1
קיבולת

הקיבולת של אופה הלחם היא למעשה הגודל או המשקל המרבי של כיכר לחם שתוכלו להכין באמצעותו. מרבית המכשירים המשווקים בישראל הם בעלי קיבולת של 900 ו-1000 גרם. ההבדל בין השניים לא משמעותי, אם כי יכול להשפיע על ממדיו הפיזיים של המכשיר. על כן, במידה שאין לכם מספיק מקום על השיש, ודאי תעדיפו אופה לחם בעל קיבולת של 900 גרם. 

 

חלק מאופי הלחם מאפשרים להכין כיכרות לחם בכמה גדלים/משקלים הנמוכים מהמשקל המרבי, כגון 500 ו-750 גרם, ואלה הם היותר מומלצים. כך לא תיאלצו לאפות כיכר לחם גדולה מהנחוץ לכם.

הקיבולת של אופה הלחם היא למעשה הגודל או המשקל המרבי של כיכר לחם שתוכלו להכין באמצעותו. חלק מאופי הלחם מאפשרים להכין כיכרות לחם בכמה גדלים/משקלים הנמוכים מהמשקל המרבי, כגון 500 ו-750 גרם, ואלה הם היותר מומלצים. כך לא תיאלצו לאפות כיכר לחם גדולה מהנחוץ לכם.
חלק מאופי הלחם מאפשרים להכין כיכרות לחם בכמה גדלים/משקלים הנמוכים מהמשקל המרבי
חלק מאופי הלחם מאפשרים להכין כיכרות לחם בכמה גדלים/משקלים הנמוכים מהמשקל המרבי
2
אוטומטי או חצי אוטומטי

אופי הלחם נחלקים לשני סוגים עיקריים – אוטומטיים וחצי אוטומטיים (נקראים גם אוטומטיים לחלוטין ולא אוטומטיים לחלוטין). למפונקים או לקצרי הרוח וחסרי הזמן שביניכם יתאים אופה לחם אוטומטי, שבו כל המרכיבים מוכנסים למכשיר בפעם אחת, כולל תוספות מיוחדות כמו אגוזים, צימוקים ודגנים – ומרגע זה מבצע המכשיר את כל התהליך. החיסרון שבאופה לחם אוטומטי הוא המגבלה המסוימת בסוגי הלחם שתוכלו להכין וכן במרכיבים מיוחדים שתרצו להוסיף לבצק במהלך האפייה.

 

אם חשוב לכם להיות מעורבים בתהליך האפייה – להוסיף את המרכיבים בצורה הדרגתית, לשנות את הטמפרטורה במהלך האפייה וכדומה, ואם תרצו להיות יצירתיים יותר בסוגי הלחם ובמרכיביו – יתאים לכם אופה לחם חצי אוטומטי.

אם תרצו להיות יצירתיים יותר בסוגי הלחם ובמרכיביו – יתאים לכם אופה לחם חצי אוטומטי
אם תרצו להיות יצירתיים יותר בסוגי הלחם ובמרכיביו – יתאים לכם אופה לחם חצי אוטומטי
3
תכניות הפעלה

כל אופה לחם מציע מספר מספק של תכניות הפעלה להכנת סוגים שונים של לחמים, ובחלק מהדגמים תמצאו אף 12 תכניות, כולל תכנית לאפיית עוגות ותכנית לרקיחת ריבה.

 

דגמים מסוימים כוללים תכניות כמו אפייה מהירה (נקראת גם טורבו), דרגות שנות של השחמה (בהיר, בינוני, כהה), תכנית בשם פיצה, שזהו למעשה שם כולל להכנת הבצק בלבד, שממנו מכינים  פיצה, פוקצ'ה, לחמניות וכדומה, בעוד האפייה עצמה מתבצעת בתנור הביתי הרגיל. בתכנית דומה שנקראת "בצק", אופה הלחם מעבד ולש את המרכיבים לבצק, שאותו תוכלו לעצב כרצונכם ולאפות בתנור האפייה.

כל אופה לחם מציע מספר די מספק של תכניות הפעלה להכנת סוגים שונים של לחמים
כל אופה לחם מציע מספר די מספק של תכניות הפעלה להכנת סוגים שונים של לחמים
4
נוחות השימוש

הדרך הטובה ביותר לבחון את מידת הנוחות של אופה הלחם היא לבדוק אותו פיזית בחנות, גם אם תחליטו לרכוש אותו באמצעות האינטרנט. התרשמו מהגדול והמשקל שלו, מנוחות הפירוק, הניקוי וההרכבה של החלקים ומתפעול הכפתורים, וכן שימו לב למדדים הבאים:

 

לוח הפיקוד: לוח הפיקוד כולל את כפתורי התפעול השונים, וסת טמפרטורה, טיימר, קביעת משקל כיכר הלחם, סוג התכנית וכדומה. לוח הפיקוד יכול להיות מכאני או דיגיטלי, כאשר האחרון עדיף מאחר שהוא מדויק יותר.

 

טיימר להפעלה מאוחרת: באמצעות טיימר להפעלה מאוחרת, תוכלו לקבוע מראש מתי אופה הלחם יתחיל לפעול. וכך, לדוגמה, תוכלו לשים את המרכיבים באופה הלחם בערב ולהתעורר בבוקר לניחוח הלחם הטרי.

חלון הצצה: במרבית אופי הלחם יש חלון שקוף שדרכו ניתן לעקוב אחר תהליך ההכנה מבלי לפתוח את המכסה. מומלץ לבחור באופה לחם כזה, שכן פתיחת המכסה בתהליך האפייה עלולה לפגום באיכות התוצאה.

שמירת חום: דגמים רבים מציעים פונקציה של שמירת חום, כך שתוכלו ליהנות מלחם חם לאחר שאפיית הלחם הסתיימה, לרוב עד 60 דקות מתום האפייה.
באמצעות טיימר להפעלה מאוחרת, תוכלו לקבוע מראש מתי אופה הלחם יתחיל לפעול.
מומלץ לבחור באופה לחם בעל חלון, שכן פתיחת המכסה בתהליך האפייה עלולה לפגום באיכות התוצאה
מומלץ לבחור באופה לחם בעל חלון, שכן פתיחת המכסה בתהליך האפייה עלולה לפגום באיכות התוצאה
5
בטיחות
ככלל, אופי הלחם הם די בטוחים לשימוש, אבל כדאי לבחור אופה לחם בעל דפנות קרות, ואם יש ילדים בבית – רצוי לבחור אופה לחם המצויד במנגנון בטיחות שמונע את שינוי התכנית במהלך העבודה, למקרה שהילד מחליט להשתעשע בכפתורים שלו.

6
מחיר ואחריות

מחיריהם של אופי הלחם נעים בין 400 שקל לדגמים פשוטים ועד כ-1,200 שקל לדגמים מתקדמים.

 

האחריות הניתנת לאופי הלחם היא לשנה בדרך כלל.