חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia Nokia C5 נוקיה
מותג: Nokia, Nokia
גודל מסך: 2.2 אינטש
טווח מחירים: 250 - 500 ₪
מערכת הפעלה: Symbian
נפח אחסון פנימי: 50MB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2010
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
8.1
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 420 ₪
חוות דעת גולשים
Mar 02.07.13
רועי 09.05.13
יונתן 06.12.11
אור 14.11.11
אחינועם 22.10.11
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia Nokia C5 נוקיה

גד גניר | 15.11.2010
הטוב
  • מקלדת ספרות נוחה
  • פעולה מהירה
  • ממשק דואר אלקטרוני נוח
  • איכות בניה מצוינת
  • מגוון אפליקציות מובנות
  • משך פעולת סוללה ארוך
הרע
  • איכות ועוצמת שמע בינוניות
  • אין Wi-Fi
  • מסך קטן ולא מלהיב
  • חריץ הרחבת זיכרון לא נגיש
  • חלק ממקשי התפעול צרים ולא נוחים
  • גלישה בסיסית
בשורה התחתונה

במרבית השימושים C5 עושה את העבודה – הוא קל וקומפקטי, בנוי היטב, נוח לבדוק איתו מיילים והסוללה מחזיקה מעמד זמן רב ללא טעינה. עם זאת, הוא נופל בתחום איכות ועוצמת השמע בספיקר ובאפרכסת, והמחסור בקישורית Wi-Fi בעייתי מאוד ביחס למכשיר שמתיימר להיות עסקי.

פלח שוק שייתכן וימצא עניין במכשיר הוא דווקא בקרב הצעירים: המקשים הגדולים והנוחים הופכים את הקלדת המסרונים ועדכון הסטטוסים ברשתות החברתיות לחוויה נעימה, ובמידה ומחברים אליו אוזניות איכותיות הוא מסוגל להיות מכשיר מוזיקה סביר.

הקדמה

נוקיה C5-00 הוא אחד מהמכשירים הראשונים בסדרת C של נוקיה, שמושקים לאחרונה בעולם ובישראל. מדובר בטלפון סלולרי קומפקטי מקטגוריית ה-Mid-Range שמשווק בישראל כטלפון עסקי ומריץ את מערכת ההפעלה S60 מבית סימביאן בגרסה 9.3.

מפרט המכשיר כולל מעבד
ARM11 במהירות 600Mhz עם 128MB זיכרון, תקשורת בדור 3.5, מסך בגודל 2.2 אינטש, קישורית Bluetooth עם תמיכה בפרוטוקול A2DP, מקלט GPS, מצלמת 3.2 מגה פיקסל ומצלמה משנית קדמית לשיחות וידאו, רדיו FM, זיכרון פנימי בנפח 50MB, חריץ הרחבה לכרטיס Micro SD (עד לנפח של 16GB) ומגוון אפליקציות לרשתות חברתיות.

מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות השמע בנוקיה C5-00 טובה אך לא מצטיינת. בעוד צלצול הטלפון חזק וברור וקשה לפספס אותו, עוצמת השמע בשיחה עצמה יכולה היתה להיות גבוהה יותר בכמה דציבלים. העוצמה הלא חזקה מספיק מורגשת הן בשיחה אפרכסת והן בספיקר הכפול הנמצא בחלקו האחורי התחתון של המכשיר. בשימוש בנסיעה ברכב הספיקר לא סיפק את הסחורה, והצד השני התקשה לשמוע ולהבין אותנו אם לא החזקנו את המכשיר קרוב לפה.

בהאזנה למוזיקה דרך הרמקולים החיצוניים השמע היה חזק ביותר, אך איכותו בינונית ומטה. הצליל היה צורם ורק התדרים הגבוהים נשמעו. האכזבה הגדולה ביותר בתחום השמע הגיעה בעת שימוש באוזניות המצורפות –  מדובר באוזניות בסיסיות ביותר שאיכותן ירודה במיוחד. למרבה המזל, חיבור האוזניות הוא סטנדרטי (3.5 מ"מ), וניתן לחבר אליו אוזניות אחרות ואיכותיות יותר.

Nokia C5 כולל קישורית Bluetooth התומכת בשמע סטריאופוני A2DP. זיווג המכשיר לאוזנייה או לזוג אוזניות סטריאופוניות היה קל ומהיר וסיפק תוצאות משביעות רצון. לא נתקלנו בהפרעות או עיוותים בשמע.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Nokia C5 הוא מכשיר קומפקטי בתצורת בר, עם מבנה צר ודק למדי. עם זאת, הדבר אינו פוגע בנוחות השימוש בו ורוב מקשיו רחבים ונוחים לתפעול. בזכות משקלו הנוח, 89 גרם, הוא מסתדר מצוין בכיס ונוכחותו שם לא מורגשת מדי. פינות המכשיר מעוגלות והוא נוח לאחיזה ולהצמדה לאוזן. העיצוב משדר איפוק מבלי לוותר על יוקרתיות, ומשלב חישוק כרום עם שני גווני אפור ונגיעות כסופות במקשים – עיצוב שמתאים בהחלט לתדמיתו כמכשיר עסקי.

Nokia C5


זהו מכשיר קומפקטי בתצורת בר, עם מבנה צר ודק. העיצוב משדר איפוק מבלי לוותר על יוקרתיות, ומשלב חישוק כרום עם שני גווני אפור ונגיעות כסופות במקשים – עיצוב שמתאים בהחלט לתדמיתו כמכשיר עסקי

המסך ב- Nokia C5 לא מציג בשורות חדשות. זהו מסך TFT סטנדרטי בגודל 2.2 אינטש וברזולוציה של 240X320. בשימוש יומיומי הוא סביר בהחלט ומואר באופן מספק. עם זאת, בשימוש באור יום התאכזבנו לגלות שקשה מאוד לראות את המוצג על המסך ולתפעל את המכשיר.

מקשי הספרות גדולים ונוחים מאוד. הם בולטים מעט במרכזם, מה שיוצר הפרדה טובה ביניהם ומעניק הקלדה מהירה וטובה. מנגד, מקשי התפעול פחות טובים: מקשי החיוג והניתוק ומקשי ה-
Soft Keys שטוחים ובסך הכל נוחים, אך מקשי החזרה למסך הבית והמחיקה צרים ובולטים מעט מעל המקשים האחרים, באופן שמצריך דיוק רב בלחיצה עליהם ומסרבל את השימוש בהם.

מערכת ההפעלה סימביאן פועלת במכשיר זה ללא דופי, גם בשימוש אינטנסיבי כאשר מספר יישומים פתוחים במקביל. הדבר נובע ממעבד חזק יחסית שנוקיה בחרה לכלול במכשיר, במהירות של
600Mhz (לשם השוואה, בנוקיה N97 שנחשב עד לא מזמן למכשיר הדגל של החברה, בחרה נוקיה לשלב מעבד במהירות 434Mhz בלבד). במשך כל זמן השימוש במכשיר לא נתקלנו באיטיות, אתחולים או התרסקויות של מערכת ההפעלה. בכלל, סימביאן נותרה כפי שהייתה לפני שנה ושנתיים, ללא כל שינויים משמעותיים, ומשתמשי נוקיה הותיקים ירגישו כאן כמו בבית.

Nokia C5


המסך סביר בהחלט לשימוש יומיומי, אם כי הוא קטן מדי למטרות גלישה או מולטימדיה וקשה לצפייה בשמש. מקשי הספרות גדולים ונוחים מאוד, אבל מקשי החזרה למסך הבית והמחיקה צרים מדי ובולטים, וקשה לתפעל אותם

בצידו האחורי של נוקיה C5 נמצא מכסה מתכת קל לשליפה (בהסטת מפסק למטה). בעוד צידו השמאלי של המכשיר נטול כפתורים, בצידו הימני נמצאים שני מקשי עוצמת השמע וחריץ ההרחבה לכרטיס הזיכרון המכוסה בדלתית פלסטיק קטנה. אגב, מסתבר ששליפת הכרטיס היא משימה מאוד לא פשוטה: על מנת לשלוף אותו יש ללחוץ אותו פנימה, אך החריץ עצמו צר מדי ופעולת הלחיצה על הכרטיס קשה מאוד. גם כאשר הצלחנו ללחוץ על הכרטיס לאחר דקות ארוכות של מאמץ, הסתבר שהוא פשוט לא יוצא החוצה ונשאר במקומו. ניכר שלא מדובר בתקלה נקודתית אצלנו כי אם בבעיה תכנונית של המכשיר, וחבל.

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

יישומי מולטימדיה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Nokia C5-00  כולל מצלמה בסיסית שאין לצפות ממנה לביצועים יוצאי דופן. מדובר במצלמת 3.2 מגה פיקסל בעלת פוקוס קבוע, פלאש LED ואפשרות לצילום וידאו. כ-4.5 שניות עוברות מרגע שהפעלנו את המצלמה בתפריט ועד שהיא מוכנה לצילום ראשון, זמן איטי מהרצוי.

באור יום הניבה המצלמה צילומים סבירים עם צבעים וחדות לא רעים. כל ניסיון לאתגר את המצלמה, למשל בצילום לילה או אפילו צילום בתוך חדר עם תאורה חלשה, הניב תמונות עמוסות ברעש דיגיטלי, מריחות ונקודות כחולות, למרות הפלאש שאמור היה לסייע במצבים אלה.

בצילום וידיאו התוצאה היתה דומה. המצלמה מצלמת ברזולוציית VGA בלבד, בקצב של 15 פריימים בשניה ובפורמט
MP4 החסכוני. באור יום התוצאות היו סבירות, אך בתנאי תאורה פחות טובים שוב אכזבה המצלמה וחזרה על תופעות הלוואי של צילום הסטילס.

Nokia C5


המצלמה בסיסית ואין לצפות ממנה לביצועים יוצאי דופן. באור יום היא הפיקה צילומים סבירים עם צבעים וחדות לא רעים, אך כל ניסיון לאתגר את המצלמה עם תנאי תאורה פחות ממושלמים הניב תמונות גרועות ועמוסות ברעש דיגיטלי

נגן המוזיקה של המכשיר פונקציונאלי ונוח לשימוש. בחיבור למחשב ניתן להעביר את קובצי המוזיקה אל המכשיר בקלות על ידי גרירתם לתיקיה המתאימה במכשיר (מצב Mass Storage). לאחר עדכון הספריה במכשיר, השירים מסודרים לפי אמנים, אלבומים, רשימות השמעה, סגנונות או מלחינים. שליטה על ניגון השירים מתבצע באמצעות מקש הניווט הראשי, ובזמן הניגון מופיעות תמונות האלבומים, במידה ואלו עודכנו בתוך קבצי המוזיקה מבעוד מועד. לנגן מספר תבניות איקולייזר מוגדרות מראש, וניתן לשלוט בנפרד על הרחבת הסטריאו והגברת הבס.

ב-
Nokia C5 יש מקלט רדיו FM עם RDS להצגת מידע מתחנת הרדיו על הצג. האוזניות משמשות גם כאנטנה והקליטה היתה טובה יחסית ברוב המקרים.

את מקלט ה GPS של ה-
Nokia C5-00 ניסינו באמצעות תוכנת הניווט החינמית Waze. הניווט עבד ללא דופי, התוכנה רצה במהירות ובאופן חלק וניווטה אותנו אל מחוז חפצנו במדויק. את פעולתה הטובה אנו זוקפים לטובת המעבד החזק של המכשיר ומקלט ה-GPS היעיל.

תיקיית היישומים של המכשיר עמוסה בכל טוב: אפליקציות משרדיות (המרת מידות, מטבעות וכדומה, קורא קבצי PDF, כלי לפתיחת קבצים מכווצים, פנקס, מחשבון), Facebook,
MySpace, YouTube ורבות אחרות, מה שמעלה הרהורי געגוע לימים בהם מכשירי טלפון הגיעו עם מבחר אפליקציות שימושיות היישר מהיצרן, ולא נדרשנו לרכוש אותן בעלות נוספת. מנגד, חנות האפליקציות של נוקיה, ה-OVI Store, עדיין אינה מציגה מבחר שמסוגל להתחרות באופן רציני בחנויות האפליקציות של אפל או של אנדרואיד.

תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

גלישה וסנכרון

(20% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

הגלישה בדפדפן המובנה של ה- Nokia C5-00 החזירה אותנו אחורה מספר שנים, ימי טרום מסכי-המגע; בשנת 2010 קשה להתרשם מגלישה באמצעות מסך בגודל 2.2 אינטש וניווט עם מקשים פיזיים. עם זאת, מהירות הדפדפן היתה סבירה בהחלט ודפי WAP ו-HTML נטענו במהירות. הניווט בדפי האינטרנט באמצעות סמן העכבר נוח יחסית וגם ניתן להציג את הדף במלואו ולהתמקד באזור מסוים, כרגיל בדפדפן ה-Mini Map המוכר של נוקיה. גם אתרים עם תוכן Flash הוצגו כראוי וללא בעיות, כולל סרטוני YouTube, וניתן לשנות את כיוון התצוגה כך שתותאם למסך (באופן ידני בלבד – אין חיישן תנועה).

הגדרת הדואר האלקטרוני במכשיר פשוטה ומהירה ולא נתקלנו בבעיות בהגדרת תיבות הדואר שלנו ב-
Gmail או חשבון ה- Exchange. אפליקציית המייל נוחה לשימוש ומעבר להצגת המיילים בצורה ברורה וקריאה, היא גם מאפשרת למיין את המיילים לפי תאריך, שולח, נושא, גודל, קבצים מצורפים ועוד. גם התמיכה בדוא"ל בדחיפה פעלה מצוין.

התאכזבנו קשות לגלות שנוקיה
C5 אינו כולל קישורית Wi-Fi, חיסרון עצום כאשר מדובר במכשיר עסקי שזקוק לחיבור אינטרנט תמידי לצורך סנכרון יומן פגישות ודואר אלקטרוני. משתמשי המכשיר ייאלצו להסתמך על הגלישה באמצעות רשת הנתונים הסלולרית, תוך חשש מתמיד לחריגה מחבילת הגלישה.

סנכרון המכשיר אל המחשב מתבצע באמצעות תוכנת OVI Suite המהווה גלגול מודרני של תוכנת ה PC Suite הוותיקה. מדובר בתוכנת סנכרון מורכבת ומרובת אפשרויות אך גם נוחה וידידותית מאוד לשימוש, וקל מאוד להתמצא בה.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

Nokia C5-00  מצויד בסוללת ליתיום-יון בהספק של 1050mAh, שלדברי היצרן אמורה להספיק לכ-5 שעות שיחה או 670 שעות המתנה.

בשימוש אינטנסיבי שכלל ניווט, דחיפת דואר, גלישה, שימוש בנגן המוזיקה והרדיו והתעסקות כמעט בלתי פוסקת במכשיר, הסוללה שרדה כיומיים. בשימוש מתון יותר השיגה הסוללה זמן פעולה כפול של 4 ימים, נתון מרשים ביותר שהזכיר לנו שלא כל טלפון סלולרי דורש הטענה יומיומית.

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות החומרים וההרכבה של ה- Nokia C5 מצוינים והמכשיר משדר חוזק ועמידות, מבלי לפגוע באלגנטיות של עיצובו. מכסה הסוללה העשוי מתכת אינו סופח טביעות אצבעות ונראה עמיד למדי. הנקודה היחידה לגביה קיים אצלנו חשש הוא חישוק הניקל הדק המהווה מקש ניווט 5 כיווני במרכז המכשיר. בדגמים קודמים של נוקיה נתקלנו בנטייה של רכיב זה להישחק ולהישבר עם הזמן, ויש לקוות שהדבר לא יקרה בדגם זה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply