חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקלדת Microsoft All-in-One Media Keyboard N9Z-00015 מיקרוסופט
מותג: Microsoft, Microsoft...
הרכב: מקלדת עם משטח מגע...
חיבור למחשב: אלחוטי, אלחוטי
ממשק חיבור: USB
ציון WiseBuy
6.1
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Daniel 22.06.17
איל 21.10.16
ירדן 04.10.14
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מקלדת Microsoft All-in-One Media Keyboard N9Z-00015 מיקרוסופט

הטוב
  • עמידה בפני נתזי מים
  • טווח קליטה טוב
  • מקשי מולטימדיה ייעודיים
  • דונגל זעיר, מקום אחסון מובנה עבורו
הרע
  • מקשים נוקשים ורדודים
  • מקשים חסרים כמו Ctrl ימני, Home, End
  • מקשי חצים זעירים – לא נוח למולטימדיה
  • משטח העכבר גרוע
בשורה התחתונה

המקלדת All in One Media Keyboard של מיקרוסופט לא מתאימה כלל לשימוש שולחני בשל נוחות ההקלדה הגרועה והחוסר במקשים חשובים, ולא מספיק טובה למולטימדיה בשל מקשי החצים הזעירים שמקשים על הניווט בתוכנות מדיה-סנטר, ובגלל משטח העכבר המתסכל שלא מגיב היטב לאצבע. עדיף לחפש פתרונות אחרים.

All-in-One Media Keyboard N9Z-00015
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 139 ₪
מחיר סופי: 158 ₪
מחיר סופי: 168 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

All-in-One Media Keyboard של מיקרוסופט היא מקלדת אלחוטית משולבת משטח מגע, שכפי שאפשר להבין משמה מיועדת למולטימדיה – למחשב הסלוני, למשל. היא מגיעה עם פרופיל קומפקטי יחסית, מקשי מולטימדיה ייעודיים וחיבור אלחוטי באמצעות ננו-מתאם USB.

לגבי החברה המקלדת חסונה, מסוגלת לשרוד אם יושבים עליה בטעות וגם עמידה בפני התזות נוזלים.

מקלדות אלחוטיות מיועדות לאנשים שרוצים להשתמש במקלדת ממרחק מסוים מעמדת המחשב, כמו בעלי מערכות HTPC, או לכאלה הרוצים לחסוך את אי-הסדר הכרוך בחוטים רבים מאחורי המחשב. מקלדות אלחוטיות פועלות על סוללות המספיקות לשימוש של 3-6 חודשים בממוצע. תקני האלחוט שבהם עובדות המקלדות האלחוטיות הם RF, Bluetooth ואינפרה אדום.

נוחות השימוש במקלדת

(60% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

את מרבית תקופת הבדיקה העבירה המקלדת הזו אצלנו בסלון, כשהיא מחוברת למחשב נייד שמשמש אצלנו כמחשב מדיה סנטר סלוני. השתמשנו בה גם בגלישה באינטרנט וגם בשימוש בתוכנת המדיה הפופולארית Kodi, שני שימושים שמצריכים יחסית מעט הקלדות ויותר ניווט בין התפריטים עם המקשים ועם משטח העכבר.

כדי להפוך את המקלדת לדקה וחסונה, מיקרוסופט הטמיעה מקשים בגודל מלא אבל עם טווח לחיצה רדוד במיוחד. המשטח שעליהם נמצאים המקשים קשיח לחלוטין ואינו מתכופף, שזו נקודה לזכותו. מצד שני, גם המקשים קשיחים ביותר, עם פידבק לא מספק וחוסר ביטחון בהקלדה. זה בעייתי במיוחד כשמשתמשים במקלדת על הברכיים בסלון, ללא משטח יציב שתומך מתחת – פשוט אי אפשר לדעת אם ההקלדה תיקלט בפועל או לא. ואכן, בחלק לא קטן מהמקרים ההקלדה לא נקלטה ופספסנו אותיות כיוון שנדרשת לחיצה יחסית חזקה על המקשים.

כדי לקבל מסקנות מוצקות לקחנו את המקלדת לעבודה, והשתמשנו בה גם במשרד כתחליף למקלדת והעכבר שלנו. כאן ההקלדה הייתה רצופה יותר ועם פחות טעויות, אבל עדיין נוקשה ולא נעימה כלל בגלל עומק הלחיצה הרדוד והקשיח של המקשים.

Microsoft AIO Media Keyboard

הפריסה העיקרית של המקשים סטנדרטית, והמקשים מסומנים כראוי באנגלית ובעברית (שניהם בצבע לבן). מקש ה-Enter, מקשי ה-Shift ומקש ה-Backspace כולם בגודל טוב. מנגד, מקשי החיצים קטנים מאוד, ובמקלדת מולטימדיה במקשים האלה מאוד חשובים כיוון שבאמצעות מנווטים בין תפריטי הממשקים; במקלדת הזו הניווט מאוד לא נוח. אם אתם מנסים לגלוש או להקליד איזה אימייל, תגלו במהרה את חסרונו התמוה של מקש Ctrl שמאלי, וכן את העדרם של מקשי Home ו-End, שלא לדבר על PrtScr (צילום מסך). בקיצור, פריסת המקשים לא מתאימה בעליל לשימוש משרדי או להקלדה של יותר מכמה תווים, אבל גם לא נוחה לניווט בממשקי מולטימדיה.

מקשי ה-F במקלדת מוגדרים כברירת מחדל לתפקד כמקשי קיצור שונים, בחירה נכונה במקלדת שמיועדת למולטימדיה; אם תרצו בכל זאת להשתמש בתפקוד המקורי שלהם תצטרכו להשתמש בהם יחד עם מקש ה-FN, שממוקם משום מה מימין במקום משמאל כמקובל. ניתן באמצעותם לדפדף בין רצועות, Play/pause, לעבור למצב שינה, להגדיל או למזער את המסך וכדומה. בנוסף לפריסת המקלדת השגרתית, יש כמה מקשים יעודים נוחים: שמאל יש שני מקשי ווליום, מקש השתקה ומקש נוסף שמשמש כלחצן שמאלי של עכבר. מעל משטח העכבר יש לחצנים ייעודיים לדפדפן, למחשב שלי ולנגן המוזיקה.

בצלע הימנית שלה יש מתג הסטה שבאמצעותו ניתן להדליק או לכבות אותה, וכך לחסוך בסוללה כאשר היא לא בשימוש לפרק זמן ממושך. מעל משטח העכבר יש נורית חיווי, שנדלקת בצבע ירוק כאשר מדליקים את המקלדת. ככל הנראה היא מחווה בצבע אדום כאשר הסוללה נגמרת, אבל לא הצלחנו להגיע למצב זה במהלך שלושת שבועות הבדיקה.

נוחות השימוש בעכבר

(25% מהציון הסופי)
5.5 מתוך 10

משטח המגע ממוקם מימן למקלדת, בגובה של כל שורות המקלדת עצמה. המשטח גדול יחסית, ובתחתיתו מוטמעים לחצני העכבר עצמם.

Microsoft AIO Media Keyboard

המשטח כושל במשימתו: הטקסטורה שלו לא נעימה, האצבע נתקעת עליה כל הזמן והוא פשוט לא מגיב טוב. התסכול שהוא גרם לנו כה גדול, עד שהעדפנו להשתמש בקיצורי מקלדת ככל שיכולנו במקום להשתמש בו. בנוסף, המקשים שתחתיו רגישים גם הם לתזוזה – נסו במצב כזה לבצע בחירה וגרירה של חלון, ותבינו למה החלון זז כל הזמן לכיוונים לא רצויים.

משטח העכבר תומך במחוות מגע עם 2 אצבעות, כגון גלילה וביצוע זום. הגלילה עובדת טוב יחסית, הזום – פחות בכלל הטקסטורה הבעייתית של המשטח.

חיבור, סוללות והתאמה לפטפורמות

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

All in One Media Keyboard מתחברת למחשב באמצעות דונגל זעיר שכמט ואינו בולט החוצה מחיבור ה-USB. טווח הקליטה טוב מאוד, ומכל מקום בסלון ההקלדות שלנו נקלטו ולא היינו צריכים לשפר עמדות, בניגוד למקלדת האלחוטית הרגילה שלנו.

בגב המקלדת נמצאת דלת מוארכת, שמאחורה מסתתרות 2 הסוללות (מסוג AAA), ובנוסף יש שם מקום לאחסון הדונגל.

לפי אתר החברה, המקלדת הזו נועדה לעבוד עם מערכת ההפעלה Windows 7 ועד 8.1, למרות שאנחנו בדקנו אותה עם Windows 10 ללא כל תקלות. בנוסף המקלדת עשויה לעבוד עם OS X ועם אנדרואיד, אך החברה לא מתחייבת לתאימות מלאה וייתכן שחלק מהפונקציות לא יעבוד. עם iOS המקלדת לא תעבוד כלל, ואין כל תיעוד לתאימות ללינוקס.

לא הצלחנו לאתר מידע לגבי משך פעולת המקלדת, אך מניסיון עם מקלדות אחרות ולאור העובדה שהיא פועלת על שתי סוללות AAA, סביר להניח שיחלפו מספר חודשים לפני שתצטרכו להחליף את הסוללות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply