חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Meizu M1 Note 16GB מייזו
גודל מסך: 5.5 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: Dual SIM
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 8 ליבות
זיכרון RAM: 2GB
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Eyal 26.09.15
שלמה 16.09.15
Yosef 12.07.15
Michael 20.04.15
שמוליק 19.04.15
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu M1 Note 16GB מייזו

אורי הראל | 28.04.2015
הטוב
  • מסך מעולה
  • חיי סוללה ארוכים
  • ביצועים טובים מאוד
  • ממשק קל ואינטליגנטי
  • מחיר תחרותי ביותר
הרע
  • סאונד מאכזב
  • מתחמם
  • המיקוד המצלמה בעייתי
  • בעיות בתצוגה ב-Waze
בשורה התחתונה

Meizu הצליחה להוציא תחת ידיה סמארטפון שכיף להשתמש בו. אי אפשר שלא להתאהב במסך המעולה, במהירות התגובה ובממשק היפה והשימושי שלו, ותג המחיר התחרותי הופך אותו למכשיר מפתה במיוחד. יחד עם זאת, אי אפשר להתעלם ממספר נקודות בעייתיות: ה-M1 Note נוטה להתחמם בעת שיחה ובעת משחקים, מנגנון המיקוד של המצלמה לא עובד טוב ואולי הנקודה הבעייתית ביותר בטלפון, Waze איננה מתפקדת כראוי (תקלה זו, לפחות, אמורה להסתדר בהמשך). אם הפשרות הללו לא מרתיעות אתכם, מדובר במציאה של ממש ולתמורה יוצאת מן הכלל לכסף.

הקדמה

השוק הישראלי פונה אט אט לטלפונים תוצרת סין המצוידים בחומרה חזקה הדומה לזו שהמותגים הגדולים מציידים בה את הטלפונים שלהם, ובמחיר נמוך יותר. ה- M1 Note של Meizu הוא אחד מהם, והמיתוג שלו פונה לקהל צעיר שמעוניין בטלפון נוח ומתקדם, אך לא יכול להרשות לעצמו אחד כזה. הפאבלט נמכר בישראל במחיר של החל ב-999 שקלים בעת כתיבת שורות אלו, מחיר תחרותי בהחלט עבור מכשיר בעל חומרה מתקדמת.

M1 Note
מכיל את ערכת השבבים Mediatek MT6752 עם מעבד במהירות 1.7GHz בעל שמונה ליבות מבית Cortex וזיכרון RAM בנפח 2GB. המסך שלו בגודל 5.5 אינטש ברזולוציית Full HD, ולטובת המשימות הגרפיות בחרו Meizu במאיץ גרפי של ARM מדגם Mali-T760. למצלמה הראשית יש חיישן של 13 מגה פיקסלים. את התמונות תאלצו לשמור על הזיכרון הפנימי של המחשב או בענן, כיוון שאין במכשיר תמיכה בהרחבת זיכרון. למשתמשים רבים 16GB הם די והותר, אך אם אתם זקוקים לאחסון גדול יותר תוכלו להזמין את ה-M1 Note גם בגרסת ה-32GB שלו. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 4.4.4 עם ממשק Flyme הייעודי של החברה.

את המכשיר קיבלנו לסקירה באדיבות היבואן הרשמי, Bug.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

חווית השמע של ה-M1 Note מאכזבת קמעא, כיוון שאיכות הצליל בעת השיחה אינה אחידה. על אך שלרוב הצלחנו לשמוע היטב את הצד השני, חווינו מדי פעם עוצמת שיחה חלשה מדי, ונטען שגם אותנו קשה היה לשמוע. הרמקול מספק עוצמת צליל חזקה בניגון מוזיקה, אך נתקלנו לא פעם אחת בצרימות ועיוותי קול ובאופן כללי ניתן לומר שלא כיף גדול להאזין דרכו לשירים ומנגינות.

