חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
מקלדת Logitech MX Keys
514 - 488 ₪
מקלדת Logitech MK270
219 - 99 ₪
מקלדת Logitech MX Keys S
499 - 490 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור מקלדת גיימינג

עודכן לאחרונה: 09/08/2021
הן מגושמות, צבעוניות, יודעות להקליט פקודות מסובכות ולרוב משמיעות קליק רועש במיוחד. מה יש במקלדות הגיימינג שהפכו להיות פריט חובה בקרב גיימרים חובבים ומקצועיים כאחד? בשורות הבאות נגלה מה ההבדל בין כוח לחיצה לכוח הפעלה, אילו סוגי מתגים (סוויצ'ים) ישנם, על אילו פרמטרים אסור לוותר ובשורה התחתונה - איך לבחור את מקלדת הגיימינג הנכונה לכם.
איך לבחור מקלדת גיימינג
1
מקלדת חוטית או אלחוטית?

כמו המקלדות ה"רגילות", גם מקלדות גיימינג מגיעות בגרסה חוטית ואלחוטית. אלא שבניגוד לצורך המשרדי, כלומר כתיבת טקסט או עריכת מצגת, מקלדות גיימינג משרתות צורך מסוים ומהותי: להגיב במהירות ובזמן אמת למשחקי פעולה, אסטרטגיה, מרוצים וכדומה – כאשר זריזות היא שם המשחק.


איך לבחור מקלדת גיימינג


מכאן אפשר להבין שרוב מקלדות הגיימינג מציעות חיבור חוטי בלבד (וברוב מוחץ בתצורת USB), פשוט כי אף גיימר לא רוצה שדמותו תקפא רק כי הוא שכח להחליף סוללות או כי המשדר (Dongle) השתהה לשנייה וקיבל באיחור את פקודת המשתמש.


איך לבחור מקלדת גיימינג


ברוב מקלדות הגיימינג החוטיות תמצאו כבל USB באורך מספק (1.5-3 מ'), לפעמים ניתן לניתוק וכמעט תמיד יהיה שזור בד, עבה בצורה משמעותית מכבל ה-USB הרגיל ואולי גם יכלול פקק לאטימת קצה ראש הכבל. הסיבה לכך היא בעיקר עניין של עמידות, שאמורה להעניק לכבל חיי פעילות ארוכים יותר וכן התחשבות במראה חיצוני, שמעניק למקלדת את היוקרתיות הייחודית והאיתנה שאין למקלדת הקלאסית.

2
סוגי המקשים

בניגוד למקלדת הקלאסיות, מקלדות הגיימינג מציעות מגוון רחב של מקשים השונים באופיים, כאשר היצרנית המובילה בתחום היא CHERRY MX. המקשים שלה מסווגים לפי צבעים: חום, ירוק, אדום, אפור ועוד, כשההבדלים ביניהם נעים בין סוג הסוויץ' (לינארי/טקטלי/קליקי), כוח הלחיצה (Bottom Out), כוח ההפעלה (Actuation) והמשוב הקולי.


איך לבחור מקלדת גיימינג


ההבדל בין סוגי המתגים:

לינארי: המנגנון הפשוט ביותר – לחיצה חלקה שלא מספקת שום הרגשה "קליקית" עד לרגע הלחיצה המלאה.

טקטלי: מקש המעניק משוב טקטלי, כלומר שניתן להרגשה – משתמשים ירגישו מעין "קפיצה" במהלך אמצע עומק הלחיצה, כך שיובן למשתמש שהפקודה התקבל וההקשה בוצעה, עוד לפני שהמקש נלחץ במלואו.

קליקי: בדומה לסוויץ' טקטלי, גם המתג הקליקי מעניק את חיווי ה"קפיצה", אבל יוסיף צליל "קליק" מובחן מאוד שקשה לפספס – כך שהמשוב מהמקלדת הוא גם בהרגשה וגם בחיווי קולי.


איך לבחור מקלדת גיימינג


לפניכם 3 דוגמאות פופולריות של סוויצ'ים שונים:

הסוויץ' האדום של CHERRY MX הוא מסוג לינארי, בעל כוח לחיצה של g60 וכוח הפעלה של 45g. נדרשת לחיצה בעומק 2 מ"מ כדי להפעיל את המקש ו-4 מ"מ כדי להגיע לשיא עומקו. הסוויץ' האדום מיועד בעיקר לגיימינג אבל יהיו משתמשים שיעדיפו אותו גם לעריכת טקסט.


הסוויץ' החום של CHERRY MX הוא מסוג טקטלי, בעל כוח לחיצה של 60 וכוח הפעלה של 45g. נדרשת לחיצה בעומק 2 מ"מ כדי להפעיל את המקש ו-4 מ"מ כדי להגיע לשיא עומקו. הסוויץ' החום מיועד לרוב השימושים: כתיבה שוטפת וגיימינג, היותו נוח לרוב סוגי המשתמשים. ההרגשה הטקטלית שלו מתבטאת בעיקר בעת לחיצה; מעין מדרגת קטנה מורגשת לקראת אמצע הדרך, עד לשיא עומקו.


הסוויץ' הירוק של CHERRY MX הוא מסוג קליקי, בעל כוח לחיצה של 90g וכוח הפעלה של 80g. נדרשת לחיצה בעומק 2.2 מ"מ כדי להפעיל את המקש ו-4 מ"מ כדי להגיע לשיא עומקו. הסוויץ' הירוק נחשב ל"רעשני" ולא ישתלב היטב בסביבת עבודה משותפת, אבל בהחלט יתאים למשתמשים בעלי אצבעות גדולות שחייבים משוב ברור שהמקש אכן נלחץ, הן פיזית והן קולית.


איך לבחור מקלדת גיימינג

לא בטוחים איזה סוויץ' מתאים לכם? באמאזון, eBay ודומיהן יש מגוון טסטרים שמציגים את המתגים הפופולריים בשורה בודדת ומאפשרים לכם להרגיש את אופי רוב המתגים הפופולריים – כך שתוכלו לבחון אותם לפני רכישה.

3
נוחות השימוש ותכונות נוספות

אחד ההבדלים הניכרים לעין הם גודלן ומשקלן של מקלדות הגיימינג – לרוב הן יהיו מגושמות וכבדות מאחיותיהן המסורתיות, בעיקר בגלל המקשים המכניים וריבוי המקשים שבדר"כ לא מופיעים במקלדות השולחניות הרגילות. עוד עניין שחשוב לשים לב אליו הוא המבנה הארגונומי: חלק ממקלדות הגיימינג יגיעו עם משענת ליד והאחרות עם מקום ייעודי למשענת. המטרה: להעניק לאמה ולזרוע את המנוחה שהן זקוקות להן ואחרי כמה שעות גיימינג אי-אפשר שלא להעריך את החיים לפני השימוש במשענת.


איך לבחור מקלדת גיימינג


תוכנה ייעודית: מקלדת גיימינג ללא תוכנה ייעודית היא לא מקלדת גיימינג ובלי פקודות מאקרו להקלטה, הגדרת קיצורים מועדפים ומעבר פרופילים מהיר ממשחק למשחק – היכן הייחודיות של המקלדת המקצועית שלכם? בעיקר חברות גיימינג גדולות כמו Razer, SteelSeries ו- Logitech יציעו תוכנות ייעודיות להתקנה על המחשב, דרכה תוכלו להגדיר כל מקש ומקש, הקלטת כל קיצור ורצף פעולות (מאקרו) שתבקשו – והפעלתן ברגע האמת, בדר"כ בהקשה ייעודית בודדת שנותבה לכך מראש.


תאורה: רוב מקלדות הגיימינג שמכבדות את עצמן יציעו גם תאורתRGB שתקיף את המקלדת היפיפייה והיוקרתית שהתחדשתם בה. יש לכך שימוש פונקציונלי (להשתמש בנוחות במקלדת גם בחושך) אך בעיקר אסתטי – כי מי לא רוצה סביבת גיימינג רוויית צבעים ומנקרת עיניים? לתאורת ה-RGB לרוב מתלווה תוכנה ייעודית מבית היצרנית, דרכה ניתן לתכנת המון: קביעת מעברי צבעים, בחירת אנימציות לכל משחק, שיוך כל מקש לצבע ע"ב סקאלת ה-RGB וסנכרון המקלדת עם אביזרי גיימינג נוספים שתומכים בפיצ'ר הזה. שימו לב: ישנן הרבה מקלדות גיימינג שיציעו "חצי" מהחוויה: תאורה בכמה צבעים בודדים או התחייבות לתאורת RGB כשבפועל המקשים אינם מוארים במידה שווה או בהירותן רחוקה מלהשביע את רצונכם. תופעות אלו מופיעות בעיקר ביצרניות הביניים ואם תאורת RGB חשובה לכם מאוד, קשה להמליץ על מקלדת גיימינג שאינה מבית היצרניות המובילות בשוק.

איך לבחור מקלדת גיימינג


אביזרים נוספים שיכולים להצטרף למארז המקלדת שלכם: כניסת USB ישירות מהמקלדת, מסך המציג מידע רלוונטי לכותר בו אתם משחקים או התראות משירותים תומכים כמו Discord, רולר קליקי להגברת/הנמכת/השתקת הווליום, מקשי מאקרו ייעודיים (להקלטת רצף פעולות והפעלתן בלחיצת כפתור), מקשים חלופיים לשימושים שונים, חיבורים למיקרופון ואוזניות ואפילו יש מקלדות שמציעות עמידות מסוימת לאבק ומים – על כל מקרה.


איך לבחור מקלדת גיימינג


בכל הנוגע לשפת המקלדת, ברוב המוחץ של מקלדות הגיימינג הנמכרות בארץ תמצאו כמובן את השפה העברית חרוטה על המקשים. מקלדות גיימינג שנרכשות בחו"ל הן עניין בעייתי: למרות מחירן המופחת לעומת זה שתמצאו בארץ, רובן הגדול יגיעו בלי שפת הקודש – כך שמשתמשים שייבאו את המקלדת מחו"ל יאלצו לרכוש סט מדבקות אותיות או הפתרון המועדף לטעמנו; חריטה אצל איש מקצוע.

4
אחריות ועמידות

הקלקות מרובות הן חלק בלתי נפרד מחיי מקלדת גיימינג. בזמן שעל רוב המקלדת הרגילות תמצאו במקרה הטוב אחריות מבוססת זמן (שנה/שנתיים), מקלדות הגיימינג נוטות להתפאר גם באחריות במונחי הקלקות: עד 10 או 50 מיליון הקלקות הן האחריות הסטנדרטית בקרב מקלדות גיימינג מקצועיות, כשהיצרניות הגדולות גם יתפארו באחריות לטיב מקשים של עד 100 מיליון הקלקות.


איך לבחור מקלדת גיימינג


בכל הנוגע לעמידות, מקלדת גיימינג יוקרתית תנופף גם באיכות הבנייה שלה: רובן מורכבות מפלסטיק יותר קשיח ועמיד מהמקלדת הפשוטה ולא מעט מהן גם מצוידות בחומרים יותר איכותיים ובסוגי מתכת שונים כמו אלומיניום ומגנזיום המעטרים בדרך כלל את בסיס המקלדת ולעיתים גם את מסגרת הגיימינג, בין אם זה מסיבות עמידות לאורך זמן או החלטה אסתטית של היצרנית.

5
מחירים

נתחיל בהנחת יסוד: המקלדות המקצועיות יקרות משמעותית מהמקלדות הרגילות שהתרגלתם לקנות. המחירים למקלדות גיימינג רציניות מתחילות מ-300 ₪ והשמיים הם גבול – כאשר ככל שיש יותר פיצ'רים במקלדת, כך תשלמו בהתאם. כגיימרים מתחילים או כאלה שרק רוצים להכיר את התחום, אפשר אפילו למצוא מקלדות גיימינג של יצרניות פחות מוכרת ב-150-200 שקלים.


איך לבחור מקלדת גיימינג


הן כנראה אמנם יהיו נטולי תאורת RGB וכנראה שגם משענת יד לא תמצאו במארז, אבל הרגשת מהירות תגובת המקשים, הסאונד הקליקי המובחן בעת ההקלקה ונוחות השימוש הכללית – תקבלו במידה מסוימת, כזו שמספיקה כדי להחליט בהמשך על רכישת מקלדת גיימינג מקצועית באמת שתעלה פי כמה יותר.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית מקלדות

מותג:Logitech, Logitech,
הרכב:מקלדת, מקלדת,
חיבור למחשב:...,
החל מ- 488 ₪
מתוך 4 חנויות
מותג:Logitech, Logitech,
הרכב:מקלדת ועכבר, מקלדת ועכבר,
חיבור למחשב:אלחוטי...,
החל מ- 99 ₪
מתוך 48 חנויות
מותג:Logitech,
הרכב:מקלדת,
חיבור למחשב:אלחוטי,
החל מ- 490 ₪
מתוך 3 חנויות
מותג:Logitech, Logitech,
הרכב:מקלדת ועכבר, מקלדת ועכבר,
חיבור למחשב:אלחוטי...,
החל מ- 379 ₪
מתוך 12 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי מקלדות
לכל המונחים>>