חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור ממיר דיגיטלי

עודכן לאחרונה: 10/08/2022

באוגוסט 2009, נכנס עולם שידורי הטלוויזיה בישראל לעידן חדש. הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו החלה להפיץ שידורים דיגיטליים קרקעיים (DTT), המכונים "עידן ", שאותם ניתן לקלוט חינם אין כסף לאחר רכישה חד פעמית של ממיר דיגיטלי תואם. באמצעות הממיר הדיגיטלי ניתן לקלוט את שידורי הערוצים הישראליים 11, 12, 13 ואחרים, וכן מספר תחנות רדיו ארציות, בהן תחנות קול ישראל וגלי צה"ל ותחנות אזוריות שיבחרו לשדר בשיטה זו. 


חלק מהממירים תומכים גם בהצגת לוח שידורים אלקטרוני, מאפשרים הקלטה ואף יכולים להתחבר למחשב הנייד ולהפוך אותו לטלוויזיה ניידת. השוק מציע מספר דגמים של ממירים דיגיטליים, בעלי תכונות ואפשרויות שונות.

מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את הממיר הדיגיטלי המתאים, לפי השיקולים הבאים:

איך לבחור ממיר דיגיטלי
1
התאמת סוג הממיר לאמצעי הצפייה

ישנם שני סוגי ממירים דיגיטליים: ממיר המותאם לטלוויזיה וממיר המותאם למחשב. הסוג הראשון דומה לנגן DVD או לסטרימר, והוא כולל בדרך כלל מסך נתונים ומספר חיבורים וניתן להציבו בסלון, לצד הטלוויזיה ושאר מוצרי הוידיאו והאודיו הסלוניים. ממיר כזה מתאים למי שמוותר על החיבור הביתי לכבלים או ללוויין ומעוניין לצפות בשידורים הדיגיטליים במסך הטלוויזיה הביתי.

 

איך לבחור ממיר דיגיטלי


ממירים דיגיטליים המותאמים למחשב מגיעים בצורת התקן נייד קטן (Stick) המתחבר למחשב באמצעות חיבור USB. ממירים אלה לרוב בסיסיים בתכונותיהם בהשוואה לממירים המותאמים לטלוויזיה. הם מתאימים למי שמעוניין לצפות בשידורים דרך המחשב הנייד מכל מקום. לפני רכישת ממיר כזה בדקו מהן דרישות החומרה שלו וודאו שהמחשב שברשותכם אכן עומד בהן.

2
מאפייני התמונה

תקן השידורים הדיגיטליים אינו גלובלי, אלא לכל רשות שידור יש תמיכה בתקן ספציפי. בישראל נהוג התקן האירופיDVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial), המשודר ברוחב פס של 8Mhz. הרשות השנייה פרסמה את המאפיינים ההכרחיים לממיר כדי שיוכל לקלוט את השידורים בישראל, וחשוב לוודא שהדגם שלכם עומד בהם.

 

פורמטי וידיאו ואודיו: השידור הדיגיטלי מקודד בפורמט מסוים, ובממיר נמצא מפענח שממיר את השידורים לתמונה ולשמע. הפורמט בו מקודדים השידורים בישראל הם MPEG-4 (פורמט איכותי נוסף הוא H.264, שבו לא נעשה שימוש בינתיים) לדחיסת התמונה ו-HE AAC V2 ו-Dolby Pulse (שייתמך בעתיד) לדחיסת השמע. 


איך לבחור ממיר דיגיטלי

 

רזולוציית השידור: כיום השידורים הדיגיטליים משודרים ברזולוציה HD. אך כל הסימנים מעידים על כך שבעתיד הלא רחוק יונהגו בישראל שידורי Full HD, לכן כדאי לוודא שהממיר הדיגיטלי תומך בשידורי 1080p. שימו לב שאם תמצאו את המונח SD (Standard Definition) ליד פורמט קידוד הווידיאו, פירושו של דבר שהממיר הזה אינו תומך בשידורי HD.

 

יחס גובה-רוחב (פורמט השידור): שידורי הטלוויזיה בערוצים הדיגיטליים מציגים את התמונה ביחס גבוה-רוחב הריבועי 4:3. בשידורי ה-HD, יחס התמונה הוא רחב, 16:9, ומומלץ לבחור ממיר דיגיטלי שתומך בשני הפורמטים.

3
איכות הקליטה

איכות קליטת השידורים הדיגיטליים תלויה באנטנה החיצונית שאליה מחובר הממיר או באנטנה המובנית שלו, שעליה לא מומלץ להסתמך. כדי להשיג את הקליטה הטובה ביותר רצוי לחבר את הממיר לאנטנה המרכזית שעל גג הבניין. אפשרות אחרת היא לרכוש אנטנה מוגברת (אקטיבית) פנימית, שאותה אפשר להציב בנקודה אסטרטגית בבית.


איך לבחור ממיר דיגיטלי


אנטנות פסיביות, לא מוגברות, בדרך כלל ישיגו קליטה פחות טובה וגם יחייבו הוצאתן אל מחוץ לחלון. בממירים המותאמים למחשב, אל תסתפקו באנטנה הפנימית שלרוב עוצמתה חלשה. מומלץ לרכוש אנטנה חיצונית קטנה שמסוגלת לשפר פלאים את איכות השידור, בעיקר כשאתם בתנועה.

4
תכונות נוספות

לצד התפקוד הבסיסי של הממיר, שעיקרו קליטת שידורים דיגיטליים, מציעים דגמים רבים תכונות נלוות נוספות, בהן הצגת תכנים שונים מהתקנים חיצוניים, עצירת השידור והמשכתו וביצוע הקלטה.

 

תמיכה במוזיקה ותמונות: ממירים הכוללים כניסת USB או חריץ לכרטיסי זיכרון מסוגלים בדרך כלל גם להציג תמונות או לנגן קובצי מוזיקה ישירות מהתקן פלאש נייד (דיסק און קי). תכונה זו תאפשר לכם, למשל, להציג את התמונות מהמצלמה הדיגיטלית על מסך הטלוויזיה באופן מהיר וקל.


איך לבחור ממיר דיגיטלי

 

Time shifting: אפשרות לעצירת השידורים החיים והמשכם לאחר מספר דקות. דפקו בדלת? התינוק בוכה? לא תצטרכו להפסיד חלקים מהתוכנית האהובה עליכם אלא תוכלו לבצע Pause, ללכת לענייניכם וכשתחזרו תוכלו להמשיך ולצפות מהנקודה בה הפסקתם. תכונת Time Shifting בממיר הדיגיטלי מוגבלת בנפח הזיכרון שלו, ולרוב מאפשרת הפסקות בנות כמה דקות בלבד.

 

הקלטה: חלק מהממירים הדיגיטליים מאפשרים להקליט את התוכן המשודר אל כונן קשיח או זיכרון פלאש חיצוני (דרך חיבור USB).

 

רדיו דיגיטלי: חלק מהממירים תומכים בקליטת רדיו דיגיטלי. בשלב זה, שידורי ה-DTT בישראל מוגבלים לערוצי טלוויזיה בלבד ולכן לתכונה זו אין שימוש בארץ.

5
נוחות השימוש

במהלך הצפייה בשידורים, יודע כל צופה, ישנה אינטראקציה לא מעטה עם הממיר עצמו – החלפת תחנות, ניווט בתפריטים, שימוש בשלט הרחוק וכדומה. כדאי לבדוק טרם הרכישה את נוחות התפעול של הממיר.

 

תפריטים, שפה וכתוביות: מרבית הממירים הדיגיטליים הנמכרים בישראל תומכים בהצגת עברית מלאה בתפריטים ובכתוביות (בערוצים המשדרים כתוביות סמויות בנפרד). לדוברים שפות אחרות – אמהרית, ערבית, רוסית וכדומה, כדאי לוודא שהממיר תומך גם בהצגת שפות אלה.

 

לוח שידורים אלקטרוני (EPG): השידורים הדיגיטליים מאפשרים שידור של לוח שידורים אלקטרוני, בדומה לזה שיש בכבלים או בלווין, באמצעותו תוכלו לראות אילו תוכניות ישודרו בשבוע הקרוב ולקבל מידע אודות התוכנית המשודרת. בדקו שהממיר תומך בהצגת EPG (Electronic Program Guide) ובעברית.

 

איך לבחור ממיר דיגיטלי


שלט, מקשים ומסך: אם ניתן, החזיקו את השלט בחנות והתנסו בו. ודאו שהוא נוח לאחיזה, שהמקשים שלו מרווחים ושסידורם נוח. רצוי ללחוץ גם על המקשים שעל הממיר עצמו ולבדוק האם נוח לתפעל את הממיר באמצעותם בהעדר שלט. חלק מהממירים כוללים גם מסך קטן המציג את נתוני הערוץ הנבחר וכדומה.

 

נעילת הורים: תכונה שתאפשר לכם לנעול את תפעול המכשיר בפני ילדים באמצעות סיסמה.

 

אביזרים נלווים: בדקו מה כוללת תכולת הערכה. מלבד הממיר והשלט, תמצאו בה לעתים קרובות גם סוללות לשלט, אנטנה, כבלים וכדומה. עם ממירים מקליטים למחשב תקבלו גם תוכנה שאותה יש להתקין במחשב ובאמצעותה מתבצעת ההקלטה. חוברת הוראות בעברית היא יתרון.

 

חיבורים: בממיר הדיגיטלי תמצאו חיבורים שונים. כדי שתוכלו להפיק ממנו את המרב, בחרו ממיר שכולל את החיבורים הנחוצים לכם:


   RCA (Composite, A/V): יציאת אודיו ווידיאו הפשוטה ביותר המייצרת תמונה נחותה. מיועדת להעביר וידיאו ואודיו. רצוי להימנע משימוש בחיבור כזה ולבחור בחיבור איכותי יותר.

 

   Scart (21 פינים): יציאת וידיאו ואודיו מתקדמת יותר המייצרת תמונה באיכות טובה.
 

   :S-Video יציאה באיכות טובה להעברה של וידיאו בלבד.

  

   Component: יציאת וידיאו באיכות גבוהה מקודמתיה והמומלצת מביניהן. בחיבור זה מופרדת הבהירות לערוץ אחד, ואות הוידיאו לשני ערוצים.


איך לבחור ממיר דיגיטלי

 

   :HDMI יציאה דיגיטלית איכותית ומתקדמת שתומכת בהפרדה גבוהה. חיבור HDMI מיועד להעברת וידיאו ואודיו. קיים בממירים התומכים בשידורי HD.

 

   USB: כניסה רב תכליתית המיועדת לחיבור התקנים חיצוניים אל הממיר הדיגיטלי, כמו מצלמת סטילס ווידיאו, נגן מוזיקה, כונן זיכרון נייד (דיסק און קי) ועוד.

 

   קורא כרטיסים: כניסה המאפשרת לממיר הדיגיטלי להציג תמונות וקובצי מוזיקה ישירות מכרטיס הזיכרון (לרוב כרטיסי SD/SDHC).

6
מחיר ואחריות

טווח המחירים של ממירים המיועדים לחיבור לטלוויזיה נע בין 250 ל-500 שקלים, ומחירם של ממיר דיגיטלי המיועד למחשב נע בין 100 ל-220 שקלים. על הממיר הדיגיטלי תקבלו בדרך כלל אחריות ל-12 חודשים.


המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
איך לבחור סטרימר
איך לבחור טלוויזיות LCD
איך לבחור טלוויזיות פלזמה
איך לבחור טלוויזיות LED
איך לבחור מקרן קדמי

המוצרים המבוקשים בקטגוריית ממירים דיגיטליים

סוג המוצר:ממיר דיגיטלי DVB-T2,
טווח מחירים:150 - 200 ₪,
יצרן:...,
החל מ- 155 ₪
מתוך 7 חנויות
סוג המוצר:ממיר דיגיטלי DVB-T2,
טווח מחירים:150 - 200 ₪,
יצרן:...,
החל מ- 157 ₪
מתוך 7 חנויות
סוג המוצר:אנטנה לממיר דיגיטלי,
טווח מחירים:50 - 100 ₪,
יצרן:...,
החל מ- 64 ₪
מתוך 5 חנויות
סוג המוצר:אנטנה לממיר דיגיטלי,
טווח מחירים:100 - 150 ₪,
יצרן:...,
החל מ- 140 ₪
מתוך 5 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image