כאשר הרמקול תיפקד כדיבורית עוצמת הקול לא הייתה חזקה דיה. המיקום שלו בעייתי במידת מה, כיוון שכאשר שהחזקנו את המכשיר אופקית, כרית כף היד או אצבע המורה חסמה את יציאת הצלילים והמוזיקה והיינו צריכים להקפיד להחזיק אותו בזווית מסוימת על מנת לשמוע בצורה מיטבית.

המכשיר נוטה להתחמם יחסית מהר בעת שיחה ולאחר שיחה לא ארוכה במיוחד של חמש דקות היה לנו כבר לא נעים להחזיק את המכשיר קרוב לאוזן.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

עיצובו של המייזו M1 Note סטנדרטי ולא אלגנטי מדי. הפינות שלו מעוגלות וצדדיו מקומרים באופן שמזכיר את ה-iPhone 5c, אם כי הקימורים הללו מודגשים יותר. הכיסוי האחורי עשוי פלסטיק בגימור מבריק, וניתן להזמין אותו באחד מבין הצבעים הבאים: לבן, תכלת (מה שאנחנו קיבלנו), צהוב, ירוק וורוד. הצבעים בגוונים הפסטליים הרגישו לנו מעט ילדותיים, ובהחלט מכוונים לקבוצת גיל של משתמשים צעירים, ולא לאנשי עסקים רציניים וטרודים.  ממדיו של המכשיר הם 150.7 מ"מ לגובה, 75.2 מ"מ לרוחב ועוביו הוא 8.9 מ"מ. זהו בפירוש אינו מכשיר קטן, אך ניתן לתפעל אותו ביד אחת, הודות למנגנון המגע החכם, עליו נפרט בהמשך.

Meizu M1 Note

המסך של ה-M1 Note הוא מבין המרשימים שראינו, במיוחד בקטגוריית המחיר שלו. עם 5.5 אינטש הוא בהחלט נכנס לקטגורית הפאבלט, ועם רזולוציית Full HD (כלומר 1920x1080) וצפיפות פיקסלים שלppi  403 הוא מציג וידיאו, תמונות ומשחקים בצורה יפה ומרשימה. החדות שלו גבוהה מאוד, הצבעוניות רוויה אך מדויקת והוא בהיר וניתן להשתמש בו בנוחות גם באור יום מלא.

Meizu
החליטו שכפתורים פיזיים מיותרים למדי, וגם כפתורים רכים אינם נחוצים יתר על המידה ולכן הם החליטו להציב בתחתית התצוגה כפתור מגע אחד בלבד המשמש לחזרה למסך הבית.  Flyme OS 4, ממשק המשתמש של ה-M1 Note, מאפשר שימוש רב במחוות אשר מייתרות את הכפתורים הללו, ואנחנו אהבנו מאוד להשתמש בו.

כפתור הבית מאפשר את נעילת המכשיר והחשכת המסך באמצעות לחיצה ארוכה. כשתרצו להעיר את הטלפון, תוכלו לעשות שימוש בשתי מחוות. הקשה פעמיים על המסך – בדומה ל-
G2 של LG – תוביל אתכם למסך הנעילה עצמו, אך אם תחליקו את האצבע על המסך הכבוי הטלפון ידלג על מסך הנעילה ויגיע היישר למסך הבית. לעתים לא הצלחנו לשחרר את המכשיר מידית והיינו צריכים "להתעקש" ולהקיש יותר לאט או יותר מהר, ובכל מקרה העדפנו להחליק כלפי מעלה.

Meizu M1 Note

על היעדר מקשי חזור ויישומים אחרונים, כפתורים השגורים במכשירי האנדרואיד השונים,
Meizu מפצים באמצעות מנגנון 'מגע חכם', הניתן להפעלה וכיבוי מווילון ההתראות. מנגנון זה מציב עיגול קטן ושקוף למחצה על המסך בכל נקודה שתבחרו להציבו. לחיצה על העיגול תחזיר אתכם מסך אחד אחורה והחלקה שמאלה וימינה על העיגול משמשת לדפדוף בין האפליקציות. כמו כן, אם תרצו להגיע ישירות לאפליקציה מסוימת כאשר הטלפון במצב המתנה, תוכלו להקצות לה מחווה ספציפית. לדוגמה, אנחנו בחרנו להקצות ל-Facebook מחווה בצורת האות e ולמצלמה מחווה בצורה האות c.

Flyme
נראית ומתנהגת קצת כמו iOS ואנחנו התחברנו למגמה הזו. האייקונים קיבלו השטחה ומתיחה קלה לפינות והאפליקציות כולן מופיעות במסך הבית, כאשר אין מסך אפליקציות נפרד. אהבנו במיוחד את היוזמה של Meizu שלא להעמיס על המכשיר אפליקציות מובנות שאין לנו צורך בהן ולא ניתן להסירן. מצד שני, מעט האפליקציות המובנות הרגישו רזות מדי, כשלדוגמה אפליקציית החייגן נעדרה אפשרות להצגת אנשי קשר מועדפים. המקלדת המובנית מוצלחת מאוד, ומנגנון תיקון השגיאות מבזיק את המילה המוחלפת ובכך מספק חיווי חזותי למקרה שהחלפנו בטעות למילה שלא רצינו ובכך למנוע הודעות מביכות מדי.

התקנו אפליקציות פופולריות כגון WhatsApp, Facebook ו-Instagram וכולן עבדו מהר למדי, כאשר מהירות התגובה טובה מאוד והמעבר בין החלונות השונים היה חלק לגמרי וכן הטעינה של האפליקציות הייתה מהירה למדי. רצינו גם לבדוק כיצד המכשיר מתנהג עם אפליקציות כבדות יותר ובחרנו ב-TeamViewer, אפליקציית שליטה מרחוק על מחשבים. האפליקציה עבדה מהר מאוד ויכולנו לראות ולשלוט על המחשב המרוחק בלי כל עיכובים, תקיעות או קריסות. בדקנו גם את עמוד ענן, אפליקציה ישראלית המכילה מפות סימון שבילים למטיילים וגם היא עבדה בצורה חלקה וכמעט ללא שהות במעבר בין מפה למפה.

משחקים רצו באופן חלק לרוב ונהנינו מאוד להשתמש במכשיר למטרות משחק, לפחות עד שהמכשיר התחיל להתחמם (בדומה לניהול שיחת טלפון) עד שבזמן מסוים התחלנו להרגיש לא נעים להחזיק את המכשיר ביד.

סט החיבורים של ה-
M1 Note סטנדרטי למדי והוא כולל כניסת אוזניות וחיבור Micro-USB. חיבור המכשיר למחשב לווה בלא מעט תסכולים מכיוון שרק לאחר ניסיון חיבור שני המחשב הצליח לזהות את הטלפון ויכולנו להעביר קבצים. את כרטיס ה Micro Sim מכניסים באמצעות מגש בדומה ל-iPhone, וכבטלפונים סינים אחרים המגש מסוגל להכיל שני כרטיסי SIM שונים. כפי שציינו, לא ניתן להוסיף זיכרון אחסון באמצעות כרטיס SD חיצוני וניתן להסתמך רק על הזיכרון שבמכשיר או על אחסון בענן.

Meizu M1 Note

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות התמונה של מצלמת ה-M1 Note טובה מאוד. התרשמנו לחיוב מהצבעים הניטרליים והמדויקים שלה ומהאופן בה היא מטפלת בגוון עור הפנים של האנשים אותם צילמנו. החדות של התמונות סבירה למדי, ואלו שאינם מחטטים בפיקסלים יהיו מרוצים. מצאנו שמנגנון המיקוד אינו מהיר דיו, ומדי פעם הצלחנו לצלם לפני שהמצלמה הצליחה להתמקד. התוצאה הייתה תמונות מטושטשות והרגשנו שהיה ניתן לשפר זאת בעדכון הקושחה האחרון, אותו הורדנו לטלפון.

Meizu M1 Note

בדומה לסמארטפונים מתקדמים אחרים (כגון ה-Z3 של סוני וה-Lumia 930 של נוקיה שסקרנו כאן), גם למצלמה של ה-M1 Note יש מצב ידני בו ניתן לשלוט על המיקוד, מהירות התריס (עד 1/500 שניה) ועל ה-ISO, רגישות החיישן לאור. תמונות שצולמו בחושך ב-ISO המקסימלי - 1600 - היו ללא רעשים כלל, אך מנגנון הניקוי היה אגרסיבי למדי. אהבנו במיוחד את המהירות של המצלמה ואת העובדה שיכולנו לצלם תמונות בזו אחר זו בשהות מינימלית של כמחצית השניה בין תמונה לתמונה. הפעלת אפליקציית המצלמה לאחר עדכון הקושחה ארכה כ-4 שניות לעומת 7 שניות לפני העדכון.

צילום הוידיאו של ה-
M1 Note משובח וניתן להקליט עד רזולוציה של 1080X1920. אהבנו את מצב הצילום בהילוך אטי שסיפק וידאו ברזולוציה נמוכה אך בקצב צילום גבוה. Meizu הכניסו כבר ב-MX3 את טכנולוגית ה-Light Field המאפשרת שינוי שדה המיקוד לאחר צילום התמונה. לצלמים הדבר נשמע פנטסטי אך בפועל מדובר במספר תמונות שצולמו תוך כדי הקלטת וידיאו של המצלמה והלבשתן אחת על השנייה (בדומה ל-HDR). לא מאוד התלהבנו מהתוצאה הסופית ואנו מציעים להימנע מהשימוש בפיצ'ר זה.

נגן הוידיאו של
Flyme עבד נהדר וחלק. צפינו בסרטים ברזולוציות HD שונות ונהנינו מתמונה חדה, צבעונית וחלקה. לא ניתן לצרף כתוביות לנגן המובנה, אך יש שלל נגנים אחרים שיודעים לעשות כן וניתן להורידם למכשיר.

Meizu M1 Note

Meizu M1 Note

Meizu M1 Note

ה-GPS עבד מצוין והצלחנו להשיג איכון מהיר הן ברכב והן ברגל, ללא קפיצות של מאות מטרים הצידה, כפי שעלול לקרות במכשירים סינים פחות איכותיים. האנטנה אומנם דייקה, אך אפליקציית Waze הציגה התנהגות בעייתית במיוחד: המפות היו משובשות, אייקונים התנפחו ולעתים גם שמות המקומות טושטשו ללא הכר. הדבר קרה בעת הפעלת האפליקציה ולאחר הזנת יעד חדש לניווט. לאחר כמה דקות של מנוחה השיבושים נעלמו והתצוגה חזרה למצב נורמלי ושמיש, אך הם חזרו כשעברנו לאפליקציה אחרת. Bug, יבואנית המכשיר, הצהירה כי אנשי Waze מודעים לבעיה שנובעת מחוסר התאמה למעבד הגרפי הספציפי בו משתמש המכשיר, וכי גרסת תיקון לאפליקציה צפויה לצאת בקרוב.

חוויית הגלישה במכשיר מצוינת בזכות המסך הגדול והאיכותי, וכן בזכות התמיכה של המכשיר ברשתות דור רביעי.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אין דבר מאכזב יותר מלגלות שלא טענו את סוללת הטלפון במהלך הלילה, מה שעלול להוביל למרדף אחרי השעון (ואחרי מטען) בניסיון להישאר זמינים בשעות הבוקר. השארנו, בכוונה, את ה-M1 Note מנותק למשך הלילה, וזאת לאחר יום שלם של גלישה סלולרית, שיחות ושימוש במצלמה. מד הסוללה עמד על 20 אחוזים כשהלכנו לישון, ולשמחתנו נדרשנו לטעינה חוזרת רק באזור השעה 11 בבוקר. קיבולת הסוללה היא 3140mAh, קיבולת נכבדה בהחלט – אך לא ניתן להסיר אותה מהמכשיר כלל.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Meziu M1 Note אינו עמיד למים או לאבק, אך זכוכית ה-Corning Gorilla 3 תספק מעט שקט נפשי עבור אלו שנוטים להפיל את המכשירים שלהם לעתים קרובות מדי. חיפוי הפלסטיק שלו משדר בניה איכותית ולא זולה.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug

Meizu M1 Note

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply