חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi Redmi Note 3 32GB שיאומי
מותג: Xiaomi
גודל מסך: 5.5 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 32GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2015
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 8 ליבות
ציון WiseBuy
7.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
מטטרון 12.02.19
Aya Raihe 05.12.17
Idan 01.05.17
דניאל 30.12.16
vtrose 10.12.16
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi Note 3 32GB שיאומי

הטוב
  • חיי סוללה מעולים
  • מסך איכותי
  • ביצועים טובים ביחס למחיר
  • עינית IR, רדיו, הקלטת שיחות
  • גוף מתכת אטרקטיבי
הרע
  • תקלות תוכנה שונות, גיור קלוקל
  • כבד וקצת מגושם
  • קורא טביעות האצבע אטי
בשורה התחתונה

Xiaomi Redmi Note 3 הוא מקרה שמדגים היטב את הביטוי "השלם גדול מסך חלקיו". לכאורה הוא זכה מאיתנו לתלונות לא מעטות (קורא טביעות אצבע אטי, ניהול חשמל אגרסיבי מדי, בעיות בעברית ועוד), אבל במבט הכולל מדובר בעסקה מאוד טובה בשביל פחות מ-1000 שקלים: גוף מתכתי איכותי, מסך מצוין, מצלמה שמשיגה תוצאות יפות באור יום, ביצועים מהירים וחיי סוללה ארוכים להפליא. כל אלה, במחיר האטרקטיבי שבו הוא מוצע, הופכים את ה-Redmi Note 3 לעסקה משתלמת ביותר, כל עוד אתם מוכנים להסתדר גם עם חסרונותיו.

הקדמה

סדרת Redmi של שיאומי, היצרנית הסינית הפופולרית, כוללת את דגמי הביניים של החברה שנועדו להציע תמורה טובה במחיר תחרותי. דגמי Note הם כמובן הפאבלטים עם המסכים הגדולים, וכך הוא ה-Redmi Note 3 שהוכרז בינואר השנה והגיע לישראל בייבוא רשמי לאחרונה.

המכשיר פועל על פלטפורמת העיבוד Snapdragon 650 עם זיכרון RAM בנפח 3GB (בגרסת ה-32GB אחסון). הוא כולל מסך IPS בגודל 5.5 אינטש וברזולוציית Full HD, מצלמת 16 מגה פיקסל, רדיו, עינית אינפרה-אדום וגוף מתכתי – כל זאת בעם תג מחיר של כ-1000 שקלים בלבד.

המכשיר זמין בצבעים כסף, זהב ואפור.

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

הספיקר של ה-Redmi Note 3 ממוקם בגבו, בחלק התחתון. רוב הסמארטפונים החדשים מאכלסים את הספיקר בצלע התחתונה או מקדימה, ולכן היינו סקפטיים – אבל למעשה הרמקול כאן כלל לא רע. הוא מפיק עוצמה גבוהה וצליל טוב מספיק לרינגטונים, התראות וצפייה ב-YouTube. הספיקר עשוי להיחסם יחסית בקלות על משטח רך, אבל בכף היד הוא לא נחסם כלל.

Xiaomi Redmi Note 3

איכות הצליל באפרכסת טובה כצפוי, וכך גם עוצמת הווליום המרבית. איכות השמע באוזניות אכזבה למדי – בהשוואה למכשיר אחר עם אותן האוזניות, הסאונד היה שטוח ופחות קריספי. עם זאת, שיאומי כוללת איקולייזר מפורט שמסייע לשפר את הצליל וכן סט של תבניות מוכנות מראש בהתאמה לדגמי אוזניות של החברה עצמה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

רדמי נוט 3 הוא פאבלט מעט מגושם עם גודל מסך של 5.5 אינטש. הוא יחסית עבה – 8.8 מ"מ, ומשקלו 164 גרם. אבל אנחנו לא באמת מתלוננים: הגוף המתכתי של המכשיר לא רק נאה מאוד אלא גם נעים לאחיזה בזכות תוויו העגלגלים, ובתמורה לממדים המגושמים מעט תקבלו סוללה בקיבולת גבוהה.

מקשי ההפעלה והווליום טובים מאוד, הן בתגובה שלהם ללחיצה והם במיקומם הנגיש: זה מעל זה בשליש העליון של הצלע הימנית במכשיר. שקע האוזניות נמתא בראש המכשיר, ולצידו עינית האינפרא-אדום. בתחתית נמצא שקע Micro-USB סטנדרטי לטעינה, שמשום מה ממוקם בקצה השמאלי ולא במרכז כמקובל. מצאנו שאי אפשר להטעין את המכשיר כשהוא נמצא בתוך העריסה ברכב בגלל המיקום הלא-רגיל של השקע.



Xiaomi Redmi Note 3
 


קורא טביעות האצבע ממוקם בגב המכשיר מתחת לעדשת המצלמה, כמו במכשירי Nexus מהשנה האחרונה וכמו בדגמים של Huawei, ולהבדיל ממכשיר הדגל של שיאומי עצמה שבו הקורא הביומטרי משולב בכפתור הבית מקדימה. אנחנו דווקא אוהבים את הרכיב הזה מאחורה, משום שהנגישות שלו לאצבע כאשר אוחזים במכשיר טבעית יותר. הקורא אמנם מזהה בקלות ובדיוק את האצבע, ללא טעויות, ומדליק את המסך לאחר עקיפה של מסך הנעילה – אבל התהליך עצמו אטי ביחס למה שהתרגלנו ממכשירים אחרים, ויכול לקחת כמעט 2 שניות.

שיאומי לא התפשרה על המסך, מסוג IPS וברזולוציית Full HD (צפיפות של 403 ppi), והתצוגה שלו נהדרת: הצבעים נעימים וחיים, הבהירות המרבית שלו טובה והוא חד וברור. זוויות הצפייה מעולות גם הן והצבעים כמעט ולא מתעוותים או מתכהים בצפייה מהצד. עם זאת, הניגודיות של המסך אינה גבוהה במיוחד מה שבא לידי ביטוי ברמת שחור בינונית.

רדמי נוט 3 מגיע עם מערכת ההפעלה MIUI 7.5, המבוססת על אנדרואיד 5.1. הגרסה מזכירה  מאוד את זו שפגשנו ב-Mi5, עם כמה שינויים קוסמטיים בעיקר. היתרונות והחסרונות של מערכת ההפעלה דומים לאלה שפגשנו במכשיר הדגל של החברה, ולצערנו הגיור לעברית גרוע כמעט באותה המידה, אם כי לא פגשנו כאן מקרים של חיתוך הטקסט בשל אי ההתאמה לכיוון הכתיבה (RTL).





Xiaomi Redmi Note 3

הממשק עצמו נאה למראה וכולל תכונות שימושיות כמו מצב קריאה (מנטרל אור כחול מהמסך, שימושי לפני השינה) וערכות נושא רבות. מנגד, תפריט היישומים אחרונים אטי, תכונת Smart lock לא עובדת כך שלא ניתן לעקוף את הגדרות האבטחה כאשר המכשיר מחובר למכשיר Bluetooth ועוד בעיות קטנות אך מציקות. הבעיה החמורה ביותר היא ב-GPS, עליה הרחיב בסעיף המולטימדיה והגלישה.

עם מעבד snapdragon 615 וזיכרון RAM בנפח 3GB, רדמי נוט 3 מספק ביצועים טובים מאוד, במיוחד לאור מחירו הזול. הוא פותח יישומים במהירות טובה, האנימציות לא מקרטעות והכל בסך הכל עובד חלק. אל תצפו למהירות של מכשיר דגל כמובן, אבל במחיר שלו מדובר באחד המכשירים החלקים והמהירים שבדקנו, והוא גם לא מתחמם כמעט כלל בשימוש ממושך. אחד המקומות בהם המכשיר סובל מאיטיות מסוימת הוא ביישום המצלמה, עליו נרחיב בהמשך.


 

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Xiaomi Redmi Note 3 מצויד במצלמת 16 מגה פיקסל עם צמצם f/2.0 ופלאש לד כפול. היא מסוגלת לצלם וידיאו ברזולוציית 1080p ואינה כוללת מייצב אופטי.

יחסית לציפיות שלנו ממכשיר במחיר הזה, המצלמה דווקא כלל לא רעה. היא אמנם לא מהירה – במיוחד המיקוד לוקח לה זמן – אבל בתאורה טובה היא מפיקה תמונות יפות מאוד, עם צבעים עשירים, חדות טובה ופירוט די מרשים. יש אמנם גרעיניות בעומק התמונות, במיוחד באזורים מוצלים, אבל לא ברמה שתפריע לכם לשתף את התמונות ברשתות החברתיות. בנוסף הבחנו שהמצלמה נוטה לשרוף קלות אזורים בהירים בשמש חזקה. מנגד, מצב HDR עושה עבודה יפה ומחזיר לחיים אזורים כהים.

Xiaomi Redmi Note 3

צילום בתוך הבית זה סיפור אחר: גם כשהתאורה טובה, תמונות רבות יוצאות מטושטשות ולא ממוקדות, והגרעיניות מתחזקת ברמה שפוגמת בתמונות. גם הוידיאו רחוק מלהרשים. ברזולוציה על הנייר היא 1080p, אבל בפועל הסרטונים מאוד לא חדים, נעדרי פירוט ועם Focus Hunting (כלומר העדשה מאבדת מיקוד ומנסה שוב ושוב להתמקד).

Xiaomi Redmi Note 3

Xiaomi Redmi Note 3

Xiaomi Redmi Note 3

Xiaomi Redmi Note 3

Xiaomi Redmi Note 3

ה-GPS במכשיר הזה הוא סיפור עגום. לכאורה הכל בסדר: המכשיר מקבל אות מהר למדי והניווט ב-waze עובד כהלכה. הבעיה מתחילה אם תכבו את המסך או תעברו ליישום אחר: מתברר שה-Redmi Note 3 לא מסוגל לשמור על ה-GPS פעיל ומחובר, והוא פשוט מנותק. זה אומר שהמכשיר לא מקבל את המיקום שלכם, לא מתריע כשצריך לפנות או כשיש מפגע בדרך ובאופן כללי הופך את הניווט לבתי שמיש כשהמסך כבוי. אנחנו נוהגים מאז ומעולם לכבות את המסך במשך רוב הנסיעה (כדי לחסוך בסוללה), במיוחד במקטעי דרך ארוכים, ומסתמכים על ההוראות הקוליות; במכשיר הזה זה פשוט לא עובד, ומדובר בכשל חמור.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

אם יש תחום שבו ה-Xiaomi Redmi Note 3 מצליח להבריק, זהו תחום צריכת האנרגיה שלו. הוא מצויד בסוללה אימתנית למדי בקיבולת של 4000mAh, ובפלטפורמת עיבוד לא תובענית במיוחד. השילוב הזה מאפשר לו לספק חיי סוללה פנטסטיים: בימים רגילים (כלומר תובעניים יחסית) נשארו לנו 30-40% סוללה בשעות הלילה, ובימים של שימוש מתון קיבלנו כמעט יומיים מלאים של שימוש, מתוכם למעלה מ-4 שעות מסך פעיל.

Xiaomi Redmi Note 3

כאשר המכשיר במצב המתנה הוא כמעט ולא צורך סוללה: בלילה שלום יורדים רק 6% סוללה. יתכן שכך אפשר להסביר את תקלת ה-GPS שתיארנו לעיל: במאמץ אגרסיבי לחסוך בחשמל, המכשיר כנראה מכבה כל קישורית שאפשר. לו רק הי ניתן לבטל את האופציה (וניסינו), לא היינו מתלוננים.

לצד השבחים נזכיר שהסוללה לא נשלפת וגם הטעינה לא ממש מהירה (התקן המיושן של Quick Charge, שלוקח לו כמעט שעה כדי להגיע ל-50% טעינה).

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות הבנייה של הרדמי נוט 3 יוצאת מן הכלל, בהתחשב במחירו הנמוך. הוא מורכב ובנוי מחומרים שמשדרים איכות טובה, המקשים קבועים היטב במקומם, העדשה אינה בולטת מגוף המכשיר – בקיצור, אין תלונות. בעצם יש אחת: אין זכוכית מוגנת משריטות או שברים במכשיר כמו "גורילה גלאס", ולכן חשוב וכדאי להצטייד במגן מסך.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply