חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
נגן Blu-Ray ו-DVD Philips EP200
279 - 196 ₪
נגן Blu-Ray ו-DVD Sony BDP-S3700
739 - 678 ₪
נגן Blu-Ray ו-DVD Sony UBP-X700
1,580 - 1,499 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור נגן DVD

עודכן לאחרונה: 10/08/2022

נגן ה-DVD היה עד לא מכבר אמצעי הצפייה הנפוץ לסרטים. הוא עדיין שימושי ולעיתים רלוונטי, אך הרבה פחות מבעבר. לכן לא בטוח שכדאי להשקיע בנגן יקר מאוד, אם אין לכם סיבה מיוחדת לכך. בנגן DVD ניתן לבצע שימוש גם לניגון מוסיקה והצגת קבצים שונים - כמו תמונות סטילס, ולפני הרכישה עליכם לוודא האם אכן יש לכם צורך בנגן DVD - ואם כן, עבור איזה שימוש תרצו אותו.


מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את נגן ה-DVD המתאים, לפי השיקולים הבאים:

איך לבחור נגן DVD
1
פורמטים לצפייה ועדכון מהרשת

כל נגני ה-DVD, לרבות הפשוטים ביותר, תומכים במספר פורמטים נפוצים שיספקו את רוב המשתמשים. מי שמבקש לצפות בפורמטים מיוחדים, לבד מתקליטור DVD או CD סטנדרטי, חשוב שיבחר בנגן שתומך בפורמט הרצוי לו. בין הפורמטים המוכרים נמצא:


DVD Video – הפורמט הנפוץ ביותר לתקליטורי DVD סטנדרטיים שכמותם מוצעים להשכרה ולמכירה בספריות הווידיאו ובחנויות. הפורמט קיים כמובן בכל נגני ה-DVD.

 

 VCD (ר"ת Video CD) - פורמט שידור לתקליטור CD באיכות תמונה הנמוכה מתקליטור DVD רגיל. כל הנגנים תומכים בפורמט.


איך לבחור נגן DVD

 

 SVCD פורמט נפוץ לסרטים המוצעים להורדה ברשת, דומה ל-VCD אך באיכות גבוהה יותר.

 

DivX – פורמט לתקליטורים שהמידע עליהם נצרב באמצעות המחשב, ובמלים פשוטות – קורא צרובים. נגני DVD רבים תומכים בפורמט. DivX היא שיטה נפוצה לדחיסת וידיאו המאפשרת לשמור סרטים בנפח מצומצם תוך כדי שמירה על איכות תמונה טובה. בדרך כלל אלה הם סרטים וסדרות טלוויזיה שניתן להוריד מהרשת על ידי תוכנות לשיתוף קבצים במקודד MPEG4. 

 

BlueRay/BlueRay 4K - פורמט צפייה המיועד לצפייה בתכנים ברזולוציות שונות שבין HD ל-4K UHD, עבור בעלי מסכים טלוויזיה תומכים (מרבית מסכי הטלוויזיה כיום). 


איך לבחור נגן DVD


עדכון פורמטים: נגנים רבים יכולים לקבל עדכון עבור פורמטים חדשים ומאפיינים שונים על ידי הורדתם מאתר היצרן אל הנגן. לדוגמה, פורמט צפייה חדש שלא היה נפוץ בתקופה שבה רכשתם את המכשיר וכעת תרצו לצפות בסרט בפורמט החדש.

 

צפייה בתמונות סטילס: ברוב הנגנים ניתן לצפות גם בתמונות סטילס שנצרבו על גבי תקליטור ובחלקן קיים חריץ לכרטיס זיכרון של מצלמה דיגיטלית. הפורמט הנפוץ ביותר לצפייה באמצעות תקליטור הוא JPEG, כמו כן קיימים פורמטים ספציפיים של חברות כמו קודאק, פוג'י ואחרות. במקרה שמדובר בכרטיס זיכרון יש לוודא שהמכשיר תומך בסוגי הכרטיסים שבהם אתם עושים שימוש.

2
איכות התמונה

איכות התמונה בנגן DVD טובה למדי ותספק את רוב המשתמשים, אך יש נגנים בעלי תכונות מתקדמות שתורמות לשיפור באיכות התמונה. האחת, הנפוצה יותר, היא Progressive Scan והשנייה נקראת Up-Conversion וקיימת בחלק קטן של הנגנים. בנוסף, בנגנים מסוימים ניתן לכוון פרמטרים בתמונה ולהתאימה להעדפות הצפייה.

 

סריקת תמונה מתקדמת (Progressive scan): שיטה מתקדמת לסריקת תמונה המניבה תמונה חדה וחלקה יותר משיטת הסריקה הנפוצה Interlaced שנהוגה בשידורים רגילים. למי שמחבר את נגן ה-DVD לטלוויזיה רגילה (CRT) אין משמעות לסוג הסריקה, אבל בעלי מסך פלזמה או LCD ומי שמתכנן לרכוש מסך כזה ייהנו מתמונה איכותית יותר.


איך לבחור נגן DVD

 

:Up-Conversion תכונה המאפשרת להציג תמונה באיכות גבוהה משמעותית מזו המתקבלת ממקור השידור. נגן הכולל תכונת Up-Conversion ממיר את המידע של תקליטור DVD סטנדרטי (ברזולוציה (720×576 והופך אותו לתמונה חדה ומפורטת יותר בהתאם לרזולוציה של מסך הצפייה, ולמעשה, באיכות הקרובה ל-HD. כדי ליהנות מאיכות השידור הגבוהה דרוש מסך LCD או פלזמה תומך וכן חיבור HDMI שמעביר אות HD.

תכונה זו קיימת בחלק מהנגנים וביקרים שבהם, אבל הבעיה היא שלא כל נגן מבצע את ההמרה באותה יעילות, ובדגמים מסוימים התמונה תהיה מלווה לעתים בהפרעות. הפתרון הוא לרכוש נגן כזה בחנות מתמחה ולבקש לצפות בהדגמה, או לרכוש נגן של חברה ידועה ובעלת מוניטין בתחום הנגנים.

 

כיוון התמונה: בחלק מהנגנים ניתן לכוון את התמונה בהתאם להעדפות הצפייה או כדי לשפר את התצוגה. הפרמטרים הנפוצים לכיוון הם יחס ניגודיות, בהירות וצבעוניות.

היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמסך מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, הגוונים הכהים בתמונה יהיו מפורטים וברורים יותר והצבעים נאמנים יותר למקור.
3
תכונות צפייה ועריכה

כל הנגנים מציעים אפשרויות צפייה מיוחדות וכן פונקציות עריכה שונות. רוב הסיכויים שברובן לא תשתמשו, לכן אם הן קיימות ממילא בנגן שעומד במסגרת התקציב שלכם, ראו זאת כבונוס, אבל אם דרושה השקעה נוספת, שיקלו אותה היטב והעדיפו תכונות שחשובות לכם. להלן הנפוצות שבהן:

 

קורא כתוביות (תרגום): סרטים רבים שמורדים מהרשת כוללים תרגום לעברית. כדי לצפות בכתוביות בעברית (או בשפות אחרות) יש לוודא שהנגן תומך בתרגום הנלווה.

 

זוויות צפייה: תכונה שבאמצעותה ניתן לצפות בסרט מזוויות צפייה שונות, זאת במידה שהסרט צולם מכמה זוויות, נתון שמופיע בדרך כלל על גבי אריזת הסרט.

 

זום: ניתן להגדיל את התמונה כדי לראות פרט מסוים ממנה.


איך לבחור נגן DVD

 

רשימת מועדפים: אפשרות להכין רשימת צפייה מפורטת של קטעים מועדפים מתוך תקליטור מסוים.

 

הילוך איטי: בחלק מהנגנים ניתן לשדר את הסרט או קטעים ממנו בהילוך איטי.


אפשרויות עריכה: ידוע גם כ-VR mode וקיים בנגנים מקליטים בלבד. אפשרויות העריכה הקיימות מגוונות למדי וכוללות עריכה של סדר הקטעים, מחיקת קטעים, הוספת כותרות וכתוביות, שילוב קטעי קול ממקור חיצוני ועוד.

 

הסרת פרסומות בהקלטה: בנגנים מקליטים נבחרים ניתן להסיר פרסומות תוך כדי הקלטה.

 

צפייה אקראית (Random): מעבר לפרקים או לקטעים מסוימים בסרט ללא קשר לסדר הכרונולוגי בדיסק.

4
תמיכה בצפיית Multy Zone

חברות הפצת הסרטים מעוניינות לשלוט בעיתוי הפצת הסרטים במקומות שונים בעולם, ולשם כך הן מקודדות את התקליטורים המופצים לפי אזורים, כך שלא ניתן יהיה לצפות בסרט מסוים מחוץ לאזור המוגדר. אבל כיום נגנים רבים מסוגלים לעקוף את המגבלה ואלה המוגדרים Multy Zone (אוMulti Region ) יכולים להציג תקליטורים מכל אזור. מי שרוכש תקליטורים בחו"ל חשוב שיוודא שהנגן תומך ב-Multi Zone או באזורים הרצויים, להלן:


אזור 1
– ארצות הברית וקנדה; אזור 2 – אירופה, דרום אמריקה, יפן, המזרח התיכון (ישראל); אזור 3 – דרום קוריאה, הונג קונג, טייוואן; אזור 4 – אוסטרליה, ניו זילנד, אמריקה הלטינית; אזור 5 – אפריקה, הודו, אסיה ; אזור 6 – סין.

5
נגן מקליט

מי שמעוניין להקליט סרטים ותכניות ישירות מהטלוויזיה או ממקורות אחרים צריך לבחור נגן מקליט. ההקלטה יכולה להתבצע ממקורות שידור שונים, בהם שידורי לוויין וכבלים, מצלמת וידיאו או כל מקור אחר שיכול להתחבר לאחת מכניסות הנגן. 


איך לבחור נגן DVD

 

כל הנגנים המקליטים מסוגלים להקליט על גבי כל סוגי התקליטורים הנפוצים, כמו DVD R /R- (מדיה להקלטה חד פעמית) וDVD-RW /RW- (הקלטה רב פעמית), ויש נגנים שכוללים גם כונן קשיח מובנה שנפחו משתנה בין נגני ה-DVD השונים. כונן כזה נוח מאחר שהוא חוסך את ההתעסקות בתקליטורים והוא תמיד זמין ומוכן לפעולה. מי שמעוניין לרכז את עיקר ההקלטות שלו על גבי הכונן, רצוי כמובן שיבחר כונן בנפח גדול בהתאם להיקף החומר הרצוי להקלטה. לשם המחשה, בכונן בנפח 160MB ניתן להקליט כ-17 שעות וידיאו באיכות גבוהה, ו-34 שעות באיכות בינונית.


כדאי לדעת שבכל נגן ניתן להאריך את משך ההקלטה על גבי המדיה הנתונה. ככל שאיכות ההקלטה נמוכה יותר, משך ההקלטה יהיה ארוך יותר. במקרים רבים אפשר בהחלט להסתפק באיכות הקלטה בינונית ובכך לנצל ביתר יעילות את המדיה. בחלק מהנגנים ניתן לבחור עד 5 איכויות הקלטה שונות.

6
האזנה למוזיקה

נגן DVD הוא גם נגן שמע לכל דבר, ולמעשה איכות השמע שלו כנגן תקליטורי מוזיקה אינה נופלת מזה של קומפקט דיסק טוב, ואם הוא מחובר למערכת שמע איכותית, הוא יכול לשמש כנגן מוזיקה מצוין ולהחליף את מערכת הסטריאו.

 

פורמטים להאזנה: כל הנגנים יכולים להשמיע תקליטור CD רגיל, וחלקם תומכים בפורמטים נוספים. זכרו שגם CD רגיל יספק איכות שמע טובה למדי, ואם אין לכם סיבה מיוחדת להעדיף פורמט האזנה מתקדם, חסכו לעצמכם את ההוצאה. להלן הפורמטים הנפוצים ביותר:

 

MP3 – שיטה נפוצה לדחיסת קובצי שמע במינימום פגיעה באיכות, המאפשרת להקליט כ-1,000 שירים על גבי תקליטור CD אחד.

 

איך לבחור נגן DVD


 SACD, DVD Audio – פורמט קריאה בלבד לקובצי מוזיקה באיכות גבוהה מCD- רגיל. קיים בדגמים מתקדמים ויקרים.


WMA – פורמט לכיווץ מוזיקה שפיתחה חברת מיקרוסופט. נועד במקור להתחרות בפורמט MP3, אך כיום נפוץ בעיקר בקרב נגנים ניידים.

 

Virtual Surround: הדמיה של סאונד קולנועי ממערכת שמע בעלת 2 רמקולים בלבד. התכונה קיימת בדרך כלל בנגנים יוקרתיים.

7
נוחות השימוש

השימוש בנגן הוא פשוט למדי, אך להפעלה שכוללת יותר מ-Play, Stop ו-Pause כדאי לתת את הדעת לפרמטרים נוספים.

 

שליטה ותפעול: בכל הנגנים קיימים כפתורי ולחצני תפעול שמספרם ותפקודם משתנה בין הנגנים השונים. מי שמעוניין בשליטה ישירה בנגן שלא באמצעות השלט רחוק שיבחר נגן שכולל את הכפתורים הרצויים על גבי הפאנל, ושיוודא שהם נוחים לתפעול ושהכיתוב הנלווה להם קריא וברור וכזה שלא יימחק במרוצת הזמן.

 

בחלק מהנגנים יש צג LCD על גבי הפאנל שמציג את הפעולות הבסיסיות של הנגן, כאשר הפעולות המורכבות יותר מוצגות בדרך כלל על גבי מסך הטלוויזיה.

 

שלט רחוק: שימו לב לנוחות האחיזה, לגודל ולסידור הלחצנים. לחצנים גדולים שמסודרים לפי תפקוד של פונקציות נפוצות יותר ופחות יקלו על השימוש משמעותית. הפונקציות הנפוצות הן כמובן הפעלה, הרצה, עצירה ובנגן מקליט – הקלטה. אם אתם נוהגים לצפות בחושך, רצוי שהלחצנים יהיו מוארים.


איך לבחור נגן DVD

 

גודל פיזי: רוב הנגנים הם במידת רוחב סטנדרטית של מערכות קולנוע ביתיות, בין 43 ס"מ ל-44 ס"מ ובגובה (עובי) ממוצע של כ-5 ס"מ ויש אף דקים יותר. אם יש לכם ריהוט ייעודי למערכת קולנוע ביתי, קחו בחשבון שנגן מקליט או נגן שכולל מגבר או רסיבר, עשוי להיות גדול יותר.

 

נגן עם מחסנית דיסקים: ישנם נגנים שיכולים לאחסן יותר מדיסק אחד ויש כאלה בעלי כושר אחסון של מאות תקליטורים ובכך מאפשרים ניהול נוח של ספריית הסרטים והמוזיקה. נגנים כאלה אינם נפוצים בישראל.

 

נעילת הורים: במכשירים מסוימים ישנה אפשרות להגבלת הצפייה לתכנים מסוימים בפני ילדים.

8
חיבורים

נגן ה-DVD מצויד במגוון חיבורים המיועדים לחיבור לטלוויזיה, למקרן, למגבר הקולנוע הביתי ולמכשירים ואביזרים שונים. החיבורים נבדלים ביניהם באיכותם וחשוב לבחור אותם בהתאם לאיכות התמונה והשמע הרצויה.

 

בחלק מהנגנים יש חיבורים בפאנל הקדמי שמיועדים לחיבור אביזרים מזדמנים כמו מצלמת וידיאו או סטילס ואם צפוי לכם שימוש כזה, מומלץ לבחור נגן עם החיבורים הרצויים בחזית.

 

 Composite video חיבור מהסוג הפשוט ביותר להעברת וידיאו ואודיו. מומלץ לבחור נגן עם חיבור מתקדם ואיכותי יותר.

 

 SCART (21 פינים) – חיבור איכותי מקודמו המיועד להעביר וידיאו ואודיו.

 

 S-Video חיבור איכותי המעביר וידיאו בלבד.

 

 Component Video – חיבור ברמה גבוהה להעברת וידיאו ואודיו והמומלץ ביותר מבין הארבעה.

 

 HDMI – חיבור המיועד להעברת תוכן וידיאו ואודיו ברזולוציות גבוהות בין נגן DVD לטלוויזיה או לכל מכשיר אחר תומך.

 

USB – חיבור שקיים כיום במרבית הנגנים ומיועד לחבר את הנגן לזיכרון USB נייד (דיסק און קי), ולמכשירים אחרים בעלי חיבור זהה.

קורא כרטיסים – נגן DVD בעל חריץ לכרטיס זיכרון יאפשר לכם לצפות בסרטים ובתמונות או להאזין לקובצי מוזיקה ישירות מהכרטיס. קורא כרטיסים מומלץ כמובן לבעלי מצלמות וידיאו שמאחסנות את החומר המצולם על גבי כרטיס זיכרון, אך גם לכל מי שמשתמש בכרטיס כזה לאחסון סרטים, תמונות ומוזיקה. חשוב לבדוק באילו פורמטים של כרטיסי זיכרון תומך הנגן ולבחור בזה שתומך בפורמטים המשמשים אתכם. רבים מנגני ה-DVD תומכים במספר פורמטים.

 

5.1-Channel Audio Output – יציאה אנלוגית מיושנת לשישה ערוצי שמע שמתחברת למגבר. כדי ליהנות מאיכות שמע טובה מומלץ להשתמש בכבל אופטי, אך רצוי לבחור נגן DVD עם חיבור אודיו דיגיטלי.

 

חיבורים דיגיטליים, Coaxial Digital Output ו-Optical Digital Output – חיבורים להעברת אודיו באיכות גבוהה למגבר בעל כניסות מתאימות. כמעט בכל הנגנים כיום קיימת אחת מהיציאות הללו ולא משנה באיזה מהן תבחרו. מומלץ להשתמש ביציאות אלו לחיבור למגבר על ידי כבל מתאים שניתן לרכוש בנפרד.

 

יציאת/כניסת RF (אנטנה) נמצא בעיקר בנגנים מקליטים, ומיועד להקליט שידורי טלוויזיה.

חיבור להעברת אות וידיאו בלבד המפיק תמונה איכותית, הודות להפרדה בין הבהירות לצבע. חיבור זה איכות מcomposite- ופחות איכותי מ.component-
חיבור באיכות גבוהה בין מסך הטלוויזיה לנגן ה- DVDהנייד. החיבור של כבל הקומפוננט מחלק את אות הוידיאו לשלושה חלקים (אחד לבהירות ושניים לצבע) ולכן מייצר תמונה טובה ומדויקת יותר ביחס לחיבור קומפוזיט.
9
מחירים ואחריות

טווח המחירים לנגני DVD רגיל (שאינו בלוריי) נע בין כ-150-200 שקלים ל-1,000 שקל. תוכלו למצוא נגנים יקרים יותר, אך אם אין לכם צורך יוצא דופן בנגן בתג מחיר כזה, לא כדאי להשקיע יותר. נגנים במחיר של 2,000 שקל ויותר הם נגני High End בעלי איכות יוצאת דופן ומבנה פיזי איכותי ועמיד יותר וכוללים מאפיינים ייחודיים וחיבורים מתקדמים.

 

אחריות על נגן DVD היא לשנה, ולעתים ניתנת אחריות ממושכת יותר, בדרך כלל למכשירים יקרים. ככל שהנגן יקר יותר, מומלצת כמובן אחריות ממושכת ככל האפשר.

 

למידע אודות תקנות הגנת הצרכן לגבי שירות ואחריות למוצרי חשמל לחצו כאן.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית נגני Blu-Ray ו-DVD

החל מ- 196 ₪
מתוך 16 חנויות
החל מ- 678 ₪
מתוך 3 חנויות
החל מ- 1,499 ₪
מתוך 5 חנויות
החל מ- 271 ₪
ב-GoZohar
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי נגני DVD
לכל המונחים>>