם ישמש כלחצן חזור ואיזה כלחצן תפריט. קצת חבל שלא ניתן להגדיר אחד מהם כלחצן היישומים האחרונים, כנהוג במכשירים מבוססי Lollipop כיום. שלושת מקשי המגע מגיבים ברטט החלטי, וטווח המגע שלהם גדול מספיק כדי שלא תחמיצו אותם.

המסך, מסוג IPS ובצפיפות פיקסלים של 294ppi, בסך הכל בסדר גמור. הוא חד מספיק לטעמנו וזוויות הצפייה שלו טובות, אבל קשה לומר שהתלהבנו מהצבעים שלו, שנראו מעט חיוורים, או מהבהירות הפושרת. באור שמש ישיר קשה מאוד לראות את המוצג במסך.

מערכת הפעלה היא אנדרואיד 5.0.2, שחלקים ממנה עוצבו מחדש באופן מיותר לחלוטין בממשק שמכונה MiFavor 3.0 UI. כמו מרבית הממשקים הסיניים, גם כאן אין מגירת יישומים אלא כולם נמצאים יחדיו על מסכי הבית, והאייקונים זכו לעיצוב צבעוני וילדותי. אפשר כמובן להתקין Launcher חלופי שיקרב אתכם חזרה לחוויית האנדרואיד המקורית, וזה בדיוק מה שעשינו.

ZTE Blade S6

ZTE Blade S6 מציג גם כמה תופינים. חיבבנו את האפשרות להגדיר את פריסת לחצני הניווט שהזכרנו לעיל, את האפשרות להעביר קבצים למחשב בשיטת Mass Storage המסורתית (כמו כונן חיצוני רגיל, ללא שיטת MTP המגבילה), ואת האפשרות לעבור למצב רטט או שקט באופן מהיר בתפריט הכיבוי. בתפריט מצאנו שורה של מחוות ותנועות שונות, חלקן פשוטות ויעילות כמו ניעור כדי להפעיל את הפנס, או הצמדה לאוזן כדי לקבל שיחה; חלקן הזויות ובלתי שמישות בעליל, כמו הפונקציה להפעלת המצלמה ממצב המתנה. אם הצלחנו להבין את ההסבר המסובך, צריך להרים את המכשיר, להמתין 2 שניות, להחזיק את לחצן הווליום ותוך כדי לסמן עם אצבע את האות V מעל באוויר מעל המסך, עם השהייה של שניה באמצע. לא הצלחנו בשום אופן להפעיל את התכונה הזו, וספק מישהו יכול.

מבחינת ביצועים, Blade S6 מציג מהירות פעולה טובה ברוב הזמן. האנימציות אמנם לא תמיד חלקות לגמרי, אבל בשימוש השוטף הרגשנו שמהכשיר מספק מענה טוב, לא משתהה יתר על מידה, אין תקיעות וקפיאות וחוויית התפעול הכללית מספקת ביותר. נקודה מרגיזה מבחינתנו היא שלמסך הנעילה לוקח למעלה משנייה וחצי להופיע מרגע הלחיצה.

ערכת המכשיר כוללת כבל USB, מטען קיר 1 אמפר, אוזניות עם מיקרופון ורכיב מתכת קטן שמסייע לחלץ את מגירות ה-SIM וכרטיס הזיכרון מגוף המכשיר.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ZTE Blade S6 מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל, עם פלאש בודד ותמיכה בוידיאו Full HD. המצלמה הקדמית היא ברזולוציית 5 מגה פיקסל. המצלמה מתמקדת ומצלמת במהירות סטנדרטית, והממשק פשוט וברור.

המצלמה הראשית מפיקה תמונות באיכות סבירה ומעלה בדרך כלל. רמת הפירוט, הצבעים והחדות היו טובות, אבל הטווח הדינמי צר (תמונות עם ניגודיות גבוהה יצאו או כהות מדי בחלקן או שרופות בחלקן) והחשיפות עצמן לא מדויקות ולא עקביות מספיק. תמונות בתאורה חלשה יוצאות לא ממוקדות, מטושטשות או עתירות רעש דיגיטלי – או כל אלה ביחד. עם זאת, בהחלט הצלחנו להפיק לא מעט תמונות נאות בתנאי תאורה טובים, כאפשר המצלמה בחרה בחשיפה הנכונה. צילום הוידיאו מתבצע אמנם ברזולוציית 1080p, אבל זה נראה כמו 720p לכל היותר. התמונה לא חדה מספיק ובעלת מראה מלאכותי.

המצלמה הקדמית הפתיעה עם תמונות נאות מאוד, חדות ומפורטות, וקיבלנו איתה כמה צילומי סלפי מעולים.



ZTE Blade S6

ZTE Blade S6

ZTE Blade S6

הגלישה ב- Blade S6 מתבצעת ברשתות דור רביעי סלולריות, או ב-Wi-Fi שתומך בתקן ac העדכני. הגלישה מהירה ולא נצפו תקלות כלשהן ברמת הקליטה. ה-GPS בדרך כלל ננעל מהר, אבל קרו מספר מקרים שנאלצנו להמתין כחצי דקה עד שקיבלנו אות לאחר שיצאנו מחניון (אנו רגילים להמתין לכל היותר 5-7 שניות).

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

בלייד S6 מצויד בסוללה בלתי-נשלפת בקיבולת פושרת יחסית של 2400mAh. במהלך מי הבדיקה הפגינה סוללת המכשיר התנהגות בלתי יציבה, כאשר בחלק מהימים הצלחנו להגיע לשעה 10 בלילה עם כמה אחוזים נותרים, ובימים אחרים נאלצנו לחפש מטען כבר בשעות הצהריים המאוחרות. בכל מקרה, יום עבודה אינטנסיבי תתקשו לקבל מהמכשיר הזה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10


איכות הבנייה הכללית של המכשיר משביעה רצון על פניו, אבל יש כמה נקודות בעייתיות. ראשית, למרות שאנו אוהבים מאוד את הגימור המקומר קלות בקצוות של זכוכית המסך, לא מדובר בזכוכית
Gorilla או עם הגנה אחרת משריטות. שנית, החלק האחורי עשוי פלסטיק שנראה זול וגם מרגיש כך, אם כי הוא לא נשרט אצלנו או הראה סימני בלאי. שלישית, מגירת כרטיס ה-SIM הייתה אצלנו טיפ-טיפה רופפת, כך שכשמעבירים עליה את האצבע אפשר להרגיש אותה נעה קלות בתושבתה.

נציין לחיוב את הלחצנים הפיזיים שגילו איכות הרכבה מעולה, ואת העובדה שבסך הכל, בשימוש יומיומי, המכשיר הרגיש לנו סולידי ויציב.

ZTE Blade S6

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply