חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Asus Transformer Prime EeePad TF201 64GB אסוס
מותג: Asus, Asus
מערכת הפעלה: Android
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 10.1 אינטש
תאריך כניסה לאתר: 2/2012, 2/2012
משקל: 586 גרם
רזולציית מסך: 1280x800 פיקסל
זיכרון RAM: 1GB
ציון WiseBuy
9.3
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 2,570 ₪
חוות דעת גולשים
tal 04.04.12
dima 29.02.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Asus Transformer Prime EeePad TF201 64GB אסוס

גד גניר | 21.02.2012
הטוב
  • עיצוב יפהפה
  • מעבד עוצמתי בעל 4 ליבות
  • מסך איכותי ומרשים
  • מקלדת שימושית
  • מערכת הפעלה אנדרואיד 4.0
הרע
  • עדיין אין תמיכה מסודרת בסרטי HD בנגן המובנה
  • חיבור טעינה קנייני
בשורה התחתונה

אם בזמנו, כשסקרנו את הטרנספורמר הראשון, לא היינו בטוחים אם מדובר במוצר בשל לחלוטין, במקרה של ה-Prime אנחנו יכולים להגיד זאת בבטחה: מדובר בטאבלט מלוטש, שעושה את כל מה שעשה קודמו (שהיה מצוין בפני עצמו) ויותר, ועושה זאת עם המון סטייל. אפילו סוגיית סרטי ה-MKV שהעיבה על הטרנספורמר הראשון, נפתרת כאן כמעט לחלוטין, והופכת את הפריים לדעתנו לאחד הטאבלטים הטובים ביותר בשוק, נכון להיום.

הקדמה

בשנה שעברה, הטאבלט הראשון שסקרנו כאן עם מערכת ההפעלה Android 3 Honeycomb היה ה-Transformer של אסוס. באופן סמלי, הטאבלט שפותח בפנינו את עולם ה-Android 4 Ice Cream Sandwich הוא לא אחר ממשיך דרכו, ה-Transformer Prime. מעבר לשם הרובוטריקי משהו (שסוגיית זכויות היוצרים עליו נידונה כעת בבית המשפט), מציג ה- Primeמפרט עשיר ועדכני.

הטאבלט כולל מסך בטכנולוגיית IPS בגודל 10.1 אינטש ברזולוציית HD של 1280X800 פיקסלים, מעבד Cortex-A9 מרובע ליבה (שמעתם נכון, ארבע ליבות) במהירות של 1.3GHz וערכת השבבים Tegra3 של חברת Nvidia, זיכרון RAM בנפח 1GB, נפח אחסון של 32 או 64GB לבחירתכם, מצלמה ראשית ברזולוציית 8 מגה פיקסל ומצלמה קדמית לשיחות וידיאו ועוד. כמו קודמו, גם את הפריים ניתן לרכישה עם או בלי תחנת עגינה / מקלדת, שמטעינה את סוללת המכשיר ומוסיפה לו חיבורים שונים.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10


כל מי שהניח את ידיו על טאבלט מבוסס Tegra 2 חיכה למענה על שאלת השאלות: האם ה-Tegra 3 יריץ MKV או שלא יריץ? ובכן, יש לנו בשורות טובות מאוד, ובשורות טיפה פחות טובות. נתחיל בבשורות הטובות: אסוס טרנספורמר פריים מציג וידיאו ב-HD. יתרה מכך, הוא מסוגל להתמודד יפה עם וידיאו ברזולוציית 1080p. איפה הקאצ'? ובכן, מניסיונות שערכנו עם נגן הסרטים המובנה, עולה שאין שמע בסרטי HD בפורמט MKV (בסרטי MP4 יש שמע והכל עובד כשורה), הן בקידוד DTS והן ב-AC3 (דולבי דיגיטל). מהידוע לנו, קידוד השמע בסרטי HD היה הגורם שמנע מהטרנספורמר הראשון להציג סרטי HD בצורה תקינה. עם זאת, יש לכך פתרון פשוט: הורדנו שני נגני סרטים מהמרקט, MX Player, ו-BSplayer, ושניהם ידעו להתמודד עם קידוד השמע, וכך יכולנו ליהנות מחוויית HD מלאה על מסך הטאבלט. משך רוב הזמן הסרטים רצו חלק, למעט קרטועים באמת מינוריים בסצנות שהתאפיינו בתנועה רבה ועומס מידע על המסך. אגב, ה-Prime מציג כתוביות בצורה מעולה, גם כאלו הכלולות בקובץ המקורי וגם כאלו אשר מצורפות כקובץ נפרד.

לאחר שפינינו מהדרך את נושא הוידיאו, ניתן לדבר על תפקודו בכל שאר התרחישים. לטרנספורמר פריים יש כאמור מעבד בעל ארבע ליבות במהירות 1.3GHz. בין אם ניתן לייחס זאת למערכת ההפעלה החדשה ובין אם המעבד העוצמתי נוטל את הקרדיט, פעולת הטאבלט הזה חלקה ומהירה באופן מאוד מרשים. הוא מתמודד ללא בעיות כלשהן עם ריבוי משימות, לא מתחמם יתר על המידה גם כאשר מריצים עליו משחקים או סרטי וידיאו כבדים, והגלילה במסכי הבית חלקה לחלוטין גם במצב מאונך וגם במצב מאוזן, משהו שלמרבה ההפתעה לא ראינו עד היום ב-Launchers של כל הטאבלטים שהכרנו.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

מעיון במפרט הטכני של המסכים בטרנספורמר הראשון ובפריים, ההבדל היחיד הוא בעובדה שלראשון יש פאנל IPS, ולטרנספורמר פריים יש פאנל IPS+. הרזולוציה זהה, הגוונים והרגישות למגע דומים מאוד ובאופן כללי איכות התמונה מעולה. ולמרות זאת, ההבדל בין המסכים מאוד ניכר לעין בכל הקשור לבהירות. בעוצמה המקסימלית של הבהירות בשני המסכים, ה-Prime נראה בהיר יותר, הלבן בוהק יותר וברגע שלוחצים על "IPS+" בסטטוס בר, עוצמת הבהירות מתחזקת משמעותית ומאפשרת עבודה סבירה גם מחוץ לבית.

Asus Transformer Prime
איכות התמונה של המסך מעולה, והוא בהיר יותר באופן משמעותי מהדגם הקודם., כשלוחצים על "IPS+" בסטטוס בר, עוצמת הבהירות מתחזקת משמעותית ומאפשרת עבודה סבירה גם מחוץ לבית

ניידות ונוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

היחידה אותה קיבלנו לבדיקה הגיעה בצבע סגול-אפור מתכתי (ניתן להשיגו גם בצבע כסף-שמפניה), בגימור אלומיניום מוברש בצורה מעוגלת. מעל ללוגו Asus ניתן למצוא את עדשת המצלמה ונורת פלאש לד קטנה לידה, ובצד הימני של חלקו האחורי נמצא גריל עדין של רמקול. הטאבלט נראה יוקרתי מאוד ועוביו עומד על 2/3 מזה של הטרנספורמר הראשון. משקלו 586 גרם – 21 גרם יותר מה- Samsung Galaxy Tab 10.1 (שעשוי ברובו מפלסטיק, לעומת המתכת כאן).

Asus Transformer Prime
אסוס טרנספורמר פריים מגיע בצבע סגול-אפור מתכתי (ניתן להשיגו גם בצבע כסף-שמפניה), בגימור אלומיניום מוברש בצורה מעוגלת

בחלקו העליון תמצאו כפתור הדלקה וכיבוי קטנטן, בצדו הימני שקע אוזניות, ובצדו השמאלי את לחצני הווליום, שקע   Micro-HDMI (בניגוד ל-Mini-HDMI הנפוץ יותר שהיה בדגם הראשון), וחריץ לכרטיס זיכרון מסוג Micro-SD. חזית הטרנספורמר פריים, מיותר לציין, לא כוללת שום לחצן, ואת המסך מקיפה מסגרת שחורה מבריקה עבה יחסית. למרות שהוא עשוי כולו ממתכת, הוא נראה עדין יותר מהטרנספורמר הראשון, ייתכן והדבר נובע בגלל עוביו הדק במיוחד.

כפי שציינו, ה-Transformer Prime הוא הטאבלט הראשון שמריץ את אנדרואיד 4 שיצא לנו לפגוש. בניגוד לשוני הגדול שהיה במעבר ממערכת Gingerbread ל-Ice Cream Sandwich בטלפונים סלולריים, דווקא כאן, המעבר מ-HoneyComb (גרסת 3.2 של אנדרואיד שהיתה מיועדת לטאבלטים בלבד) היה טבעי למדי. תפריטי ההגדרות דומים מאוד בעיצוב ובסידור הפנימי שלהם לאלו שכבר הכרנו, ובאופן כללי הרגשנו די בבית.

אפליקציות המייל, אנשי הקשר, ולוח השנה עברו שינוי עיצובי עדין, אבל נשארו עדיין עם אותה פונקציונליות טובה. באפליקציית לוח השנה (שהפכה ל"יומן"), הזמן שעבר מוצג בצבע אפור, כך שלא ניתן להתבלבל ולזמן פגישות לעבר. כפי שכבר הבנו, גוגל מנסה ליצור סטנדרט אחיד ונקי יותר לאפליקציות, מה שאומר שכפתור התפריט המוכר והידוע בכל גרסאות האנדרואיד, שהלך והצטמצם בגודלו בגרסת Honeycomb, הוקטן כאן אפילו יותר והלחיצה עליו לפעמים קצת לא נוחה. עוד חידוש שמביאה עמה גרסת ICS לטאבלטים היא היכולת לסגור אפליקציות בתפריט האפליקציות שהשתמשנו בהן לאחרונה. הדפדפן הוא אותו דפדפן שהכרנו כבר בטרנספורמר הראשון והוא לא כולל חידושים מסעירים. הדפים נטענים במהירות והדפדפן עצמו תומך בפלאש.

הסטטוס בר, בטאבלטים מבוססי אנדרואיד הוא תפריט שנפתח בלחיצה על השעון בצד הימני התחתון של המסך. ניתן למצוא שם התראות על פעולות שבוצעו כמו קבצים שירדו או אפליקציות שהתקנו, מצב הסוללה, מצב החיבור לרשת וכדומה. אסוס למדה מממשק ה-TouchWiz  של סמסונג והוסיפה כאן גם פאנל שליטה על הקישוריות שחוסך את הצורך לגשת לתפריט ההגדרות, ומאפשר הפעלה ונטרול, ישירות מהסטטוס בר, של מגוון תכונות: Bluetooth, Wi-Fi, נעילת סיבוב המסך ואפילו מצב הביצועים של הטאבלט ביחס לאורך חיי הסוללה ב-3 רמות שונות: מצב חסכוני, מאוזן ומצב מהירות רגילה. כן, אסוס לא מתרגשת ממצב הביצועים הגבוה ביותר שלה, אבל אנחנו כן.

המצלמה שודרגה כאן בצורה משמעותית. ראשית, הרזולוציה שלה גדלה מ-5 ל-8 מגה פיקסל, וגם נוסף לה פלאש; ושנית, היא מצוידת בעדשה עם צמצם f/2.4, שמאפשר לה כניסת אור רב יותר מהרגיל. צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1080p ובפורמט MP4. אפליקציית המצלמה היא זו שאנחנו מכירים מה-Galaxy Nexus, הכוללת גם מנגנון צילום פנורמי שעובד כאן בצורה יפה ואינטואיטיבית מאוד.

המצלמה מציגה ביצועים מצוינים יחסית למה שהורגלנו בטאבלטים, התמונה חדה ומפורטת ולמרות גוון סגלגל מעט זה נראה מעולה גם בוידיאו וגם בסטילס. שתי נקודות התורפה של המצלמה הן בעיקר בתחום נוחות השימוש בה. ראשית, ההתמקדות היא אוטומטית לחלוטין. אוחזים בטאבלט, נותנים לא להתמקד לבדו ללא שום לחיצה ואז מצלמים. זה לא כל כך טבעי, ושונה מאופן הצילום אליו התרגלנו שבו אנחנו לוחצים ממושכות על הדק הצילום על גבי המסך ומשחררים אותו לאחר שהתמקדנו. כאן פשוט אין את זה וזה גורם לחלק מהתמונות לצאת מטושטשות –  אולי בגלל שאין אינדיקציה על כך שהמצלמה סיימה להתמקד, ואולי בגלל שעצם הלחיצה על המסך מרעידה את כל הטאבלט. שנית, המעבר בין סוג צילום אחד לשני ארוך בצורה קיצונית ועומד על בין שתיים לשלוש שניות, זמן שהוא נצח במושגים האלו.

לא ניתן לדבר על הטרנספורמר פריים מבלי לדבר על המקלדת שלו, הניתנת לרכישה בנפרד או לקנייה יחד איתו בערכה אחת. פריסת המקשים במקלדת זהה לזאת שהיתה בטרנספורמר הראשון: מקשים בתצורת Chiclet, נוחים מאוד להקלדה ולמעשה מדובר במקלדת הפיזית הנוחה ביותר הקיימת כיום עבור טאבלטים. על מזבח עובי המקלדת והטאבלט כולו, אסוס החליטה להשמיט כאן את אחד משני חיבורי ה-USB שהיו במקלדת של הטרנספורמר הראשון. לא מדובר באבידה משמעותית ובהחלט ניתן להסתפק בחיבור אחד בשימוש יומיומי. מעבר לכך, נותרו במקלדת קורא כרטיסי SD, שקע טעינה וסנכרון וכאמור חיבור USB אחד בגודל מלא, אליו ניתן לחבר מקלדת, עכבר או התקני אחסון שונים.

Asus Transformer Prime
המקלדת הפיזית הנמכרת בנפרד היא הנוחה ביותר הקיימת כיום עבור טאבלטים. יש לה סוללה פנימית,  קורא כרטיסי SD, שקע טעינה וסנכרון וחיבור USB בגודל מלא


 


Transformer TF201 מצויד בסוללת ליתיום-פולימר (המתאפיינת בעמידות טובה יותר לטעינות תכופות בהשוואה לסוללות ליתיום-יון) ובהספק של 25Wh. הצהרת היצרן עומדת על 12 שעות עבודה. כמו קודמו, גם Asus Transformer Prime נטען מהמקלדת שלו ויכול להרחיב באופן הזה את משך זמן פעולת הסוללה ל-18 שעות, תכונה שמבחינתנו מוסיפה לו נקודות חשובות בסעיף זה.


 


לצערנו לא התנסינו מספיק זמן ב-Prime על מנת להגיע לתובנות מספקות לגבי משך זמן הסוללה שלו. ובכל זאת, מההתנסות הקצרה שלנו איתו שכללה גלישה, צפייה במספר סרטים, התקנת אפליקציות וכדומה, נראה שהסוללה מחזיקה זמן יפה. בקרוב נקבל את המכשיר לפרק זמן ארוך יותר ונשוב עם מסקנות עדכניות.

Asus Transformer Prime
למרות שהמכשיר דק יותר מקודמו, הוא כולל סוללה שאמורה להחזיק עד 12 שעות עבודה

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לא ברור לנו מדוע אפל נטפלת דווקא לסמסונג, כאשר מתחת לאפה משיקה אסוס טאבלט שזהה כמעט במראה ובתחושה שהוא משדר ל-iPad 2. על כל פנים, הטרנספורמר פריים הוא טאבלט שבנוי היטב מחומרים איכותיים, ולמרות שהוא דקיק למדי הוא נראה חזק ועמיד.

המסך מכוסה בזכוכית Gorilla Glass עמידה לשריטות. אם מחברים את המקלדת לטרנספורמר פריים, מקבלים הגנה מלאה למסך כאשר הוא סגור, בדומה למחשב נייד. הנקודה הבעייתית היחידה שמצאנו, וזה אולי קצת קטנוני מצדנו, היא במקלדת: חיבור ה-USB מכוסה בכיסוי גומי זול שאינו מחובר לגוף המקלדת, ויש חשש שיאבד במהירות.

Asus Transformer Prime
הטאבלט בנוי היטב מחומרים איכותיים, ולמרות שהוא דקיק למדי הוא נראה חזק ועמיד. אם מחברים אליו את המקלדת, מקבלים הגנה מלאה למסך כאשר הוא סגור, בדומה למחשב נייד

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply